Laadukkaat kävelykengät Kesäksi Spartoolta

Kaupallisessa yhteistyössä: Spartoo

Viime päivinä olen viihtynyt Spartoon-verkkokaupassa tutustumassa kevään ja kesän kenkäuutuuksiin. Miltä näyttääkään mun unelmien kenkäkaappi kevätmallistojen kenkien osalta? Tämä käy ilmi Spartoon kanssa yhteistyössä tehdystä postauksesta, johon listasin kolme eri teemaa: Kengät helteelle, sateiselle säälle ja erikseen vielä rannalle. 

Suunnitelmissa onkin hankkia uudet kengät Spartoolta vielä ennen tulevaa ulkomaanreissua, mutta valikoiman laajuudesta johtuen se tulee ehkäpä olemaan jokseenkin vaikeaa. Jos haluatte auttaa mua päätöksenteossa, niin kertokaa kommenteissa, mitkä olivat teidän kenkäsuosikkejanne!

Kengät kesän sateisille päiville:

Ainakin viime vuosina kesän sää on ollut hyvinkin vaihteleva ja välillä vettä tulee ihan kunnolla. Tästä syystä sadepäivien kenkäkollaasi koostuu Derby- ja Oxford-kengistä. Alapuolelle listasin useat laadukkaat kävelykengät, joista muutamaa paria koristavat kauniit brogue-rei'itykset. Tutummin molempia kenkämalleja voisi kutsua myös herrainkengiksi, ja jos yhtään tunnette makuani, niin tiedätte mun olevan hulluna tällaisiin kenkiin.
kavelykengat_derby_spartoo

Selatessani verkkokaupan valikoimaa eteeni ilmestyi toinen toistaan näyttävämpiä kenkiä. Upeuden lisäksi näitä kenkiä yhdisti eräs toinenkin tekijä, nimittäin hinta. Mulla on paha tapa bongailla verkkokaupoista kenkiä, jotka maksavat usein toista sataa euroa. Se tosin johtuu siitä, että usein kengät sisältävät paljon yksityiskohtia, eli mitä enemmän yksityiskohtia, sen enemmän kengistä usein saa pulittaa. Kaikki listaamani kengät olivat myös materiaaliltaan nahkaa.

Tämän postauksen herrainkengät olivat kuitenkin hintatasoltaan hyvin kohtuullisia, sillä suurin osa kengistä pyöri hintaluokassa sata euroa parilta. Muutamista malleista oli kuitenkin myös edullisempia kenkiä tarjolla (Esprit ja So Size)! Hintaluokaltaan laadukkaat nahkakengät kustantavat usein juuri tuon aiemmin mainitun verran, joten verkkokaupan hintataso tuntuu kuitenkin olevan kohdillaan.
oxford_spartoo
Helteelle:

Kesän hellepäivien kengiksi valikoitui helpposti jalkaan sujahtavia avokkaita, kuten espadrilloja, loafereita ja ballerinoja. Tällaisia kenkiä pidän helppoina yhdistää asuun kuin asuun, kuten mekkojen, shortsien tai chinojen kavereiksi. 

Olen siinä mielessä tylsä ihminen, että käytän useimmiten ainoastaan mustia kenkiä, koska niiden yhdistäminen olemassa olevaan garderoobiini on yksinkertaisisti helpointa. En kuitenkaan voinut vastustaa paria alla näkyvää nudemallia...

Vaan hetkinen, huomaatteko tekin jotain tuttua Paco Gilin Aleit-ballerinoissa? Ne muistuttavat hyvin paljon Minna Parikan Catula-mallia...

kenga_helteelle_spartoo
Rannalle:

Kuuma hiekka polttaa varpaiden alla - ei siis puhettakaan, että rannalle voisi lähteä ilman kenkiä. Rantakenkien tulee kuitenkin olla helpot, jotta niiden pukeminen ja poisottaminen tapahtuvat nopeasti. Remmillisissä kengissä on toki omat hankaluutensa, mutta mielestäni sandaalit sopivat silti rannalle parhaiten. 

Listasin alle muutamia Spartoon verkkokaupasta löytyviä rantakenkiä. Rantakengissä pidän todella paljon lämpimän ruskeista sävyistä, sillä ne sopivat loistavasti ruskettuneen ihon kaveriksi. Toki alla olevia kenkiä voi hyödyntää hellepäivinä kaupungillakin, sillä ruskeat sandaalit sopivat hyvin myös mm. sinisten farkkushortsien tai hulmuavien hellemekkojen kavereiksi. 
kengät_rannalle_spartoo
*Yläreunan oikea sandaali, merkki Jonak

Nyt pitäisi vielä päättää, millaisille kengille tulisi eniten tarvetta kesää ajatellen. Kävin juuri kiertämässä parit kenkäkaupat läpi ja huomasin katselevani toistuvasti mustia herrainkenkiä, kevyitä espadrilloja ja kauniita ballerinoja. Periaatteessa kaikille näille olisi siis tarvetta... 

Olisi kiva kuulla, mitkä yllä olevista kengistä olivat suosikkejanne, tai eroaako kenkämakuni aivan täysin teidän omastanne? Käsi sydämellä vannon, että valitsin jokaisen postauksen kengän aidon ihastuksen perusteella. Tällaisista kengistä siis itse pidän. 

Spartoon verkkokaupassa on esillä lisää kevään ja kesän kenkäuutuuksia, käykää siis kurkkimassa sieltä, jos ilmenee tarvetta uusille kengille. 

t. Enni

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Spartoon kanssa

Kommentit

 1. Nyt pitää olla rehellinen; kenkämaku vaikuttaisi meillä olevan aivan erilainen. En sanoisi valkkaamiasi kenkiä kuitenkaan rumiksi (sellaisiakin on tullut vastaan...), vaan erilaisiksi, mitä itse valkkaisin. Rantakengistä kuitenkin nuo vasemmanpuoleiset on sellaisia, mitä itsekin saattaisin mennä hypistelemään kaupassa.

  Hmmm... Tästäpä tuli mieleeni idea; sitähän voisi tehdä kenkäkaapin sisälmys-postauksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään paljon androgyynisestä muotoilusta ja kengissä viehttävät usein kai alunperin miehille tehdyt mallit. Eli pidän paljon maskuliinisista vaatteista, leikkauksista, koruista yms. Vähän Coco Chanel mielessäni, hän myös halusi rikkoa näitä rajoja! Mullahan on kaapissa kenkiä, jotka ovat ihan suoraan sanottuna niin hirveitä, että tykkään niistä siksi! Mutta ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Mulla on myös aika hurjia nimiä mun kengille, joita en tässä kehtaa luetella. Hiippakuntakengät sen sijaan ovat ihan yleisessä käytössä (ja nimityksessä) :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös