Siirry pääsisältöön

Talviloma Espanjassa ja Ystävänpäivä Tampereella

En yleensä pahoittele blogihiljaisuutta, mutta ajattelin, että nyt saattaisi olla pieni selitys paikallaan, niin kauan olen ollut hiljaa. Tosin mikäpä muukaan on ollut syy taukoon kuin kiire. Kyllä on elämä muuttunut sitten opiskeluaikojen... On ollut selvästi kiirettä, sillä en ole ehtinyt postata blogiin mitään lähes kuukauteen! Yritän ajoittaa tämän postauksen vielä helmikuun puolelle, mutta katsotaan nyt mihin aikaan julkaisu onnistuu.

Mulla olisi oikeasti ollut hirveästi kerrottavaa, mutta aika on ollut niin kortilla, ettei toivoakaan, että tätä harrastusta olisi ehtinyt pitää yllä helmikuun aikana. Moni aiheista ei ole enää edes ajankohtainen, ja pahasti näyttää siltä, että tämäkin postaus alkaa hiljalleen muuttua tekstin suoltamiseksi. 

ennin_kengissa_espanja_

No, olihan mulla myös talviloma viime viikolla ja koko viikko aikaa levätä! Ideana oli ihan oikeasti raportoida kuulumisia Espanjasta käsin, mutta erinäisten syiden takia netti pätki koko viikon ajan. Syypää oli jäätävä ukkoskuuro, joka rikkoi kaiken mahdollisen taloyhtiössä Torremolinosissa.

Taloyhtiöstä hajosi mm. vesipumppu, eli vedet olivat poikki noin kahdeksan tunnin ajan. Televisiokaan ei näkynyt kunnolla koko viikkoon (ei sillä, että sitä lomalla hirveästi tarvitsisikaan katsoa).

Sulake tietysti pamahti asunnostamme, sillä yksi seinään jääneistä piuhoista posahti yöllä. Onneksi sähköt eivät kuitenkaan katkenneet kokonaan. Olin ottanut telkkarin pois seinästä, mutta näköjään piilossa oli vielä yksi johto, joka sitten hajotti reitittimen kokonaan. Salama siis osui suoraan taloon, pihalla oli pieni kuoppa pöllynnyttä multaa ja ympäri pihaa löytyi kaikenlaisia jälkiä ukkosesta. Aamulla tuhoja löytyi mm. alakerran sähkökaapista, joka sekin oli räjähtänyt aivan pirstaleiksi yöllisen myrkyn jäljiltä. Myös pihan lamput olivat hajonneet ja kaiken huipuksi taloyhtiön lipputangon nuppi oli kadonnut mihin lie...

ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_

En tiedä, kuinka moni teistä on joskus kuullut sen äänen, kun salama iskee viereen, mutta voin sanoa, että se oli kova pamaus. Heräsin siihen räjähdykseen ja ajattelin, että nyt ovat päiväni luetut. Kun olin selvinnyt alkujärkytyksestä ja pulssi alkoi palautua normaaliksi, nousin ylös tarkistamaan vahingot, ja totesin, että jotain outoa oli lentänyt pitkin lattioita. Puhelinkaapelissa kiinni ollut adsl-suodin oli posahtanut pitkin lattiaa. Samalla astuin johonkin märkään - no mitä vielä, vuokra-asunnon ikkunan tiivisteet vuotivat, joten lattialla lainehti vettä. Vuokralaisen painajainen, kaikki hajoaa käsiin! Olin siis vuokralla saman taloyhtiön toisessa asunnossa, sillä kaikki reissulaiset eivät olisi millään mahtuneet kaksioomme.

Koska ukkosmyrsky ajoittui lauantain ja sunnuntain väliselle yölle, oli tietysti sunnuntaiksi varmaan aika haastavaa saada korjaajia paikalle. Onneksi kuitenkin apua saatiin ja vesipumppu saatiin korjattua. Autotallin ovet sen sijaan olivat koko viikon auki, sillä portin lukitus ei toiminut oikein koko viikkoon. Onneksi meillä oli auto pihalla jo tuolloin, muuten olisi saattanut tulla ongelmia...

Myrskyisen yön jälkeen päivät olivat puolipilvisiä ja aurinkokin paistoin pilvettömältä taivaalta muutaman päivän ajan. Loppuviikosta pystyi ottamaan jo vähän aurinkoakin, ja aina kun pystyin, imin annoksen D-vitamiinia kehooni.

ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_

Viikko ennen Espanjanmatkaa oli muuten myös ystävänpäivä! Sen vietin perinteisesti Tampereella parin ystävän kanssa. Yövyimme tyttöjen kanssa Scandic Station -hotellissa, jonka moderni ilme miellytti meitä kaikkia. Lauantai-iltapäivänä kierreltiin kauppoja Ideaparkissa ja myöhemmin illalla vietettiin hyvin erikoinen ja hengellinen ilta keskenämme hotellihuoneessa. En edes mene tähän enempää... Naiset.

Loppuillasta päädyimme Ilona-nimiseen baariin, missä en jostain syystä ole koskaan aikaisemmin käynyt. Baari sijaitsee Tampereen keskustassa Koskikeskuksen lähellä (mun mielestä joen oikealla puolella). 

Ilonassa oli ihan hyvä meininki, mutta ei me siellä kauaa jaksettu pyöriä, meillä oli enemmänkin nälkä ja hinku nukkumaan. Lyhyen, mutta hauskan baarikierroksen jälkeen lähdettiin Mäkkärin kautta takaisin hotellille nukkumaan lyhyitä kauneusuniamme. Terkut ja kiitokset muuten Ilonan ovimiehille.

Scandic_station_tampere
Scandic_station_tampere

Aamulla herättiin aikaisin syömään hotellin tarjoamaa aamupalaa, joka oli ihan ok. Ei erityisen mieleenpainuva, mutta ihan toimiva ja hyvää (paitsi munavoita ei löytynyt, vaikka mielestäni sitä pitäisi ehdottomasti löytyä jokaisen hotellin aamupalakattauksesta). 

Aamupäivällä tehtiin vielä pikaiset shoppailut mm. Stockmannin MAC:in pisteellä ja sitten lähdettiin ajelemaan kohti kotia. Kotimatkalla pysähdyttiin Pirkanhovissa ja oltiin ihan pähkinöinä Jalokivigalleriassa. Harmikseen meillä oli niin kiire, että matkamuistot jäivät mun osalta ostamatta, mutta ystävä löysi sieltä vaikka mitä kivaa itselleen.

Noniin, toivottavasti kiireet nyt vähäksi aikaa hellittävät ja pääsen postailemaan useamminkin, sillä mulla on muutama muukin kuva vielä julkaisematta lomalta (mm. Fuengirolassa järjestettyyn Gala Primaveraan löytämäni ihana jumpsuit, jonka joku ehkä jo bongasikin kokonaisuudessaan Instagramista)!

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my