Aitokivi - Verhoilukivillä uutta ilmettä sisustukseen

Yhteistyössä: Aitokivi

Nyt olisi tarjolla luettavaa sisustajille ja remontoijille. Tällä kertaa keskitytään johonkin aivan muuhun kuin raakapatukoihin ja korkokenkiin, toisin sanoen siihen mitä Aitokivi-yrityksen kanssa tehdystä yhteistyöstä oikein syntyi! Postauksessa näkyvät verhoilukivet sain blogin kautta, mutta muutoin kustansin remontin itse.

Seinästä tuli juuri niin hieno kuin uskalsin unelmoidakin. Seinissä käytettiin Aitokiven White Quartzite -verhoilukiviä.

Toivottavasti upeus välittyy sinne teillekin asti.


Kaikki lähti tästä alla olevasta kuvasta. Viime keväänä ostettu asunto ja sen seiniltä revityt tapetit. Lopputuloksena oli ihan kiva valkoinen seinä, joka kuitenkin kaipasi jotain. Kun Aitokivi viime keväänä otti muhun yhteyttä, oli asunnon remontti juuri valmis. Mietin, että pitikin sattua kuukausi liian myöhään! Olin siis jo aiemmin kirjoittanut heidän tuotteistaan (postaus täällä). Tuolloin remontissa käytettiin lähes samanlaisia verhoilukiviä, mutta nuo verhoilukivet olivat pienempiä ja kevyempiä.

Alunperin seinä näytti todella tylsältä ja jotain puuttui. Halusin kuitenkin pitää remppaseinän valkoisena, sillä viereinen seinä toimi jo tehosteena, enkä halunnut muuttaa sen väriä. Remontoitu seinä toimii myös television taustana, joten se oli parempi pitää hillityn värisenä. 

Vaan tulihan siitä lopulta katseenkääntäjä.


Remonttiin vaadittiin muutamia juttuja kivien ohella. Ensiksi pohdimme tekevämme seinän itse, mutta lopulta päädyimme hankkimaan osaavaa apua. Osaava tekijämme tekikin seinän nopeasti ja olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Hän myös sanoi, että homma oli helppoa, toki oman kattomme kierous hieman tuotti haasteita viimeistä kerrosta ladottaessa. Lopulliset sähkötyöt teetin sähköalan opiskelijoilla oppilastyönä, jolloin kustannukset säästyivät taas entisestään.

Mikäli haluat remontoida tiukalla budjetilla, onnistuu laattojen asennus myös itse. Jos on yhtään osaamista / halua oppia, niin itse tekeminen on hyvä vaihtoehto. Meillä avun tarpeeseen vaikutti myös se, että seinä piti ensin tukea EK kipsilevyllä, sillä 300 kilon yllättäinen paino olisi saattanut olla seinäparalle hieman liikaa. Ihan tuota(kaan) en olisi itse osannut tehdä...

Kun viimeksi olin mukana seuraamassa Aitokivien asennusta, ei erillistä tukilevyä kiinnitetty ollenkaan. Tosin silloin kyseessä oli se hieman kevyempi verhoilukivi, Sand Stone, jos en ihan väärin muista.

IMG_2820 copy_aitokivi
IMG_2823 copy_aitokivi
IMG_2855 copy_aitokivi

ekan päivän valmisteluja...

IMG_2862_aitokivi


Näitä hain paikallisesta K-raudasta aka Järvenpään Rautanaisesta:

Laastia ( 2 x Superfix)

Rakennusliimaa (litrakin olisi riittänyt)

3 x EK kipsilevy

Paljon erikoispitkiä ruuveja

Suojapahvia

Tämä oli siis mun kauppalista^^ Verhoiltu alue oli noin 8 m² ja Aitokiviä oli mitoitettu kolmea laattaa vaille just eikä melkein seinän verran. Eli paketteja oli muistaakseni 13. Vai 15? No kuitenkin! Kivien leikkaamiseen käytettiin laattaleikkuria.


Seinä rakennettiin kolmessa osassa, kolmen eri päivän aikana, jotta laasti ehti kuivua kunnolla. Ensimmäisenä päivänä tein jo pienet voitontanssit, sillä niin kivalta seinä näytti. Lisäksi olin ihan ihmeissäni siitä, miten nätisti pistorasioiden reiät oli saatu tehtyä paksuun kiveen.

Sama meininki jatkui taas seuraavana päivänä ja tällä kertaa katkaisijoita varten tehty aukko oli huolellisesti nakerrettu. En vielä tässä vaiheessa arvannut, että seinä olisi valmis heti seuraavana päivänä!

IMG_2890 copy
IMG_2898 copy

Kolmas päivä koitti ja olin itse paikalla todistamassa laattojen asentamista. Kun viimeinen rivi alkoi täyttyä, alkoi todellinen lopputulos hahmottua. Ja sitten hetken kuluttua seinä olikin jo valmis!

Revin nopeasti suojapahvit pois ja soitin saman tien koulun sähköpuolen opiskelijoille, että tulisivat paikalle tekemään kytkennät. Paria tuntia myöhemmin kaikki oli valmista. Jälkeenpäin kittasimme vielä käytävänpuoleisen reunan siistiksi valkoisella remonttitasoitteella.

IMG_2914_aitokivi
IMG_2911 copy
IMG_3065 copy

Alkuperäinen:


Lopputulos:

IMG_3081_copyyhuone2

Lopputulosta ei voi kuin ihailla. Joka ikinen meillä kylässä käynyt henkilö on ollut sitä mieltä, että seinä on upea. Eikä ole vielä päivääkään, etten itse ihastelisi sitä. Miljoonat kiitokset tästä kuuluvat Aitokivelle, joka hoiti kivet aina kotiovelleni asti. Kiitos laadukkaista ja hienoista seinäkivistä. Suosittelen!

Mikäli vastaavanlainen kuulostaa teistä mielenkiintoiselta, kannattaa tsekata lähimmät jälleenmyyjät Aitokiven sivuilta. Lisäksi, mitä vaan ikinä keksittekin kysyä remonttivaiheeseen liittyen, niin antakaa kuulua! Neuvon parhaani mukaan :)

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Aitokiven kanssa.

Kommentit

 1. Jotkut kiviseinät näyttävät todella tökeröiltä, mutta tuo näyttää hyvältä ja eloisalta.

  VastaaPoista
 2. Miten nuo reiät tehtiin. Aikomuksan olisi laittaa tällaista kiveä kaminan taakse josta hormi lähtee suoraan taakse seinänä läpi. Pitäisi siis tehdä n 13 cm läpimittainen reikä

  Kysyi Auvo R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko joku sellanen leikkuri, tai pora? Timanttipora? Ei mitään muistikuvaa, koska en tehnyt asennusta itse. :) voin kysellä!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös