Pohdintaa silmälaseista ja piilolinsseistä

Yhteistyössä: Netlens

Pääsin mukaan mielenkiintoiseen yhteistyöhön Netlens-verkkokaupan kanssa ja tästä syystä päädyin muistelmaan omaa silmälasihistoriaani. Pakko myöntää, että toisinaan olen vähän kiitollinenkin siitä, että tarvitsen laseja, mutta näköni ei ole vielä niin huono, ettenkö voisi elää ilman niitä. Mielestäni silmälasit omaavista henkilöistä saa heti vakavamman kuvan ja siksi menen usein silmälasit päässä johonkin tilaisuuteen, jos haluan vaikuttaa …mmh fiksummalta. No eihän se paljoa eroa siitä, että pukee siistit vaatteet päälleen. ;)

Hommasin ensimmäiset lasit yläasteella, kun taululta lukeminen alkoi käydä vaikeaksi. Mua on siunattu kapeilla kasvoilla, joten silmälasien hankkiminen on aina ollut todella vaikeaa. Tästä syystä kokeilin nuorempana myös piilolinssejä, mutta en ainakaan silloin löytänyt sopivia. Hah, pakko vielä muistella sitä, miten nuorempana käytin värillisiä piilolinssejä. Toisinaan mulla oli yksi silmä vihreä ja toinen sininen…

IMG_0534 copy
IMG_0522 copy

Mutta silmälasit! Ensimmäiset omistamani kehyksettömät silmälasit menivät osittain rikki eräällä lomamatkalla. Kävi se klassinen, tiputin ne maahan ja astuin päälle. Siitä sitten alkoi kolme vuotta kestänyt uusien silmälasien etsiminen, kun samalla käytin rikkinäisiä ja vinoja lasejani. Kun vihdoin löysin uudet silmälasit, kävi niille niin, että koira pureskeli niitä. Pidin kuitenkin niin paljon löytämästäni kehysmallista, että hankin tilalle toiset samanlaiset. 

Onneksi tätä nykyä markkinoille on tullut trendi, että lasit saavat olla näyttävät, joten en enää edes haaveile kehyksettömistä silmälaseista, vaan haluan silmälasieni näkyvän! Olen nykyisin lämmennyt niin leveämmille muovikehyksille kuin myös kevyemmille metallikehyksille ja kyllä ne kummasti tuntuvat myös sopivan kasvoilleni. Itsehän sitä on aina kriittisin laseja valitessa, joten ehkä olen vain tottunut silmälaseihin.

IMG_0547 copy

On kulunut lähes kaksi vuotta siitä, kun ostin viimeiset lasini. Uusien hankkiminen on siis ollut ajankohtaista jo vähän aikaa. Kävin pari viikkoa sitten tarkastuttamassa näköni ja sain kuulla, että sekin oli hieman huonontunut. 

Näöntarkastus on muuten siitä kätevä juttu, että siellä kannattaa käydä vaikka ei olisikaan ostamassa silmälaseja juuri sillä hetkellä. Näöntarkastuksesta saatu kirjallinen resepti pitää sisällään kaikki tärkeät tiedot, joten silmälaseja voi myös ostaa netistä. Olen viime aikoina nähnyt paljon erilaisia silmälaseja, kuten olette ehkä lukeneetkin blogista. Tästä päästänkin postauksen aiheeseen, eli millaiset uudet silmälasit tai aurinkolasit olisivat hienot.


netlens
image: Netlens

Mielestäni ihan tavalliset, klassiset muovikehykset ovat kauniit ja varma valinta, sillä ne sopivat monille. Olen huomannut, että omille kasvoilleni sopivat kulmista hyvin vähän pyöristetyt kehykset. Mielestäni tämä sama ei kuitenkaan päde aurinkolaseissa, sillä olen tottunut käyttämään paljon Ray-Ban Wayfarer -tyylisiä, melko kulmikkaita aurinkolaseja. Olenkin pohtinut, että jos kerran kulmikkaat aurinkolasit sopivat mulle muuten, niin miksei kulmikas kehys kuitenkaan toimi silmälaseina? Alla vasemmalla on hyvä esimerkki siitä, millainen silmälasikehys varmaan toimii parhaiten itselläni.

netlens2
image: Netlens
Poikkeuksena sääntöön on tietysti hyvinkin pyöreä aviator-mallinen kehys, joka mielestäni sopii kenen tahansa kasvoille aurinkolaseina. Yhdet sellaiset voisin toki hommata!

Millaiset lasit teille sopivat?

t. Enni

Kommentit

 1. Minutkin on siunattu korkeilla poskipäillä, niin kaikki lasit nousee otsalle XD Itse en osaa käyttää piilolinssejä juuri yhtään, mutta onneks mun ray-banit on mun pelastus <3 JA noi aurinkolasit on toooodella ihanat.. aviator <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa en ole edes tajunnut, että niinkin voi käydä ja sama, ei ole (vielä) löytynyt sopivia piilareita:D Ray-Banit on kyllä <3 mä sain omani tänään! :)

   Piilarit on kuulemma kehittyneet hirveästi nyt viime vuosina, joten niitäkin on varmaan jo ihan erilaisia. Mä testasin viimeksi öö vuonna 2009!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös