Silmälasit netistä? / Firmoo.com

Kaupallinen yhteistyö: Firmoo

Sain blogin kautta testattavaksi silmälasien hankkimista verkosta Firmoo.com-verkkokaupan sivuilta, jonka jälkeen yritys pyysi minulta puolueettoman arvion laseistani, kunhan olisin ensin testannut niitä. Ajattelinkin nyt jakaa tarinani lasien tilaamisesta. Yritän antaa mahdollisimman rehellisen arvion laseista, vaikka toisaalta olen ehtinyt käyttää niitä vasta parin päivän ajan.

Firmoo otti minuun yhteyttä jo muutamia viikkoja sitten, mutta kiireiden takia he saivat hieman odotella vastauksiani. Olipa onni, että lopulta vastasin sähköpostiin, sillä olen kaikin puolin tyytyväinen nenältäni tälläkin hetkellä löytyviin laseihin. Silmälasit tulivat myös nopeasti, vain kahdeksan päivää myöhemmin.

IMG_7373 copy
IMG_7347 copy
IMG_7374 copy

Aloitin tilauksen selaamalla erilaisia, tarjolla olleita kehyksiä ja päädyin aika pian pariin hyvään vaihtoehtoon. Vielä tässä vaiheessa halusin konsultoida firmaa, sillä en ollut ihan varma kehysten sopivuudesta omille kasvoilleni (vaikka kehyksistä ilmoitettiinkin tarkat mitat verkkosivuilla). Verkkokaupan asiakaspalvelu oli toimivaa ja he vastasivatkin nopeasti kaikkiin kysymyksiini. 

Onneksi mittasin omat kehykseni, joten Firmoo osasi suositella minulle sopivimpia kehyksiä. Ilmeisesti uusien kehyksien kohdalla maksimissaan viiden millimertin leveyden muutos on sellainen hyvä yleissääntö. Nämä taisivat olla kaksi millimetriä levemmät kuin ennestään omistamat lasini.

IMG_7372 copy

Niinpä valitsin kuvissa näkyvät unisex-kehykset siksi, että ne olivat kehyksistä kapeimpia. Näiden kehysten hinta oli vain 29 dollaria. Linssivaihtoehtoja on paljon, kuten kaikissa optikkoliikkeissä. Suosittelen ehdottomasti valitsemaan ohennetut linssit heijastuksenestolla ja uv-suojalla. Sain linssit automaattisesti näillä lisäominaisuuksilla. Laskeskelin, että lasien hinnaksi olisi tullut noin 75 euroa kuljetuksineen. Onhan se edullinen hinta, koska eräs ystäväni pulitti laseista juuri monta sataa euroa.

Silmälasien tilaamisen kriittisin vaihe on mielestäni se, kun ilmoitat oman näontarkastuksen tulokset prescription-kohtaan. Jos et tiedä, mikä tarkoittaa mitä, soita sinua aiemmin palvelleeseen optikkoliikkeeseen ja kysy heiltä! Niin tein minäkin, sillä mulla ei ollut mitään hajua PD-arvosta, eli pupillieni välisestä etäisyydestä. Onneksi sain luvun tietooni, joten sain lisättyä kaikki tarvittavat tiedot tilaukseen. Tämä kohta vaatii siis hieman selvittelyä.

No loppu hyvin, kaikki hyvin. Vain kahdeksan päivää myöhemmin lasit olivat jo käytössä. En huomannut lisseissä mitään eroa aiempiin laseihin, vaikka normaalisti uusia laseja kokeillessa tunnen itseni juopuneeksi jonkun aikaa. :D Joskus tuollaisessa tilanteessa sankojen/kehysten taivuttaminen ammattilaisen toimesta on auttanut, mutta nyt ilman mitään taivutuksia linssit sopivat näkööni. Minulla nimittäin on ennestään yhdet lasit, jotka ovat käyneet aiemmin korjauksessakin linssien kohdistuksen osalta. En edelleenkään voi pitää laseja, sillä tulen niistä huonovointiseksi.

Olen myös hyvin innoissani siitä, että lasit itse asiassa sopivat minulle. Sen päättelin siitä, että lasit saivat heti kehuja töissä. Ainut asia, mikä jää hoidettavaksi, on juuri tuo sankojen taivuttaminen. En tiedä, voinko vaan kävellä johonkin liikkeeseen ja pyytää heitä taivuttamaan sangat siten, että ne eivät puske korvan takaa hiusten läpi? Varmaan kaikki on neuvoteltavissa.
IMG_7351 copy
 

Lasit tulivat hintaan kuuluvassa, kartta-aiheisessa silmälasikotelossa ja lasien mukana tuli myös erinomainen, kiitoksia ansaitseva puhdistusliina. Mikrokuituinen liina voittaa kaikki aiemmat puhdistusliinat mennen tullen! Tosin puhdistusliina on ehkä tarkoituksellaankin niin hyvä, sillä kun koitti aika putsata linssit ensimmäisen kerran, mulla ei tietenkään ollut mukana yhtään puhdistusliinaa. Lasit oli pakko putsata, joten käytin paidanhelmaa... No arvaatte ehkä mitä tapahtui, luulin jo naarmuttaneeni linssejä. 

Onneksi naarmu hävisi lisäputsauksen aikana. Toinen linssi siis putsaantui ihan hyvin, mutta jostain syystä en millään saanut toista linssiä yhtä puhtaaksi. Olin juuri lähtiessäni rasvannut käteni, joten käsirasvaa varmaan tarttui toiseen linssiin jonkun verran. Silti ihmettelin, että miten linssi vaan likaantui enemmän, vaikka yritin putsata sitä. Lopulta en siis saanut toista linssiä puhtaaksi, vaan se paheni putsatessa.

Satuin googlailemaan muiden kokemuksia laseista ja itse asiassa eräs toinen bloggaaja mainitsi samankaltaisen ongelman. Hänellä tosin oli kokemusta laseista jo monen kuukauden ajalta ja tämä oli hänen ainoa mainitsemansa ongelma. Tiedän kuitenkin, ettei linssejä kannata putsata millään muulla kuin putsaamiseen tarkoitetulla liinalla ja pesuaineella. Jos siis mukana tullut liina on näin hyvä, en näe ongelmaa linssien puhtaanapidossa.

IMG_7361 copy


Summa summarum: Lasien tilaus oli helppoa, ainakin jos taitaa hieman englannin kieltä, ja toimitus sujui nopeasti kuljetusfirman tuodessa lasit kotiovelle. Mielestäni sivuston hinnat ovat kilpailukykyiset ja peruslasit saa edullisesti. Jos linsseihin haluaa erityisominaisuuksia, se tietysti nostaa kustannuksia. Mielestäni linsseissä ei kannata tinkiä, vaan ne kannattaa ehdottomasti valita ohennettuina ja lisävarusteina niihin kannattaa ottaa heijastuksenesto ja uv-suoja.

Jos haluatte käydä kurkkimassa Firmoon uutuuksia, kurkatkaa tämä sivusto. Alennusosiosta voi myös löytää edullisia kehyksiä.

t. Enni

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Firmoo.com-verkkokaupan kanssa.

Kommentit

 1. Kannattaisi käydä Favoptic.fi -sivustolla. Perheeni on tilannut monet lasit sieltä. Sovitukseen saa kuudet lasit, lisäksi netissä voi tarkastella miltä lasit näyttää omassa naamassa. Viimeksi lasit tulivat täsmälleen sopiviksi taivutettuina. Olisivatko katsoneet kuvaani, mene tiedä. Sivut ovat suomenkieliset, ruotsalainen firma.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa käydä taivututtamassa aisanpäät jossain liikkeessä, usein tästä (muualta ostettujen lasien taivutuksesta) voidaan periä pieni maksu. Lasin puhdistamiseen taas kannattaa aina käyttää puhdistusainetta. Esim suihkepulloon laimennettu vesi+fairy seos on mainio, tai sitten liikkeestä ostettu valmis suihke. Viimeistely sitten mikrokuituliinalla. Linssien puhdistukseen liina sopii ainostaan jos oikeaa puhdistusainetta tai vettä ei ole saatavilla, liinalla saa helposti linssit naarmuille ja usein rasva vain jää pyörimään linssiin. Lasien puhdistusjutuista olen kirjoitellut joskus blogissakin: http://www.littlebigthings.fi/2013/03/diy-silmalasien-puhdistusaine.html
  Terkuin ex optikkoliikkeen täti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Mulla on niitä Instrun puhdistusnesteitä monta purkkia, niitä käytän päivittäin. Toisinaan ei vaan ole tien päällä niitä ja jollain täytyy saada puhdistettua... :/ Muuten tietenkin sitä tai saippuaa. Kiitos neuvoista!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös