NINACO

Pääsin muutama viikko sitten tutustumaan itselleni tuntemattomaan Ninaco-vaatemerkkiin, jonka Nina Hirvonen perusti loppuvuodesta 2013. Ninaco luottaa pehmeään minimalismiin tuomalla luksusta arkeen ja juhlaan. Nina Hirvonen perusti merkin siksi, etteivät hän tai hänen ystävänsä löytäneet itselleen sopivia ja rennon juhlavia juhlamekkoja. Tästä syystä syntyi visio suunnitella keveitä ja mukavia mekkoja kaikille luonnonkauniille naisille.

Pääsimme sovittelemaan S:n kanssa mekkoja. Kuvissa ylläni näkyvän mekon tarkoitus oli muuten toimia asunani Bloggers' Inspiration Day:ssa, mutta kylmän sään vuoksi puinkin ylleni lämpimämpää. Jos sää olisi ollut yhtä hyvä kuin nyt pääsiäisenä, olisi valkoinen pitsimekko ollut nappivalinta tapahtumaan.

Valkoinen pitsimekko 0044 kuuluu Couture Spirit -mallistoon. Siskoni yllä näkyy ekomalliston mekko, jonka vintagekankaan joku ehkä tunnistaakin. Fujiwo Ishimoto on suunnitellut kankaan Marimekolle.

IMG_2021_small
IMG_2014_small
IMG_2058 small

Tässä hieman lisää tietoa:

"Nina Hirvonen on työskennellyt aiemmin teollisuudessa vaatesuunnittelijana, sekä muun muassa toiminut puvustajana. Hän suunnittelee Ninacon lisäksi mielellään esiintymisasuja, elokuvapuvustuksia ja musiikkivideoiden puvustuksia.

Ninacon mekot on suunniteltu juhlistamaan hetkeä kuin hetkeä, joko kaunistamaan suurta juhlaa tai tuomaan juhlan tuntua arkisempaan menoon. Couturemekot tehdään tilauksesta asiakkaan mitoilla käsityönä Suomessa. Ensi kesäksi ehtii vielä tilata couturemekon esimerkiksi häihin, valmistujaisiin tai ihan vaan juhlistamaan kesää."

IMG_2024_small
IMG_2046 small
IMG_2051small

ninaco_making_of_0043_3

Ninaco Couture 0043 / Kuva: Antti-Pekka Kaartinen
ninaco2ninaco_0045_1
Ninaco 0044 / Ninaco 0045 / Kuvat: Mikko Rasila

IMG_2121_small

Kannattaa pitää merkki mielessä, mikäli uniikki, yksinkertaisen kaunis ja istuva mekko kiinnostaa. Nina Hirvonen tekee mekkoja myös mittatilaustyönä ja valmistelee parhaillaan uutta mallistoa. Uudesta mallistosta sen verran, että vaikutti upealta. Läpinäkyviä, hyvin ajankohtaisia yksityiskohtia... vau! Nämä elegantit mekot ovat mielestäni juuri oikea valinta kaikille luonnonlapsille.

t. Enni

Kommentit

 1. Oi, ihanan näköisiä mekkoja! :) Vaikuttaa kyllä todella lupaavalta merkiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivat todella hienoja! Ja hyvin istuvia kauniilla yksityiskohdilla!

   Poista
 2. Vou, ihan mielettömän kauniita kuvia. Jotenkin sellainen herkkä keijumainen fiilis. Tykkään! Ja kiinnostuin kyllä tästä merkistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kannattaa ihmeessä tutustua!

   Poista
 3. Kauniita kuvia, varsinkin toi viimeinen!

  VastaaPoista
 4. Toi valkoinen pitsimekko on upea! Näytät tosi kauniilta siinä <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös