GreenStreetin Raakakakku-workshop

Kaupallinen yhteistyö: GreenStreet ja Wilfa


Mieleeni muistui tänään, että mun on pitänyt kirjoittaa teille raakakakku-workshopista ja sen ohjella Aroma Sensen suihkupäästä (jonka muuten hommasin I love me -messuilta jo lokakuussa).

Olikohan se myös vielä marraskuun puolella, kun pääsin Vanessan kanssa mukaan GreenStreetin järjestämään raakakakku-workshopiin*? Olikin siis jo aika kirjoittaa illan tunnelmia blogiin. Ilta oli kaikin puolin upea, sain vielä lähtiessä mukaani Wilfan Raw Fuel -tehosekoittimen, joka on todennäköisesti yksi markkinoiden parhaimmista ja tehokkaimmista tehosekoittimista. Sen avulla pystyisin jatkamaan raakakakkujen tekemistä kotioloissakin.

Wilfa Raw Fuel -tehosekoitin* muun muassa tekee ja kuumentaa sosekeiton syöntivalmiiksi, jonka ohella siitä löytyy 2,5 heppaa ja digitaalinen lämpömittari.

untitled-240380 copy
image: Jani Karlsson
IMG_8473 copy
IMG_8473 copy

Saimme Vanessan kanssa erittäin mieluisan reseptin toteutettavaksi, tosin päätimme säätää reseptiä, kuten lähes kaikki muutkin raakakakkuiltaan osallistuneet henkilöt. Korvasimme alunperin reseptissä olleen basilika-suklaa-yhdistelmän mintulla ja suklaalla, koska koimme sen myös hyväksi vaihtoehdoksi. Sattumalta olen muuten heikkona minttusuklaan liittoon, enkä oikeastaan muuten pidä suklaakakuista, ellei niissä ole seassa jotain raikasta.

Olkoon muut mitä mieltä hyvänsä, meidän kakku oli illan paras, eli kiitos vain erinomaisesta reseptistä GreenStreetin väelle. 

untitled-240096 copy
IMG_8470 copy

"Illalla on 100 %
Flow-takuu.
"

untitled-240084 copy
image: Jani Karlsson

Workshop alkoi siten, että jokaiselle parille jaettiin oma resepti, joten illan aikana erilaisia kakkuja valmistui noin kymmenen erilaista. Kakun teko ja kakkujen jäähtyminen veivät aikaa noin kolme tuntia, eli sen verran tällaiseen iltaan kannattaa varata aikaa.

Kakkujen teko oli helppoa, vaikka ainesosien tunnistaminen tuotti välillä vaikeuksia. Miltä näyttää psyllium, tai kookossokeri, entäs missä on suola? Suola on muuten varsin tärkeä ainesosa (suklaa)kakkujen leipomisessa, se tuo makuun sitä jotain. Jo Nigellakin sen jo opetti ja sama pätee erityisesti raakakakkujen teossa. No, kuvitelkaa vaikka Snickers ilman suolapähkinöitä.

Illan paras osuus oli tietysti kakkujen maisteleminen. Aiemmasta kokemuksesta tiesin, että kakut tulevat olemaan tuhteja, joten otin lautaselleni maistiaisiksi muiden kakuista korkeintaan sentin viipaleita ja hieman isomman palasen omaa kakkuamme. Arvatkaapa, jaksoinko syödä juuri mitään? Se on samalla myös yksi raakakakkujen etu, pieni pala riittää makeannälkään erinomaisesti.

Lähtiessä saimme ottaa loput kakut kotiimme ja koska Vanessan kanssa tykästyimme omaan kakkuumme eniten, otimme sitä isoimmat palaset kotiin. Jemmasin kakkua heti pakastimeen, joten siellä sitä on vielä vähän jäljellä pahan päivän varalle.

IMG_8514 copy

"Illan paras osuus
oli tietysti kakkujen
maisteleminen."

IMG_8530 copy
IMG_8541 copy
IMG_8525 copy
untitled-240500 copy
image: Jani Karlsson
untitled-240480 copy
image: Jani Karlsson

Kyseessä ei ole mikään tylsä, toimeton ilta, vaan päinvastoin, kaikki osallistujat pääsevät toteuttamaan kakkuja ja maistelemaan raaka-aineita ja lopullisia tuotoksia. Illalla on 100 % flow-takuu.

Mitä suurimmat kiitokset vielä Johannekselle ja koko GreenStreerin väelle. Teidän iltamat ovat aina onnistuneet hyvin ja mitä tulee raakakakku-workshopiin ja aiemmin kokeilemaani raakasuklaa-workshopiin, suosittelen niitä erittäin lämpimästi ihan kaikille. 

Ps. Keskiviikkona Lissie Tavastialla! Taidan laittaa Lissien second hand -paidan päälle. :O

t. Enni

*-merkityt tuotteet saatu blogin kautta. Kaupallinen yhteistyö: GreenStreet ja Wilfa

Kommentit

Lue myös