sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Tuuheutta tyveen - Biozell Professional

Ajattelin nyt pyhittää hetkisen sunnuntaistani pelkkään hömppään, nimittäin hiuksiin ja räikeään tuotemainontaan. Olen ollut blogista jo niin kauan erossa, että hömpälle on tarvetta. Arkipäivän kohokohtaan kuuluu nimittäin tälläkin hetkellä vain iltakympin Sinkkuelämää (edelleen) ja taloyhtiön remontista selviäminen. 

Mutta halusin itse asiassa kirjoitella siitä, miten Biozell on ihailtavan uskollisesti luottanut meikäläiseen jo monen vuoden ajan antamalla tuotteitaan testiin milloin minkäkin I Love Me -messujen tai pr-toimiston kautta. 

Niinpä voisin sanoa, että oikeastaan viime vuosien ajan olen luottanut lähes yksinomaan Biozellin tuotteisiin, sillä niillähän saa tehtyä vaikka mitä. Alempien kuvien kampaus syntyi muutamalla Biozellin tuotteella, jotka kuvissa käsissänikin näkyvät.

ennin_kengissa_biozell
Top & Jeggins: Zara / Choker: H&M

Ensimmäinen tuotteista, Biozell Professional Rakennesuihke on osoittautunut varsinaiseksi aarteeksi. Tällä hiuksiin ja erityisesti hiusten tyveen saa helposti rakennetta. Tuote suihkutetaan jakaukseen kuivashampoon tavoin, jonka jälkeen ainakin itse levittelen tuotetta hiuksiini sormenpäiden avulla.

Kätösissä minulla on myös Biozellin hiuspuuteri, jonka olen omistanut jo hyvin pitkän aikaa. Säännöllisen käytön jäljiltä purkki on edelleen aivan täynnä, eli kyse on riittoisasta tuotteesta. En ole edes aivan varma myydäänkö tätä enää kaupoissakaan.

Tämän ohella kuvista itse asiassa puuttuu Biozell Professional Keratiini Lämpö- ja muotoilusuihke, jota suihkin hiuksiini pesun jälkeen ennen hiusten föönaamista. Tuote on hyvä, mutta pieni miinus on pakko antaa aika ärtsystä hajusta. Toivoisin tuotteelle hieman miedompaa tuoksua.

Kampauksen viimeisteli laadukas Biozell Professional Hiuskiinne. Kyseistä lakkaa käytän arkisinkin joka päivä, sillä tuote on yksi lempihiuslakoistani kautta aikain.

ennin_kengissa_kampaus

Miten sitten tällaisen ihan tavallisen suoran tukan oikein loihdin? Homma on mulle sikäli helppoa, että omistan piikkisuorat hiukset, jotka valitettavasti myös valuvat suorina päätä myöten. Niinpä hiusten muotoileminen tuuheaksi vaatii aika paljon taikatemppuja.

Useimmiten aloitan homman suihkuttamalla rakenteen tuovaa tuotetta hiusten tyveen, minkä jälkeen kreppaan minikreppiraudallani tyviä hieman. Sen jälkeen tupeeraan ja suihkutan krepattuun osioon lakkaa. Kreppaan hiukset jakauksen molemmin puolin ohimon korkeudelta aina korvan korkeudelle. Tähän kampaukseen en erikseen suoristanut hiuksiani, sillä halusin pitää kuuman raudan toistaiseksi erossa latvoista.

ennin_kengissa_hair

Tämä tavallisen näköinen "kampaukseni" syntyi kuitenkin yllättävän nopeasti tupeeraus-kreppaus-session sekä rakennetta ja pitoa antavien tuotteiden ansiosta. Tämän jälkeen vaihdoin tietysti vielä jakauksen paikkaa saadakseni ekstratuuheutta hiuksiin. Lopuksi lisäsin vielä hieman hiuskiinnettä hiuksiini. Voilà, tukka valmis!

Muillekin lättähiuksista kärsiville suosittelen Biozellin rakennesuihketta ja minikreppirautaa. Niistä en luovu koskaan.

t. Enni 

Biozellin tuotteet saatu blogin kautta!

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

HÄÄKAKKU / DESIGN CAKES

Yhteistyössä: Design Cakes

Huh, hääpäivästä on kulunut jo kohta kaksi kuukautta! Tuo aika vastaa suunnilleen mun kesäloman pituutta, mutta onneksi kesäloma ei kuitenkaan hujahtanut yhtä nopeasti ohi kuin päivät kesäloman jälkeen. Aika on mennyt nopeasti ja tekemistä on ollut paljon. Onneksi tänä sunnuntaina mieltäni ei täyttänyt yliopiston esseet, vaan aikaa jäi myös hääkuvien selaamiseen. En ole vielä ehtinytkään kertomaan hääkakkumme tarinaa.

Päädyimme tilaamaan hääkakun Design Cakes -nimisestä keravalaisesta yrityksestä, jota pyörittää taitava kondiittori Sara Kreander. Tutustuin Saraan reilu puoli vuotta sitten ystäväni syntymäpäiväjuhlilla, jossa sattumoisin tuli puheeksi häät ja hääkakut. Sara heitti heti ilmoille muutaman hääkakkuidean, ja koska haaveilin myös naked cake -tyylisestä hääkakkusta, oli aika selvää, että tässä tulisi olemaan hääkakkumme tekijä.

Kevät vaihtui kesään ja otin Saraan yhteyttä. Alkoi hääkakun suunnittelu, inspiraatiokuvien lähettely ja kakkujen maistelu.

haakakku_ennin_kengissa1
Ylempi kuva: Laura
haakakku_ennin_kengissa1_2

Design Cakes'n idea on mielestäni hieno, eli kakut paitsi näyttävät upeilta, ne myös maistuvat taivaallisilta. Mausta ei tingitä ulkonäön takia.

Design Cakes'n kakkuja voi nykyisin maistella paloina myös omassa putiikissa, sillä La Boutiq -kahvila avautui Keravan keskustan Sampotaloon Cafe Intron vanhoihin tiloihin syyskuun alussa. La Boutiq itse asiassa yhdistää samalla parturi-kampaamon konditoria-leipomon ohella. La Boutiq on myös siinä mielessä odotettu uutuus, että keittiö on täysin gluteeniton, eli kaikki Saran valmistamat makeat tuotteet ovat täysin gluteenittomia.

Palataanpa hääkakkuun! Heinäkuun alkupuolella alkoivat suunnitelmat hääkakkumme osalta olla valmiita. Ainoastaan piti päättää enää kakun täytteiden maut. Kakkupohjaksi Sara suosittelikin lempeän suussasulavaa vaniljakakkupohjaa, joka sopi paremmin kerroskakun pohjaksi kuin perinteinen sokerikakkupohja.

haakakku_ennin_kengissa3
ennin_kengissa_naked_cake
haakakku_ennin_kengissa5

Olimme myös sopineet perinteisen kakkumaistelun, jonne otin makutuomariksi mukaan siskoni (sulho edusti sillä väliin yhtiökokouksessa). Keravalla maistelimme monia maukkaita täytteitä, joista mieleen jäivät ainakin passion-, mango- suklaa- ja valkosuklaatäytteet. Valinta oli vaikea, sillä kaikki täytteet olivat hyviä. Päädyin kuitenkin passionhedelmän siemeniä sisältäneeseen kirpeään passiontäytteeseen, jonka kaveriksi valittiin makeampi valkosuklaatäyte tasapainottamaan kokonaisuutta. Tämä kombo päätettiin laittaa molempien kerrosten täytteiksi.

Kakku päädyttiin tekemään kaksikerroksisena 45 hengelle vieraiden lukumäärän mukaan. Yllätys oli myös melkoinen, kun Sara kertoi kakkupohjan olevan gluteeniton. Emme nimittäin olisi ikinä kuvitelleet gluteenittoman kakkupohjan maistuvan niinkin samanlaiselta kuin jauhoista tehdyn kakkupohjan.

haakakku_naked_cake

Tässä vaiheessa postausta mun oli pakko mennä sulattamaan pakkasesta yksi hääkakkupala....

7D_28345_2
 
Lopullisesta kakusta tuli todella näyttävä valtavan koon ohella. Hääkakku oli kuitenkin mitoitettu ihan oikein, eikä kakkua jäänyt kuin hieman yli. Häiden jälkeisenä päivänä saimme vielä herkutella makoisalla kakulla, kunnes minun oli pakko siirtää loput pakkaseen. Tarkoitus olisi kuitenkin maistella hääkakkua vielä ensimmäisenä hääpäivänäkin...

Hääkakkumme päädyttiin lopulta tekemään tavallisista jauhoista, sillä Saran tehdessä muuttoa gluteenittomaan keittiöön, halusi hän käyttää valkoiset jauhot pois alta. Tämä sopi minulle oikein hyvin, sillä kukaan häävieraistamme ei ollut ilmoittanut erityisruokavaliostaan.

haakakku_naked_cake5

Hääkakun koristeissa päädyimme aitoihin kukkiin, jotka sain itse hankkia mieleni mukaan. Niinpä kävin hakemassa kaupasta ruusuja, neilikoita sekä harsokukkaa, jonka jälkeen annoin Saralle vapaat kädet koristelun suhteen. 

Idea oli luoda naked cake -tyylinen kuorruttamaton kakku, jossa kakun kerrokset olisivat olleet selkeästi esillä. Lopulta ihastuin kuitenkin tyyliin, jossa hääkakku kuorrutettiin hennosti, jotta kakkupohja kuulsi kuitenkin ohuelti läpi. Tästä syystä kakun kuorrute oli tarkoituksellisesti hieman epätasaisen näköinen.

haakakku_naked_cake2
haakakku_ennin_kengissa7
Ylemi kuva: Laura
haakakku_ennin_kengissa6

Meidän hääkakku oli Design Cakes'n mittapuulla hyvin perinteinen, eli muistakaa, että Design Cakes toteuttaa mitä erikoisempia kakkuja kameroista lonkkaproteeseihin. Tällä hetkellä kaikki Design Cakes'n valmistamat makeat herkut ovat myös gluteenittomia ja laktoosittomia, mutta silti järjettömän hyvänmakuisia ulkonäöstä puhumattakaan.

Käykää kurkkaamassa Design Cakes'n Facebook-sivut, josta löydätte myös La Boutiq -kahvilan tarkemman osoitteen ja aukioloajat. Meikäläinen ei ole vielä ehtinyt käydä kahvilassa maistelemassa yksittäisiä kakkupaloja, mutta eiköhän tähänkin tule pian muutos.

Ps. Tämä meidän hääkakkumme on naurettavan hyvää.

t. Enni

Yhteistyössä Design Cakes'n kanssa.
Postauksen muut kuin merkityt kuvat: Liisi Järveläinen (joitain postauksen kuvia rajattu jälkikäteen).

lauantai 10. syyskuuta 2016

I Think Of You

Satuin ottamaan (tai otattamaan) tänään pari testikuvaa pihalla studiovalon kera, mutta koska koirat olivat sisällä odottamassa samaan aikaan (eivätkä ne osanneet olla hiljaa), nappasin koiratkin lopulta kuvaan.

Kaikille niille tiedoksi, joille meitsin koirat eivät vielä ole tuttuja, niin vasemmalla on Lady Coco ja oikealla Thor.
coco_thor_ennin_kengissa

Ei mulla muuta kuin, että mikä meidän koiria vaivaa...? :D

coco_thor_ennin_kengissa

Samapa tähän loppuun on jakaa vielä maailman parhain koiravideo. Sisko näytti tämän mulle jonkin aikaa sitten. Siitä lähtien, aina kun olen ollut väsynyt tai alakuloinen, olen katsonut tämän videon. Pätkä on täyttä neroutta, kiitos Mike Diva, kuka ikinä oletkin.


Ps. Laittakaa videoon tekstitykset päälle. ;)

t. Enni

torstai 8. syyskuuta 2016

KARKKIBUFFET

Yhteistyössä: Karkkikatu / Cloetta

Toivottavasti hääpostaukset eivät kyllästytä, sillä ajattelin jakaa kanssanne herkullisia kuvia häihimme rakennetusta karkkibuffetista, jonka herkut mahdollisti Karkkikatu! En ollut alun perin suunnitellut häihimme karkkibuffettia, mutta koska olin jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Cloettan kanssa, ajattelin, että ehkä yhteistyötä voisi jatkaa myös häiden teemoilta. 

Olen irttarifanaatikko ja syön irtokarkkeja usein. Jos voin sanoa, että fanitan jotain, niin fanitan Karkkikatua. Karkkibuffetithan koostuvat perinteisesti kauniisti esille laitetuista irtokarkeista, joten mikäpä sen hienompaa kuin päästä toteuttamaan visuaalisesti kaunis karkkibuffa morsiamen ja sulhasen lempikarkkien avulla. 

karkkibuffet_haihin_ennin_kengissa2
karkkibuffet_haihin_ennin_kengissa

Karkkikadun irtokarkkivalikoima osoittautui valtavaksi, joten häissämme pääsimme tarjoamaan kaikkia lempikarkkejamme. Sulhasen valinnat koostuivat hedelmäkarkeista, kun taas itse lähdin salmiakkipainotteiselle linjalle. Karkkibuffetin tarjoilu piti sisällään mm. Mustia Autoja, AakkosiaCentereitä, Helmixejä, Crispy Rocks Rice -suklaita ja sukulakuja.

Pöytään kivaa väriä toivat myös söpöt ja erittäin herkulliset mansikkatoffeepallot ja vaniljafudget. Olin hankkinut pöytään lisäksi keksejä ja suolaisia herkkuja. Nutisalin blogiyhteistyön kautta saatuja pähkinöitä säästin tarkoituksella häitä varten.

Koska karkin makuun oltiin myös päästy (ja sitä oli paljon) halusin vielä hieman nostaa panoksia; tarjolla oli myös paketillinen kokonaisia Cloetta Sprinkle Ice cream waffel -suklaalevyjä odottamassa vieraita. Rakastan kyseistä suklaata, sillä mukana on ripaus suolaa ja y'all know I love salty treats...

karkkibuffet_haihin_ennin_kengissa5

Vaikka vieraamme koostuivat yhtä lasta lukuunottamatta aikuisista, kävi herkkupöydän ympärillä jatkuva kuhina. Olen erittäin tyytyväinen, että karkkibuffet lopulta näki päivänvalon, sillä uskon aktiviteetista olleen paljon iloa vieraille. Illan myötä, kun vieraat alkoivat hiljalleen tekemään lähtöä, halusimme vieraiden vielä tekevän itselleen kotiinviemisiksi omat herkkupussit.

En osaa arvioida kuinka paljon karkkia tulisi varata vierasta kohden, mutta meidän häihimme Karkkikatu oli varannut tarjottavaa jopa 250 g per vieras! Karkkia jäi tietysti jonkin verran yli, mutta ei läheskään niin paljoa kuin aluksi kuvittelin.

Kuten jo yllä mainitsin, olin todella yllättynyt, että karkki kävi kaupaksi niinkin hyvin. Jossain vaiheessa mietin, että onkohan kukaan aikuinen innostunut karkeista, mutta onneksi olin väärässä, sillä herkut toivat iltaan ihan omanlaisensa makoisan ja iloisen lisän.

karkkibuffet_haihin_ennin_kengissa6
karkkibuffet_haihin_ennin_kengissa3

Tai nyt kun oikein kunnolla pohdin muistojani karkkibuffan suhteen, niin ehkä karkkibuffet ei ollut ihan yksinään vieraita varten toteutettu... Mukana oli myös hyvin epäitsekkäitä ajatuksia, kuten että myös morsiankin halusi karkkia. 

Ja niin jumankekka halusinkin, olin kuitenkin dieetannut häitä varten koko kuukauden! Auta armias, jos häissä ei olisikaan ollut tarjolla salmiakkia...

t. Enni

Karkkikadun karkit saatu blogin kautta, kuvat Liisi Järveläinen

Lue myös