keskiviikko 31. elokuuta 2016

Eteiseen sopiva seinähylly / Ellos

Postaus sisältää syvälinkkejä

Kotoani löytyy eräs tyhjä paikka, joka suorastaan huutaa paikkaa huonekalulle. Tyhjä seinä löytyy eteisestä. Olen jo pitkään (oikeastaan muutosta asti) suunnitellut hankkivani seinälle kauniin hyllyn, mutta vieläkin seinä ammottaa tyhjyyttään.

Tällä hetkellä eteisen lattialla lepää aikaa nähnyt lipasto, jonka arvioisin olevan valmistettu joskus 50-luvulla. Minulla on tapana jemmat lipaston päälle tavaroita, kuten kelloja, avaimia ja muita pieniä asioita, jotka eivät sisustuksellisesti näytä kovin kauniilta. Koen siis, että tarvitsen paremman paikan esineille. Itse asiassa tuli mieleeni, etten myöskään omista avainkaappia, johon voisin piilottaa turhia asioita.

Seinälle sopisi nätisti jokin Ellos-verkkokaupan (adlink) seinähyllyistä. Hylle voisin myös hankkia kulhon, johon jemmaisin autonavaimet ja muut pienet asiat. Oikein rosvojen unelma, eikö? Nämä kaksi alla näkyvää ovat kuitenkin tämän hetken suosikkejani, vaikka ainakin toinen niistä sopisi eteisen ohella myös kylpyhuoneeseen.

ellos_hylly_seinahylly

Haluaisin ehdottomasti seinähyllyn rungon olevan metallia, eikä tasojenkaan tarvitsisi olla lasia, vaan nekin voisivat olla metallia. Alapuolella näkyy (vanha kuva tosin) eteisessä lepäävä puinen lipasto, jonka yläpuolelle hyväksyttäisin mieluusti jomman kumman yllä olevista seinähyllistä.

Nämä hyllyt löysin sivuilta Hyllyt & säilytys -osiosta (adlink).

IMG_3081 copy

Seuraava hylly taas kustantaisi lompakolle hieman enemmän, mutta hei, tässä tasot onkin valmistettu marmorista! Olen lämmennyt marmorille viime aikoina paljonkin, mutta tämänhetkiseen sisustukseen en usko marmorin oikein istuvan. Tai jos sitä aloittaisi sieltä eteisestä...

Uskon, että tulen hankkimaan eteiseen hyllyn ihan pian. Nyt asia on vain jäänyt toteuttamatta, sillä en ole saanut aikaiseksi etsiä sopivaa yksilöä, eikä kohdalle ole osunut kaunista hyllyä sattumaltakaan.
ellos_hylly_2

Tässä olisi nyt jo muutama potentiaalinen vaihtoehto, tosin minun täytyy ensin selata sivut kokonaan läpi, sillä Elloksella näytti olevan tarjolla vielä paljon muitakin hyllyjä. Kuulisin mieluusti myös teidän näkemyksenne, sillä en todellakaan ole mikään sisustusalan ekspertti, enkä ihan oikeasti ymmärrä sisustamisesta paljoakaan, vaikka haluaisin. Vinkkejä otetaan vastaan! 

Mikä on siis teidän suosikkinne? Itse ehkä kallistun tällä hetkellä ensimmäisen kuvan hyllyihin.

t. Enni

Postaus sisältää syvälinkkejä (adlink)

Ps. Onnea blogille miljoonasta sivulatauksesta!! :)

sunnuntai 28. elokuuta 2016

WEDDING PHOTOS

Ajattelin julkaista nämä kuvat vasta huomenna, mutta en malttanutkaan odottaa siihen asti. Sain nämä upeat, Liisin ottamat valokuvat muutama päivä sitten. Olen niin iloinen, että ihana päivämme on ikuistettu näin kauniisti ja nyt meillä on ihania muistoja loppuelämäksemme.

Seuraava homma on teettää digikuvista aidot valokuvat. Luuletteko, että Ifolorin kautta saisi kuvia edullisesti? Samalla voisin tietysti tehdä kuvista myös Ifolor-kirjan.

ennin_kengissa_haat_wedding
ennin_kengissa_haat_wedding_haapostaus_vihkiminen
ennin_kengissa_haat_wedding_haapostaus_vihkiminen1

Hääpäivästä lähtien olen kantanut vasemmassa nimettömässä maailman kauneinta sormusta, jonka sain äidiltäni lahjaksi muutamia vuosia sitten. Kun näin sormuksen ensimmäisen kerran, tiesin, että se tulisi olemaan vihkisormukseni. Sormus on myös jo ehtinyt hyvään ikään, sillä se on tietääkseni hankittu 60-70-luvun tietämillä.

Sormus on ehtinyt aiheuttaa muutamankin koomisen tilanteen jo nyt, sillä mm. tällä viikolla työkaverini kaatoi teet pöydälle huomattuaan sormuksen. Hän kuulemma häkeltyi sormuksen kauneudesta!

ennin_kengissa_haat_wedding_haapostaus_vihkiminen3

ennin_kengissa_haat_wedding_5
ennin_kengissa_haat_wedding_6
ennin_kengissa_haat_wedding_7
ennin_kengissa_haat_wedding_8
ennin_kengissa_haat_wedding_9
ennin_kengissa_haat_wedding_10

Liisi, olet nero. <3 <3

ennin_kengissa_haat_
ennin_kengissa_haat_2

Tämän postauksen teko on tuntunut todella absurdilta. Kuinka monta kertaa olenkaan blogiharrastukseni aikana miettinyt, millainen tästä postauksesta tulisi. Nyt en sitten osaakaan pukea ajatuksiani sanoiksi!

Seuraavassa postauksessa palaan tarkemmin hääpäivän kulkuun. Toivottavasti tämän postauksen kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

t. Enni

Kuvat: Liisi Järveläinen, mielikuvailua.blogspot.fi/

*Tein kuviin kontrastin ja värien muutoksia, sekä rajasin ja muokkasin muutaman kuvan blogijulkaisua varten.

Still Falling For You

Kiirettä on pitänyt, joten pahoittelut, etten ole pitkään aikaan päässyt bloggaamaan. Periaatteessa mun pitäisi samanaikaisesti tehdä töitä, valokuvata lisää kuvia miljöössä, tehdä essee ja olla putsaamassa talonyhtiön sokkeleita. Koska vuorokaudessa on vain 24 tuntia, joidenkin asioiden on kuitenkin odotettava...

Kuvaaminen sen sijaan ei odota!

ennin_kengissa_studio_miljoo1

Rakastan tätä valoa. Olen hommaamassa itselleni omaa studiosettiä, ettei tarvitsisi elää lainakamoilla. Nämä kuvat otti aviomieheni (omg saan sanoa aviomies), jonka kanssa kasasimme pienen setin pystyyn takapihalle.

Koska tarvetta studiovaloille löytyisi omastakin takaa, olen ajatellut hankkia oman, näillä näkymin Elinchromin setin parilla softboxilla. Jos jollakin pyörii nurkissa vähän käytettyä studiosettiä, niin laittakaa viestiä!

ennin_kengissa_studio_miljoo

Mun on myös pakko jakaa kanssanne Ellie Gouldingin uusi biisi Still Falling For You, joka soi päässäni tällä hetkellä non-stoppina. Vähän tässä suunnittelen myös hiusmuutoksia... Mitäs sanoisitte, jos pätkäisisin tuollaiseen pituuteen?Ps. Hääkuvat tulivat muutama päivä sitten ja ne ovat niin hienoja! Laitan niitä blogiin seuraavassa postauksessa. ;) 

t. Enni

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sponsored Video: P&G Thank You, Mom

Yhteistyössä P&G.

Tämä yhteistyöpostaus on omistettu maailman kauneimmalle naiselle, äidilleni. Ihminen tarvitsee jonkun vahvan tullakseen itse vahvaksi, voisi kuulua suomennos seuraavalle: "It takes someone strong to make someone strong". Tänä kesänä juhlitaan vuoden 2016 Olympialaisia. Kannattaa kurkata postauksen lopusta aiheen ympärille toteutettu ihana video, jonka teema on: "Let’s not forget the person whose strength inspired them along the way: Mom. Thank you, Mom".

Olen tullut äitiini paljon ja yksi selkeä samankaltaisuus näkyy eräässä hassussa luonteenpiirteessä. Olemme molemmat tietyllä tavalla hösöjä. Tästä syystä oli ehkä hyvä, että viime vuonna välillämme oli noin 4000 kilometriä, sillä kaksi hösöä suunnittelemassa häitä olisi saattanut olla kohtalokas kombo (tai ainakin pari viimeistä viikkoa todisti tämän aika hyvin). Vaikka olinkin vastuussa tärkeän päivän suunnittelusta, en kuitenkaan koskaan työskennellyt täysin yksin. Äitini mielipiteillä oli minulle merkitystä, ja halusin saada hänen mielipiteensä suunnitelmiin.

ennin_kengissa2

Minulla on aina ollut äitini kanssa läheiset välit, vaikka toisinaan olemmekin nähneet vain pari kertaa vuodessa. En kuitenkaan usko, että pitkäkään välimatka vaikuttaisi väleihimme. Äiti on äiti, kaukanakin.

Muutama viikko sitten suuntasimme koko perheen voimin viettämään isoäitini 99-vuotisjuhlia Rovaniemelle. En edes muista milloin aiemmin olisimme kaikki käyneet Rovaniemellä yhtä aikaa. Perheeni osaa kuitenkin olla äänekäs ja täynnä mielipiteitä, mutta onneksi yksi henkilö erottuu aina joukosta. Ihailen äitini rauhallisuutta. Äiti ei koskaan huuda, suutu tai osoita mieltään, vaikka joskus hänellä saattaisi olla moiseen aihettakin. Tästä ominaisuudesta yritän ottaa tulevaisuudessa enemmän mallia.

Tuntuu kuitenkin uskomattomalta, että isoäitini on päässyt jo niin kunnioitettavaan ikään. Tuntuu samalla ihanalta oman äitini puolesta, sillä he ovat saaneet viettää aikaa yhdessä jo useiden vuosikymmenien ajan. Toivon, että myös minulla käy yhtä hyvä tuuri elämän suhteen.

ennin_kengissa_thank_you_mom

Vähän aikaa sitten katselin huvittuneena äidin lapsuusfilmejä. Äitini oli linssilude, pomppi kameran edessä, teki piruetteja ja irvisteli. Katsoessani videoita kysyin äidiltäni lisää siitä, millainen hän oli lapsena, ja hän kuvaili itseään villikoksi, joka seurasi aina isoveljeään.

Olin aina kuvitellut äitini rauhalliseksi ja hiljaiseksi lapseksi, mutta nyt huomaan, että olen perinyt äidiltäni paljon samoja luonteenpiirteitä, ulkonäöstä nyt puhumattakaan.

ennin_kengissa_thank_you_mom2
rovaniemi_ounasjoki
ennin_kengissa_thank_you_mom3

Ennen kuin äitini lähti takaisin Espanjaan viime syksynä, ehdimme käydä kahdestaan pikaisesti Rovaniemellä. Viikonlopun aikana kävimme kävelyllä äitini vanhoissa lapsuusmaisemissa ja saunoimme isoäitini taloyhtiön uunituoreessa saunassa. Saunan jälkeen otin maisemakuvia kerrostalon katolla ja äitini pelkäsi kuollakseen minun tipahtavan... Äiti on hösö, sanonpa vain!

Kun palasin Japanista syksyllä, äiti oli jo ehtinyt lentää takaisin Espanjaan. Seuraavan kerran tapasimme vasta seuraavan vuoden talviloman aikoihin helmikuussa ja sitä seuraavan kerran kesällä. Pari viikkoa ennen häitä sain äitini onneksi takaisin Suomeen.

ennin_kengissa_thank_you_mom4

Kiitos äiti, että olet sellainen kuin olet. Sinun ansiostasi minusta tuli minä. <3
Yllä oleva video on omistettu kaikille äideille!

t. Enni

Toteutettu yhteistyössä P&G:n kanssa

maanantai 8. elokuuta 2016

Häämuistoja ja kuvaussohva

Häistä on kulunut jo reilu pari viikkoa ja odottelen edelleen malttamattomana virallisia hääkuvia. En vieläkään osaa käyttää uutta sukunimeäni, saati kirjoittaa sitä oikein. Nykyisin allekirjoitusta pyydetään tosin niin harvoin, etten ole sitä juuri ehtinyt kokeillakaan. 

Häiden jälkeen olen elänyt haikean onnellisissa tunnelmissa. Hääpäivä oli yksi elämäni parhaista päivistä. Näinkin ihanan päivän jälkeen on ihan ymmärrettävää, että kokee pientä haikeutta, kun kaikki on lopulta ohi. Aika ennen häitä kului niin nopeasti. 

kuvaussohva_haat_enninkengissa

Onneksi häiden jälkeistä haikeutta on hieman lieventänyt se, että sain tänään haettua häissämme käytössä olleiden kertakäyttökameroiden uunituoreet kuvat kameraliikkeestä. Sen lisäksi olen saanut muistella hääpäivän tunnelmia kuvaussohvalla otettujen, aivan ihanien ryhmäkuvien avulla. 

Kuvaussohva ajoi häissämme photo boothin virkaa ja sohvan käyttö aktivoituikin heti ruokailun jälkeen. Kannatti kasata studiokamat hääpaikalle, sillä tuloksena oli kasoittain upeita potretteja, jotka pystyin jakamaan muistoksi myös vieraillemme. Kuvaajana toimi kuka milloinkin, sillä olin laittanut kameraan sopivat asetukset ja kameraan liitetty langaton lähetin laukaisi studiovalot. Toki sain kunnian toimia kuvaajanakin muutamaan otteeseen.

enninkengissa_haat_weddind

Ylempi kuva on kertakäyttökameraan tallentunut otos rantasaunalta. Kello lähenteli tässä vaiheessa jo puolta yötä, kuten kampauksesta käy ilmi. Sekaan oli näköjään eksynyt myös kuva seuraavalta päivältä, jossa poseeraavat perheen doget Thor ja Coco.

enninkengissa_2_haat_weddind

Hääpäivänä vieraiden käyttössä oli myös kuusi kertakäyttökameraa, jotka hankin Tallinnasta, Kristiinen kauppakeskuksessa sijainneesta kameraliikkeestä. Toiveena oli, että häävieraat ikuistaisivat kameroilla päivän tunnelmaa ja pöydissä olleita juhlavieraita. Kamerat olivat kovassa käytössä koko hääpäivän ajan ja lopullisia kuvia kertyikin yli 150 kappaletta. Kameroiden salamat toimivat yllättävän hyvin, vaikka illan viimeisiä kuvia napsittiin vielä myöhään yöllä. Näköjään mukaan mahtui muutama otos, joihin minäkin olin eksynyt. 

Kehitetyt kuvat olivat pienine virheineen ja epätarkkuuksineen juuri täydellisiä. Nämä kuvat menevät suoraan valokuva-albumiin, jahka saan sellaisen hankittua. 

enninkengissa_1_haat_weddind
enninkengissa_23_wedding_bouquet_babys_breath_haat

Hääpäivän ilmapiiri noudatteli bohoteemaa (valokuvauspainotteista sellaista), oli pom pomeja, juuttinarua, peltipurkkeja ja tietysti harsokukkaa. Olin tilannut kukkakaupasta hääkimpun ja heittokimpun, jotka koostuivat pelkästään harsokukista. Harsokukka on aina ollut yksi lempikukistani, joten hääkimpun valinta oli helppoa. Halusin yksinkertaisen, mutta kauniin kimpun. Myös sulhasen ja bestmanin vieheet noudattivat samaa teemaa koostuen harsokukista ja juuttinarusta.

Juhlan pöytäkukat teimme itse harsokukista, tosin harsokukan sekaan lisättiin hieman toisia lemppareitani, hennon vaaleanpunaisia neilikoita. Näistä samaisista kukista kaaso kokosi itselleen myös upean kimpun! Pöytäkimppuja varten keräsin muuten vuoden ajan ananaspurkkeja, jotka toimivat häissämme maljakkoina. Nyt minulla on mahdollisuus kierrättää purkit, ellen halua säästää niitä joihinkin muihin juhliin.

ennin_kengissa_haatanssi_wedding

Yksi alkuillan ohjelmista oli tietysti häätanssi, jonka oma isäni esitti yhdessä lapsuudenystävänsä kanssa. He esittivät pyynnöstämme Ed Sheeranin Thinking Out Loudin. Nyyh, alan kohta märsätä täällä, sillä sainpahan tanssia lempikappaleen lempi-ihmisen kanssa ja vielä lempi-ihmisten ympäröimänä. Joo, parempi lopettaa tältä erää. Jos jäätte kaipailemaan lisää, käykää kurkkaamassa instagramin puolella julkaistut pari lyhyttä videota häistä.

Kirjoittelen häistä lisää heti, kun saan käyttööni virallisia kuvia. Odotan innolla, että pääsette näkemään kuvia myös kattauksesta, pöytäkukista, vihkipaikasta ja hääkakusta. Tällöin voin kertoa teille tarkemmin hääpäivän ohjelmasta ja aktiviteeteista!

t. Enni

maanantai 1. elokuuta 2016

Häävideo

Tämä ilta kuluukin häävideota loopaten. Jos haluatte nähdä pätkän videosta, se on nähtävissä instagramin puolelta. Ihanaa, että saimme häistä paljon erilaisia muistoja, kuten perinteisten valokuvien ohella myös liikkuvaa kuvaa. 

ennin_kengissa_haat

Upeasta häävideosta vastaa entinen oppilaani, keväällä media-assistentiksi valmistunut Santeri Björkman, joka teki videokuvauksen ja editoinnin suhteen erinomaista työtä. Toivon Santerille paljon tulevia kuvauskeikkoja ja onnea uralle.

Jos mietitte videon taustalla soivaa Coldplay - Adventure of a Lifetime -biisiä, niin valitsimme kyseisen kappaleen vihkiseremonian "ulostulomarssiksi", tai tarkemmin ottaen kappaleeksi, joka alkoi soida heti vihkimisen jälkeen.
  
t. Enni

Surya yoga & Bodhi Asana -joogamatto

Olen käynyt vuodesta 2014 asti Piloxing®- ja Piloxing Barre® -tunneilla Surya yogan Leenan ohjaamana. Kesällä koukutuin kuitenkin äkkiä joogaan, sillä polttaripäivänä minut vietiin kokeilemaan rauhallista yin-yogaa Padma-joogastudiolle. Minulle on kuitenkin aina ollut tärkeää, että liikunta rasittaa kehoa, joten tästä syystä Piloxing® on ollut hyvä valinta kuormittavaksi liikuntamuodoksi. Nyt kesän myötä olen kuitenkin havainnut tarvitsevani rauhallisemman liikuntamuodon, joten aloin ystäväni suosituksesta käydä yoga flow -tunneilla hänen mukanaan.

Flow-jooga on yllättävän raskas liikuntamuoto ja liikkeiden oppiminen vie aikaa, ainakin näin aloittelijan näkökulmasta. Tuntien teemat vaihtuvat, joten minullakaan ei ole vielä paljoa kokemusta monipuolisista harjoituksista. Onneksi kerta kerralta tuntuu, että opin hallitsemaan asentoja paremmin ja kehityn paremmaksi. Joogaa seuraavana päivänä huomaan usein, että lihakset ovat kipeytyneet edellispäivän rasituksesta.

Parasta asiassa on kuitenkin se, että voin jatkaa Piloxing®-tunteja ja joogaa saman ohjaajan kanssa, sillä Leena ohjaa myös yin-joogaa ja flow-joogaa. Mulla onkin syksylle jo odottelemassa kymmenen kerran kortti, josta tulen uhraamaan monta tuntia joogalle.

polttari_ennin_kengissa2

Surya yogan verkkosivuilla on kattava tietopaketti joogaa koskien, tässä kuitenkin lainaus sivuilta:

Jooga on sekä kehoa, että mieltä eheyttävä harjoitus, jossa pyrimme lisäämään kehotietoisuutta, ymmärrystä kehon ja mielen yhteydestä sekä hakemaan tasapainoisen elämän ja hyvinvoinnin välineitä. Joogaharjoituksessa pyritään kerryttämään kehoon energiaa asanan, pranayaman ja meditaation avulla. 

Turvallisen joogaharjoituksen edellytyksenä on riittävä voima ja järkevät, anatomisesti mietityt linjaukset. Hyvä joogaharjoitus sekä lisää voimaa, pitää yllä nivelten terveitä liikeratoja, että rauhoittaa mieltä. Joogaopetukseen kuuluu aina myös joogafilosofiaa, pranayama- ja meditaatioharjoituksia. 

Alkeisjooga sopii vasta-alkajille ja niille, jotka haluavat tehdä kevyen harjoituksen. Flowjoogatunnit sopivat jo jonkin verran jooganneille, mutta myös aloittelijat voivat osallistua, kunhan pidetään sopiva maltti harjoituksessa. Vaikka harjoitus on voimaa kasvattava, joogahengitys ja omaan kehoon keskittyminen rauhoittavat mieltä ja kerryttävät energiaa. Otamme huomioon sen, että asennot tehdään anatomisesti järkevällä tavalla puskematta kehoa yli turvallisten liikeratojen. Teemme tunnilla voimaa lisääviä harjoituksia, hengitysharjoituksia sekä kehoa avaavia harjoituksia.

haikon_kartano_bodhi_asana-yoga-mat

Mieleeni tuli kirjoittaa postaus joogasta siksi, että itse postauksen aihe tulee tässä: Mulla on uusi joogamato! Omistin ennestään joogamaton virkaa jotakuinkin ajaneen jumppamaton, mutta muutamien joogatuntien jälkeen huomasin, että vanhassa matossani oli odella huono pito. Niinpä mieleeni ponnahti kysymys, että mistä hankkia hyvä joogamatto? Onneksi apu löytyi läheltä.

bodhi_asana-jooga-mat-4-mm
bodhi_asana-yoga-mat-4-mm

Siinä missä Leena ohjaa tunteja, hänen kauttaan voi myös hankkia urheiluvälineitä- ja vaatteita. Bodhin joogamaton hankin viime kerran flow-jooga tunnin jälkeen. Kun postipaketteja saa aina odotella päiviä, maton sai heti mukaansa. Tosin kuten näkyy, en ole vielä raaskinut avata pakettia, mutta onneksi pääsen heti tänään testaamaan uutukaista in action.

Hankkimani joogamatto on Bodhi Asana Mat 4 mm:in paksuudella. Olen kerran kokeillut joogata vastaavalla matolla ja muistaakseni maton pito oli aivan omaa luokkaansa vanhaan mattooni verrattuna. Toivotaan siis, että myös tämä tuote on hintansa arvoinen. Onko teillä kokemuksia Bodhin tuotteista?

t. Enni

Ps. Aloitin muuten myös hääpäivän aamun lyhyellä joogalla!

Lue myös