sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Minihäämatkalla Haikon kartanossa

Voah, olitte hieman lukeneet edellistä hääpostaustani! Löysin postauksen nimittäin perjantaina Indiedaysin Styles & Trends -sivulta top-listan 1. sijalta. Kiitos myös ihanista kommenteista lukijoille. :)

Tulin vasta pari tuntia sitten kotiin minihäämatkalta Haikosta ja päädyin heti bloggailemaan. Syy tähän oli se, että kotona ilma oli hieman toisenlainen, taivas salamoi ja vettä alkoi sataa kaatamalla. Se siitä kauniista päivästä, tosin nyt näyttää jo vähän paremmalta. Onneksi sää Haikossa osui nappiin ja aurinko paistoi vielä tänä aamunakin.

Häistä on kulunut nyt vähän yli viikko ja ainoa mahdollisuus paeta arkea osui tähän viikonloppuun. Eihän silti tällaista yhden yön hotellimatkaa voi pitää aitona häämatkana, vaan ehkä ensi kesänä voisi suunnata johonkin hieman kauemmas. Nyt kaikki lukijat hoi, mitä häämatkakohteita osaisitte suositella?

Haikon_kartano_ennin_kengissa

Haikon kartano on varmasti monille tuttu kohde, mutta itselleni se oli ihan uusi tuttavuus. Haikon ehkä paras etu oli se, että sinne pääsi helposti autolla (ja siellä oli tilaa). Käytin nimittäin muutaman illan pohtiessani sopivaa hotellia, mutta näin heinäkuussa moni paikka oli jo varattu loppuun, tai jäljellä oli vain yhden hengen huoneita.

Haikossa oli kuitenkin tilaa, joten varasin meille minihäämatkaksi yhden yön herkuttelulomapaketin ja yöpymisen kylpylähotellissa. Vaikka yöpyminen kartanossa olisi varmasti ollut myös upeaa, tässä tapauksessa moderni sisustus vetosi meikäläisiin enemmän.

Huoneen sai klo 15, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen kylpylää varten. Ennen kylpylää piti kuitenkin kilistellä skumpat ja nauttia muutama herkku, kuten alta käy ilmi. Pöydällä näkyvät makeat herkut olivat peräisin Brunbergin tehtaanmyymälästä, jossa vierailimme pikaisesti ennen tuloamme Haikkoon. 

Ainiin, kirjautuessani sisään hotelliin kirjoitin ensimmäistä kertaa uuden sukunimeni ja tajusin, etten osannutkaan kirjoittaa sitä kovin sulavasti. Pitääpä alkaa harjoitella uutta allekirjoitusta pian. Olenko muuten ainoa henkilö, joka ei ole harjoitellut potentiaalista tulevaa sukunimeä jo seurusteluvaiheessa? Eikö monilla olekin päiväkirjat täynnä näitä?

Haikon_kartano_ennin_kengissa2

Kun laukut oli saatu purettua, oli aika pukeutua kylpytakkeihin ja laittaa kylpytossut jalkaan. Neljän aikoihin istuskelimmekin jo spa-osaston lämminvesialtaassa rentoutumassa. Altaissa oli jonkin verran muitakin ihmisiä, mutta mitään suurempaa tungosta ei ehtinyt syntyä missään vaiheessa ja kaikkia altaita pääsi kokeilemaan. Kävin myös 12 asteisessa kylmävesialtaassa, joka virkisti mukavasti. 

Kylpylässä vierähti nopeasti pari tuntia välillä saunoen turkkilaisessa saunassa tai aromisaunassa. Vielä lopuksi kävin perinteisessä saunassa ja koska satuin olemaan siellä yksin, heitin sairaan kuumat löylyt. Ei mennyt kauaa, kun eräs toinen nainen liittyi seuraani, istahti alas ja lähti melkein saman tien pois sanoen ulkopuolella olleelle ystävälleen, ettei voinut saunoa noin kuumassa saunassa. Tämä ei ole vitsi, mutta olen oikeasti kova saunoja!

Kylpylän jälkeen alkoi valmistautuminen illalliselle. Olin tehnyt pöytävarauksen puoli kahdeksaksi Kartanon ravintolaan, joten meillä oli hyvin aikaa tutustua Haikon tiluksiin ennen illallista. Haikon Kartanon puutarha oli kaunis ja sitä koristi upea suihkulähde. Päiväsaikaan sääskiäkään ei vielä näkynyt.

Haikon_kartano_ennin_kengissa3

Nyt on pakko lainata yhtä kuvaa instagramista, sillä ihastuin vähän alla näkyvään kaariporttiin. Kuten kuvasta myös näkyy, olin paljaine säärineni elävä illallinen kaikille niille sääskille, jotka myöhemmin illalla päättivät hyökätä kimppuuni. Ei kutita nyt, joo ei yhtään...

id_haikon_kartano

Kartanon ravintolassa söimme herkullisen kolmen ruokalajin illallisen. Haikko menuun kuului alkuruoaksi graavisiika tillikastikkeella ja pääruoaksi tarjottiin perinteistä Haikon härkää. Aterian kruunasi herkullinen raparperi-mantelipiiras ja talon mansikkajäätelö. Ravintolassa otettiin hyvin huomioon se, etten syönyt punaista lihaa tai kanaa, joten pääruoaksi sain sahramirisottoa. Henkilökunnan suosituksesta mies valitsi ruokajuomaksi Malmgård Blond Alea, kun taas minä maistelin alkuruoan ja pääruoan kanssa sopinutta valkoviiniä. Illalliseen olisi saanut valittua myös kattavan viinipaketin, mutta ainakin mun kohdalla alkoholi turruttaa makuaistia sen verran, että yksi lasillinen riitti erinomaisesti.

Annokset olivat valtavia, joten maha oli täynnä aina aamuun asti. Seuraavana aamuna Kartanon ravintolassa tarjoiltiin myös maittava aamiainen, joka sisälsi mm. jogurttia, tuoreita hedelmiä, karjalanpiirakoita. munavoita ja minipannukakkuja sekä kaikkia muita hotelliaamiaiseen kuuluvia ruokia (paitsi oliko pekonia?).

Haikon_kartano_ennin_kengissa4
Haikon_kartano_ennin_kengissa5
Haikon_kartano_ennin_kengissa6
Haikon_kartano_ennin_kengissa7

Haikossa vietettiin eilen myös häitä. Häät taisivat mennä hyvin, sillä kuuloni mukaan häät kestivät pitkälle yöhön. Oli muuten ihan hyvä vaihtoehto majoittua kylpylän puolelle, sillä myös Kartanossa raikasi musiikki pitkälle yöhön. Heräsin yöllä neljän aikoihin, kun viimeiset (häävieraat?) olivat hiljalleen siirtymässä nukkumaan. Äänistä päätellen heillä oli hyvät juhlat takana.

Haikon_kartano_ennin_kengissa8
Haikon_kartano_ennin_kengissa9
Haikon_kartano_ennin_kengissa10

Öisen melun jäljiltä päivä on alkanut satunnaisesti haukotellen, mutta muuten hotellimatka sujui loistavasti, ruoka oli todella hyvää ja kartanon puistoalue upea. Aamulla ehdin vielä käydä pikaisesti spa-osastolla lillumassa kuumavesialtaassa. Haikolta löytyi myös muutama pokéstoppi, joita tuli kierrettyä muutamankin kerran... 

Huomenna pärähtää käyniin viimeinen lomaviikko, huh. Olen jo ehtinyt aikatauluttaa viikon tehokkaasti parin yliopistotehtävän osalta (aika optimistisesti tosin). Keskiviikkona lähden myös pikavisiitille Rovaniemelle moikkaamaan mummiani, joka viettää tulevana perjantaina 99-vuotissyntymäpäiviä. 

Nyt syksyn myötä on myös hyvää aikaa alkaa suunnitella virallista häämatkaa. Kaukokohteet kyllä kiinnostavat, mutta voisiko myös Euroopasta löytyä hyviä rantakohteita?

t. Enni M !!!!

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Hääpäivän aamu ja hääpuku

Menin viime lauantaina naimisiin! Asia ei ehkä tullut enää kenellekään yllätyksenä, sillä häiden jälkeen olen jo ehtinyt päivitellä instagramia aktiivisesti (käykää muuten seuraamassa, jos ette vielä seuraa). En kuitenkaan osaa vielä pukea sanoiksi hääpäivän jälkitunnelmia, mutta uskokaa kun sanon, että tuore vaimo on onnellinen. Hääpäivä meni juuri kuten oli suunniteltu ja häistä tuli mukavan rennot ja lämminhenkiset.

Ennen kuin menen sen tarkemmin häihin (virallisia kuvia odotellessa), voisin kertoa häämekostani. Päädyin Asosin laskeutuvaan ja yksinkertaiseen mekkoon siksi, että olen aina pitänyt pitkähihaisia pitsimekkoja maailman kauneimpina häämekkoina (eikä tämä kauhean kauas mennyt H&M Conscious Exclusive -malliston mekosta, jota etsin viime hetkeen asti). En olisi osannut kuvitella itselleni valkoista kermakakkua tai olkaimetonta merenneitopukua. Yhdessä vaiheessa omistinkin erään blogiyhteistyön ansiosta hieman muhkeamman mekon, mutta myin sen pois häiden alla.

ennin_kengissa_haat_kesahaat2
enni_haat_enninkengissa1
ennin_kengissa_haat_kesahaat3

Löysin häämekkoni Asosilta kevään aikana. Kun puin mekon päälleni ensimmäistä kertaa, oli se siinä. Puku vaan kolahti. Tosin ennen kuin tilasin mekon kotiini, ehdin tutkia sitä Asoksen sivuilla parin kuukauden ajan ilman, että edes sen kummemmin lämpenin sille. Tämä johtui ehkä siitä, että nettisivuilla olleet kuvat eivät mielestäni tehneet puvulle oikeutta. Onneksi päätin tilata mekon kokeiluun, sillä mekko istui päälleni täydellisesti (vaikka itse sanonkin).

Tein mekkoon ainoastaan yhden muutoksen, sillä päädyin lyhennyttämään hihoja 3/4-pituuteen. Tapanani on yleensä nykiä pitkiä hihoja korkeammalle, joten nyt pystyin jättämään hihat rauhaan. Lyhennys maksoi alle 20 euroa, jolloin koko mekon hinnaksi tuli alle 150 euroa. Tällä hetkellä mekkoa saa Asokselta 66 eurolla.

Mekko oli itsessään niin boheemi, etten missään vaiheessa halunnut yhdistää siihen virallista nutturakampausta. Hääpäivän tyylin kruunasi harsokukista tehty morsiuskimppu ja Jimmy Choon Abel -kengät, jotka vaihdoin aika pian vihkimisen jälkeen Zaran sandaaleihin. Kaasolle tehtiin oma kimppu vaaleanpunaisista neilikoista ja morsiusharsosta (näkyy ylemmässä kuvassa), ja juhlapaikka koristeltiin hieman samanlaisin kukituksin teemavärien ollessa vaalea roosa ja kermanvalkoinen.

enni_haat_enninkengissa

Postaukseen eksyi näköjään kuvia myös hääpäivän aamulta. Tässä morsianta vielä valmistellaan hääpäivään. Olipa outo fiilis olla kahden ammattilaisen käsiteltävänä kotona. Kiitokset MakeUp Mondon Julialle, josta on hiljalleen alkanut muodostua luottomeikkaajani. Julia loihti mulle kauniin ja pitkäkestoisen häämeikin. Samaten kiitokset Lauralle ja L'Oréalille, joiden ansiosta hääpäivän kampaus ja seppele toteutettiin. Kuten ehkä huomaatte, päädyin kampauksista yksinkertaisimpaan, eli aukinaiseen boholookiin. 

Luojan kiitos Laura oli paikalla, sillä tilaamani kukkaseppele osoittautui ihan erilaiseksi kuin millaisen olin tilannut. Mulla on sellainen fiilis, ettei seppelettä tehnyt henkilö, jonka kanssa sen alun perin suunnittelin. Kolmen erillisen ruusukohdan sijaan ruusuja oli vain kahdessa kohdassa (aukeamattomia nuppuja seppeleeseen oli saatu istutettua kylläkin noin kymmenen kappaletta), seppele oli liian symmetrinen ja näytti periaatteessa tasaiselta harsoputkelta, minkä ohella seppeleeseen suunniteltu säätövara puuttui kokonaan. Niinpä alkuperäinen kukkaseppele tuhottiin aamulla ja kaikki kukat "istutettiin" kampaukseeni yksitellen. Suosittelen tätä vaihtoehtoa kaikille, sillä seppeleestä käytettiin maksimissaan 1/4 kukkia. Olisi ehkä kannattanut hankkia monen kymmenen euron seppeleen sijaan parin euron harsokukka ja kaupan ruusukimppu.

Hääpäivän aamu sujui kuitenkin (seppelettä lukuun ottamatta) leppoisasti ja seppeleongelmakin unohtui Lauran viimeistellessä kampausta. Valmiina olin tasan klo 11. Sillä väliin, kun mua hemmoteltiin, sulhanen ehti vielä katsoa Netflixistä elokuvan ja ottaa tunnelmakuvia aamulta. Tämä ehkä kertoo siitä, että hääpäivän aamu sujui hyvin rennoissa tunnelmissa. Eikä vielä edes h-hetkelläkään meitä kumpaakaan jännittänyt. 

ennin_kengissa_haat_kesahaat
ennin_kengissa_haat_kesahaat4

Viralliset potrettikuvat otettiin noin tunti ennen vihkimistä hääpaikalla. Järvenpään Seurakuntaopisto toimi täydellisenä vihki- ja hääpaikkana, sillä tiluksilta löytyi vaikka mitä laiturista rantasaunaan ja amfiteatteriin... Onneksi pitkään ja hartaasti suunniteltu vihkiminen toteutui ulkona eikä vihkimisen aikaan satanut vettä. 

Vaikka sää oli synkkä ja pilvinen, oli se kuitenkin valokuvien kannalta otollinen. Amfiteatteri olivielä paikkana sen verran mystinen, että hääkuvista tuli upean dynaamisia ja tunnelmallisia. Arvatkaa odotanko virallisia kuvia ja häävideota?

Koska satun myös itse olemaan jonkin sortin ammattilainen valokuvaamisessa, niin toki hääpaikalle piti kehitellä paljon valokuvaukseen liittyviä aktiviteetteja. Kertakäyttökameroita löytyi kuutisen kappaletta ja kuvaussohva oli illan aikana aktiivisessa käytössä studiovaloineen kaikkineen. Kertakäyttökamerat vein jo eilen kehitettäväksi luottovalokuvausliikkeeseen Järvenpään Camera Shopiin, odotettavissa on noin 162 kappaletta kuvia, joista hääparilla ei ole mitään hajua! Kuvaussohvalla otetuista kuvista tuli myös niin upeita, että taidan täyttää niillä pelkästään yhden Ifolor-kirjan.

ennin_kengissa_haat_kesahaat6

Olihan meillä tietysti myös vieraiden suosioon kohonnut upea Karkkibuffet, jonka mahdollisti yhteistyökumppanini Karkkikatu! Hyvänen aika miten paljon herkullisia karkkeja saimmekaan buffetiin. Kun saan karkkibuffasta kuvia, niin tulen postaamaan siitä ihan oman postauksen.

ennin_kengissa_haat_kesahaat6

Takana on jo lähes 12 vuotta yhteistä taivalta puolison kanssa, joten nyt on kivaa vaihtelua alkaa laskea hääpäiviä. Kiitokset vielä kaikille häävieraille, perheelle, kaasolle ja bestmanille. Teitte yhdessä päivästä ikimuistoisen. Nyt totutellaan elämään uuden sukunimen ja maailman kauneimman sormuksen kanssa.

t. Enni

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Hääasusteet ja sairaskuulumisia häähumuun

Vaikka näyttääkin siltä, että kaikki hääjärjestelyt jäävät viime tippaan, niin en ole vieläkään tunnistanut yhtään häästressin oiretta. Saa nähdä, osuuko edes omalle kohdalleni. Eilen treenattiin hääbiisiä ja tänään aamulla soitin ompelijalle, että saisimme viimeiset muokkaukset pukuihimme. Olen vielä vähän kanden vaiheilla, että valitsenko kokopitkät hihat vai 3/4-hihat.

Myöhemmin tällä viikolla treffataan vielä kaason ja bestmanin kanssa ja tutkitaan tulevien päivien sääennusteita. Jos huonosti käy, hääpäivänä sataa ja vihkiminen siirtyy sisätiloihin, mutta jos sää suosii, ollaan tietysti ulkona. Tällä hetkellä ennusteessa on puolipilvistä säätä, mutta sateen todennäköisyys on jopa 40 %, eli saattaa tulla sisäjuhlat.

id_loreal_elnett26
loreal_elnett22
loreal2
loreal4

En myöskään ole vielä päättänyt, vaihdanko sukunimen, tai mihin hääkampaukseen lopulta päädyn. Jätän nämä päätökset hääpäivän aamuun ja mennään sitten sen aamun fiiliksillä. Ainiin, eräs lukija pyysi nähdä, millaisiin kakkoskenkiin lopulta päädyn, eli tässäpä nekin. Nämä Zara Basic -sandaalit löysin Espanjasta ja ne vaihdan jalkaani heti, kun askel ei enää kestä Jimmy Choon kaunokaisia. 

Sen lisäksi löysin häälaukun eräästä tukusta Espanjasta, vastaavia myytiin asusteliikkeissä noin kolmellakympillä, tukusta löysin seitsemällä eurolla. Tukusta tuli häävieraillekin kaikennäköistä krääsää hommattua, oli niin halpaa. Sen lisäksi äippä oli ostanut mulle ja kaasolle vielä kauniit hääviuhkat. 

haakengät_sandaalit_zara

Ainut harmittava asia häiden alla on kuitenkin ollut se, että sain tänään aamulla lääkärin määräämän kortisonikuurin päätökseen, mutta kuurin taustalla oleva syy ei lähtenyt pois. Kävin vielä perjantaina lääkärissä, mutta kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Ilmeisesti oireet liittyvät mun pitkittyneeseen nuhaan, joka siis johtuu allergiasta. 

Olen ihan kunnossa, mutta jokin nenässä on muuttanut makuaistini vääristyneeksi. Suurin osa ruoasta maistuu niin pahalta, että olen pysynyt helposti maidottomassa ja viljattomassa häädieetissäni muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomasin oireet ensimmäisen kerran Espanjassa. Olimme katsomassa jalkapallomatsia ja mulla oli niin kylmä, että muiden tilatessa oluet, mä tilasin kaakaota. Muistan, että sanoin muille maidon maistuvan pilaantuneelta, mutta pakotin kaakaon kurkusta alas. Sen jälkeen melkeinpä kaikki ruoka on maistunut samanlaiselta, siis pahalta.

Salaatit ja muut käsittelemättömät raaka-aineet eivät muuta makuaistiani, mutta esimerkiksi jo pelkkä keitetyn riisin höyry tuoksuu nenässäni sanoinkuvailemattoman pahalta. Olen kyllä onnistunut syömään Nepalilaisessa parikin kertaa kuukauden aikana, eli en koskaan tiedä, milloin haju valtaa nenän. Salmiakkikin on maistunut hyvältä, suklaa sen sijaan ei. Saapa siis nähdä, miten hyvin hääruoka tai kakku maistuvat hääpäivänä...

Olen yrittänyt googletella muita vastaavia tapauksia, mutta tuntuu, ettei kukaan muukaan ole saanut ratkaisua samankaltaisiin ongelmiin. Niinpä tyydyn nyt vielä jatkamaan nenäsumutteiden ja nenäkannun käyttöä päivittäin. Onneksi olen myös alkanut hyväksymään tilanteen, eli tällä nyt vain mennään.

Untitled

Muuten kaikki alkaa kuitenkin olla mallillaan, juomaralli Tallinnaan on tehty ja ruokapuolikin pitäisi olla kunnossa. Alkumaljoiksi valitsin tarkoituksella mietoa ja makeaa roseekuohuviiniä, että päästään kesäiseen fiilikseen. Huomenna ajattelin vielä käydä hakemassa jotain herkkuja hääjuhlan alkuiltaa ajatellen, mutta iltaruoaksi tilaan (tai joku tilaa) meille sitten paikan päälle pitsaa. Sen lisäksi pitikin vielä hankkia kaikki alkoholittomat juomat.

Onhan to do -listalla vielä paljon muutakin, mutta mikäs kiire tässä vielä. Nyt otan aurinkoa takapihalla (ja ehkä etsin lisää Pokémoneja), koska sää sen mahdollistaa. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Hei, mutta tehdään pieni gallup: Kuinka moni teistä puoltaa naisen sukunimen vaihtoa naimisiin mentäessä?

t. Enni

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Inspiraatiota hääkampauksen valintaan ja hääkuulumisia

Pakko pahoitella aidosti, sillä näköjään bloggailuun on tullut hieman taukoa (joku on selvästi lomalla). Ajantajukin on aikalailla kadonnut, mutta sehän kertoo vain siitä, että loma sujuu hyvin.

Vaikka luulisi, että lomalla on aikaa blogata, niin yllättävän hyvin sitä saa kalenterin täyteen lomallakin. Olen myös hieman sairastellut viime päivinä ja ravannut pariinkin kertaan lääkärissä. Toivon mukaan tänään löytyi vastaus oireisiin, tosin viikon kortisonikuuri häiden alla tuntuu pahimmalta mahdolliselta vaihtoehdolta. Ei kai kortisonin turvotus ala vaikuttaa vielä viikossa kasvoihin, eihän?

loreal_elnett3

Tänään kävimme näyttämässä juhlapaikan kaasolle ja bestmanille, jotta saadaan päivään selkeä kaava. Tai no, selkeä ja selkeä, sillä olen uhrannut suunnitteluun todella vähän aikaa. Mikä häästressi? Mulla on oikeasti hyvin rento fiilis kaikesta. Kai se on kuitenkin pakko kunnioittaa perinteitä ja lisätä ohjelmaan muutama ohjelmanumero, kuten morsiuskimpun heitto tai häätanssi. Pakko myöntää, että tämän kahdentoista vuoden aikana mielipiteet ovat ehtineet muuttua aika paljon, esim. aikoinaan olin aivan varma, etten todellakaan koskaan tanssisi häissäni häätanssia. Sian My Love toi pienen piristyksen valsseihin, mutta sittemmin totesin biisin liian surulliseksi.

Sen sijaan suunnitelmissa on nyt, että häätanssin vetää morsiamen muusikkoisä aka siis meitsin papi, sikäli mikäli hän saa kappaleen treenattua esityskuntoon. Ja se ei ole valssi. We'll see... ;)

loreal_elnett27
loreal_elnett_6

Näistä kuvista sen verran, että kuvatulvankin uhalla halusin julkaista kaikki huippukampaaja Laura Ahokkaan tekemät kampaukset L'Oréal Paris Elnett -kuvauksiin. Olin siis pari viikkoa sitten hiusmallina L'Oréalille ja ideana oli kuvata helposti itsekin toteutettavia morsiusaiheisia kampauksia teemalla "7 days 7 ways".

loreall_elnett_8
loreall_elnett_7
loreal-elnett-2
loreal_elnett_bridal_hair_inspiration4

Lauran taitoa ei voi tarpeeksi korostaa, sillä nämä kampaukset olivat toinen toistaan upeampia, eli oman hääkampauksen valinta tulee olemaan todella vaikeaa. Samaten kaikki kunnia L'Oréalin Kristiinalle ideoista, Jepelle upeista valokuvista ja koko muulle tiimille suurimmat kiitokset ihanan päivän järjestämisestä.

Alimmaksi jätin pari suosikkia, joista jompi kumpi pienin variaatioin tulee koristamaan hiuksiani. Puvun ja myös kampauksen valintaan tulee oleellisesti liittymään meitsissä asusteleva pieni hippi, joten haluaisin mielelläni pitää hiukset auki hääpäivänä. Toki myös häämekon valinta vaikuttaa paljon kampauksen valintaan. En muuten tainnutkaan kertoa, mutta löysin pukuni Asokselta reilulla satasella, kengät olettekin jo nähneet aiemmassa postauksessa. Kuvia mekosta olen myös jo jaellut sukulaisten ja ystävien keskuudessa, joten eiköhän puvusta pian näy kuvia täälläkin.

loreal_elnett_bridal_hair_inspiration2
loreal_elnett_bridal_hair_inspiration22

Jos päädyitte kuvissa tänne asti, niin arvostaisin kovasti, jos jättäisitte kommenttiboksiin kommenttia, jossa kertoisitte, mikä kampaus olisi teidän mielestänne kaunein valinta häihin. Uskon myös, että L'Oréalin tiimi arvostaisi palautettanne, vaikka sellaisia he eivät erikseen pyytäneetkään.

Ihanaa heinäkuuta kaikille ja toivottavasti olette viimeistään nyt nauttimassa rentouttavaa lomaa. Pidetään tosin peukkuja, että sää paranee pian, niin saavat muutkin morsiot nauttia upeasta päivästä auringon paisteessa.

t. Enni

Ps. Pakko hehkuttaa: Ravintola Pikku Buddha laajentaa syksyllä Järvenpäähän. En malta odottaa, sillä Keravan Pikku Buddha on ollut pitkään yksi suosikkiravintoloistani.

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Minna Parikka Kesäalennus

Pieni vinkki: Minna Parikkaa saa taas alennuksesta Spartoolta*. Montaa alennuksesta löytyvää paria on täällä haaveiltu jo vuosia... Harmi, ettei ihan kaikista kengistä ollut enää kokoja jäljellä, mutta esim. alarivin kengistä omaa kokoa löytyi ja niistä lisäisin mieluusti ostoskoriin minkä vaan parin. Hinnat olivat monissa Minna Parikan kengissä erittäin kohdillaan.

Yksi tutun näköinen malli yläriviltä löytyykin, nimittäin Caracal (ylärivin reunimmaiset). Olen tosin kuullut muutamalta tuttavaltani, että Caracalit hankaavat jalkoja ja myös minulla itselläni on ollut kenkien kanssa paljon samankaltaisia ongelmia. Olen ratkonut ongelmat ennaltaehkäisevästi lisäämällä jalkoihin rakkolaastarit tai rakonestolaastarit. Aikamoista värkkäämistähän se kuitenkin on, joten jos huomaat hankausta tai puristusta sovittaessasi kenkiä, suosittelen harkitsemaan kenkien ostoa tarkkaan. Hankaus ei välttämättä lopu koskaan, vaikka nahka pehmenisikin käytössä.


minna_parikka_alennus2

Vierailin jonkin aikaa sitten Parikan liikkeessä ja huomasin tuolloin, että uuden version Caracalit oli tehty pehmeämmästä nahasta kuin ennen. Onkohan Parikalla huomattu kyseinen hankausongelma ja pyritty hakemaan ratkaisua tekemällä kengät erilaisesta nahasta? Olisi kiva testata uutta versiota joskus, sillä nahka tuntui niin pehmeältä...
minna_parikka_alennusOnneksi omistamani mustat ja nudet Caracalinit ovat kuitenkin olleet jatkuvassa käytössä hankauksesta huolimatta. Viimeksi reilu viikko sitten Espanjan lentokentän turvatarkastuksessa eräs työntekijä jäi avoimen kuuluvasti ihailemaan kenkiäni. Ihanaa, että toisten päivää voi piristää pelkästään hauskoilla kengillä.

Minna Parikan alennuksia pääsette tarkastelemaan tästä linkistä.

t. Enni

*Postaus sisältää syvälinkkejä, kuvat Spartoo.fi

Kesäjuhlien kuohuviini - Platino Pink Moscato


*Yhteistyössä Indiedays ja Platino Pink Moscato

Pääsin tekemään mukavaa yhteistyötä Indiedaysin ja Platino Pink Moscaton kampanjassa. Näin häiden alla kuohuviinit ovat mielessä vähän väliä ja tästä syystä halusin kartottaa sopivia vaihtoehtoja kesähäiden alkumaljaksi. Aihe sopii hyvin myös edellisiin postauksiin, sillä juuri Espanjasta kotiutuneena tuntuu luontevalta kertoa Platino Pink Moscatosta, joka on itse asiassa erittäin hyvän hinta-laatusuhteen omaava espanjalainen kuohuviini, kustantaen vain 6,99 euroa per pullo. 

Kuohuviinin tuoksusta tulee mieleen aurinkoinen kesäpäivä, tivoli, hattara ja ilmapallot. Maku on kesäinen, iloinen ja nuorekas.

platino-pink-moscato
platino-pink-moscato2
platino-pink-moscato5
platino-pink-moscato4
platino-pink-moscato6

Koen, että kuiva kuohuviini kuuluu uuteen vuoteen, kun taas kepeät ja makeat kuohuviinit sopivat kesään yhtä hyvin kuin mansikatkin. Platino Pink Moscato on kuohuviini, joka sopii erinomaisesti kuuman kesäpäivän piknik-retkelle, sillä sen tuoksusta ja mausta tulee mieleen vihreä nurmi, eväskori ja ystävien seura. Tempranillo- ja Muscat-rypälelajikkeista valmistettu Platino Pink on pirteä ja iloinen juoma ja maistuu varmasti herkkusuille. 

Muscat-rypäleistä tehtu kuohuviini on hiljalleen alkanut muodostua suosikikseni, sillä rypäleitä käytetään etenkin makeiden kuohuviinien tekoon. Niinpä viime viikonloppuna aurinkoisen sään ja perjantain kunniaksi ajattelin yllättää sulhon ja tarjota hänelle herkullista, makealta, vadelmalta ja mansikalta aavistuksen vivahtavaa vaaleanpunaista kuohviiniä.

platino-pink-moscato7
platino-pink-moscato8
platino-pink-moscato9

Platino Pink Moscato on hyvä valinta esimerkiksi juhlien alkumaljaksi, sillä tuotteen hinta-laatusuhde on vertaansa vailla ja tuote on hyvin edullinen. Kuohuviini on hempeän vaaleanpunaista ja pullon etiketti on yksinkertainen. Kokonaisuus on siis hyvin leikkisä ja nuorekas, mutta samalla tyylikäs. 

Yhdistäisin kepeästi kuplivan kuohuvan kaveriksi mansikoita, vaahtokarkkeja ja marenkia, siis kaikkea ihanaa pinkkiä ja söpöä, tietenkään ystäviä unohtamatta. 

T. Enni

*Yhteistyössä Indiedaysin ja Platino Pink Moscaton kanssa

Ps. Olen iloinen kaikista ajatuksistanne ja kommenteista, mutta alkoholiin liittyviä kommentteja en valitettavasti voi julkaista tämän postauksen kommenttiboksissa. Kaikki muut kommentit ovat erittäin tervetulleita!

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Polttarit 2.7.2016

Viime lauantai oli jännä päivä, sillä mulle järjestettiin polttarit 2.7.2016. Perinteiseen polttaripäivään kuului mm. yin-joogaa, saunomista, uimista, syömistä ja yhdessäolosta nauttimista.

Mut haettiin aamulla puolen päivän aikoihin kotoa ja samalla käteeni annettiin lista mukaan tarvittavista tavaroista. Tarpeellisten juttujen ohella listassa mainittiin muutama ei niin tarpeellinen asia, mutta kaikki piti kuulemma pakata mukaan. Sen jälkeen mun silmät sidottiin ja jouduin auton kyytiin. Määränpäätä mulle ei tietenkään kerrottu. 

Matkan aikana kävimme myös bensa-asemalla (olin edelleen silmät sidottuna), ajettiin muutama ylimääräinen kierros liikenneympyrässä ja sekotettiin mun pää oikein huolella. Lopulta auto pysähtyi ja nousin autosta huomatakseni, että olin jonkinlaisessa parkkihallissa. Sen jälkeen pari ystävää liittyi joukkoon ja minun piti tunnistaa heidät tunnustelemalla käsiä ja hiuksia.

polttari_ennin_kengissa

Vihdoin pääsin ottamaan huivin pois silmiltä ja meikit levinneinä luin polttarivalan videolle. Mulla ei tässä vaiheessa ollut tietoa seuraavasta ohjelmasta, kunnes kävelimme joogastudion oven eteen. Kävi ilmi, että seurueeni oli varannut oman hot yin -joogatunnin Padma-joogastudiolta.

Osallistuminen yin-joogaan oli minulle aivan uusi kokemus. Tykkäsin tunnista älyttömän paljon, sillä huoneessa oli päällä infrapunalamppuja, jotka lämmittivät tilaa lempeästi. Tiedätte jo varmaan, että olen ihminen, joka palelee aina, ja tästä syystä seurueen valitsema tunti oli ehkä parhaiten mulle sopinut liikuntamuotoinen vaihtoehto minkä olisin voinut kuvitella. Tunnilla ei myöskään tullut yhtään liian kuuma (ja seurueen jäsenet näyttivät kaikki edelleen ihan ihmisiltä), joten päivän viettoa oli helppo jatkaa tunnin jälkeen.

polttari_ennin_kengissa2

Joogatunnilla aika kului nopeasti. Minua huvittaa edelleen, että yhdessä vaiheessa pari seurueen jäsentä kuiskutteli, että miten hemmetissä pystyin olemaan rentona happy baby -asennossa ja muissa venytyksissä. Minusta myös tuntui hassulta pitää jalkoja seinää vasten ja päästää ne rennoiksi sivuille, sillä jalat venyivät todella paljon. Itse asiassa tuntui, että tunnin jälkeen olisin voinut tehdä spagaatin tuosta vaan. Yhtä vaihetta lukuun ottamatta venytykset eivät tuntuneet ollenkaan epämiellyttävältä, vaan todella tehokkailta. Ainoastaan sisäreisien venytys seinää vasten oli minunlaiselle kokemattomalle hankalaa, sillä siinä venytystä ei voinut hallita, vaan rentoina jalat venyivät niin paljon kuin oli mahdollista ja se kyllä vähän tuntui.

Vaikka yleensä olen boikotoinut venyttelyä, niin nautin kokemastani pitkäkestoisesta venyttelystä lämpimässä huoneessa. Parissa hermoratahieronnassa käyneenä olen myös saanut kuulla palautetta siitä, etten ole pitänyt kehostani huolta säännöllisillä venytyksillä. Niskasta muutamat nikamat ovat kuulemma lukossa ja myös lapoihin olisi tärkeää saada liikkuvuutta, jaloistani nyt puhumattakaan. Ainoastaan alaselkä ja reidet ovat meikäläisen kohdalla ilmeisesti ihan ok.

Hain hieman tietoa yin-joogasta Padma-joogastudion sivuilta. Toisin kuin useimmat joogamuodot, niin yin-jooga keskittyy lihasten sijaan sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Tunnilla harjoitukset tehdään mahdollisimman rentoina, jolloin vaikutus kohdistuu sidekudoksiin. Kaikki tehdyt venytykset kestävät useita minuutteja. Yin-jooga myös sopii kaikille.

polttari3_ennin_kengissa

Rentouttavan yin-joogan jälkeen hörpimme teetä ja tankkasimme kehoamme kuivahedelmillä ja pähkinöillä. Sen jälkeen sain taas silmilleni huivin. Pitkältä tuntuneen ajomatkan jälkeen nousin autosta ajattellen äänien perusteella, että olimme saapuneet jonnekin rannalle.

Kävelin kohti seuraavaa määränpäätä edelleen silmät sidottuna, kunnes sain vihdoin näköni takaisin. Olimme menossa Majatalo Onnelan Elvilä-rantasaunalle. Elvilä osoittautui upeaksi, uniikiksi rantasaunaksi, jonka terassi oli rakennettu osittain järven päälle. Sisustus oli moderni ja varsinkin sauna oli upea. En tiedä, ehtikö kukaan seurueen jäsen napsia kuvia paikasta, mutta koska oma puhelimeni oli viety (tosin kerran varastin sen takaisin ja ehdin olla yhteydessä ulkomaailmaan), en pystynyt ottamaan juurikaan kuvia päivän aikana.
polttari4_ennin_kengissa
polttari5_ennin_kengissa
majatalo_onnela_elvila
polttarit_sauna_elvila

Elvilässä kohotettiin skumpat ja nautittiin hedelmälautasen antimista. Sen jälkeen mua odotti perinteinen morsiussauna, jossa istahdin kukkasten ja pistävien kuusen oksien päälle (osoittamaan, että avioliitto ei aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista). Kaikki muut saunojat myös vihtoivat mua sekä luonnollisesti rikkoivat päälleni kananmunia ja hieroivat käsiini ja selkääni suolaa ja jauhoja. Kuumien löylyjen jälkeen oli ihanaa pulahtaa viileään Tuusulanjärveen Elvilän terassilta.

Saunan jälkeen mulle kerrottiin, että menemme myöhemmin illalla ravintolaan syömään, joten kannattaa laittautua. Laittautumisen jälkeen ohjelmassa oli meitsiä koskeva tietovisa ja vihdan heittäminen saunan katolle. Olihan saunan aikana tietysti myös vaatteeni käännetty nurin päin, mutta sitähän mä en missään vaiheessa tajunnut, eli musta taitaa tulla lempeä vaimo.

polttarit5_ennin_kengissa
zapata_polttarit7_ennin_kengissa

Aika Elvilässä vierähti todella nopeasti. Myöhemmin siirryimme Järvenpään Zapataan syömään illallista ja nauttimaan toistemme seurasta. Minua varten hankittu polttarikirja kulki mukana myös Zapatassa. Siellä tehtävänäni oli kerätä tuntemattomilta ihmisiltä elämänohjeita avioliittoon. Loppuillasta jorattiin paljon mm. Enriquen tahtiin (yhyy haluan Espanjaan, täällä sataa vettä).

Päädyin aiemmin päivällä pakkaamaan mukaan Zarasta viime vuoden keväänä hankitun culottes-asun sekä Minna Parikan Celestiat (linkki korkkarin uuteen versioon). Ah, olen ihan lovena noihin kenkiin, kävelin niillä kuusi tuntia putkeen ilman päkiäkipuja. Kengät hankin pari kuukautta sitten sample sale -myyjäisistä, kurkkaa postaus kengistä täältä.

polttarit8_ennin_kengissa

Polttareiden jälkeen lähdin yökylään siskon ja koirien luokse. Aamulla littlesis vielä loihti maistuvan brunssin meille vanhemmille siskoille. Aamupalaherkkuihin lukeutui mm. teetä, tuoreita hedelmiä, kuivahedelmä, yrttipatonkia, croissantteja ja tuoremehua. Nyt olisikin sitten aika jättää hiilarit ja maitotuotteet muutaman viikon ajaksi, jotta pääsen kisakuntoon hehe.

Huh, mutta nyt olen kirjoittanut tätä postausta varmaan kolmen tunnin ajan (ja venyttänyt sen mukana aamupalaa) ja silti olisi vielä niin paljon kerrottavaa ja kiiteltävää. Kiitos rakkaille ystäville ja siskoille tästä päivästä, tätä tullaan muistelemaan vielä pitkään. Nähdään viimeistään häissä, jaiks!

t. Enni

Lue myös