Kivijalkaputiikkiko ainoastaan kallis?

Kävin tänään Helsingissä piipahtamassa CashCow:lla. Vinkkinä sanottakoon, että liike oli täynnä alennettuja ja toinen toistaan upeampia vaatteita ja asusteita. Höpöttelin liikkeen omistajan kanssa pitkään ja siinä ohella päädyin sovituskoppiin yhden upean paidan kanssa. Postauksen lopussa käy ilmi, tarttuiko mukaani jotain ... kallista!

Luin Pupulandia-blogista Pikkuputiikit-juttusarjan uusimman CashCow-postauksen. Monessa postauksen kommentissa kävi ilmi, että ihmiset pitävät pikkuputiikkeja jo yleisesti hyvin kalliina liikkeinä. Uskon ja tiedän, että CashCow myy myös kalliita tuotteita, mutta jos asiakas haluaa yhtään panostaa yksilöllisyyteen, laatuun, tai ihan vain siihen, että tukee yrittäjyyttä, niin sitten kannattaa käydä tutustumassa liikkeeseen ja unohtaa ennakkoluulot. Ihan vain siksikin, että liikkeen hintataso saattaa yllättää. Se ei ehkä olekaan niin korkea kuin on itse kuvitellut ja varsinkin alennusten aikaan liikkeistä saattaa tehdä mielettömiä löytöjä.

Moni kommentti myös käsitteli sitä, miten pienten liikkeiden sijainti on usein huono ja niitä on mahdoton löytää. Tämän putiikin kohdalla ei voida puhua huonosta sijainnista, sillä liike on kirjaimellisesti niin keskellä Helsinkiä kuin vain voi olla. 

IMG_8043 copy
IMG_8037 copy
IMG_8029 copy
IMG_8025 copy
IMG_8018 copy
IMG_8015 copy
IMG_8022 copy
IMG_8013 copy

Itselleni vaatteissa ja asusteissa on aina tärkeintä se, että niissä on jokin juju. Aika usein tällaiset "jujulliset" vaatteet ovat ketjuliikkeissäkin hinnoiltaan keskitasoa korkeampia. Mun on taas pakko käyttää esimerkkinä Zaraa, sillä onhan Zarakin Suomen hintoihin verrattuna aika tyyris vaatekauppa, mutta silti se vetää asiakkaita. Jos miettii vielä H&M:n erikoisempia mallistoja, niin nehän vasta kalliita ovatkin. Toki yksinkertaisen paidan saa ketjuliikkeestä parillakympillä, mutta kyllä jo vähän erikoisemmasta tai paremmasta materiaalista valmistetusta vaatteesta saa tänä päivänä pulittaa kivasti euroja.

IMG_8132 copy

Ja kyllä. Vetoan edelleen tähän, mutta hintavampi vaate kestää pidempään - ainakin mulla. Viime postauksessa mainitsin mustasta Minus-merkkisestä lempipaidastani, joka on ollut niin hyvä vaate, etten parempaan ole törmännyt. Vastaavanlaista paitaa en ole nähnyt missään muualla myynnissä (tai kenenkään muun yllä) ja voin jo nyt sanoa, että tuo paita ei ikinä, missään vaiheessa tule päätymään kirppiskamoihin. Okei, sain paidan lahjaksi ja sen alkuperäinen hinta oli aika tyyris, mutta ainahan olisin voinut hankkia muutaman samankaltaisen "ihan kivan" vaihtoehdon sen tilalle. Yhtäkkiä huomaisinkin, että jahas, mulla on kolme ihan jees -paitaa, jotka maksoivat saman verran kuin se yksi täydellinen.

Vinkki: Tuo mun lempparipaita on nyt -60 % alennuksessa liikkeessä, eli tällä hetkellä sen hinta vastaa aikalailla ketjuliikkeiden hintatasoa.

IMG_8146 copy
IMG_8136 copy IMG_8133 copy

Kuten on siis jo on käynyt ilmi, putiikin taloudellinen tilanne on hyvin kriittinen. Vaihtoehtoja liikkeen pelastamiseksi on, mutta siihen tarvitaan kaikkien apua. Eikö muuten olisikin hienoa sijoittaa kotimaiseen vaateliikkeeseen ja shoppailla tästedes omassa vaatekaupassa? Nyt siihen on mahdollisuus ihan kenellä tahansa. Jos ette itse pysty auttamaan, niin laittakaa ainakin sana kiertämään.

Ps. CashCow:lla on nyt siis ale, josta kotiutin tuon upean paidan itselleni 28 eurolla. Se siitä hirvittävän kalliista hintatasosta.

t. Enni

Kommentit

  1. Kiva, että teit liikkeestä postauksen! Mun täytyy yrittää muistaa käydä tuolla. :) On niin harmi, että pienet liikkeet jäävät suurien ketjujen jalkoihin. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että luit! <3 Tuo on niin harmillista, mutta ainakin nyt kannattaa käydä tuolla, sillä siellä on tosi hyviä tarjouksia!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös