SOY & SWEET CHILI RIISINUUDELIWOKKI / INSPIRAATIONA AASIA

Yhteistyössä: Indiedays & Santa Maria

Postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyy viittä vaille valmis ja lähes kokonaan Santa Marian antamien tuotteiden avulla luotu Soy & Sweet Chili Riisinuudeliwokki. Wokki on mielestäni yksi parhaista ihmisten keksinnöistä, sillä vihannesten, broilerin ja nuudelin yhdistelmä sekoitettuna suolaiseen soijakastikkeeseen ja makeaan chilikastikkeeseen on pelkkää neroutta.

Vaikka kartan reseptejä, joissa mainitaan sanat: "Nopea" tai "Helppo", johtuen siitä, että tällöin reseptissä oikaistaan yleensä niin paljon, ettei mikään enää maistu miltään, niin wokin teko on jo itsessään aika nopeaa ja helppoa. Mulla on ollut tapana tarjota wokkia juhlissa, sillä wokkia on helppo tehdä kerralla isompikin satsi.

Tälläkään kerralla en tehnyt poikkeusta, joten saanen esiellä Aasia-teemaisen syntymäpäiväni illallisen!

IMG_8409 copy

Hyvän wokin salaisuus ovat hyvät raaka-aineet, kuten tuoreet vihannekset (hylkää suosiolla pakastevihannekset). Sen lisäksi hyvä wokki ansaitsee kunnon wokkipannun. Niinpä kävin hakemassa itselleni ikioman wokkipannun, sillä sellaista ei tästä taloudesta vielä löytynyt, enkä halunnut turvautua lainapannuun. Olipa ilo työskennellä uudella Ken Hom -wokkipannulla, johon tuli mukaan vielä takuutodistuskin.

Itse koen wokkaamisessa haastavaksi sen, miten saan wokkiin makua. Tästä syystä lähdin mukaan Indiedaysin ja Santa Marian kampanjaan, jossa sain kotiini kassillisen aasialaiseen makuun sopivia tuotteita, joita pääsin hyödyntämään ruoanlaitossa. Normaalisti käytän maustamiseen soijaa, osterikastiketta ja kalakastiketta, mutta Santa Marian uusi Asian Wok Soy & Sweet Chili -wokkikastike toimii erinomaisena sekoituksena suolaista ja makeaa chiliä maustaen ruoan helposti.

Koska halusin vielä vähän ekstramakua ruokaan, marinoin maustamattomat broilerinsuikaleet Pineapple Thai -luomumausteseoksella, joka toi ruokaan ananaksen ja kaffirlimen vivahteen. Mieto makuyhdistelmä sopii koko perheelle. Jos wokkiin käyttää marinoitua lihaa, voi tämän vaiheen jättää pois reseptistä.

IMG_8388 copy

Wokki on siitä hyvä ruoka, että sitä voi myös varioida täysin mielensä mukaan. Kaaliksi voi valita valkokaalia tai kiinankaalia, parsakaalin voi vaihtaa vaikkapa suikaloituihin sokeriherneisiin, ja wokkikastikkeeksi voi valita minkä tahansa Santa Marian monista vaihtoehdoista. 

Tähän wokkiin käytin riisinuudeleita, jotka sekoitin lopuksi vihannesten ja broilerinsuikaleiden sekaan. Riisinuudeli maistui hyvältä ja kypsyi todella nopeasti. Tein wokin lopulta kaksinkertaisena annoksena, jolloin setistä riitti helposti kaikille vierailleni.

Lue alta koko resepti!

IMG_8390 copy
IMG_8385 copy
IMG_8395 copy
IMG_8393 copy
IMG_8401 copy

Soy & Sweet Chili Riisinuudeliwokki
 • 400 grammaa maustamattomia broilerinfileesuikaleita
 • pari ruokalusikallista ruokaöljyä
 • 1 punainen paprika
 • 200 grammaa valkokaalia suikaloituna
 • 1/2 parsakaali
 • 2 porkkanaa
 • 1/2 pullo Santa Maria Asian Wok Soy & Sweet Chili -wokkikastiketta (*saatu)
 • 2 kananmunaa
 • 1/2 pakkaus Santa Maria Rice Noodles (*saatu)
 • (1/2 pussi Santa Maria Pineapple Thai -luomumaustesekoitusta broilerin marintointiin) (*saatu)

Lisukkeeksi:
 • Sweet Chili Original -kastiketta (*saatu)

Ota broilerinruikaleet huoneenlämpöön ja sekoita niihin puoli pussia Pineapple Thai -maustesekoitusta. Jätä broilerinsuikaleet marinoitumaan ja suikaloi sillä väliin vihannekset. Jos haluat, esikypsennä porkkanoita ja parsakaalia kiehuvassa vedessä noin kolmen minuutin ajan, jotta vihannekset pehmenevät. Älä esikypsennä kaalia tai paprikaa.

Ota wokkipannu esille ja lisää pari ruokalusikallista öljyä pannulle. Kun pannu on kuuma, lisää marinoituneet broilerinsuikaleet pannulle ja ruskista ne. Siirrä ruskistuneet broilerinsuikaleet pannun seinämille ja riko wokkipannun keskelle kaksi raakaa kananmunaa. Kypsennä kananmunat sekoittaen ja hakaten ne rikki (näin olen nähnyt kokkien sen tekevän!)

Valuta vihannekset ja siirrä ne hetkeksi toiseen astiaan. Käytä samaa kattilaa ja kypsennä katkottuja Santa Maria riisinuudeleita kiehuvassa, suolatussa vedessä noin kolmen minuutin ajan. Nuudeli saa jäädä hieman raa'aksi, sillä wokkiin sekoitettuna nuudeli imee vielä nestettä itseensä. Lisää esikypsytetyt vihannekset (porkkanat ja parsakaalit) wokin sekaan. Lisää samalla paprika- ja kaalisuikaleet wokin sekaan. 

Tässä välissä: Ihaile näkymää ja vaihda juhlavaatteet...

Valuta nuudeli nopeasti ja lisää se wokin sekaan (joskus lisään sekaan ihan vähän keitinvettä). Lisää viimeiseksi puoli pulloa Santa Marian Asian Wok Soy & Chili -wokkikastiketta ja sekoita hyvin. Jos sinulla on vielä tuoretta chiliä, lisää chiliä koristeeksi koko komeuden päälle. Itse viimeistelin annoksen Santa Marian Sweet Chili Original -kastikeella.

IMG_8403 copy
IMG_8404 copy
IMG_8406 copy
IMG_8423 copy

Näyttää herkulliselta! Ps. Etsi kuvasta Hello Kitty!
IMG_8408 copy

Siirrä pannu keskelle ruokapöytää ja anna vieraiden ihailla tuoksua. Vaikka normaalisti aasialainen ruoka tarjoillaan pieniltä lautasilta, voi mielestäni tällä tavalla säästää tiskiä! Muista myös tarjota vieraille syömäpuikot, sillä mikäs muukaan luo paremmin aidon aasialaisen tunnelman kuin ruokailu syömäpuikoilla? 

Nauttikaa hyvästä ruoasta ja seurasta! Asia starts here!

IMG_8431 copy

Kaikki kuvat on otettu jo pimeään aikaan, joten pahoittelen, jos ne eivät edusta parhaalla mahdollisella tavalla. Jos teillä kuitenkin heräsi jotain kysyttävää tai vinkkejä reseptistä, jättäkää ihmeessä kommenttia. Tämä kotiwokkaaja yrittää parhaansa mukaan vastata kaikkiin kysymyksiinne.

Doumo arigatou gozaimashita!

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Santa Marian kanssa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös