Remonttireiska

Näettekö? Ei tapetin tapettia! Ei nyt oteta huomioon sitä, että makuuhuone odottaa vielä tapetin repimistä, mutta kuten näkyy, olohuone edistyy. Tänään muutamat seinät saivat jo maalia pintaan ja keittiön kaakelien saumat uuden sävyn.

En halunnut asunnon jokaisesta seinästä valkoista, joten siksi olohuoneen yhdestä seinästä tehtiin tehosteseinä. Seinän sävy on Tikkurila Savi (N497) sekoitettuna ihan perus täyshimmeään maaliin. Muut seinät ovat valkoista Höyhen (F487) -sävyä. Värien valinnassa luotin hyvän ystäväni neuvoon, sillä hän pyörittää Design Iisa Laatio -nimistä yritystä. Muutenkin voi olla, että otan asunnon remonttiin ja sisustukseen jonkin verran mallia häneltä, sillä sattumoisin meidän molempien taloissa on tismalleen sama pohjaratkaisu, enkä itse oikein osaa näitä hommia. ;)

IMG_0807 copy
IMG_0809 copy
IMG_0817 copy

Pidän tuosta saven sävystä todella paljon. Jossain valossa se vihertää juuri sopivasti ja tuo siten ihanaa maanläheisyyttä asuntoon. Mietin ensin, että olisin laittanut tähän seinään Vana-kuvioista struktuuritapettia pohjalle ja sävyttänyt sen samalla värillä. Koska en kuitenkaan muuta yksin, joudun hieman kuuntelemaan toisenkin osapuolen mielipiteitä. Jos saisin yksin päättää, koko eteinen olisi myös käsitelty Tunto Hienolla, kuten kotikodin keittiökin (kuva täällä).

Sillä välin, kun maali kuivui, kävin keittiön kaakeleiden saumat läpi Saumafixillä. Kaakeleiden uusiminen ei varmaan ole kaikista ajankohtaisinta juuri nyt, mutta jotain niille piti tehdä. Lopputulos oli ihan ok, mutta saumat täytyy käydä vielä kertaalleen läpi. Näyttää välillä siltä, että laatan hieman kellertävä sävy ei ihan sovi sauman valkoisuuteen, mutta kaukaa katsottuna se näyttää ihan hyvältä.

Jännä miten saumojen värin vaihtaminen teki valkoisilta näyttäneistä kaakeleista ihan beiget!

IMG_0812 copyIMG_0813 copy
IMG_0822 copy
IMG_0811 copy
IMG_0819 copy

Tämän takia musta ei ole ollut blogissa vähään aikaan asukuvia...

IMG_0816 copy

Odotan kovasti sitä, että pääsen näkemään asunnon valkoisten kattopaneelien kanssa. Tarkoitus oli kiinnittää paneeleita kattoon jo tänään, mutta aikataulu nyt yllättäen venyi. Samaten lattian muutos tulee varmasti uudistamaan asuntoa aika lailla.

t. Enni

Kommentit

Lue myös