Siirry pääsisältöön

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen.

Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia, joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi.

Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner. En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän aikana. Asia harmittaa minua suunnattomasti, sillä pidän silmien korostamisesta ja rakastan rajauksia. Niinkin pieni asia kuin rajaus tuo silmäni ihan eri tavalla esille.

espanja_ennin_kengissa
ennin_kengissa_loreal
Meikit saatu blogin kautta

Tällä hetkellä, saunan jäljiltä, silmäluomet kutisevat ja tuntuvat olevan tulessa. Alempi kuva on vuodelta 2014, jolloin koin ensimmäisiä herkistymisen hetkiä luomieni kanssa. Tällä hetkellä luomet ovat noin tuplasti enemmän turvoksissa, mutta kai ne viimeistään aamuun mennessä ovat paremmat... Vedin äsken naamaan Histeciä, jospa se vaikka hillitsisi tätä kutinaa. Samaten levitin Protopicia luomille. Saakohan niin tehdä?

En usko, että lähden tutkituttamaan asiaa enää sen enempää, sillä selvää on, että reagoin aikalailla kaikkeen ja sehän kuuluu tähän sairauteen. Viimeksi kesällä taisin käydä ihotautilääkärillä uusimassa reseptejä ja sainkin kasan uusia perusvoiteita testaukseen. Samalla lääkäri muistutti, että huolellinen ja säännöllinen rasvaus päivittäin kannattaa.

Ihonhoidon kannalta parasta on, että ihoa hoidetaan ennen kuin ihottumaa ehtii edes syntyä. Kuten Atopialiiton sivuilla lukee: "Perusvoidepurkki kuuluu atoopikon kylpyhuoneen vakiovarusteisiin ja sitä on myös syytä käyttää ahkerasti."


WP_001264

Tuntuu, että tätä nykyä ravaan lääkärillä koko ajan. Kesällä korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkäri tuli tutuksi ja huomenna olisi taas yksi lääkäriaika varattu. Haju- ja makuaistiin liityneet oireet ovat sentään hellittäneet, mutta tilalle on tullut ihmeellisiä asioita liittyen kuulooni. Työkaverit kielsivät googlailemasta oireita, mutta vähän kyllä kieltämättä kiinnostaisi tutkia, josko muita kohtalotovereita löytyisi.

Olisiko teillä lukijoilla vinkkejä hyvistä kosmetiikkamerkeistä tai meikeistä, jotka on tarkotettu atoopikoille tai oikeasti hyvin herkälle iholle? Olisin ensisijaisesti lähdössä etsimään ratkaisua apeekista, mutta en ole ihan varma mistä pitäisi aloittaa. Enhän edes tiedä, olenko allerginen jollekin tieylle ainesosalle! Hakusessa olisi kuitenkin (tuuheuttava) ripsiväri ja tumma rajauskynä. Onko sellaisia olemassa? Vai onko loppuelämäni nyt tuomittu meikittömäksi...?

Olisin niin kiitollinen, jos pystyisitte vinkkaamaan hyviä tuotteita herkälle iholle. Apu tulisi tarpeeseen. 

t. Enni

Ps. Terhi (Puikolta pudonnut) jätti kesällä hyvän kommentin blogiin, jossa kertoi kokemuksiaan samanlaisesta "hajuongelmasta" sanoen: "Kerroin siitä joskus työterveydessä, niin lääkäri totes, että kuulenko myös jotain ääniä..?". 

Ilmeisesti lääkäri siis ei uskonut, tai uskoi, mutta kuitenkin... Tämä nauratti mua ihan suunnattomasti, sillä nythän myös mulla on ongelmia myös kuulon kanssa. Huh, koko homma tuntuu niin absurdilta! 

Kommentit

  1. Protopiciä saa laittaa luomiin, mutta vain satunnaisesti. Mulla oli sitkeä ihottuma luomissa ja niihin lääkäri määräsi Oftan Dexa Chloraa,se tepsi. Bemetsonia pistän jos pääsee ärhäkäksi ja vaihdan sitten Protoon. Se on ärsyttävää kun on sit niin lämpötilaherkkä, pakkanen sattuu, kuuma sattuu ja lämpötilavaihtelut sattuu.
    Mulla menee perusvoiteena Aqualan L. Protopic, Bemetson ja Apolar rinnalla. Dermovatiakin on määrätty, mutta en oo vielä hakenu sitä. Lisäksi vauvojen sinkkivoide, luomiin sattuu vetinen voide ja ne tuppaa mulla kuivumaan Proton kans, niimpä aamuisin Proto ja iltaisin sinkkikerros :D

    Mulla sattuu puhdistustuotteet, aikana mömmöjä testailtuani totesin, että Aqualan toimii eikä kirvellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. Onpa ikävä kuulla! :( Protopic oli mulle aika huono, aamulla oli vielä aika hurjassa kunnossa luomet. Auttoi kun pesin pois ja laitoin bepanthenia. Mutta mmh.. pitäisiköhän antaa Aqualanille uusi mahdollisuus, lopetin sen käytön vuosia sitten, koska se kirveli käsiä, eikä tuntunut tehoavan. Meikkiäkään se ei poistanut ja aina oli kasvopyyhe ihan meikissä! Ceralania en ole vielä kokeillut meikinpoistoon... :)

      Mites muuten kosmetiikka, käytätkö mitä meikkejä?

      Poista
    2. Protopic tosiaan kuumottaa. Paljon. Varsinkin alkuvaiheessa. Kylmä pyyhe auttoi, tosi kylmällä vedellä kasteltu silmien päälle. Käytän sitä niin kauan kunnes ihottuma helpottaa, sen jälkeen vielä pari päivää ja ylläpitohoitona kerran-pari viikossa. Alempana mainittiin Elidel, sitäkin oon kokeillut, mutta en muista miksi hylkäsin sen. Mulla on käytössä Protopicista se laimeampi versio, onkohan se nyt sitten 0,01% ja siitä se 10g pikkupurkki jolla silläkin hintaa melkein 25e. Oon toki käyttäny ekan kerran sitä varmaan 15v sitten, silloin sitä ei saanut ihan joka paikasta ja se maksoi satasen. Ihanan kallista, harmitten vaan, miksi mun kaikenkattava sairaskuluvakuutus loppui.

      Kortisonia ei toisiaan saisi laittaa luomiin, mutta mulle on pari eri ihotautitohtoria sanonut, että muutaman kerran saa laittaa, mutta se ei saa olla päivittäistä. Ja jos mikään muu ei tehoa niin kyl mä otan riskin. Silmät on edelleen päässä ja silmänpaineet oikein oivalliset.

      Useat luomiin laitettavat rasvat kirveltää niiden sisältämän veden takia, sen takia käytän mahdollisimman rasvaista voideta ja nyt oon todennut, että tuo sinkkirasva on paras, se ei kirvele eikä satu :) Yleisesti kasvovoiteena Dermosilin Sensitive-sarjan pumppupullossa oleva kasvovoide, mikähän sen nimi on..

      Kasvot pesen päivittäin Dermosilin Sensitive-kasvomaidolla, tuota Aqualania käytän silmämeikin poistoon, ajatushärö kun kirjoitin, että käyttäisin sitä kaikkeen xd

      Käytän synteettisiä meikkejä, ei taida olla mitään luonnontuotemeikkejä käytössä. Olen ollut tosi laaja-alaisesti ruoka-aine-allerginen, iän myötä ne on hieman helpottaneet, mutta en siltikään ole siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Niissä on niin paljon aineita, joille olen tai olen ollut allerginen. Primer ja meikkivoide on Dermosililtä, puuteri Lumenen Natural Coden joku alennuskopasta nyysitty. Silmämeikkiä käytän tosi vähän, ehkä noin kerran kahteen viikkoon maalaan silmiä yhtään mitenkään. Ripsari on Lumenen joku halpa, eyelinerinä Maybellinen Master Presice. Luomien pohjustuksena UD kulttipurkki. Epäilen hieman, että oon herkkä jollekkin UD ainesosalle, mutta kun käytän sitä pari kertaa kuussa, en jaksa tehdä asialle mitään. Tälläinen ihmisestä tulee kun on ollut elämänsä atoopikko ja lähes koko elämän niin rankasti allerginen.

      Poista
    3. Vau kiitos pitkästä vastauksestasi! Onneksi nyt tällä hetkellä tilanne on aika hyvä luomissa, tosin olen viikon vältellyt eyelineria! Joo, siis Protopic on aika kallista.. Onneksi hinta on tullut alemmas nykyisin!

      On mullekin taidettu sanoa, että kortisonia ei silmiin saisi laittaa, mutta kun on pakko, niin olen laittanut.. Tai en ole ihan varma, niitäkin on niin eri vahvuisia. Mutta se kortisoni ainakin toimi. Vuosia mua on peloteltu ihon ohenemisella kortisonin takia, mutta en ole itse huomennut mitään tällaista, vaikka vuosien ajan voiteita on tullut läträttyä jos mihinkin... :D Silmät, kasvot, kädet tms. Eli uskaltanen ottaa jatkossakin riskin. Mielestäni on tärkeämpää hoitaa iho kuntoon kuin pelätä sitä, että iho ehkä saattaa joskus ohentua. Koska sitten iho on huonossa kunnossa joka tapauksessa!

      Näinhän se on, pääsen nyt testaamaan blogin kautta luonnonkosmetiikka-ihonhoitosarjaa ja katson ja kuulostelen, miten se sopii iholleni. Tällä hetkellähän siis kaikki muu pelaa hyvin, paitsi eyeliner. Tai no joo.. meikinpoistoaine on ollut pitkään jo ihoa ärsyttävä, joten olen vaihtanut vuoden aikana yhä vain hellempään. Ja nyt mennään pelkällä rasvalla, joka onneksi toimii hyvin!

      Eli nähtäväksi jää.

      Ps. mun pitää googlata toi UD-kulttipurkki. Siis mitä se on?

      Poista
    4. https://www.sokos.fi/fi/sokos/urban-decay-eyeshadow-primer-potion-silmameikin-pohjustustuote-10-ml Urban Decayn Primer :)

      Poista
  2. Kuulostaapa kurjalta pulmalta :-( Uskoisin, että luonnonkosmetiikasta voisi olla apua! AInakin tästä rajauskynästä olen kuullut kehuja: https://www.biodelly.fi/silman-ja-huultenrajauskynat/131-benecos-silmanrajauskyna.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, tutkin tuota rajauskynää! En ole oikeastaan vielä luonnonkosmetiikkaan edes tutustunut, olen vain kuullut että ne vanhenevat nopeammin. Täytyy siis käyttää nopeasti poi! Mutta lupaan tutustua linkkaamaasi tuotteeseen, kuulostaa hyvältä. :)

      Poista
  3. Itse olen myös koko ikäni atooppisen ihottuman kanssa painiskellut.
    Joitain vuosia sitten, kun minulla oli erityisesti silmäluomien iho pahasti ihottumassa, minulle suositeltiin apteekin Avene-merkin silmänympärysvoidetta. Avene on mm. atoopikoille suunniteltu sarja, ja se on toiminut minulla todella hyvin. Siitä asti minulla on ollut päivittäisessä käytössä Avenen silmänympärysvoide ja kevyt päivävoide tai tuhdimpi kosteusvoide ihon kunnon mukaan. Voin todellakin suositella! Avenella on nykyisin myös meikkejä, mutten ole niitä vielä testannut. Muiden tuotteiden perusteella uskallan kuitenkin suositella kokeilemaan! :)
    (http://www.eau-thermale-avene.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, kiitos kun vinkkasit! Avenesta mulla on myös hyviä kokemuksia, tykkäsin niiden itseruskettavasta tosi paljon ja käytinkin sitä monta purkkia aikanaan! En tiedä myydäänkö sitä enää. :( Mun täytyy tutustua niihinkin!

      Poista
    2. Moi,

      Kärsin myös atoopikkona tuosta silmäluomien kutinasta ja turpoamisesta. Kun tilanne oli oikein paha kävelin puolivuotta sen näköisenä kun olisin itkenyt kuukauden putkeen, kunnes löysin tuon Avenen silmänympärysvoiteen. Kannattaa todellakin kokeilla jos sinullekkin olisi apua siitä:)

      Poista
    3. Miten se sitten tehoaa? Nyt alan kiinnostua oikeasti... Pystyisitkö linkkaamaan oikean tuotteen mulle?

      Poista
    4. En osaa sanoa mikä voiteessa on kun se auttaa koska sinäänsähän se ei ole mikään lääkerasta. Mutta mulla tosiaan ainakin toimii. Tietysti saattaa olla yksilöllistä. Laitoin sitä aluksi luomille monta kertaa päivässä, mutta nyt kun silmät on rauhoittuneet yleensä riittää että laitan sitä iltaisin. Huippuhommahan tuossahan on että se toimii samanaikaisesti silmänympärysvoiteena :)! Toivotaan että tepsis myös sulle! http://www.eau-thermale-avene.fi/kasvot/paivittaishoitotuotteet/kasvojen-paivittaishoito/soothing-eye-contour-cream

      Poista
    5. Joo, kaikki ei sovi kaikille! Ai tuo on ihan atoopikoille suunniteltu? Ok, kyllä varmaan pakko testata. Kiitos paljon!

      Poista
    6. Minäkin komppaan! Avenen silmänympärysvoide on ihan paras!! Itse sain itseasiassa silmävoidetta, jossa oli kortisonia ja antibioottia ja sillä lähti pahin halkeilu ja hilseily luomilta (levitin siis silmän ympärille enkä silmään), mutta nyt olen käyttänyt ahkerasti tuota Avenea ja silmienympärykset ovat pysyneet kunnossa :)

      Poista
    7. Og, kiitos tiedosta! Täytyy pohtia hankkimista tai ainakin yrittää hommata testeri!

      Poista
  4. Melkein voisin väittää,että kuuloon liittyvät ongelmat on lähtöisin poskionteloista.. Kun mulla ainakin on korvat välillä tosi kipeet/ en kuule kunnolla/ korvissa tinnittää ja se johtuu lääkärin mukaan poskiontelon turvotuksesta, joka on levinnyt korvakäytävään.. Mutta nyt mulla on hyvät lääkkeet, kun löysin lääkärin, joka vihdoin ymmärtää mua eikä vähättele ongelmaa! :D

    Tsemppiä ihon kanssa <3 - oon kohtalotoveri ehkä vähän siinäkin, kun toinen luomi on niin rohtunut(atooppinen iho tääläkin), että vetelin aamulla silmämeikin sijaan bepanthenia luomeen.. Eiks ne kiiltävät luomet ny ollukin muotia? xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samma här! <3 Hahaa joo! Mulla oli tänään myös kiiltävää kans, koska bepanthen oli myös mun silmämeikki tänään. :D Mulla on kuvattu poskiontelot, mutta niistäkään ei oikein löytynyt mitään. Hieman turvotusta kyllä... Kiitos kommentistasi!

      Poista
  5. Minä olen myös kärsinyt atooppisesta ihosta lähes koko aikuisikäni. Pahin jakso aikoihin nyt. Itselleni oikeastaan ainoa sopiva perusvoide on Mini- ja Cano derm, muut rasvat saavat ihoni ärhäkäksi ja kirvelee voimakkaasti. Nyt kokeilussa Meine base mineraalisuola, jolla kuorin ihoa sillointällöin. Protopic voide oli miutama vuosi sitten korvaamaton kun silmät turposi umpeen, se aiheuttaa minulle sivuvaikutuksena voimakasta kuumotusta joka kestää noin kaksi viikkoa. Meikkiä en voi käyttää nykyään enään läheskään säännöllisesti. Mennään täysin ihon ehdoilla. Paras ripsiväri itselleni on ollut Isadoran allergia testattu ripsiväri, joka löytyy perus kaupoista. Elocon voidetta myös menee runsaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, tässä varmaan munkin tulevaisuus. Mä en taida uskaltaa laittaa protopikia enää luomille, koska se vaan turvotti enemmän ja tää kuumotus on nyt pysynyt koko päivän. Kiitos vinkistä! Alan googlalla tuotakin ripsiväriä! Noita mainitsemiasi rasvoja en muita ole testannut. Ceralanin purkki mulla loppui juuri, mutta muut ei oikein tyhjene... Tuo oli ihan hyvää... :)

      Poista
  6. Kannatta kokeilla Lumenen Sensitive Touch ripsiväriä ja rajauskynää.Mulla ollut aina atooppisen iho ja muut ripsivärit ja rajauskynät eivät käy, mutta näistä ei mitään oireita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Sainkin samanlaista vinkkiä Lumenen meikeistä tänään aikaisemmin!

      Poista
  7. Minulle joskus silmälääkäri sanonut, että protopic on aivan liian tuhtia kamaa herkälle silmänympärysiholle. Sitä saisi siis laittaa ihan tositositosi pienen määrän, ettei se vain pahenna.
    Itse käytän ennaltaehkäisevästi protopicia silmäluomiin ja jos ihottumaa pukkaa, niin protopicin kaltainen voide Elidel (pimekrolimuusi) on toiminut hyvänä juurikin ohuelle ihoalueelle. Se vain kuivattaa pahasti, joten mikäli yöksi laittaa, niin aamulla kasvojen pesussa saa laittaa kevyesti kosteusvoidetta.

    Itse oon jättänyt kaikki ns normikosmetiikan pois kasvoilta. Käytän luonnonkosmetiikkaa ja sitäkin rajallisesti. Eyelineri jäi multakin juuri samasta syystä kuin sulla. Kannattaa kokeilla luonnonkosmetiikan tuotteita, ne voivat sopia. Tietenkään kaikille atopikoille ne ei sovi! Esim mulle ei sovi kukkaistuotteista tehty kosmetiikka, vaan se ärsyttää entisestään. Tutustu, kokeile, pyydä näyteittä yms.

    Kortisonia ei ikinä silmien alueelle!!! Poikkeuksena juurikin sille alueelle suunnattu Oftan Dexa Chlora.

    Ilman protopicia en voi enää olla tai kasvoni räjähtävät viikossa tosi hurjaan kuntoon. Vähän pelottaa, että voinko olla enää ikinä ilman protopicia. Protopicia on myös kahden vahvuista, miedompaa suosittelen juurikin silmien alueelle hyvin hyvin OHUESTI! Ja sellainen vinkki myös, että protopic harvoin tuntuu ihottuma-alueella hyvältä ja tuntuu ikään kuin se vain pahenisi. Mutta jatka siitä huolimatta käyttöä siihen asti, että ihottuma-alue on rauhoittunut ja senkin jälkeen muutama päivä. Mukavalta se kutina ja polttelu ei tunnu, mutta tepsii.

    En voi kuin toivottaa kaiken jaksamisen ja tsempin tällaisen ihon kanssa elämiseen. Se on tuskastuttavaa ja vain toinen atoopikko voi tietää kuinka hirveää se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en ole koskaan ennen protopicia luomille laittanutkaan, enkä kyllä ehkä enää laita! :D Onpa harmi kuulla. Pystytkö enää mitään rajauksia tekemään millään kosmetiikalla? Mulle on luonnonkosmetiikka ihan uutta, mutta voisi kuvitella että sieltä ehkä jotain löytyisi..?
      Kiitos paljon kommentistasi ja positiivisista sanoista. <3

      Poista
  8. Mulla myös atooppinen iho. Itekin käytän Lumenen ripsaria (wild curl), siitä ei oo tullu mitään oireita. Oon myös huomannut, että puhdistusaineella on paljon merkitystä. Käytän nykyään ainoastaan Lumenen puhdistusvoidetta (BRIGHT TOUCH RAIKASTAVA PUHDISTUSVOIDE). Joka tosin mun mielestä on enemmän geeli kuin voide. Se toimii, ei ärsytä ja puhdistaa meikit.

    Mulle ihotautilääkäri on määrännyt Ultracortenolia esim. huuliin. Sehän on oikeasti silmävoide. Mutta kuulemma se toimii muuallakin. Ja toimi myös huulten ihottumaan. Oon saanut siitä voiteesta apua myös silmän ympärillä olevaan ihottumaan. Eli kannattaa pyytää siitä resepti? Se on ilmeisesti aika vahvaa, mutta kuuriluontoisesti voi käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut parin kuukauden ajan käytössä Lumenen bright now ja oon tykännyt siitä paljon, ei mitään ongelmia iholla! Mä kävin nyt ostamassa yhden ripsarin, mutta ai että se vaikuttaa köyhältä.. Tai no, täytyy testata ensin. Toivon, että sillä saisi tuuheutta pituuden sijaa!

      Poista
  9. Ultracortenol silmävoide luomille toimii itselläni aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitänee pyytää reseptiä ehkä seuraavalla kerralla, kun pääsen luomia näyttämään! Tämä ei ole minulle entuudestaan tuttu! Tai no ei luomioireita enne ollutkaan :(

      Poista
  10. Moikka, mulla hyvin hyvin vaikea atooppinen iho, johon eivät ole mitkään kortisonit auttaneet vaan peräti pahentaneet ihoa taukoa pidettäessä.

    Lopulta hyvän avun mulle tuonut Carbalan-voide, joka siis sisältää 5% karbamidia ja runsaasti glyserolia. Tätä olen käyttänyt ihan joka paikkaan ja hyvin rikkinäisellekin iholle, kun mikään muu ei tälle vaikeasti kaikelle allergisellekaan oikein sovi. Lievittänyt hyvin kutinaa ja hoitanut ihon todella hyväksi. Ainoastaan sipsin ja kovin suolaisen ruoan syönti on nyt pahentanut oloa, mutta korjaantuu hyvällä nesteytyksellä ja hyvien öljyjen saannilla sisäisesti. En tiedä tuoko tuo rasva apua kaikille muille, mutta hoitajana olen huomannut että myös potilaani ovat kokeneet helpotusta tämän rasvan kanssa. Tuskailin kymmeniä vuosia erilaisilla hoitokeinoilla, mutta lopulta tuon löysin ja en vaihda :-) Kannattaa siis ainakin kokeilla jos ei vielä ole tuttu tuote, ei siinä mitään menetä.

    Lisäksi Histecin sijaan olin tarvittaessa käyttänyt Ataraxia. Se oli hyvä ja helpotti kutinaa ennen tätä Carbalania. Sama ongelma mulla oli meikkien, erityisesti silmämeikkien kanssa, kunnes päädyin Sensain Liquid Eyelineriin, joka on ollut hellävarainen, myös todella hyvä ja erittäin riittoisa!

    Tsemppiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä! Kovasti lääkäri mainosti myös kyseistä Carbalania ja menin sitä ostamaan... Ei toimi mulla yhtään, tai siis en huomaa eroa esim ceralaniin. Ihottuma ei parane. Tykkään enemmän Ceralanin koostumuksesta, carbalan jää iholle tahmeaksi ja tuntuu ettei saa edes farkkuja jalkaan yön jälkeen :D rasva on jotenkin niin tahmeaa, vaikka ei yhtään kuitenkaan näytä siltä! :( tosin eilen pesin sillä meikit pois, niin siinä oli hyvää!

      Tuo eyeliner voisi olla silti hyvä tuote!

      Poista
  11. Kurja tilanne :( Itsellä ei ole kokemusta atopiasta, mutta voisin kuvitella luonnonkosmetiikan auttavan. Eikä sekään itsestään selvyytenä herkille sovi, sillä niissä on usein paljon vaikuttavia aineita, joten kannattaa kysellä atooppiselle iholle sopivia. Tsekkaapa Katja Kokon blogi, siellä ollut juttua atopian hoidosta esim:
    http://katjakokko.com/atooppisen-ihon-hoito-luonnonkosmetiikalla/
    http://katjakokko.com/ihonhoitotutkimus-atopian-hoito-luonnonkosmetiikalla-osa-22/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä! Joo musta tuntuu, että luonnonkosmetiikassa voi olla myös paljon ainesosia, joille on herkkä. Olenhan allerginen siitepölyllekin, joka varmasti on aito luonnontuote! :D No joo.. En siis oikeastaan tiedä luonnonkosmetiikasta vielä mitään, joten paras perehtyä asiaan ensin ennen kuin lähden moittimaan. Käyn kurkkaamassa linkin, kiitos vielä!

      Poista
  12. Kiitos tästä blogipostauksesta! Minulla on nyt muutaman kuukauden aikaa tullut atopiaoireita ja juuri pahiten silmäluomiin. Olen yrittänyt etsiä tietoa ja tämä oli ensimmäinen paikka, josta oikeasti löytyi hyvää tietoa ja vertaistukea. Sain myös lääkäriltä protopicia ja apteekissa varoittivat, että saattaa tuntua vähän kuumotusta tai kutinaa ensimmäisen kerran mutta voi olla myös, ettei tule mitään. No se kuumotus, polttelu ja kutina oli jostain ihan toisesta maailmasta, johon en osannut varautua. Vannoin, että tähän en enää koske. Kun kuitenkin koitin jatkaa käyttöä, polttelu lakkasi eikä nyt toisella kuurikerralla enää oireillut niin pahasti. Auttoi tosiaan ja ihottumat katosivat, mutta palasivat jälkeen noin viikon kuluttua. Olen huomannut myös, että ripsivärit mulla nyt ärsyttävät silmää (käytössä ollut better than sex ja Helena rubinsteinin - en suosittele kumpaakaan). Joskus sain myös urban decayn kajaalikynästä reaktion, jo ennen tätä atooppista ihottumaa ja oireilua. Tuohon protopicciin liittyen vielä: sain vinkin, että jos ottaa särkylääkettä noin tuntia ennen voidetta, niin helpottaisi oireisiin. En ole varma toimiiko, mutta kokeilin itse ja ei ainakaan poltellut niin pahasti.

    Mutta kiitos tästä siis, hienoa saada tietoa, olen ihan eksyksissä näiden uusien iho-oireiden kanssa. Avene menee myös mulla testiin. Ja ripsarista taidan suosia 38 c vedellä poistettavia, esim. Clinique tai Sensai.

    -lyriikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos paljon viestistäsi!

      Mullakin silmäluomen oireet tulleet takaisin reilu pari viikkoa sitten. En tiedä, mikä laukaisi tällä kertaa reaktion. Olen huomannut, että ainakin eyeliner (eri merkkejäkin nyt kokeillut) vaikuttaa. Vaikka kokeilin Laveran luonnonkosmetiikkaeyelineriä, sekin kyllä reagoi. Samaten Lumenen silmänrajauskynä.

      Hieman harmittaa, että kulutin jo yhden Lumenen (vanhaa sarjaa) olevan rajauskynän loppuun kuukaisi sitten. Se oli ihana, ei kutissut yhtään! Nyt sitä ei myydä enää... Samaten huomaan, että vaikka käytän meikinpoistossa ceralania ja carbalania, nekin saattavat kirvellä ja luomet alkavat punoittaa. Illalla ihan punaiset luomet ja aamulla turvoksissa... Oujee.. Onneksi alkaa hiljalleen helpottaa.

      Mulla protopic ei ole pahemmin kuumottanut, tosin nyt olen yrittänyt laittaa luomille vain bepanthenia. Mmh varmasti särkylääke auttaa, mutta tuntuu hassulta, että ottaisi aina ennen rasvaa! Sitähän joutuu laittamaan aika usein? Olen kauhulla nimittäin lukenut näitä uutisia: https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/tutkimus-loysi-halyttavan-yhteyden-ibuprofeenin-ja-sydankohtausten-valilla-kenenkaan-ei-pitaisi-ottaa-yli-1200-mg-paivassa/

      :(

      Poista
    2. Mulla on luomiin käytössä Ultracortenol, joka on reseptillä saatava kortisonivoide. Hyvin rasvainen, mutta toimii.

      Poista
    3. Kiitos tiedosta! Täytyy pitää mielessä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my