tiistai 30. kesäkuuta 2015

TAKE ME THERE. PLEASE.

Muutama viikko sitten juhlittiin Take me there -matkailusivuston avajaisia. Sivusto on blogiystäväni Anna-Marian ja hänen ystävänsä Adalmina's Secret -blogin kirjoittajan Anna-Katrin tuotantoa! Nämä upeat naiset ovat avanneet uudenlaisen matkailusivuston, joka kertoo matkaopasmaisesti kokemuksia ympäri maailmaa.

Upea ja toimiva sivusto on täynnä kirjoituksia eri matkakohteista, joten jos kyseinen sivusto ei nostata matkakuumetta, niin ei sitten mikään. Avajaiset olivat ihanasti järjestetyt ja niitä vietettiin Helsingissä VirgoFlow:n tiloissa. Löysin paikan päältä mm. Chanelin ja YSL:n vintagevaatteita. 

Kaikki paikan päältä löytyvät tuotteet ovat muistaakseni kaupan, joten kannattaa käydä tutustumassa tuohon boheemia henkeä sykkivään paikkaan, jossa liikutaan sukkasillaan ja fiilistellään lattialta löytyvien, myynnissä olevien mattojen tuntua varpaissa.

IMG_3660 copy
IMG_3694 copy

Kiitos myös tarjoiluista, sillä tämä kotikulinaristi maistoi tähän mennessä parhaita bruschettoja ja cake popseja! Vesi kielellä saa nyt katsella näitä kuvia. Onneksi ruoka- ja (toivon mukaan) lomakuume helpottavat ihan pian Espanjan auringon alla.

IMG_3644 copy
IMG_3647 copy
IMG_3638 copy
IMG_3656 copy copy

Käykää ihmeessä tutustumassa hurjan monipuoliseen ja upeasti toteutettuun sivustoon. Onnea uudelle Take me there -blogisivustolle!

t. Enni

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Sponsored Video - Juttua älykkäästä hammasharjasta, Oral-B Smartseries

Yhteityössä: Oral-B

Miten tekniikan ja hampaidenhoidon saa liitettyä yhteen? Kehittämällä hampaiden puhdistuksen ympärille tekniikkaa, joka kertoo, puhdistatko hampaasi oikein. Näin syntyi mm. bluetooth-yhteyden sisältävä älyhammasharja, jonka avulla käyttjä saa reaaliaikaista tietoa hampaiden harjauksesta älypuhelimeen asennettavan Oral-B-sovelluksen avulla. Tämä nykyinen älyaika on niin jännää, että mitähän kaikkea vielä keksitään.

Kuten alla olevasta videosta käy ilmi, Oral-B Smartseries on maailman ensimmäinen sähköhammasharja, joka on varusteltu Bluetooth 4.0 -teknologialla. Älykäs hammasharja kuulemma auttaa puhdistamaan hampaat paremmin, sillä yhdessä Oral-B sovelluksen kanssa käytettynä se muistuttaa hammaslangan käytöstä, kartoittaa harjausrutiinisi ja kertoo milloin on aika vaihtaa harjaspää uuteen. 

_oral-b

Hammaslääkärit ovat jo pitkään suositelleet minulle ja monille tutuilleni sähköhammasharjan käyttöä. Ensimmäiset kokeiluni sähköhammasharjoista ajoittuvat jonnekin 2000-luvun alkupuolelle, jolloin sähköhammasharja ei valloittanut sydäntäni, sillä koin pörräävän harjaustyylin hieman ärsyttäväksi ja harjan lataamisen vaikeaksi.

Sittemmin tekniikka on kehittynyt ja hammasharjat parantuneet, joten ehkä siitä syystä hammaslääkäritkin sähköhammasharjoja suosittelevat. Hammaslääkärit ovat sanoneet, että esim. takahampaiden harjaaminen on paljon helpompaa ja tehokkaampaa sähköhammasharjan avulla. Sähköhammasharjaa suositellaan myös henkilöille, joilla ei ole suurta kiinnostusta oman suun hoitoon, tai henkilöille, joilla on vaikeuksia hampaidenhoitoon esim. heikentyneen käden motoriikan takia.

oral-b1
Kuva: Oral-B-videosta

Enninkengissa_oral_b

Itse pidän hampaidenhoitoa todella tärkeänä asiana, joten harjaan hampaani vähintään kaksi, useimmiten kolmekin kertaa päivän aikana. On toki yksilöllistä, miten paljon hammaskiveä, tai reikiä hampaisiin tulee, mutta hyvällä hoidolla näitäkin voidaan ehkäistä. Minua muistutettiin hammaslangan käytöstä viimeksi hammaslääkärissä käydessäni, sillä hammaslangan säännöllisellä käytöllä voi voittaa hammaslääkärivapaata aikaa jopa vuodeksi. Jos hampaat kuitenkin alkavat oireilla, silloin kannattaa ottaa heti yhteyttä ammattilaisiin.

Hammaslangan käyttö vähentää hammaskiveä, jolloin hampaita ei tarvitse hoidattaa ammattilaisella niin usein. Muistaakseni minulle sanottiin, että hammaslääkärissä voi käydä kolmen vuoden välein, mikäli puhdistaa hampaitaan ja käyttää hammaslankaa säännöllisesti. Ehkäisevänä toimenpiteenä sähköhammasharjojen etuihin kuuluvat mm. tehokas plakin poisto, sillä hammaskivi on kovettunutta plakkia. Kun hampaita puhdistetaan ja hoidetaan tunnollisesti, plakkia kertyy vähemmän, jolloin hammaskiveäkin muodostuu vähemmän. Mitä puhtaampi suu, sitä terveempi ihminen!

Älyhammasharjan avulla voidaan varmistaa, että hampaiden puhdistus on tehokasta ja tehdään oikein. Itselleni on ainakin päivänselvä asia, että harjauksen tulisi kestää muutama minuutti ja hampaat täytyy käydä läpi tarkasti. Ei voi silti olettaa, että kaikille hampaiden puhdistus olisi yhtä selvä juttu, joten ehkä tällöin älykäs hammasharja voi auttaa pitämään omat hampaat kunnossa.Pitäkää siis huolta hampaistanne ja katsokaa yllä oleva video, niin tiedätte, mistä kirjoitin! Miten te muuten hoidatte purukalustoanne, entä onko älykäs sähköhammasharja teille jo tuttu juttu?

t. Enni

Postaus on toteutettu yhteistyössä Oral-B:n kanssa

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kesän paras alennuslöytö - Viiden euron pitsimekko

Kesän paras alennuslöytö on tehty ja se on viiden euron pitsimekko New Yorkerista. Tämä oli taas sitä sarjaa, jossa kukaan muu ei näyttänyt innostuvan mekosta, paitsi minä. Heti, kun kuulin parin tytön puhuvan: "Täs olis taas tällanen, jos kehtais käyttää -mekko, vaan vitosen", niin tein sulavan käännöksen suoraan kohti alerekkiä, joka sitten olikin täynnä näitä sinisiä pitsiunelmia!

20150624_225441

Menin sovituskoppiin kahden erikokoisen mekon kanssa ja päädyin lopulta pienempään, vaikka se tuntuikin repeävän päälleni. Yhden koon isompi vastasikin sitten neljä kertaa isompaa kokoa... Laadun myös huomaa, sillä jo sovituskopissa mekon pitsit ratkeilivat ja kuulin hihoista riks raks -ääntä yrittäessäni laittaa mekon vetoketjua kiinni selkäpuolelta.

Kyllä se mekko silti aikamoisen riehakkaankin illan Namussa kesti, eli ei missään nimessä huono ostos. Mekko sai myös ihan älyttömästi kehuja ihmisiltä, mikä tuntuu jotenkin hassulta, sillä kyseessä oli kuitenkin vitosen mekko, joita siellä Willan New Yorkerissa oli vielä varmaan kymmenen kappaletta jäljellä. Sinne vaan hakemaan omaa!

20150624_194334

Vietin illan Minna Parikan kengissä, sillä tiesin voivani luottaa tähän pariin. Nilkkurit ovat ihan ehdottomasti yhdet parhaimmista ja korkeimmista kengistäni. Miten on edes mahdollista, etteivät jalat väsy tällaisissa kengissä? Loistotyötä!

Ps. Mulla on tulossa teille ihan kohta ihana arvonta!

t. Enni

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Meritansseihin Caracaleissa

Materialistipiru sisälläni hyppii innoissaan, sillä lähetti toi jälleen kerran erittäin onnistuneen lähetyksen kotiovelle. Kyttäsin koko viime kuun ajan Spartoon alennuksia, ja nyt vihdoin Caracalit saivat -20 % alennuslappusen.

Mikä lie hyväksi asiaksi kääntynyt ongelma Spartoolla kuitenkin sattui, sillä luulin tilaavani kiiltonahkaiset Caracalit, mutta paketista paljastuikin jotain muuta. Olin vielä aiemmin varmistanut spartoolta, ettei nappanahkaisia kenkiä enää löytynyt omasta koostani. Nämä saamani kengät eivät ole kiiltonahkaa ja näissä on musta nahkapohja, kun tilaamissani piti oli beige nahkapohja. Ovatkohan nämä sitten jotain aiempaa erää, en ole ihan varma? Kuitenkin, nämä ovat siis juuri sellaiset, jotka alunperin halusinkin, ja joiden piti olla loppuunmyyty omassa koossani. 

shoe
IMG_9870 copy
IMG_9858 copy

Lomalla on näköjään liian paljon aikaa shoppailuun... Pakko sanoa, etten vieläkään ole lomatunnelmissa. Näen melkoisen painostavia unia, joten tänään aamulla oli pakko suorittaa muutama koulu/työhomma pois alta. Jos nyt saisin nukuttua yöni leppoisasti. Pohdin myös, jos jäisin pois heinäkuussa järjestettävältä kurssilta, sillä ainakin tämä kuu on tuntunut hujahtaneen ohi hetkessä. Vielä olisi tarkalleen ottaen yksi ja puolikas essee tekemättä, eli toisin sanoen 11 sivua tekstiä kirjoittamatta.

Voi olla, että käyn kuuntelemassa luennot ja katson, mitä kurssin läpipääsyyn vaaditaan. Ammatillisten perustutkintojen osalta tapahtuu kuitenkin niin paljon uudistuksia 1.8.2015 alkaen, että siinä missä oppilaat ovat varmasti ihan pihalla opintoviikkojensa muuttumisesta osaamispisteiksi, myös opettajat ovat varmasti vähän pihalla uudistuksesta. Uuteen opetussuunnitelmaan tutustuminen vaatii hieman aikaa.

Opiskelijoille ja asiasta kiinnostuneille tiedoksi: Tästä lähin vain osaaminen ratkaisee. Edes sillä, missä tai miten kauan osaamista on hankittu, ei ole merkitystä. Ainoastaan opiskelijan osaamista arvioidaan. Salpauksen sivuilla oli myös lause, jota kannattaa pohtia: "Opetussisältöjen sijaan keskitytään opiskelijoiden oppimistuloksiin". 

IMG_9847 copy

Se amiksesta! Mä lähden nyt laittamaan itseni kuntoon ja pakkaamaan viimeiset asiat, sillä olen lähdössä tänään risteilylle Baltic Queenille. Naurattaa vieläkin se radiomainos, jossa sanotaan: "Alkuviikosta tarjolla meritansseja, loppuviikosta tico tico". Mikäs päivä tänään on? Eli meritanssit it is!

PS. Spartoolta* saa vielä -5% lisäalennuksen koodilla SALESPE15FI. Koodi on voimassa enää neljä päivää.

t. Enni

*Sisältää syvälinkin

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannus kotona

Juhannukseni koiravahtina on lähtenyt oikein mukavasti käyntiin. Vietän oikeastaan viimeisiä hetkiä Thorin ja Cocon kanssa, sillä koirat suuntaavat vain reilun viikon päästä asustelemaan Espanjaan!

Mua huvittaa vieläkin, että olen saanut joidenkin ihmisten silmissä crazy dog lady -leiman, sillä ennen Cocoa ja Thoria en tiennyt koirista mitään, enkä oikeastaan edes välittänyt koirista. Mullahan oli Fiona-chinchilla. Nyt kun omia koiria on, niin ne ovat kuin perheenjäseniä. Joka tapauksessa nyt pitäisi pärjätä vuosi ilman perhettä ja koiria.

Alkuun siis palataan näin lähes viiden vuoden bloggailun jälkeen, sillä tämähän oli aikoinaan osasyy blogin perustamiseen; perhe näki, mitä hommailin Suomessa. Aikaa on tietysti kulunut nyt sen verran, ettei enää tarvitse niin tiuhaan raportoida, miten elämä sujuu täällä kotona, opiskelu kun vaihtui työelämään ja ikääkin on tullut lisää. Veikkaan silti, että blogi jatkaa aika samaa rataa kuin pari viimeistä vuotta.

IMG_9931 copy
IMG_9934 copy

Koska menetin jo kasvoni (koirafaniudelle), niin ajattelin kertoa teille koirien kanssa vietetystä juhannuksestani. Päivällä kävin lounastamassa anoppilassa, jonne koirat pääsivät tietysti mukaan. Miksi? Siksi, että Cocon pentu asuu siellä.

Tein myös meille (ihmisille) jälkkäriksi vaniljaisen mansikkakakun, sillä kesä ilman mansikkakakkua ei ole mitään. Myöhemmin suunnistettiin ihan vain kotiin ja käytiin koirien kanssa lyhyellä lenkillä, ennen pakollisten juhannusmakkaroiden grillaamista. Sen jälkeen vuorossa oli juhannussauna, johon koirat luonnollisesti, kuitenkin vapaaehtoisesti, osallistuivat.

IMG_9965 copy

Mitään muuta ihmeellistä päivään ei ole kuulunut. Muilla näyttää olevan kaikenlaisia ihania kuvia mökeiltä ja järvien rannoilta! Olisinpa itsekin nyt syntyseuduillani Rovaniemellä todistamassa yötöntä yötä.

On ollut muutenkin aika orpo olo, sillä kodin netti on ollut poikki jo yli vuorokauden. Edelleen olisi esseitä tehtävänä ja artikkeleita luettavana, puhumattakaan ensi syksyn tuntisuunnitelmista. Se siitä opettajan pitkästä kesälomasta! Yritän kuitenkin pyhittää tulevan Espanjanloman ainoastaan lomailulle - ja ehkä vähän kasvatustieteille. Ja koirille.

Hyvää juhannusta!

t. Enni

torstai 18. kesäkuuta 2015

Parhaat Juhlienpelastajat - Verman

Yhteistyössä: Indiedays & Verman

Lähdin mukaan Vermanin yhteistyökampanjaan Indiedaysin viime toukokuussa järjestämän Inspiration Day -tapahtuman kautta. Sain tapahtumasta Vermanin pisteeltä mukaan juhlienpelastajat-kitin, jonka luvattiin mahdollistaman mukavampi olo aina juhlista alkaen pitkälle seuraavaan päivään.

Juhlienpelastajat-kitissäni on ollut siitä lähtien Wonderm-rakonestolaastareita (kumarran näille, maailman parhaita) ja toisinaan myös Nogasin GO -purutabletteja. Wondermin rakonestolaastareista on tullut lompakkoni ykkösvaruste, enkä enää lähtisi mihinkään ilman niitä! 

IMG_3746 copy

Olen käyttänyt Wondermin laastareita lojaalisti jo vuoden ajan, sillä nämä sattuvat olemaan parhaita rakkolaastareita, ne siis auttavat ennaltaehkäisemään rakon syntyä, mutta toimivat ihan yhtä hyvin vielä silloinkin, kun rakko jo tekee tuloaan. Yhtä laastaria voi käyttää muutamaankin kertaan myös irrotuksen jälkeen. Koska laastari on uudelleenliimattava, jemmailen käytettyjä rakkolaastareita meikkipussini kylkeen. Tällöin ne ovat aina lähellä uutta käyttöä varten.

Rakonestolaastareita voi myös leikellä pienemmiksi. Itse leikkaan ison laastarin usein jopa kolmeen eri osaan, jolloin saan yhdestä laastarista kolme pitkäkestoista rakkolaastaria. Nämä laastarit ovat siis nerokkaita ja toimivia, ja mun lompakko näyttää kieltä. ;)

IMG_3738 copy
IMG_3743 copy

woderm blister
Kalorittomia, hieman ananakselta maistuvia Nogasin GO -purutabletteja käytän toisinaan, sillä tuotteen alfagalaktosidaasi-entsyymi auttaa pienentämään vatsan turvotusta, jos se nautitaan ohjeen mukaan ennen ateriaa. Jos vielä olisin laktoosia kaihtava henkilö, pitäisin laukussani aina Lactrase Go -purutabletteja. Itse asiassa perheenjäseneni kehui kyseisen tuotteen maasta taivaaseen ja kertoi purutablettien olleen hyvin ahkerassa käytössä jo parin kuukauden ajan. Musta tuntuu, että nämä osittain pelastivat hänen elämänsä  -  nyt hän saa syödä normijätskiä ilman huolia! Eli maailman parhaita nämäkin.

Olenkin aina ihmetellyt, että jos pystyy näinkin vaivatta nauttimaan laktoosia sisältäviä ruokia, joita pöydät usein notkuvat juhlissa, niin miksei Lactrase-purutabletteja ole hankittu jo vuosia sitten? Mä ainakin olisin rientänyt apteekkiin hankkimaan näitä heti, kun kuulin sellaisia olevan. Tämä suomalaisten luottotuote on nimittäin ollut markkinoilla jo parin vuosikymmenen ajan.

lactrase_nogasin

Eli näistä kolmesta tuotteesta vähintään kaksi ovat maailman parhaita. Aikamoinen väite? No se on ainakin meidän mielipiteemme! Kaikki yllämainitut tuotteet ovat saatavilla apteekeista ympäri Suomen. 

Tähän loppuun kannattaa vielä käydä kurkkaamassa kampanjasivulta muiden bloggaajien postaukset ja kokemukset heidän juhlien pelastajistaan. Onkohan siellä muita maailman parhaita?

t. Enni

Yhteistyössä: Indiedays & Verman

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Minna Parikka Stock Sales

Kerroinko jo, että kävin viime torstaina Minna Parikan Stock Saleissa Helsingissä? Pakko myöntää, että odotin tapahtumaan paljon osallistujia (ilmoittautuneita oli Facebookissa yli 1000), mutta en olisi ikinä kuvitellut, että alennusmyynnit olisivat olleet niin kysytyt! Tulin paikalle noin vartti ennen ovien aukeamista ja voitteko kuvitella, että jonoa oli silloin jo puolen korttelin verran? Vain 15 minuuttia myöhemmin jono varmaan kolminkertaistui.

Lopulta en enää nähnyt jonon häntäpäätä, joten kiitin onneani, että olin niinkin lähellä, kuin puolessa välissä korttelia. Mitä se sitten käytännössä tarkoitti? Jonotin varmaan 1,5 tuntia ennen kuin pääsin tutkailemaan myynnissä olleita kenkiä. Hieman raasti sydäntä, kun ihmiset kävelivät ohitseni pussit täynnä Parikoita.

Olisi siis harmittanut todella paljon, jos olisin itsekin joutunut lähtemään paikan päältä tyhjin käsin. Itse asiassa melkein lähdinkin, kunnes tajusin kiertää pöydät vielä kerran läpi, jolloin satuin näkemään yhden parin alla näkyviä Feliz-kenkiä oikeassa koossa. 

IMG_3729ennin_kengissa_minna_parikka

Olen himoinnut tätäkin paria jo tovin. Kun näin Minna Parikkaa käsittelevän dokumentin pari vuotta sitten (Minna itse käytti näitä kenkiä yhdessä kohtauksessa), jäin himoitsemaan kenkiä. Kengissä on ihanaa 70-luvun fiilistä, eivätkä ne hurjasta korostaan huolimatta väsytä jalkoja niin nopeasti kuin kuvittelisi. Ne ovat oikeasti erinomaiset jalassa. Olen käyttänyt näitä viime torstaista lähtien joka päivä.

IMG_3695 copy

Jos joku kuitenkin jäi ilman Parikoita viime torstaina, niin mulla olisi lohduttavia uutisia: Spartoon sivuilla on vihdoin alkanut ale, josta Minna Parikan kenkiä voi löytää myynnistä jopa -40% alennuksella.

Olen odottanut alennusta jo pitkään, sillä Spartoo taitaa olla viimeinen paikka, josta mustia Caracaleja enää saa omassa koossani. Itse asiassa perheenjäseneni nappasi viimeiset mustat, nappanahkaiset Caracalit Spartoolta eilen ja mä tilasin kiiltonahkaiset Caracalit muutama päivä sitten.

Tänään tuli vielä sähköposti, jossa kerrottiin, että tarjolla olisi vielä -5% alennuskoodi jo alennetuille tuotteille! Harmi, että viesti tuli ihan vähän liian myöhään tänne meikäläiselle. Jos jotakuta muuta kiinnostaa parikka-alet, niin nyt olisi oikea aika toimia. Alennuskoodi SALESPE15FI on voimassa vain reilun viikon, 28.6.2015 asti.

Parikoita pääset shoppailemaan täältä*.

t. Enni
   

* Postaus sisältää mainoslinkkejä

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

GOOD HAIR DAY FOR YOU

It's all about the hair. Kävin viime viikolla hiuspainotteisessa ghd:n tilaisuudessa Marsaanalla ihastelemassa hallitsevan Miss Helsingin aka Rosanna Kuljun hiuksiin tehtyjä kampauksia. Nadjalla pysyivät hiukset ojennuksessa, sillä hän väänsi huolettoman näköisesti monia erilaisia, toinen toistaan upeampia lettikampauksia mallilleen lyhyen ajan sisällä. Tilaisuudessa esiteltiin myös ghd:n uutuusrautoja, kuten puikkomalliset kihartimet.

IMG_3578 copy

Mua inspiroivat kaikenlaiset lettikampaukset todella paljon, mutta ongelma on se, etten osaa tehdä itselleni mitään muita kampauksia kuin puikkokiharat tai suoristusraudalla toteutetut "surffikiharat". Ensinnäkin hiukseni ovat niin liukkaat, että niihin pitäisi kaataa purkki hiuspuuteria ennen kuin hiukset pysyisivät aloillaan. Kun kiharran hiukseni normaalisti, suolasuihkettakin kuluu lähemmäs puoli pulloa.

Osaltaan hiusten värjääminen varmaan toisi hiuksiin sopivaa karheutta, jolloin kampaukset pysyisivät paikoillaan. Vaan en valehtele, sillä eräs kampaaja totesi minulle vuosi sitten, etteivät lettikampaukset pysy mulla helposti (ainakaan ilman hiushattaraefektiä).

IMG_3595 copy

Mitäs muuta opin tilaisuudesta? Ghd:n raudat lämpenevät todella nopeasti (20 sekunnissa) +185 asteeseen, ja raudat pitävät lämpötilan tasaisesti koko käytön ajan. Kyseinen lämpötila on hiuksille optimaalinen muotoilulämpötila. Olen itse pitänyt rautoja kuumemmalla lämpötilalla, sillä joku joskus sanoi, että kuumempi kihartaisi paremmin. Ilmeisesti +185 astetta lämpöä on kuitenkin hiuksille paras mahdollinen muotoilulämpötila.

Ghd:n raudoista mulla ei ole sen enempää kokemusta, mutta ainakin pidän eri valmistajan suunnittelemasta puikkokihartimestani, sillä saan tehtyä sen avulla koko pään kiharat 15 minuutissa. Vielä, kun saisin kiharrettua hiukseni yhtä kestävästi kuin kampaajat... 

IMG_3589 copy
IMG_3601 copy

Ghd toi markkinoille kaksi erilaista puikkokiharrinta, joista toinen on perinteisempi, päähän kapeneva ohut puikko, kun taas toinen on ovaali ja paksumpi, loivempaa kiharaa tekevä puikko. Itse pidän leveämmästä puikosta, jolla saa aikaan huolettomat surffikiharat. Kun kysyin, miten saisin toteutettua parhaimmat ja kestävimmät kiharat itselleni, neuvottiin minua toteuttamaan kiharat puikolla.

Monilla täällä pohjolassa on niin ohuet hiukset, että lättänät hiukset ovat viimeinen asia, mitä kampaukselta toivotaan. Jos hiukset kihartaa suoristusraudalla, hius litistetään molemmilta puolilta. Kampaaja varmaan osaa toteuttaa kiharat tälläkin tavalla erinomaisesti, mutta kotikäsittelyssä puikko voi täten olla parempi vaihtoehto. Tällöin hiusta ei litistetä molemmilta puolilta, vaan kun hius kierretään puikon ympärille, sen yläpuoli jää koskemattomaksi. Tällä voi olla pieni vaikutus lopputuloksen kuohkeuteen.

IMG_3606 copy
IMG_3609 copy
IMG_3614 copy
IMG_3588 copy

Rautojen tutkailun ohella silmäni nauliintuivat kuitenkin näiden kaikkien upeiden kampausten tekovaiheisiin. Täytyy varmaan katsoa Youtubesta muutamia ohjeita ja heittää pää täyteen hiuspuuteria. Ehkä saan joskus aikaiseksi onnistuneen lettikampauksen!

t. Enni

Kesäkisan arvonnan voittaja

Kesäkisan onnellinen voittaja on... Sofia! Onnittelut! :)

beautyblender-arvonta

Ilmoitin voittajalle sähköpostitse, joten kannattaa tarkastaa sähköposti. Kiitos vielä kaikille arvontaan osallistuneille, yritän arpoa kesän aikana vielä yhden lohdutuspalkinnon, ;)

t. Enni

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

KESÄLOMALLA

Loma, sanan jokaisessa merkityksessä. Ei opiskelua tänään, eikä yhtään mitään muitakaan työjuttuja. Sen sijaan otin aamulla suunnaksi Riihimäen, minkä jälkeen ajoin Hyvinkäälle muutama tunti myöhemmin. Kävin tapaamassa insinööriystävääni Willassa ja samalla söimme mahat täyteen. Mulla on vieläkin aivan jäätävä ähky järjettömän hyvästä lihapullapastasta. Iltaa varjostaa ainoastaan päänsärky, mutta eiköhän se mene ohi särkylääkkeellä. 

Kivasti olette osallistuneet kesäarvontaan. Sormet jo syyhyävät, että kenelle pääsen paketin lähettämään.

IMG_9756 copy
IMG_9780 copy

Päivän pohdinnat:

1. Miten ruoka voikin olla niin hyvää?

2. Miksi elämä on epäreilua?

3. Miksi opekouluun ei pääse ilman opekokemusta? 

4. Miten voi saada töitä ilman työkokemusta, jos töihin ei oteta työntekijää, jolla ei ole kokemusta?

5. Mihin katosi kolme kuukautta?

6. Ylipäätään, mihin katosi aika?

7. Miksi objektiivi tarkentaa hitaasti?

8. Salaatti vai lihapullapasta? Salaati vai Pitsa?

IMG_9798 copy
IMG_9796 copy
IMG_9767 copy
IMG_9793 copy
LP

Illan kunniaksi LP-levyn kansi. Hei nyt on tasokkaat jutut.. Poden hieman huonoa omaatuntoa laiskottelusta. Eli tällaisia terveisiä sohvanpohjalta. Mitä teille kuuluu?

t. Enni

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Peace&Stylen Blogisynttärit

Anskun Peace&Style -blogin 5-vuotissynttäreistä on kulunut tasan kuukausi. Ja haa, vihdoin mulla oli aikaa postata! Mielenkiintoista, että alkaa tämäkin postaus selityksillä, mutta loma ei olekaan alkanut ihan niin toimettomana kuin kuvittelin. Opiskelu, flunssa... onhan tässä ollut kaikenlaista. 

Onneksi tuntuu, että olen nyt parantunut, vaikka aloitin liikunnat ehkä liian aikaisin. Kärsin koko eilisen järkyttävistä lihas/solu/mistäliesäryistä, jotka varmaan heijastelivat vielä viime loppuviikon kuumeesta... No loppuviikko onkin aikaa opiskella, vielä olisi luentoja kaksi jäljellä tälle viikolle.

IMG_2982 copy

Anskun uudistuneen blogin synttäreitä vietettiin luonnonkosmetiikkamyymälä Jolie Shopin tiloissa Helsingissä, Uudenmaankadulla. Jolien takahuoneen ovet aukenivat meille, joten iso juhlasakki mahtui tilaan hyvin. Tila oli muutenkin ihanan valoisa valokuvauksen kannalta ja sopi juuri tällaisten tilaisuuksien järjestämiseen oikein hyvin. Jolien tiloissa voikin muistaakseni järjestää erilaisia ystäväniltoja.

Pidin ihan älyttömästi Jolien avauspuheesta. Siinä todettiin hyvin, ettei luonnonkosmetiikan pitäisi kuulostaa oudolta tai erilaiselta, vaan tavallaan kaiken kosmetiikan tulisi olla luonnollista kosmetiikkaa. Tämän pitäisi olla ihan arkipäivinen asia. 

Kuluttajien kannattaisi siis arvostaa luonnonkosmetiikkaa. Monelle sana: "luomu" tai "luonnollinen" kuulostaa kalliilta tai jopa turhalta, kun kaiken kaikkiaan pohjalla onkin vain ajatus puhtaimmista ja paremmista raaka-aineista ja luonnonmukaisesta kauneudesta.

IMG_2952 copy
IMG_2947 copy
IMG_3027 copy

Ansku järjesti blogisynttärinsä hyvinvointiteemalla, joten hän oli kutsunut Karita Tykän, eräänlaisen hyvinvointigurun (vaikkei hän nimitystä ehkä itse uskonutkaan), puhumaan hyvinvointifilosofiastaan. Naiselta löytyy hurjasti taitotietoa, hän mm. pyörittää hyvinvointiin liittyvää SuperLemon-yritystä. Karita painotti, että jokainen ihminen on yksilö, ja se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Tärkeintä olisi kuunnella itseään ja tehdä & antaa keholle sitä, mikä tuntuu itsestään hyvältä ja mitä keho sillä hetkellä tarvitsee.

Ansku myös valmisti meille herkullista vihersmoothieta mehulingolla, minkä lisäksi maistelimme Ruohonjuuresta saatavaa Kombucha-juomaa. Tilaisuuteen oli saatu vielä pari kappaletta GreenStreetin minttusuklaa-raakakakkua. En edes tajunnut, että kyseessä oli raakakakku. Herkuttoman toukokuun aikana sallin ensimmäistä kertaa itselleni tuota raakakakkua herkkuna ja se oli niin tajuttoman hyvää, etten ole koskaan maistanut mitään vastaavaa. Kakku oli tuhtia, mutta juuri täydellistä. Minttu ja suklaa ovat erottamattomat yhdessä.

Olen muuten menossa kuun lopussa GreenStreetin raakasuklaa workshopiin. Arvatkaa odotanko innolla?

IMG_2996 copy
IMG_2986 copy
enninkengissa_Salla_Vesa3
The perfect cake / image: Salla Vesa
IMG_2973 copy
enninkengissa_kasanen
image: J. Kasanen
blogi82 copy_kasanen
 image: J. Kasanen
IMG_2963 copy
enninkengissa_Salla_Vesa
 image: Salla Vesa
IMG_2980 copy
IMG_2962 copy
 image: Salla Vesa

Tilaisuudessa oli paljon tuttuja ja uusia tuttavuuksia päivänsankarin lisäksi. Oli mukava tavata taas Janet, Tiia, Katja ja Anna-Maria. Janet oli kosmetiikkataivaassa...

IMG_3035 copy
enninkengissa_Salla_vesa4
 image: Salla Vesa

IMG_3011 copy
image: Janet

enninkengissa_Salla_Vesa2

image: Salla Vesa 

Kiitos Anskulle taas kerran onnistuneista juhlista ja kiitos myös Salla Vesalle ja Jani Kasaselle valokuvista!

Ps. Muistakaa käydä osallistumassa blogini kesäarvontaan! :)

t. Enni

Postaus sisältää juhlia avustaneita yhteistyökumppaneita, ajattelin nähdä hyväksi mainita. ;)

Lue myös