Sponsoroitu video: Sorry, NOT SORRY

Yhteistyössä: Pantene

Tapahtui eräs päivä pankissa. Olin asioimassa infotiskillä ja vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään tunnuslukuja, tai muita henkilökohtaisia asioita sisältävä tapahtuma, sain tiskille seuralaisen. Infotiskillä palveli vain yksi virkailija, joten perässäni oli jo aikamoinen jono. Jostain syystä seuraavaksi vuorossa ollut henkilö otti asiakseen tulla ihan jo valmiiksi odottelemaan vuoroaan viereeni tiskille. Siirtyessäni kauemmas, sain henkilön vain lähemäs itseäni.

Itse asiassa tämä kyseinen ja selvästi jo eläkeikäinen seuralainen oli niin lähellä, että allekirjoittaessani papereita kyynärpääni osui häneen. Tämän jälkeen sanoin hänelle kohteliaasti: "Anteeksi, saisinko hieman tilaa?". Mies vaihtoi painoa toiselle jalalle, mutta olimme edelleen lähestulkoon kylki kyljessä.

Jäin tätä pohtimaan ja mietin, miksi ihmeessä pyytelin anteeksi. Yritin jo antaa miehelle tilaa, vaikka selvästi oli minun vuoroni. Kuulinko myöskään mieheltä anteeksipyyntöjä? On totta kai hyvä asia olla kohtelias, mutta rajansa kaikella. Joten ensi kerralla... Sorry, not sorry.

IMG_4954 copy
IMG_4948 copy IMG_4946copy IMG_4963 copy

Kannattaa katsoa Pantenen uusin Sorry, NOT SORRY -kampanjan video, jossa pohditaan sitä, miksi naiset aina pyytelevät anteeksi. Kuten tekstissäkin mainitaan, on tietenkin kohteliasta pyytää anteeksi toisinaan, mutta ei todellakaan aina, varsinkaan syyttä. Tällöin sanan "sori" merkitys muutenkin hälvenee. On niin helppoa kävellä kaupassa ihmisiä päin tokaisten sori. Kun näin tehdään ja on oikeasti anteeksipyydettävää, tehdään se sitten kunnolla. Mutta turhasta ei kannata pyydellä anteeksi.

On siis ihan ok keskeyttää joku sanoin, olisiko sinulla hetki aikaa sen sijaan, että pyytää anteeksi keskeytystä. On myös ihan ok, jos puolison tullessa kotiin ei ole ehtinyt tehdä ruokaa, käydä kaupassa, tai tyhjentää astianpesukonetta. Tasa-arvon puolesta odotan samaa nimittäin asuinkumppaniltanikin. Enkä osaa edes kuvitella, että hän pyytelisi anteeksi tällaisissa asioissa. En kannusta epätasa-arvoa, vaan tasa-arvoa.

IMG_4950 copy

Joten älä ole pahoillasi, vaan sen sijaan be strong and shine.

video poistunut :)
Sorry, not sorry!

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Pantenen kanssa

Kommentit

Lue myös