ALPRO TUOREMANTELIJUOMA - CHIA PUDDING

Kaupallisessa yhteistyössä: Alpro 

Ensinnäkin ihanaa (ja terveellistä) ystävänpäivää kaikille!

Alprolta otettiin minuun yhteyttä näin ystävänpäivän kunniaksi ja kysyttiin, olisinko kiinnostunut kertomaan ystävänpäivän vietostani ja kehittelemään jonkin kivan herkun hyödyntäen reseptissä Alpron tuoremantelijuomaa. Ilman muuta olin kiinnostunut, sillä olen aina halunnut kokeilla chiavanukkaan tekoa mantelijuomaan.

Itse vanukas ei siis ole itse keksimäni, mutta tämän ohjeen kehittelin kuitenkin itse. Tuote on vegaaninen (jos ei käytä hunajaa) ja maidottomuuden ansiosta se soveltuu myös laktoosi-intolerantikoille. 

alpro_tuoremanteli_chia_pudding

Tein tämän ystävänpäivän jälkiruoan siskolleni nautittavaksi illan hämärässä. Chiapudding on siitä hyvä, että sitä voi nauttia aamu- tai iltapalaksi, tai ihan vaan terveelliseksi jälkiruoaksi. Maustoin chiavanukkaan aidolla vaniljalla ja makeutukseen käytin hunajaa. Myös pinnalle ripoteltu makea mantelirouhe tuo mukavaa rakennetta ja makeutta mukaan. Olen muuten aivan hulluna paahdettuihin manteleihin, sillä näitähän myydään paljon Espanjassa ja makunsa puolesta ne tuovat paljon lämpimiä muistoja mieleen.

Alpron tuoremantelijuoma (Almond original) on muuten itsessään hieman makeaa, joten makeuttaminen hunajalla ei ole edes välttämätöntä. Olen kuitenkin perso makealle, joten makeaa sen olla pitää. Alpron mantelijuomasta on olemassa myös makeuttamaton versio, joten jos kokeilet sitä, kannattaa hunajaa tietenkin lisätä. Onhan kyseessä sentään jälkiruoka!

IMG_6903 copy
IMG_6809 copy

Lähdin kokeilemaan minulle entuudestaan tuntematonta tuotetta mielenkiinnolla. Löysin Alpron tuotteet kaupasta helposti, sillä tuotteita on valikoimissa paljonkin. Alprohan on Euroopan markkinajohtaja kasviperäisten elintarvikkeiden valmistajana. Tuotteita valmistetaan monenlaisista herkullisista ja terveellisistä ainesosista, kuten mantelista, hasselpähkinästä, riisistä, soijasta, kaurasta sekä kookoksesta.

Alpron valikoimiin kuuluvat erilaiset juomat, ruoanlaittovalmisteet sekä vaihtoehdot jogurtille. Tuotteet sopivat kenelle tahansa osana tasapainoista ruokavaliota. Alpron tuoremantelijuoma sopii hyvin mm. puuroihin ja smoothieiden valmistukseen.

IMG_6810 copy

Vanukas on helppo valmistaa ja sen tekeytyminen vie jääkaapissa parista tunnista eteenpäin. Tarvitset chian siemeniä, Alpron tuoremantelijuomaa, vaniljatangon ja hunajaa.

Chiapudding (2 annosta):

Ripaus vaniljan siemeniä
 2dl Alpro tuoremantelijuomaa
2 rkl chian siemeniä
2 tl hunajaa

Pohjalle:
jäisiä pensasmustikoita

Koristele:
Gojimarjoja
Eridanous Almond Bar (Lidl)

1. Leikkaa pieni pala vaniljatangosta ja halkaise se. Koverra siemenet irti tangosta ja sekoita ne kahteen desilitraan mantelimaitoa.
2-3. Lisää chian siemenet ja sekoita huolellisesti!
4. Lisää hunajaa ja sekoita vielä kerran. Vanukasta kannattaa sekoittaa välillä tuotteen ollessa jääkaapissakin, jotta siemenet eivät takerru toisiinsa. Anna tekeytyä pari tuntia.

5. Kun chian siemenet ovat tarpeeksi turvonneet, lisää jäisiä pensasmustikoita tarjoiluastian pohjalle ja kaada vanukasta päälle. Koristele gojimarjoilla.
6. Murenna koristeeksi vielä vegaanista Eridanous Almond Bar -mantelirouhetta tuomaan vanukkaaseen lisää rakennetta ja makeutta. Viimeistele annos hunajalla.
7. Nauti hyvän ystävän seurassa!

resept1
chia3
chia
IMG_6856 copy
IMG_6865Copy
chia2
ystavanpaiva

Tehkää tätä isompi satsi isommalle porukalle. Loput Alpron mantelijuomasta voitte sekoittaa esim. teen sekaan, sillä se maistuu herkulliselta! Itsekin vasta tajusin, että olen huomaamattani korvannut kaiken maidon käytön kokonaan tuoremantelijuomalla.

Toivottavasti kokeilette tätä herkullista ja terveellistä jälkiruokaa. Raportoikaa sitten mulle, miten onnistuitte. :)

Nauttikaahan ystävistänne!

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Alpron kanssa ja postauksessa näkyvät tuotteet hankittu ilmaiseksi Alpron avulla.

Kommentit

Lue myös