Blogger templates

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA

Olen mukana Tipulassa-blogin kampanjassa SINÄ LOUKKASIT MINUA. Kampanjassa on mukana yli sata blogia, jotka listaan postauksen loppuun. Aiheena on tarttua nettikiusaamiseen ja siihen, miten julmaa se voi olla. Alla on aitoja esimerkkejä ilkeistä kommenteista, joita Emonen on netistä kerännyt. 

Eli sovitaanko, että ollaan mieluummin hiljaa, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa? Ja jos lukemasi blogi ei miellytä, niin so long, sitä ei tarvitse lukea, ja tee itse parempi.


Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"@#%:O oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Dreamer Achiever  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL-elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

t. Enni

maanantai 25. toukokuuta 2015

Suunnistamassa Silja Symphonylla

It's been a while, lauloi Staind. No on todellakin mennyt hetki siitä, kun viimeksi pääsin blogin kimppuun. Tällä lyhyellä viiden päivän tauolla olen ehtinyt kirjoitella jo nyt yli 10 sivun pituista oppimispäiväkirjaani, käydä salilla, crossfitissa, Piloxingissa, Magnumin juhlissa, Tammisaaressa KUOROFESTAREILLA ja luistaa 20 päivää kestäneestä karkkilakosta. 

Juuri äsken puraisin myös huuleeni, kun yritin olla taas niin multitasking ja syödä, harjata hiuksia, ylipäätään ajatella ja kirjoittaa samanaikaisesti.
siljasymphony_enninkengissa8
siljasymphony_enninkengissa11

Jos seuraatte mua Instagramissa, olette jo ehkä päässeet todistamaan massiivista kuvatulvaa viime viikonlopulta. Jos ette vielä seuraile, niin klikatkaa sinne @enninkengissa. Toistaiseksi profiili taitaa olla piilotettu, mutta kutsulla saa seurata (tai miten ikinä se käytännössä toimiikaan, no eniveis).

Mä en nyt oikein tiedä, mistä aloittaisin, kun haluaisin lisätä tänne taas niin paljon postauksia viime päivistä. Aloitetaan vaikka siitä, kun kävin uudistuneella Silja Symphonylla bloggaajatapahtumassa reilu viikko sitten. Silja Symphony on mahdollisesti ollut ensimmäinen ikinä kokemani laiva, tai ainakin mulla on jostakin Siljan laivasta ja puulattiaisesta "ostoskadusta" ensimmäiset muistikuvat jo varmaan 20 vuoden takaa. 

Symphony on sittemmin kokenut varmaan montakin muutosta, mutta tuo samainen ostoskatu on edelleen voimissaan ja sitä koristavat mm. matkamuistomyymälät, vaate- ja asusteliikkeet, viinibaari sekä sushiravintola.

siljasymphony_enninkengissa6
siljasymphony_enninkengissa7
siljasymphony_enninkengissa2
siljasymphony_enninkengissa6
siljasymphony_enninkengissa5
siljasymphony_enninkengissa4
siljasymphony_enninkengissa9

Mun ja Senjan vaatimaton laivasuunnistus alkoi samppanjalla ja siitä siirryttiin mielettömän hyvän sushin kimppuun. Kävimme myös maistelemassa italialaisia herkkuja Tavolàta Ristorantessa ja alkoholittomia drinkkejä baarin puolella. Kierrokseen kuului myös visiitti yhdessä Junior Suitessa, Jos muistan oikein, muutamia sviittejä on sittemmin hieman päivitetty modernimmalla sisustuksella. Kierros huipentui Grande Buffetin jälkkäreihin ja risteilylahjakortin arvontaan.

siljasymphony_enninkengissa14
siljasymphony_enninkengissa17
siljasymphony_enninkengissa13
siljasymphony_enninkengissa16

Junior Suiten sänky oli pakko testata ja kyllähän tuollaisessa yöt nukkuisi...


siljasymphony_enninkengissa15
siljasymphony_enninkengissa10
siljasymphony_enninkengissa12

Kiitos Tallink Silja kivasta päivästä laivalla. Nautin tosissani tapahtumasta, sillä mulla rankka työ vaatii rentouttavat huvit. Niinpä päätin jo, että kesällä on ihan pakko tehdä ainakin yksi päiväreissu Tallinnaan.

Millos te olette viimeksi käyneet laivalla, tai oletteko menossa kesällä risteilylle?

t. Enni

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Omat suosikkiobjektiivit kroppikennolle & Canon EOS 6D

Risteilykuumeen lisäksi mulla on myös objektiivikuume. Viime syksynä pääsin ensimmäisen kerran käsiksi Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM -objektiiviin kuin myös Sigma 18-35 mm f/1.8 DC HSM sekä Sigma 35 mm f/1.4 A DG HSM -objektiiveihin. Nyt kaikkia näitä on tullut testattua monta kertaa, joten ajattelin kerrata kokemuksia.

Tämä postaus on puhtaasti omaan kokemukseen perustuva. Jos tekniikka ja nippelitieto kiinnostaa, niin muutama parempi valokuvaussivusto auttaa varmasti asiaa, mutta näitä asioita on ehkä turha odottaa tästä postauksesta. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole kaupata näitä, vaan kertoa rehellinen oma mielipide seuraavista objektiiveista, kohderyhmänä enemmänkin harrastelijataso.

objektiivit_sigma_canon

SIGMA 35 mm f/1.4 DG HSM Art / 
SIGMA 18-35 mm f/1.8 DC HSM Art /  
CANON EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM  / 
images: Pixmania

Viime syksystä lähtien olen kuvannut eniten Sigman uudella 35mm:n Art-sarjan objektiivilla. Tosin käytän kyseistä linssiä 7D:n kameran kanssa, joka ei ole täysikennoinen. En kuitenkaan ole vaihtamassa runkoa mihinkään (korkeintaan hankin EOS M3 -rungon jossain vaiheessa), joten näillä mennään. Olen silti todennut 35 mm:n polttovälin kroppikennoisessakin rungossa erittäin toimivaksi ja voisin periaatteessa tyytyä Sigman objektiiviin ainoanakin linssinä. Oikeastaan raaaakastan tuota objektiivia, se on nokalla lähes aina.

Sen ainut miinuspuoli on hinnan lisäksi paino, sillä se on kuitenkin melko painava niin pieneksi objektiiviksi. Sen hinta taasen tuppaa välillä pyörryttämään, sillä tällä hetkellä sen saa Rajalasta tarjouksesta 729,00 eurolla. Hinta tekee sen, että harrastelija, tai jopa puoliammattilainen saattaa miettiä kaksikin kertaa objektiivin hankkimista.

Sigma 35 mm f/1.4 A DG HSM -objektiivi on palkittu monissa medioissa ja sitä on sanottu yhdeksi tämän hetken parhaimmaksi 35 mm:n objektiiviksi, joita täydelle kennolle on tarjolla. Objektiivin f/1.4 valovoima mahdollistaa upean syväterävyyden ja bokeh-efektit.

IMG_0252 copy

Tällaista toivoisin Canoniltakin! 35 mm polttovälillä varustettu, laadukas linssi kohtuullisella hinnalla olisi unelma, olkoonkin sitten hieman huonommalla valovoimalla, tai muovisemmalla rungolla. Hinnaltaan välillä Canon EF 50 mm f/1.8 II* (noin 150 euroa) tai Canon EF 50 mm f/1.4 USM (350 euroa) olisi täydellinen. 

Toinen monia käyttökertoja palvellut ja erityisesti videoiden tekoon soveltuva Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM -objektiivi on edelleen hyvä valinta laajakulmaobjektiiviksi kroppikennolle (kuten Canon EOS 650D / 70D / 7D...). Se on saanut Objektiivi.info-sivustolta arvosanaksi 9/10 ja 100 % arvostelijoista suosittelisi linssiä. Kuvasin tällä ojektiivilla mm. Habitatin kuvat, jotka onnistuivat mielestäni ihan kohtuullisen hyvin.

Laajakulmalinssi sopii kuitenkin vain tietynlaisiin kuviin, eikä oikeastaan sovellu bloggaajan ainoaksi objektiiviksi. Jos nimittäin mielii ottaa päivän asukuvia, ei laaakulmainen linssi ole siihen oikea vaihtoehto. Edelleen siis suosittelisin mieluummin Sigman 35mm f/1.4 -objektiivia. En ole jotenkin sinut 50 mm:n polttovälin kanssa asukuvissa, makuasioita kuitenkin.

IMG_3059 copy

Sen lisäksi käytössä on ollut uusi Sigma 18-35 mm f/1.8 DC HSM -objektiivi*, joka on maailman ensimmäinen f/1.8-valovoimainen zoom-objektiivi. Myös tämä objektiivi edustaa Sigman uutta Art-sarjaa ja on APS-C-kennoisille kameroille suunniteltu, laadukas ja hyvin, hyvin valovoimainen objektiivi. 

Objektiivin f/1.8 valovoima mahdollistaa upean taustan sumentumisen henkilökuvissa. Ja kuten yleensä, objektiivit eivät ehkä ole kaikista parhaimmillaan täydellä aukolla, mutta tämän objektiivin f/1.8 on kuitenkin suuniteltu käytettäväksi ja sen todistavat monet arvostelut (mm. Sulantoblog). 

Ainut miinus on tietysti iso koko ja lähes kilon paino. No hyvää ei saa ...kevyenä! :D

IMG_0260 copy

Pian pääsen kuitenkin testaamaan Sigma 35 mm f/1.4 -objektiivia Canon EOS 6D -rungon* kanssa. Kyseinen runko on julkaistu jo pari vuotta sitten. Se on hyvä, kohtuuhintainen täysikennoinen kamera, jolta odotan suurta dynamiikkaa ja muita täysikennoisen rungon etuja. Sen sijaan EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 -objektiivi ei tule käymään 6D:n runkoon vääränlaisen objektiivikiinnityksen vuoksi, kuten ei myöskään Sigman 18-35 mm objektiivikaan.

Testasin jo nyt Canon EF 17-40 mm f/4L USM -objektiiviani 6D:n kanssa, vaikkakin kyseinen linssi onkin erinomainen vaihtoehto kroppikennoiselle rungolle. Kuvaamista saattaa häiritä melko vahvakin vinjetointi, mutta muuten 17 mm:n polttoväli näytti kyllä mukavan laajalta verrattuna totuttuun. Objektiivin aiheuttamat vääristymät voidaan myös korjata jälkeenpäin. Nämä asiat kannattaa kuitenkin huomioida siirryttäessä täysikennoiseen runkoon.

IMG_0055 copy
IMG_0012 copy

Argh, kuvat tuli nyt otettua alun perinkin JPEG:nä, koska en ehtinyt päivittää uusinta versiota, jotta olisin saanut kuvat auki. Kuvassa näette kuitenkin vinjetoinnin.

IMG_0014 copy
IMG_0002 copy

Seuraava kuva on otettu 17-40 mm f/4L -objektiivilla noin suunnilleen samasta kohtaa. Aikamoinen ero!

IMG_8982 copy

Eli tällaista tällä erää. En tosin usko, että olen vaihtamassa täysikennoiseen, vaikka Canon EOS 6D upealta tuntuikin ja kaipaan kameraan WiFi-ominaisuutta. Kuvaan nykyisin Canon EOS 7D:lläkin niin harvoin ja nyt myös 6D on tarvittaessa käden ulottuvilla, jos tarvitsee. Kyllä se pienempi runko aka EOS M3 silti korvan takana kutittelee...

Lisää mm. Canon EOS 6D:stä voitte lukea täältä!

t. Enni

* (Kyllä, syvälinkkejä)

lauantai 16. toukokuuta 2015

Minna Parikka Caracal in action

Mulle tuli jokunen päivä sitten sähköpostiin viesti, jossa kysyttiin olisinko kiinnostunut osallistumaan Silja Symphony -laivalla järjestettävään bloggaajatapahtumaan. Ilman muuta halusin, joten siellä siis vierähti tämä vapaapäivä. Olisinpa vaan voinut jäädä saman tien ristelilylle, nimittäin tuli melkoinen risteilykuume! Siitä tulee kuitenkin vähän myöhemmin juttua, kun kirjotan blogitapahtumasta ihan oman postauksen tulevina päivinä.

Sen sijaan sain napsittua taas Senjan avustuksella muutamat asukuvat, joissa pointsina oli oikeastaan uusin ostos, nimittäin Minna Parikan Caracalit in action. Vaikka pohdin ensiksi mustia Caracaleja, olivat myös nämä nudevalkoiset hyvä valinta, enkä ole katunut. Kengät ovat saaneet jo useita kehuja!
enninkengissa4
enninkengissa11
enninkengissa1

Shirt: Blanco / Jacket: Bershka / Bag: MK / Pants: Vero Moda / Shoes: Minna Parikka
(same here*)
enninkengissa12
enninkengissa13

Nyt aletaan elää sellaisia hetkiä, että päässä on miljoona asiaa, jotka pitäisi muistaa / hoitaa / tehdä ennen koulun tai siis töiden päättymistä. Sen lisäksi olisi kirjoitettava vielä ainakin viisi tehtävää kaikkiaan kahdeksasta annetusta tehtävästä avoimen yliopiston kurssille. Tämä tarkoittaa käytännössä 10-12 sivun oppimispäiväkirjaa. Onneksi palautus on vasta ensi kuun puolella, joskin uusi kurssi ja sen luennot alkavat kahden viikon päästä. 

Mut hei, alle kaksi viikkoa kesälomaan!

t. Enni

*Sisältää syvälinkin

torstai 14. toukokuuta 2015

Sileät sääret kesäksi / Indiedays, Garmex & RFSU

Yhteistyössä: Indiedays, RFSU ja Garmex

Sain kutsun osallistua IndiedaysinRFSU:n sekä Carmexin blogikampanjaan, sillä sain viime kuussa järjestetystä Blogger's Inspiration Day:sta mukaan tuotepaketin, joka sisälsi mm. Garmexin huulivoiteen, Easy Shavin' -geelin sekä Nice n 'Cool- & Hair helper- voiteet. Monille RFSU tuo varmaan mieleen pari muunkinlaista tuotetta, mutta yhtä lailla tuotesarja on keskittynyt tarjoamaan monipuolisia ihonhoitotuotteita, erityisesti sheivaukseen, ja sen lisäksi RFSU tuo myös maahan Garmex-huulivoiteita.

Olen testannut Easy Shavin' -geeliä jo muutama vuosi sitten. Ihmettelin jo silloin, että mikäs ihme tuote tämä tällainen on, mutta pian selvisi, että kyseessä oli ihokarvojen ajeluun tarkoitettu geeli.

rfsu3_indiedays_blog_awards
Mulla on kohtalaisen herkkä iho, joten jo pelkkä säärien ajelu on ollut juttu, jonka olen halunnut hoitaa mahdollisimman luonnollisesti, mutta tehokkaasti. Pyrin välttämään turhan teollisia sheivaukseen kehitettyjä voiteita, joten olen unohtanut erinäiset vaahtopitoiset ja ihokarvoja tuhoavat tuotteet jo aikapäiviä sitten (koska se tunne, kun jalat ovat tulessa...). Vaan, jotta lopputuloksena olisivat sileät sääret, tulee sheivauksessa käyttää jotain ajeluun soveltuvaa tuotetta.

Monet käyttävät ihokarvojen poistamiseen terän kanssa ihan normaalia suihkusaippuaa, tai hoitoainetta (mitkä ovat myös hyviä vaihtoehtoja), mutta tätä tarkoitusta varten on myös kehitetty oma tuote. RFSU:n Easy Shavin' -geeli on läpinäkyvä tuote, jonka voi levittää sääriin, kainaloihin ja myös intiimialueelle. Easy Shavin' pehmittää ihoa ja mahdollistaa ihokarvojen ajon terällä. Se sopii PH-arvoltaan koko keholle ja läpikuultavuutensa ansiosta myös nähdään, mitä kohtaa ajetaan. Esimerkiksi kantapään alue on monille haastava paikka, mutta Easy Shavin '-geelin avulla voidaan ikäviltä haavoilta välttyä. Tuote on myös hellävarainen, se sisältää hoitavia yrttejä ja siinä on mieto tuoksu.

Mä testasin Easy Shavin' -geeliä heti sen saatuani, eli juuri ennen Indiedays Blog Awardseja. Kuten näette, ei punaisia näppyjä, eikä muitakaan haavaumia!

rfsu1

No mitäs sitten jälkihoidoksi? Monelle ajelu aiheuttaa iholle ikäviä, pieniä punaisia näppylöitä, tai ihokarvat kasvavat takaisin niin hentoina, etteivät ne läpäise ihoa, vaan kasvavat sisäänpäin. Tämä saattaa aiheuttaa kutinaa etenkin intiimialueella ja säärissä. Tähän ongelmaan RFSU on luonut kaksi tuotetta, josta toisen näette alla. Hair helper -voiteen tarkoituksena on estää juuri kutinaa aiheuttavia, sisäänkasvaneita ihokarvoja. Tämän tuotteen ohella kannattaa muistaa koko vartalon säännöllinen kuorinta ja kosteuttaminen. Tosin käytän tätä tuotetta nykyään korvaamaan kosteusvoiteen jaloissani.

RFSU:n Nice n 'Cool -voiteen tarkoituksena on taas vähentää ajelusta aiheutuvien punaisten näppylöiden syntymistä. Molemmat tuotteet sopivat niin intiimialueelle kuin myös kainaloiden ja säärien hoitamiseen.
rfsu2
indiedays-blogawards_600
image: Jalmari Eskelinen / Heidi, minä & Hanna

Hoida siis myös itsesi kesävalmiiksi ja vältä kutina, punaiset näpyt ja inhottavat haavat. Lisää tietoa tuotteista löydät RFSU:n sivuilta.

t. Enni

Yhteistyössä: Indiedays, RFSU ja Garmex

tiistai 12. toukokuuta 2015

LAST CHANCE / CASHCOW

Sen verran oli pakko tulla infoamaan, että yksi Helsingin parhaista vaateliikkeistä lopettaa toimintansa huomenna. Olen ystävystynyt CashCow Clothing -vaateliikkeen omistajan Annan kanssa (teimme aikoinaan yhteistyötä vaateliikkeen vielä sijaitessa Citycenterissä), joten uutinen sai mut melko surulliseksi. Liike muutti sittemmin Kamppiin.

Kuulin lopettamispäätöksestä vain jokusia päiviä sitten, joten riensin paikalle heti kun kykenin. Halusin tukea suomalaista yrittäjyyttä vielä viimeisen kerran vähän enemmälläkin kuin sillä maagisella 10 eurolla (jolla siis synnytettäisiin Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa, jos jokainen sen verran enemmän kuluttaisi suomalaisiin tuotteisiin yhden kuun aikana).

Nyt kun myös teillä on vielä mahdollisuus, niin menkää käymään siellä, se on vielä huomisen auki! CashCow sulkee ovensa keskiviikkona 13.5. klo 18.00 ja siirtyy viimeisiksi hetkikseen Kotkaan pop up -myymälään.

IMG_8849_jt
Top & Pants: Minimum

Halusin tukea vielä viimeisen kerran Annan sieluntuotosta, ja tässä siis syy, miksi poseerasin klo 21 kesävetimissä eteisessä. Tällaiset läksiäislahjat ostin CashCowlta.

Joten muistakaa huomenna: Kauppakeskus Kamppi, 5. kerros. 

Last Change!

t. Enni

CURLY HAIR & BUSY GIRL

Viikonloppu viuhahti taas ohi nopeasti ja nyt eletään jo tiistaita. Eilen oli kevyt 13,5 tunnin päivä, sillä suuntasin suoraan töistä Helsingin yliopistolle ensimmäiselle luennolle. Aloitin kasvatustieteiden perusopintojen suorittamisen avoimen yliopiston puolella ja toivon, että saisin niitä edes jonkun verran suoritettua kesän aikana. Tällä hetkellä olen ilmoittautunut neljälle kurssille, joista viimeinen olisi heinäkuussa. Se tarkoittaa sitä, että kesäloma menee opiskellen - ehkä Espanjanlomakin buhuu (jonne tosin en ole vieläkään uskaltanut varata lentoja).Vielä tämänkin jälkeen olisi uusia kursseja.  Vähän pelottaa, etten kohta pääsekään viettämään lomaa Espanjaan. 

Tänään vedän yhden sijaisuuden, ennen kuin suuntaan takaisin Helsinkiin luennoille. Virkistävää olla taas "opiskelija", vaikka kyllä tuo yliopistoelämä ja akateemisuus tuntuu vielä aika kaukaiselta. Mua vaan huvittaa, kun yritetään puhua puhutaan sivistyssanoilla ja ollaan niin kriittisiä, kritisöidään kaikkea. Joo, tiedetään, kasvatustieteilläkin on oma kieli, ihan kuin media-alallakin on. Se kuuluu siihen. Joka tapauksessa, pitkä päivä tiedossa taas, joten salit ja Piloxingit saavat jäädä alkuviikolta.

IMG_2920 copy
IMG_2918 copy
mangorahka

Ostin muuten laineraudan, jolla väsäsin viikonloppuna ensimmäiset kiharat. Laineraudalla tehdyt kiharat ovat melko hyvä tapa saada hiuksiin tuuheutta ja varmaan myös sopivat pohjaksi erilaisille kampauksille. Parasta oli kuitenkin dagen efter, kun hiusille ei tarvinnut tehdä mitään.

Ihan kohta kokkaan aamupalaksi helppoa mangorahkaa. Olen niin onnellinen, että löysin kaupasta Pirkan pensasmustikoita, joten hamstrasin niitä heti pari pussia pakkaseen. Mangosose ja pensasmustikat toimivat makeuttajina tässä rahkassa, joka siis toteutetaan niinkin yksinkertaisella reseptillä kuin mangososeella, rahkalla ja mustikoilla. Kaikkea sekaan maun mukaan.

Mukavaa päivää kaikille!

t. Enni

lauantai 9. toukokuuta 2015

Vaatepuu & Minna Parikka Sample Sale

Muistan lukeneeni muutamia kuukausia sitten Järvenpäässä sijaitsevasta Vaatepuu-nimisestä designlainaamosta, mutta sen jälkeen koko asia unohtui. Luin viime viikolla uutisen, jonka mukaan Helsinkiin avataan pian uusi vaatelainaamo, josta voi hakea kotimaisia designvaatteita ja asusteita käyttöönsä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Vaaterekki avataan Vaasankadulle 12. toukokuuta.

Järvenpään Vaatepuu sen sijaan on auki torstaisin klo 16-19. Saavuin paikalle viime torstaina viiden aikaan ja paikka kuhisi ihmisiä! Jokokuvan yhteydessä, kerran viikossa auki aukeava Vaatepuu on suomalaisista designvaatteista pitäville ihmisille pieni paratiisi, jollaista ei uskoisi löytyvän Järvenpäästä. Vaatepuun herkulliseen kokoelmaan kuuluu mm. Mirkka Metsolan, (toimintansa lopettaneen?) Juljan, Poola Katarynan, Anne-Mari Pahkalan ja Minna Parikan aarteita, joita jäsenet voivat lainata kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Vaatepuu2
Vaatepuu

Julja  / Anne-Mari Pahkalan

Vaatepuu_jarvenpaa

Poola Kataryna / Mirkka Metsola with Rita Hill

mangorahka

Ps. Minna Parikalla on sample sale käynnissä tällä hetkellä Kiseleffin talossa (Aleksanterinkatu 28). Mä vetäsen naamaan nyt mangorahkan ja alan valmistautua Anskun blogisynttäreitä varten, mutta tuskin pääsen itse ihastelemaan Parikan alennuskenkiä...

t. Enni

torstai 7. toukokuuta 2015

Marsaanan Wellness-päivän kosmetiikkasaldo

Poikkesin taas kaavasta, sillä tein tämän päivän kosmetiikkasaldosta videon. Tuotteita oli niin paljon, että tuntui helpommalta kertoa asia ääneen. Sain uusia tuotteita testiin Wellnes-päivästä, jota vietettiin tänään Marsaanan showroomilla. Kävin Senjan kanssa piipahtamassa paikan päällä ja lopputuloksena oli paitsi kymmenisen paperikassia, myös ihan älyhienot laineraudalla toteutetut kiharat, jotka sain Biozellin pisteeltä.

Ennen tätä otettiin kuitenkin asukuvia, joten näistä keväisistä kuvista kiitos Senjalle!

IMG_2815 copy
Silk blouse & Shoes: Zara / Jeans: BikBok / Bag: MK / Necklace: gifted

IMG_2811 copy
IMG_2808 copy
IMG_2807 copy
IMG_2816 copy
IMG_2843 copy
IMG_2829 copy
IMG_2825 copy
IMG_2820 copy
IMG_2832 copy

Lainekiharat tuovat kivaa vaihtelua peruskiharakampauksiin. Lähes samanlaisen lopputuloksen saa letittämällä vielä hiukan kosteat hiukset yön ajaksi letille, mutta nopeammin laineet saa luotua siihen suunnitellun raudan ja hyvien muotoilutuotteiden avulla. Hiuksiini käytettiin Biozellin tuotteita.

Yves Rocherin pisteeltä löytyi herkullisten kynsilakkasävyjen inspiroimana tehty sateenkaarikakku ja kasa yhtä värikkäitä macaronseja. Merkin kynsilakat (joita olen saanut aiemmin testiin) ovat olleet todella hyviä. Olen saanut niistä palautetta ihan ystävältäni asti. En tosin meinannut aluksi tunnistaa lakkoja samoiksi, sillä kynsilakat olivat kokeneet pakkausuudistuksen.

IMG_2846 copy
IMG_2845 copy

No tähän videoon nyt näköjään jäi pientä äänihäikkää, sillä nauhoitin äänen vähän liian hiljaisella (eikä tuota mikkiä ole tarkoitettu ihan tällaista äänitystä varten), ja yritin korjata ääntä vielä editointivaiheessa. Mennään kuitenkin tällä.

Videossa näkyneet tuotteet: Medik8Living ProofInvisibobbleElf CosmeticsBiozell color mask (tuotteet saatu blogin kautta).


*Olen piilottamut videon. :)

Sellaista tällä kertaa. Olisi ihana kuulla teidänkin ääntänne tuolla kommenttiboksissa. ;)

t. Enni

Lue myös