torstai 29. lokakuuta 2015

ARVONTA: BIOZELL Professional Color Mask Sävyttävät Tyvisprayt

Yhteistyössä: Biozell

I Love Me -messujen jälkeen vihjaisinkin, että blogiin saattaisi olla tulossa juttua Biozell Professionalin uusista Color Mask Sävyttävä Tyvispray -tuotteista. Nämä uutuudet ovat nyt päässeet testiin, enkä kokeilun jälkeen enää antaisi niitä pois.

Tyvispray värjää nimensä mukaisesti tyven ja toimiikin erinomaisena ensiapuna esimerkiksi liian pitkäksi kasvaneen juurikasvun kanssa. Tyvisprayta löytyy tällä hetkellä kolmesta eri sävystä: Light Brown, Dark Brown ja Intensive Red. Sprayta on helppo levittää ja mikä parasta, se lähtee pois pesussa! Ole kuitenkin tarkkana levittäessäsi spayta, sillä se voi helposti värjätä kätesi ja otsasi. Kannattaa siis suojata vaatteet ennen levittämistä ja meikata vasta hiustenlaiton jälkeen.

Biozell_arvonta
IMG_8069 copy
Biozell_Giveaway

Biozell kuitenkin haastoi bloggaajat toteuttamaan omia tyvispray-kokeiluitaan ja pakkohan mun oli tällaiseen haasteeseen osallistua. Olen innoissani kaikista uusista keksinnöistä, joissa hiusväri lähtee pesemällä pois, mutta lopputulos sitä ennen on kuitenkin näkyvä ja kestävä.

Niinpä kokeilin Light Brown sävyä hiusteni tyveen ja lopputuloksesta tuli aivan uskomattoman hieno niinkin helposti. Olen käyttänyt Light Brown sävytteeni jo melkein loppuun, sillä monesti ennen työpäivää saatan suihkaista muutaman vedon tyveen, jolloin hiukseni näyttävät siltä kuin olisin juuri tullut kampaamolta, jossa minulle olisi tehty kallis ombrekäsittely.

Videon lopussa vedin ranttaliksi... Kyllä, testasin punaista väriä koko päähän! Vaaleanpunaista hattarasävyä odotellessa... <3 EDIT 2016 kevät, kaupoista löytyy limited edition! Lopputulokset ovat nähtävissä videolta.

Biozell0Giveaway

Laittakaahan video pyörimään ja katsotaa, miten helppoa tuotteen käyttö on. En edes suojannut paitaani, vaikka suihkin värejä noinkin reilusti. Paita pysyi kunnossa, sukkien pohjat sen sijaan olivat hieman punaiset. Suosittelen siis levittämään tuotetta ulkona, jos aiotte tosissanne hullutella tuotteella.

Mikä parasta, saan kuitenkin lahjoittaa kaikkiaan kolme eri tyvispray-settiä lukijoilleni! Arvomme yhdessä Biozellin kanssa KOLME TYVISPRAY-SETTIÄ parhaille kommenteille. Setti sisältää Color Mask Tyvisprayn, Sävyttävän Shampoon ja Hoitavan sävytteen.

Osallistuessasi kisaan, kerro, minkä värinen setti olisi sinulle paras vaihtoehto. Säännöt ovat muutoin samat kuin ennenkin, eli arvonta on tarkoitettu lukijoille. Kilpailu päättyy 7.11, jolloin luen perustelunne läpi ja julkaisen kolme parasta eri väriselle setille tarkoitettua kommenttia täällä blogissa.

Näin osallistut kilpailuun:


Ole lukija ja jätä kommenttiboksiin lyhyt kertomus pahimmasta hiusmokastasi!

Kerro myös, minkä värisen setin haluaisit itsellesi. Vaihtoehdot ovat: Light Brown, Dark Brown ja Intensive Red. Jotta saan voittajan helposti kiinni, jätä kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi 7.11. 2015 klo 23:59 mennessä! 

Jos haluat osallistua kisaan, voit aina liittyä lukijakseni Bloggerin,  Facebookin, Bloglovinin  tai Blogipolun kautta. Otan voittajaan yhteyttä sähköpostitse!

Oma pahin hiusmokani on ollut se, kun ostin alennuksesta vanhentuneen viiden euron KESTOVÄRIN ja värjäsin sillä hiukseni. Mikä parasta, hiusväri oli tumman violetti, mutta lopputulos enemmänkin laikukas lila/harmaa. Kyllä siinä oli kaunis tukka, onneksi sentään olin tajunnut vielä kyniä hiukseni niskapituisiksi ennen tätä värjäysepisodia. Siinäpä lopputulos, mitä en tule hiuksilleni enää koskaan tekemään...

t. Enni

Kilpaulu on toteutettu yhteistyössä Biozellin kanssa.

perjantai 23. lokakuuta 2015

Ellie Goulding - Delirium & Balmain x H&M

Ellie Goulding julkaisee uuden Delirium-albuminsa 6. marraskuuta. Arvatkaa, olenko jo kuluttanut tähän mennessä julkaistut sinkut puhki? Tänään julkaistu Lost and Found nousee ehkä suosikikseni vastikään julkaistuista kappaleista, joihin lukeutuvat yllä mainitun kappaleen ohella myös On My Mind ja Something in the Way You Move.

Lost and Found tuo kappaleena mieleen Ellien ensimmäisen albumin, mutta biisissä on kuultavissa viboja myös Halcyon-albumilta. Sitten menin vielä törmäämään kuviin, joissa Ellie Goulding poseerasi Balmain x H&M -tilaisuudessa tällainen virheä mekko päällään. Siinähän se, täydellinen synttäripäivän asu. Vaan, mistäs sen saisi käsiinsä? Liikkeellä voi olla oletetusti muutama muukin ihminen metsästämässä kyseistä mekkoa...

Balmain x H&M -yhteistyömalliston tuotteet ovat saatavissa marraskuun alussa. Suunnatkaa kauppoihin tai nettikauppaan siis 5.11!

IMG_1886_ennin_kengissa

 

Ps. Ellie Gouldingin uuden graafisen ilmeen kopioiminen oli aika helppoa. Fonttikin meni villillä veikkauksella  oikein. Garamondhan se siinä(kin), tai ainakin kovasti siltä näyttää. Melkein tiffanynturkoosi yhdistettynä kultaan, mi likey.

t. Enni

lauantai 17. lokakuuta 2015

I LOVE ME 2015 -MESSUT

Valokuvasin I love me -messuilla julmetun vähän, mutta näillä mennään. Tekisi niin mieli piipahtaa messuille vielä uudestaan, koska tuntui, että multa jäi paljon näkemättä. Ehkä se johtui siitä, että vietin yhden tunnin Specsaversin tilaisuudessa ja toisen tunnin kokonaan ystävän kanssa jutellessa.

Kuten mainitsin pari postausta takaperin, tulen testaamaan blogin kautta saatuja ja alla kuvissakin vilahtavia Biozell Professional Color Mask Sävyttävä Tyvispray -tuotetteita videon muodossa. En ole vielä kiireiltäni ehtinyt edes suihkauttaa tuotetta purkista, joten en yhtään tiedä, mitä odottaa.

IMG_1790ISO copy
IMG_7976 copy

Specsaversin tilaisuus järjestettiin ennen Sähäkin Silmälasimalli 2015 -kilpailua, jonka muuten voitti hetkeä myöhemmin Julia Ranta. Tapahtumalla oli myös toinen sanoma, sillä Specsavers ja Vision For All -yhdistys järjestävät kolmatta vuotta peräkkäin valtakunnallisen silmälasikeräyksen, johon ovat voineet osallistua kaikki halukkaat. Kerätyt silmälasit lähtevät loppuvuodesta vapaaehtoisen optikkoryhmän mukana Tansanian Dar es Salaamiin, ja siis mikäli ymmärsin oikein, kilpailun voittanut Sähäkin Silmälasimalli 2015 lähtee myös mukaan. Että pitäiskös osallistua ensi vuonna..?

Jos haluat kuitenkin osallistua keräystalkoisiin, tuo vanhat silmä- tai aurinkolasisi lähimpään Specsavers Optikko -liikkeeseen viimeistään 15.11.2015, sillä sen jälkeen lasit lähtevät maailmalle. Erityisesti pienistä plus-laseista sekä lasten silmälaseista on kuulemma suurin pula.

IMG_7979 copy
IMG_7996 copy
IMG_7983 copy
IMG_8014 copy

Tilaisuuden jälkeen siirryin ihastelemaan Muoti- ja Koru & kello -messupuolta, joka on tänä vuonna saanut uuden Lifestyle-nimen. Yllättävän pieneksi muodin osuus on messuilla käynyt, sillä Kauneus, Terveys ja Luonnollisesti -osastot näyttivät tälläkin kertaa olevan ne suurimmat tekijät.

Tällaista kuitenkin löysin sieltä! Olinko vähän innoissani IvanaHelsingin paljettimekosta?

IMG_8022 copy
IMG_8021 copy

Yksi asia jäi lopulta harmittamaan, sillä maistoin messuilla ihanaa luomunäkkileipää, mutta en heti tajunnut ostaa kahden euron näkkäripakkausta. Mikä virhe, sillä sittemmin en enää löytänyt pientä osastoa sieltä kaiken tohinan keskeltä ja jäin ilman näkkileipiäni.

Osaako kukaan auttaa, tai tietäisittekö mistä näkkileivästä puhun? Muistaakseni näkkäri oli siis luomua, sisälsi paljon siemeniä ja maksoi sen tasan 2 euroa. Osasto löytyi Luonnollisesti-puolelta, läheltä Terveys-osastoa.

T. Enni

Ps. Tässä lupailemani video, johon mua haastateltiin hetken verran!

Makeup Mondo - Ammatiksi kauneus

Yhteistyössä: Makeup Mondo

Jos liikutte vielä tänään I love me -messuilla, piipahtakaa aikuiskoulutusta järjestävän Edupolin ja Makeup Mondon yhteisellä pisteellä (6C69), sillä teillä on nyt mahtava tilaisuus tutustua kauneusalan tutkintoon johtavaan koulutukseen ja kysellä lisätietoa koulutuksesta henkilökohtaisesti.

Oletko haaveillut kauneusalan koulutuksesta tai lisäkoulutuksesta, tai kiinnostaako sinua kauneuspalvelut, kuten vaikkapa pikkujoulumeikki tai etkot? Makeup Mondosta saat kaiken tämän, sillä Mondo on meikkikoulun lisäksi myös kauneusstudio, jonka palveluihin kuuluvat meikkauspalvelut ja tilan vuokraus vaikkapa pikkujouluihin. Vasta kesällä avatussa Makeup Mondo Meikkikoulussa opiskelee tälläkin hetkellä meikkaajan ammattiin valmistuvia henkilöitä.

Kävin tutustumassa Mondon uudenkarheisiin tiloihin Tikkurilassa. Makeup Mondo sijaitsee aivan Dixi-kauppakeskusta vastapäätä sijaitsevassa rakennuksessa. Studiolla on erinomainen sijainti, sillä paikan päälle pääsee nopeasti Helsingistä tai Järvenpäästä vain 15 minuutissa.

enninkengissa1_5

Toinen yrityksen perustajista on minulle entuudestaan tuttu henkilö, josta olen maininnut blogissani jo aiemminkin. Saatatte muistaa hänet siitä, että hän teki minulle meikin viime vuonna järjestettyyn IBA2014-gaalaan sekä taas puoli vuotta sitä ennen järjestettyyn Blogger's Inspiration Day -päivään. Julia on erinomainen työssään, ja ehkä juuri sen takia pidän hänen tyylistään meikata.

Sittemmin Julia siis laittoi pystyyn meikkikoulun yhdessä Pian kanssa. Aikamoista!

enninkengissa12
enninkengissa113

Makeup Mondon pidempiä koulutuksia on kahdenlaisia, toinen on puhtaasti meikkaajaksi valmistava viiden kuukauden koulutus ja toinen yhdessä Edupolin kanssa järjestettävä liiketalouden koulutus kauneuden ja muodin alalle. Liiketalouden koulutuksen kesto on noin kuusi kuukautta ja koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osa liiketalouden perustutkinnosta.

Molemmat koulutukset ovat pääosin samanlaisia, mutta Edupolin kautta opintojaan suorittava opiskelija opiskelee liiketalouden opintojen lisäksi kauneuden alan opintoja Makeup Mondon Meikkikoulussa. Tästä koulutuksesta voit lukea lisää Edupolin sivuilta!

Meikkaajan tutkintoon valmistavasta koulutuksesta saat lisää tietoa Makeup Mondon sivuilta. Tämän lisäksi Mondo tarjoaa myös lyhempiä, intensiivisiä meikkikursseja, joiden kesto vaihtelee neljästä tunnista viikonloppuun. Tässä siis erinomainen pikkujouluvinkki.

enninkengissa11
enninkengissa1_3

Makeup Mondon blogia kannattaa vilkaista, sillä blogista löytyy lisätietoa palveluista, mutta myös opiskelijoiden aitoja kokemuksia koulutuksesta. Mielestäni blogista löytyi heti yksi hyvä käytännön esimerkki koulutuksesta: Oli äidinkielesi suomen kielen sijaan mikä tahansa, pärjäät koulussa, sillä itse meikkaus ei vaadi kielitaitoa.

Tällä hetkellä Makeup Mondon opiskelijat osallistuvat I love me -messuille ja pitävät siellä Julian ja Pian kanssa Mondon osastoa pystyssä Edupolin osaston yhteydessä. Messujen kohokohtana onkin varmaan se, kun opiskelijat pääsevät osallistumaan näytösmeikkien toteuttamiseen! Vielä lisäyksenä se, että Makeup Mondon studion tiloista löytyy myös studiosalamat, joiden avulla omaa portfoliomateriaalia saa kerrytettyä helposti, eikä erillisiä kuvaajia tarvitse palkata meikkikuvien ottoa varten.

IMG_7956 copy_sma

Tietysti kannattaa vielä muistaa se, että Makeup Mondo tarjoaa myös meikkauspalveluita. Jos haluat toisinaan tehdä kuten minä ja säästää hermoja, käy ammattilaisella meikkautettavana, tai kuten minäkin viikko sitten tein, istahdin kampaamon tuoliin pikakampaukseen. Ennen kuin näitä kokeilee, ei voi edes uskoa, miten rentouttavasta asiasta on kyse. Vaikka rahallisesti monilla tekeekin tällä hetkellä tiukkaa, kannattaa muistaa, että suomalaisen yritystoiminnan tukeminen ei voi olla huono asia ja mokoman muutaman kymmenen euron voi helposti säästää vaikkapa seuraavalla kauppareissulla.

Loppuun on vielä lisättävä yksi juttu: Makeup Mondo käyttää italialaisen Eva Garden -sarjan laadukkaita meikkejä koulutuksessaan ja meikkauspalveluissaan. Sen ohella satuin myös kuulemaan, että Italiassa järjestetään vuosittain suuret kauneusmessut, jonne Makeup Mondo haluaa ottaa mukaan energisimmän ja positiivisimman opiskelijan inspiroitumaan messuista yrityksen kustantamana. Siinäpä pieni porkkana koulutukseen osallistuville!

Haku ILMAISEEN, yhdessä Edupolin kanssa järjestettävään koulutukseen päätty jo 9.11.2015. Toimi siis nopeasti ja hae mukaan koulutukseen täältä!

t. Enni

Yhteistyössä: Makeup Mondo

perjantai 16. lokakuuta 2015

I Love Me Messut ja Biozell, Makeup Mondo, Aroma Sense & Puhdistamo

Ei olisi voinut sattua viimeiselle lomapäivälleni mukavampaa tekemistä kuin I love me -messut, joinne sain kutsun! Vuosi vuodelta messut muuttuvat mielestäni paremmiksi ja yksi syy siihen saattaa olla se, että ihmisten tietoisuus hyvinvoinnista on lisääntynyt, jolloin myös hyvinvointiin liittyviä osastoja löytyy messuilta yhä enemmän.

Toki kiertelin messut lähes kokonaan ympäri unohtamatta muotiosastoa, mutta kyllä terveyspuoli voitti taas tälläkin kertaa. Tosin muotipuolella sovittelin Katri Niskasen mallikappaleita ja hieman harmitti, etten sitten löytynytkään ihan täydellisiä kappaleita kotiin vietäviksi. Olisin mielelläni kotiuttanut Katri Niskasen suunnitteleman vaatekappaleen, mutta jääköön toiseen kertaan sitten.

IMG_7972copy
IMG_7969 copy

Juuri ennen lähtöä päädyin vielä johonkin haastatteluunkin, jonka lopputulosta en välttämättä odota innolla! Ei mitään muistikuvaa, mitä sopersin englanniksi, mutta kai se jotenkin blogiin ja hiustuotteisiin liittyi. Jos video on siedettävä, linkaan sen myöhemmin tänne...

Messuilta laitan erikseen toisenkin postauksen, sillä iso osa ajasta vierähti Wine Corner Bar:issa Specsaversin tilaisuudessa. Tilaisuudessa mm. lauloi upea Krista Siegfrids.

Muuten kiersin tietyt pisteet, joista erityisesti haluan mainita Biozellin, Puhdistamon, Aroma Sensen, Makeup Mondon ja Edupolin pisteet. Makeup Mondon kanssa tehdään tulevaisuudessa paljonkin yhteistyötä, sillä firman takana häärii blogin kautta saatu ihana ja todella taitava ystävä. Sain myös sovittua uuden yhteistyökumppanini Aroma Sensen kanssa, että tulen lähiaikoina postaamaan heidän tuotteistaan kokemuksia blogiin! Olen ihan intona molemmista yhteistöistä.

IMG_7965 copy
Jeans & Boots: Zara / Jacket: Pull & Bear / Bag: Blanco / Cashmere scarf: Uniqlo / Necklace: Glitter / Shirt: Lindex

IMG_1781_copy

Biozell oli liian kiltti, sillä sain heiltä syntymäpäivälahjaksikin sopivan yllätyksen, nimittäin samppanjaa! Tulen osallistumaan pian Biozellin hiushaasteeseen, jossa testaan heidän uutta Professional Color Mask Sävyttävä Tyvispray -tuotetta. Sävyttävällä tyvispraylla (sain blogin kautta) saa nimensä mukaisesti eri värisen tyven, eli tuote antaa myös mahdollisuuden pieneen luovuuteen... 

Vaan eipä tämä tähän lopu, sain myös vähäksi aikaa testiin Huawei Honor 7 -älypuhelimen. Vaikka mun nykyinen luuri Samsung Galaxy Alpha on ollut loistava, olen ollut hieman harmissani, ettei siitä koskaan tullut sen isompaa hittiä. Toisin sanoen, en löydä siihen mistään kivoja kuoria, vaikka olen kolunnut läpi jopa jokaisen Tokion matkapuhelinmyymälänkin.

Huawei Honor 7 -puhelin vaikuttaa hyvältä, vaikka testaus onkin vielä ihan kesken. Ehkä parhaimmat ominaisuudet ovat hinta sekä se, että puhelinta voi käyttää kahdella sim-kortilla. Tämä on siis erinomainen laite esimerkiksi kotimaan ja ulkomaan liittymät omaaville. Vink vink sinne Espanjaan... ;)

IMG_8047 copy
IMG_8028 copy
IMG_8041 copy

Viimeisimpänä pieni arjen ilostuttaja: Ostin eilen hopeiset korvakorut (sterling silver) Glitteristä. Käytän nykyään pelkästään hopeakoruja, sillä jatkuvassa käytössä ne eivät koskaan tummu tai muuta väriä, toisin kuin kullatut tai hopean väriseksi tehdyt halpiskorut, joiden käyttöikä on noin pari viikkoa.

Tällä hetkellä omistan varmaan kolme siroa Glitterin hopeista kaulakorua (kuvassa) ja parit hopeiset korvakorut. Olen testannut myös Saksasta tuliaisina ostettuja hopeisia Thomas Sabon korvakoruja, mutta Glitteristä saa hyvin samankaltaisia selvästi edullisempaan hintaan. Suosittelen kaikille hopeakorujen käyttöä, sillä näiden käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin ihan täysin rihkamien, eikä hintaerokaan ole koskaan kovin merkittävä.

Siis tällainen mukava päivä takana! Nyt yritän saada postaukset blogiin ennen sunnuntaita, jotta voi taas keskittyä hetkeksi muiden töiden pariin. Miten teidän messut menivät? :)

T. Enni

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

I love me -messut ja Porontalja

Mun oli pakko tulla päivittelemään sisustuskuulumisia, sillä sain tänään Ellos-tilaukseni, joka sisälsi alennuksessa olleen porontaljan ja noin 40 euron nahkaisen räsymaton. I like, like, like! Suunnittelin aluksi räsymattoa toiseen huoneeseen, mutta lopulta päädyin laittamaan sen makuuhuoneeseen. Nyt kerron jotain järkyttävää, mutta pari viikkoa sitten hoidossa olleella kasvattikoirallani oli vaikeuksia hypätä sänkyyn, koska lattia oli liian liukas. Eli kyllä, ostin maton KOIRALLE!

Suunnittelen täällä omaa reittiäni I love me -messuille, sillä sain kutsun tapahtumaan perjantaiksi. Messuilla osallistun ainakin Specsaversin Sähäkin silmälasimalli 2015 -tapahtumaan ja käyn nappaamassa pari tuotenäytettä muutamilta osastoilta. Missä muualla kannattaisi käydä?

enninkengissa1
enninkengissa_poron_talja
Porontalja / Arvada räsymatto

Muutoin aion kiertää messut hyvin pikaisesti, sillä haluan nauttia viimeisestä lomapäivästäni perjantaina (varmaan siis luen tenttiin ja suunnittelen tunteja). Tähänastiset pari vapaapäivää ovat tuntuneet ihanilta, mutta ei arjessakaan mitään vikaa ole. Lomalla on vähän liian paljon aikaa ajatella ja katsella sotkuista kämppää. Kiireessä sellaisia ei ehdi edes ajatella.

Ps. Olen niin mainonnan uhri, mutta MouMou meni blogissaan mainitsemaan Aroma Sensen suihkupäistä, ja kuinka sopivasti mulla on täällä kotona suihkupää rikki ja tarvitsisin uuden ja laadukkaamman korvaamaan tuon nykyisen diskosuihkupään... Onko kukaan kokeillut AS-9000-suihkupäätä, tai onko se hintansa arvoinen?

t. Enni

*Postaus sisältää syvälinkkejä!

maanantai 12. lokakuuta 2015

Synttäri-OOTD ja Indiedays Blog Awards äänestys!

Ajattelin juuri äsken lenkillä, miten kohta päivitän tänne blogiin, kuinka ihanalta syyslomapäivän ensimmäinen kävely/juoksulenkki tuntuikaan, kunnes tulin kotiin ja hyvä etten jo vetänyt ensitöikseni inhalaattoria. Ulkona oli +10 astetta, joten en laittanut edes pipoa päähän. Todistin sitä paitsi tunti sitten, kuinka joku mies vielä juoksi pelkissä shortseissa ja t-paidassa, ja mulla oli sentään fleece ja takkikin päällä. 

Tuloksena oli kieltämättä raikas olo, mutta kurkku meni aika tukkoon. En olisi uskonut, että kymmenen asteen lämpötila aiheuttaisi pakkasoireita. Hrr...

IMG_1745 copy
IMG_1748 copy
Jeans: JC / top: French Connection / Blouse: Vero Moda / Cluch: LV / Shoes: Esprit

Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta, jolloin olin juhlimassa ystäväni 30-vuotis syntymäpäiviä. Tällä kertaa en tehnyt kampausta itse, sillä juhlat alkoivat jo päivällä ja tiesin, etteivät taitoni riitä loihtimaan koko päivän kestäviä kiharoita. 

Istahdin siis Järvenpään Salon Klipsin kampaajan tuoliin 45 minuutin varoitusajalla, sillä kampaamo tarjoaa pikakampauksia. Tällä kertaa jouduin pulittamaan kiharoistani vähän enemmän kuin muualla käydessäni, sillä hiustenlaitto kesti vähän pidempään kuin pikakampaukseen on varattu aikaa. Olen kyllä käynyt kerran kampaajalla, joka väänsi pitkiin hiuksiin koko illan kestävät kiharat 30 minuutissa, joten käytännössä sekin on mahdollista. Vaikka siis rahaa ehkä kului kampaukseen jonkin verran, sain koko juhlan ajan kestäneet kiharat ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen, kuten kuvista näkee. #suominousuun ?

Asusta vielä sen verran, että eräs lukija niin sanotusti pilkkasi kuvissakin vilahtavaa, keväällä hankittua Louis Vuitton Milla Clutch -laukkuani, mutta itse asiassa laukku on mielestäni ollut ihan hintansa väärti ja yksi eniten käytetyimmistä iltalaukuistani. Kannattaa kokeilla, ennen kuin tuomitsee. Ajattelin piakoin kirjoitella laukusta jonkinnäköistä arviotakin.


IMG_1753 copy
IMG_1744 copy
IMG_1751 copy

Oli mulla muutakin asiaa: Ennin kengissä -blogi on ehdolla Indiedays Blog Awardseissa lifestyle, eli LIFIE-kategoriassa! Tämä on jo toineen ehdokkuuteni tänä vuonna, joten toivon teidän kaikkien lukijoiden käyvän äänestämässä blogiani.

Suomessa on niin paljon erinomaisia blogeja, varsinkin tässä kategoriassa, mutta arvostaisin paljon, jos antaisitte ääneni blogilleni. Olisi mukava tietää vähintäänkin sijoitus Indiedaysin mahtavien blogien joukossa!

Äänestää voitte täällä tai klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. Kiitos etukäteen kaikille äänistänne! <3

t. Enni

torstai 8. lokakuuta 2015

Terveelliset elämäntavat, liikunta ja XL-S Medical

En haluaisi puhua laihduttamisesta blogissani, sillä moni lehdistä kuin blogeistakin on päättänyt olla kirjoittamatta aiheesta. Kunnioitan lehtien ja bloggaajien mielipiteitä täysin ja siksi haluan pitää tämänkin postauksen pääpainon pois juuri laihduttamisesta ja ottaa teemaksi terveelliset elämäntavat, tai ainakin siihen pyrkimisen.

Luin tänään erinomaisen aiheeseen liittyvän Kellarikuntosali-postauksen Hassutellen-blogista (käykää lukemassa!) ja siitä kipinä tähän postaukseen oikeastaan syntyi. Juuri tämä kertoo siitä, ettei kuntoilu vaadi kalliita salijäsenyyksiä, vaikka toki oman kuntosalin perustaminen kellariin voi alkuinvestoinniltaan jonkun verran maksaakin. Sen sijaan ilmaisia liikuntamuotoja ovat mm. kävely ja juoksu sekä lihaksia kuormittavat oman kehon painolla toteutetut harjoitukset, kuten punnerrukset ja askelkyykyt yms. 

XL-S_Medical4

Minäkin käytän hyväkseni koulun kuntosaleja pari kertaa viikossa, enkä ole kuin kerran elämässäni, Tamperella asuessani, joutunut turvautumaan maksullisiin saleihin. Sen sijaan haluan hieman tukea paikallisia yrittäjiä ja siksi pyrin käymään säännöllisesti Surya yoga:n (ent. Sunny Salsa) Piloxing-tunneilla. Aion myös kokeilla joogaa.

Sain jo kesällä blogin kautta testiin XL-S Medical Rasvansitoja -valmistetta, josta kiinnostuin siitä syystä, että olin keväällä kiireinen, eikä aikaa kuntoilulle yksinkertaisesti tuntunut olevan. Kesäloman koittaessa työkiire vaihtui opiskeluun ja vaikka kuinka yritin, oli parikin salikertaa viikossa työn alla. Silloin hyötyliikunta tuli oleelliseksi ja illan kävelylenkeistä tuli enemmän kuin tarpeellisia. 

Aika monta kertaa ihan sillä, että jaksoi raahautua kävelylle, huomasikin olevansa kävelylenkin sijaan juoksulenkillä. Ihmeitä tapahtuu, kun vaan lähtee liikkeelle. Jos taas ei huvita juosta, kävely toimii ihan yhtä hyvin. Kävelylenkillä on myös ihmeellinen mieltä puhdistava vaikutus. Otin kuitenkin XL-S Medical Rasvansitojaa testiin, nautin kesästä ja liikuin niin paljon kuin jaksoin / pystyin, välillä enemmän ja välillä vähemmän. 

XL-S_Medical3

XL-S rasvansitoja on tarkoitettu erityisesti ylipainon hoitoon, lihomisen ehkäisyyn tai yleiseen painonhallintaan. Valmiste vähentää ruokavalioon sisältyvistä rasvoista elimistöön imeytyvän energian määrää jopa 28 prosentilla, sitomalla rasvaa vaikuttavan aineen Litraminen avulla. Kaiken avain on kuitenkin tässä: Yhdistettynä tasapainoiseen ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan, valmiste tukee tehokkaasti painonhallintaa. Tuotetta saa osotettua apteekeista kautta maan.

Valmistetta suositellaan vain yli 18-vuotiaille, eikä sitä tulisi käyttää raskauden tai imetyksen aikana, tai jos painoindeksi on alle 18,5.

Minua kiinnosti kuitenkin kaikista eniten se, onko onneen oikotietä? No, mitäs luulette, ei ole. Normaalipainoisena ihmisenä en saanut tällä muita näkyviä tuloksia aikaan, kuin etten kerännyt kesäloman aikana yhtäkään kiloa, vaikka omasta mielestäni mässäilinkin lopulta Espanjassa enemmän kuin laki sallii. Olen normaalisti aina kesäloman jälkeen vähän erilaisessa kuosissa kuin ennen kesää, joten olin positiivisesti yllättynyt. Ties vaikka osa johtuikin juuri valmisteesta.

Sen lisäksi siihen saattoi vaikuttaa se, että kun tiedosti haluavansa pysyä kunnossa ja nautti aterian jälkeen yhden jauhepussin, ei tehnyt mielikään suunnannut joka päivä Mäkkäriin tai BK:hon. Useimmiten listalta valikoitui ruoaksi salaatti tai jokin muu vähän kevyempi vaihtoehto.

XL-S_Medical

Halusin saada itseni ohella vertailukohteen, joten annoin tuotteita testiin myös äidilleni. Hän jäi Espanjaan ja käytti XL-S Medicalia siellä lähes säännöllisesti kesä-heinäkuun ajan. Sittemmin perheeni on tainnut siirtyä enemmän kasvisruokailijoiksi ja muutenkin he ovat kuulemani mukaan vähentäneet herkuttelua. Kyllähän eron huomasi, kun äippä tuli käymään Suomessa, musta tuntui, että hän oli kutistunut kasaan. Hän tosin sanoi, ettei ole enää syönyt valmistetta säännöllisesti, mutta veikkaan, että tuotteella saattoi olla jotakin vaikutusta asiaan - ainakin tahdonvoiman kannalta.

Me molemmat olemme kuitenkin normaalipainoisia, joten siksi tulokset eivät ole kovin selkeästi havaittavissa. Sen voi kuitenkin sanoa, ettei tällä tuotteella vahingossa luurangoksi muutu, jos normaalipainoisena tuotetta käyttää. Sen sijaan tuotetta voi toisinaan ottaa esimerkiksi rasvaisen aterian jälkeen painonhallinnan ylläpitovaiheessa. Itse en ole huomannut yhtään mitään sivuvaikutuksia, mutta täytyy taas muistaa, että kaikki ihmiset ovat erilaisia.

XL-S_Medical2

XL-S Medical -jauhepussi myös maistuu marjaisen makealta, joten se käy pienestä jälkiruoasta. Jauhe otetaan ilman vettä, joten se on XL-S Medicalin tuotteista mielestäni helppokäyttöisin. Tabletit kuitenkin toimivat täysin samalla tavalla kuin jauhekin. Jauhepussin etu on tosin vielä se, että niitä mahtuu lompakkoon useampi kerrallaan, joten tuotetta on aina valmiina käyttöä varten.

Summa summarun: Ainakin mulla herkuttelun jälkeinen morkkis helpottaa hieman, kun otan yhden jauhepussin. Ihmisiähän me vaan ollaan, eikä kaiken tarvitse olla niin mustavalkoista (tätäkin postausta tehdessä olen lähestulkoon tyhjentänyt kuivattuja omenaviipaleita sisältäneen pussin, mutta hei, enpäs sentään valinnut irtokarkkeja!) Kunhan pyrkii elämään suurimmilta osin terveellisesti, herkuttelee kohtuudella ja harrastaa liikuntaa, tulos on varmasti hyvä ja silloin myös tuote toimii parhaiten.

Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia XL-S Medical Rasvasitoja -valmisteesta!

t. Enni

XL-S Medical saatu blogin kautta

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Sensationail-geelilakkaus ja Yves Rocherin Geelilakat

Tein pitkästä aikaa geelilakkauksen SensatioNail-geelisetillä itselleni ja samalla tajusin, etten ole vielä kerrannut kokemuksiani blogin kautta saaduista, Yves Rocherin keväällä markkinoille tulleista geelilakoistakaan, joita olen käyttänyt viime aikoina paljon.

SensatioNail-geeleillä tehdyt geelilakkaukset kestävät hyvinä vähintään viikon, mutta niitä voi huoletta pitää parikin viikkoa. Myös Yves Rocherin "geelilakat" ovat kestäviä ja antavat kynsille upean kiillon. YR:n Lakka kestää hyvänä kokemukseni mukaan muutaman päivän ja sen saa pois asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella, kun taas oikeiden geelien poistaminen on hieman aikaavievämpi toimenpide.

IMG_1692 copy
tuotteet saatu blogin kautta

SensatioNail-geelilakkaus poistetaan asetonilla, jota saa ostettua esimerkiksi apteekista. Geelilakkauksen tekeminen kestää noin tunnin, jos kynnet tekee huolellisesti, kun taas tavallisen kynsilakan levitys onnistuu muutamassakin minuutissa. Geelilakatut kynnet voi myös lakata millä tahansa kynsilakalla, kunhan muistaa poistaa lakan lopulta asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella, ettei alla oleva geeli ala sulamaan.

Geelilakatut kynnet katkeilevat harvemmin, joskin pidemmän päälle geelien poisto ja uudelleen laittaminen saattavat kokemukseni mukaan rasittaa kynsiä jonkin verran. Tästä syystä pidin koko kesän taukoa geelilakkauksista, tosin ennen sitä ehdin pitää niitä aktiivisesti lähes koko viime vuoden ajan. Pakko on myös aina miettiä, onko geeleistä jotain haittavaikutuksia pidemmän päälle...

Aloitin geelilakkausten teon alunperin ostamalla SensatioNail-setin yhdessä Sinin kanssa. Ostosta ei ole tarvinnut katua, sillä ostimme setin viime vuonna I Love Me -messuilta alennettuun hintaan ja setti sisälsi yhden värillisen lakan ja kaiken muun tarpeellisen geelikynsien tekoon.

Setissä purkit olivat hieman pienempiä kuin yksittäin ostettuna, mutta kestivät silti käytössä lähes vuoden ajan, vaikka kynsiä teki säännöllisesti pari ihmistä. Vasta kesällä täydensin varastoa ostamalla uuden Gel Base & Top Coat -lakan, uuden, vaaleanpunaisen Fuzzy Navel -sävyn ja Cleanserin. Löysin tuotteita nimittäin kotikaupunkini Tokmannilta ja hinnaltaan ne olivat 7-13 euron luokkaa kappaleelta.

IMG_1689 copy

Yves Rocherin lakat ovat tällä hetkellä yhdet suosikeistani, vaikka niistäkin löytyy pieniä miinuksia. Mielestäni geelilakan kuivuminen kestää hieman normaalia kauemmin, ainakin verrattuna Yves Rocherin viime vuonna blogin kautta saamiini tavallisiin lakkoihin. Geelilakan koostumus on lisäksi melko juoksevaa, joten lakkaa ei kannata laittaa kerralla paljoa, tai se kerääntyy kynsinauhaan tai kynnen yläosaan epätasaisesti. 

Parhaimman lakkauksen saan, kun lakkaan kynnet iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa. Lakkaan kynnet aina iltaisin sängyssä (!), jonka jälkeen siirryn saman tien nukkumaan, sillä tuloksena on täydellinen lakkaus, kun lakka saa kuivua rauhassa. Toisen kerroksen voi vetäistä seuraavana iltana, jos siltä tuntuu.

sensationail_ennin_kengissa

Tietääkseni kaupoista löytyy myös jonkinnäköisiä lakan kovettajia, mutta en ole vielä löytänyt yhtään hyvää sellaista. Saa siis vinkata, jos tiedätte, miten tavallisen lakan saa kuivumaan nopeammin.

Onko siellä muita geelilakkojen tekijöitä, tai onko muita tulossa I Love Me -messuille perjantaina? Sain tapahtumaan lipun, joten pakko mennä. Olen menossa tutustumaan mm. Specsaversin uutuuksiin!

t. Enni

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Dokumenttivinkkaus: Louboutin, kenkien kuningas

Telkkarivinkki tähän koleaan sunnuntaiseen päivään: Louboutin, kenkien kuningas -dokumentti kannattaa katsoa.

Dokumentti on katsottavissa YLE Areenasta vielä 27 päivän ajan!


louboutin_ennin kengissa

Tämän grafiikan tein jo viime toukokuussa omaa mukiani varten. Muki on vieläkin työn alla, mutta jos joskus saan Louboutinit koristamaan teemukiani, voitte olla varmoja, että siitä kupista tulen juomaan paljon.

Eli Yle Areena ja Louboutin, kenkien kuningas - kannattaa katsoa!

t. Enni

perjantai 2. lokakuuta 2015

Jimmy Choo Abel

Mun oli pakko hankkia Japanista jokin vähän erityisempi matkamuisto ja lopulta päädyin Jimmy Choon metallinhohtoisiin korkkarihin. Kaupassa oltiin niin ystävällisiä, voitte vaan kuvitella... Kokeilin varmaan kymmentä erilaista mallia ja kymmentä eri korkeutta, kunnes päädyin 10 sentin helppoon korkoon. Tarkoituksena oli ostaa matalakorkoisemmat korkkarit, mutta eivät ne sitten näyttäneetkään miltään jalassa.

Metallinhohtoisia Jimmy Choon korkokenkiä olen himoinnut jo vuosia, joten valinta oli helppo. Kun myyjäkin yhtyi teräväkärkiseen vaihtoehtoon, kaupat syntyivät. Uskokaa tai älkää, kengät ovat älyttömän hyvät jalassa, sillä 3,9 tuuman korko osoittautui hyvin maltilliseksi.

Kengän siluetti olisi varmasti vieläkin kauniimpi korkeammalla korolla, mutta en valehtele, edes itselleni, sillä kyllä 12 cm korko on aika tuskainen vaihtoehto päkiöille jo muutaman tunnin seisomisen jälkeen.

IMG_7924_jimmy_choo
IMG_7904_jimmy_choo

Erityisen kivaa vaihtelua tuo korko, joka ei ole nahkaa. Onnistun nimittäin nirhaamaan korkokenkieni korot liiankin helposti, joten onneksi tällä kertaa sitä vaaraa ei ole. Mikään ei nimittäin ole surullisempaa kuin (no leikisti, mutta silti) korkkari, jonka koron nahkapäällinen on rullalla. 

Tämän kengän malli on nimeltään Abel ja ostin nämä kengät käytettäväksi. Luin kyllä etukäteen, että Tokiossa hinnassa saattaa olla jopa pieni tokiolisä, mutta pidän silti enemmän shoppailusta liikkeessä. Kun tilaan kenkiä netistä, niissä on aina jotain vikaa, varsinkin koon suhteen. Tuskinpa olisin tiennyt tämänkään mallin ja koon olevan sopiva, ilman että kokeilin kenkiä liikkeessä. On myös mielenkiintoista jäädä seuraamaan, kuinka kauan terävä kärki näyttää vielä ajankohtaiselta. Tällä hetkellä en voi sietää pyöreäkärkisiä korkokenkiä!

t. Enni

Lue myös