Piste nettikiusaamiselle

Kukkahattutäti täällä, moi! Idea tähän postaukseen tuli MouMou-blogin uusimman postauksen ja siihen jättämäni kommentin perusteella. Olen ehkä hieman väärä bloggaaja kirjoittamaan tästä asiasta, sillä nettikiusaaminen on jäänyt blogissani todella vähäiseksi. Silti, en ole ihan kokonaan jäänyt ilman asiattomia kommentteja, joten päätin jo hyvin varhain, että julkaisen blogissani vain kaikki asialliset kommentit ja pidän kommenttien valvonnan päällä. 

Tällä hetkellä blogiani eivät kuitenkaan pysty kommentoimaan anonyymit käyttäjät. Miksi? Siksi, että juuri anonyymisti kommentoivat jättävät kaikki asiattomat viestit. Niinpä on mielestäni helpompaa, että aikani ei kulu asiattomien kommenttien lukemiseen ja poistamiseen. Tämä on minun blogini, joten minä saan päättää sen säännöt. Tämän asian suhteen olen ehdoton. 99 % tämän blogin kommentoijista on kuitenkin aina rekisteröityneitä käyttäjiä. Jos jäljelle jäävä 1 % haluaa jättää asiallisia kommentteja, he voivat kirjautua sisään Googlen tunnuksilla.

IMG_0416 copy

Asiattomilla kommenteilla tarkoitan kommentteja, jotka ovat tarkoituksellisesti toisen mieltä pahoittavia ja vailla mitään järkevää kritiikkiä. En voi käyttää tässä esimerkkinä yhtään negatiivista kommenttia, sillä minulla ei ole sellaisia tallessa, enkä edes muista niitä. Voin myös myöntää, että en lue kommentteja loppuun, jos niistä saa jo alussa asiattoman vaikutelman. Viesti poistuu saman tien, vaikken edes tiedä, mitä siinä todellisuudessa luki. Voi olla, että lopussa oli jotain järkevääkin, mutta silloin kannattaa miettiä jo alussa, mitä kirjoittelee.

Helpointahan tietysti olisi, jos nettikiusaajat tajuaisivat itse lopettaa. Vaan koska jotkut ihmiset eivät halua lopettaa nettikiusaamista, niin ehdotus onkin se, että laitetaan me bloggaajat sille piste. Jos ei ole paikkaa, minne kommentoida, niin ilkeät kommentit loppuvat blogeissa. Erilaisia blogiarvontoja varten voi toki miettiä kommenttien sallimista hetkittäin, tai sitten vain hyväksyä kaikki manuaalisesti. 

Toki tässä on se riski, että myös monet henkilöt, jotka kommentoivat henkilökohtaisista asioista anonyymisti, eivät varmaan enää jätä kommentteja ja kommentointi muutenkin vähenee. Pieni kiertotie on tietysti olemassa, sillä sähköpostejahan saa luotua itselleen niin monta kuin haluaa. Uuden profiilin luonti ja sen avulla kommentointi olisi jo aikamoinen vaiva kiusaajille, mutta toimii niillä, jotka haluavat edelleen kirjoittaa henkilökohtaisista asioista "anonyymisti". Ja onpahan kommentin (asiallisen tai asiattoman) kirjoittaja siten jättänyt edes pienen merkin käynnistään, mikä on mielestäni ihan kohteliasta.

IMG_0409 copy
IMG_0434 copy

Mutta näin. Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille ja kommentoinnin valvonta pidetään sen lisäksi päällä. Niin yksinkertainen ja helppo juttu. Tällä tavalla ilkeät kommentit saataisiin aika hyvin suodatettua blogeista ja bloggaaja saisi mielenrauhan.

Harmi vaan, että tämä ei toimi muualla, sillä ei sitä tietenkään voi soveltaa samalla tavalla kaikkialla. Enkä edes halua sekoittaa työelämää / foorumeita tähän, vaan kirjoittaa puhtaasti siitä, miten blogien välityksellä kiusataan toisia ihmisiä henkilökohtaisesti. Koulukiusaus isommassa skaalassa, not cool. Voitte vain arvailla, kuinka pettynyt olin Twitterissä käydystä #pipopää-keskustelusta. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Että jos ei blogi kelpaa, niin so long, tehkää itse parempi!

t. Enni

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös