Saving clothing store CashCow

Tänään ei ollut kiva törmätä CashCow Clothingin huonoon uutiseen ensinnäkään siksi, että itse Citycenteristä on tullut mulle hyvin rakas paikka ja toisekseen myös CashCow on mulle hyvin tuttu liike. 

Kun tein viime vuoden puolella liikkeen kanssa blogiyhteistyötä, en ajatellut liikkeen joutuvan tällaiseen tilanteeseen. Enkä oikeastaan edes käsitä sitä, miksi pikkuputiikeilla menee niin huonosti. Itse liikkeessä myytävät, skandinaavisia merkkejä edustavat vaatekappaleet ovat kuitenkin niin upeita. Itse asiassa mun lempivaate, luottopaita nro 1 onkin juuri sieltä. Tuo musta helmin ja paljetein koristeltu Minus-merkkinen paita sopii aina ja minne tahansa.

IMG_2301
IMG_2320
IMG_2321

Toisekseen mua harmittaa se, etteivät edes Helsinkiin tulevat turistit, saati itse helsinkiläiset tunnu löytävän tietään Citycenteriin tai ainakaan kauppakeskuksen yläkerran liikkeisiin. Niin tyhjältä paikka joskus tuntuu. 

Kuinka moni teistä muuten tiedostaa, että Makkaratalon Gina Tricot ja itse Zara sijaitsevat Citycenterissä? Eli sen sijaan, että käytäisiin pelkästään siellä Zarassa, niin kannattaisi ihan oikeasti piipahtaa myös siellä seinän toisella puolellakin. Verrattuna Zaraan, CashCown ja Studio25:n hintatasot ovat kuitenkin hyvin lähelle samat, ottaen huomioon vielä sen, että edustettuina ovat paljon erikoisemmat merkit. Eikä tietenkään samanlaisia vaatteita löydy jokaisen vastaantulijan päältä.

IMG_2423

Tai kyllähän mä ymmärrän miksi pikkuputiikeilla on niin vaikeaa. Suomessa tuntuu yleisesti olevan aika paljon kalliimpaa kuin ulkomailla ja sitten siihen lyöhään päälle vielä nuorisotyöttömyys ja muut jutut. Ainakin meikäläisen tämänhetkinen tulotaso ihan naurattaa. Miten työttömällä / opiskelijalla edes voi olla varaa hankkia juuri heidän kohderyhmälleen tarkoitettuja, hintatasoltaan ketjuliikkeiden vaatteita hieman kalliimpia luomuksia?

No silti. Edes nyt, menkää, nähkää ja kokekaa Citycenter ja erityisesti CashCow. Mitä viimeiseksi haluaisin, olisi se, että kaikki pienet putiikit häviäisivät kokonaan keskustan katukuvasta.

t. Enni

Kommentit

 1. Hirveää tuollainen kun pienemmät jää isompien jalkoihin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! On ihhottavaa, että ihmiset, jotka haluaisivat pyörittää näitä pieniä liikkeitä ja tehdä sitä työkseen, eivät vaan pysty siihen!

   Poista
 2. Alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa siltä, ettei tarvitse edes olla kovinkaan pieni liike, että on nykyään vaikeaa selvitä. Itse järkytyin viimeeksi eilen kun kuulin Muotitalo Pennasen lopettavan konkurssiin - se on kuitenkin ollut olemassa _aina_ täällä Kouvolassa! Sen lisäksi kuulin lopetusuutisia yhdestä kenkäkaupasta, sekä jonkin aikaa sitten toisesta vaatekaupasta ja kahvilasta. Jopa Anttila on täällä sulkemisuhan alla! :(

  Kohta ei taida olla kulmilla enää mitään muuta kuin henkkamaukkaa ja ginatrikottia. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho onpa aika kurjaa! Niin eikös se ollut niin, että Biancotkin lopettavat kai ja ainakin JC:t ovat myös lopettaneet myymälöitään pikku hiljaa, vai oliko niin, että peräti lopettivat kokonaan Suomesta. On se hullua...

   Niin, nimenomaan. Eikä mun tietääkseni, ainakaan vanhempi sukupolvi, sieltä vaatteitaan edes halua ostaa...

   Poista
  2. Täällä nyt ei Biancoa tai JC:tä ole ollutkaan, mutta täällä on ainakin Cara Fashionissa ja kenkäkauppa Mekassa on loppuunmyynnit menossa. Pari muutakin liikettä niiden lisäksi on kuulemma myös lopettamassa paikallisessa kauppakeskuksessa. Surullista! Kai se lama on sitten oikeasti päällä kun on näin paljon sulkemisia.

   Kävin tänään itse ensimmäistä kertaa tuossa edellisessä kommentissa mainitsemassani kahvilassa, joka laittaa ovensa kiinni kuun lopussa ja todellakin harmittaa sen puolesta - ihan mieletön irtoteevalikoima (2,5 eurolla sai kokonaisen pienen kannun omaan pöytään hautumaan!) ja ihania kakkuja! Harmi, että löysin paikalle vasta lopetusuutisen vuoksi. :(

   Poista
  3. Joo ilmeisesti Biancot menee koko Suomesta (?olenkohan ihan väärässä) ja JC:t on ainakin lopetettu jo täältä Vantaan seudulta...

   Voi ei, joo selvästi. Ei yhtään kiva asia!

   Omg mä olisin niin tukenut tuollaista paikkaa! Ihan mielettömän edullista. Voihan se olla, että se onkin osasyy. Kaikki on niin kallista, että jos liike myy tuotteita halvalla, niin näin sitten käy. On kurjaa, ei voi muuta sanoa!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös