Tomaattinen omena-broileripasta

Ajattelin jakaa kanssanne tämänhetkisen herkkuruokani, oikeaa lohturuokaa nimittäin. Pitkän pastattoman (lukekaa oikein) kauden jälkeen olen hiljalleen lisännyt ruokavaliooni tuota ihanaa herkkua. Hiilarikammoisille tämä ruoka ei sovi, mutta muille suosittelen lämmöllä. Nimesin ruoan tomaattiseksi omena-broileripastaksi, koska se ehkä kuvaa tätä annosta parhaiten. 

Kyseinen resepti on sekoitus kahdesta oppimastani reseptistä, joita ovat pestopasta & kana-ananas-aurajuustopasta. Tähän kun vielä lisätään sekaan omenaa ja tomaattia, niin lopputulos on hurjan hyvä. Omenaa ja tomaattia lisäsin ruokaan alunperin siksi, että ne keventävät ruokaa ja seasta löytyisi muutakin kuin pastaa ja broileria. Lisäksi tomaatti toimii itsessään jo pastan kastikkeena. Kokeilkaa joskus vaikka jättää ruokakerma kokonaan pois! Tykkään myös käyttää reseptissä perinteistä spaghettia, sillä se tuo kaikki ruoan komponentit hyvin esiin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti menee siis seuraavalla tavalla:

Mittasuhteet eivät ole tarkkoja, voit lisätä kaikkea makusi mukaan

 Tomaattinen omena-broileripasta (2-4 henkilölle)

400 g broilerinsuikaleita
1 tomaatti
1/2 purkki ananasta
1 omena
2-3 nokaretta Aurajuustoa
2 rkl pestoa
1/2 - 1 purkkia7-15 % ruokakermaa
(kirsikkatomaatteja)
suolaa, pippuria
keitettyä spaghettia ja sen keitinvettä 1 dl

ID_IMG_7495 copy
IMG_7459 copy

1. Kuutioi tomaatti ja omena, halkaise kirsikkatomaatit
2. Laita pasta kiehumaan hyvinsuolattuun keitinveteen (kun vesi maistuu Välimerelle, se on ok!)
3. Paista broilerinsuikaleita noin viisi minuuttia

kuva1_2

4. Lisää broilerin sekaan kuutioitu tomaatti ja aurajuusto
5-6. Kun broileri alkaa olla valmista, lisää omena, ananas, pesto ja ruokakerma
7. Lisää spaghetit poimimalla ne suoraan keitinvedestä, älä turhaan valuta niitä. Lisää keitinvettä noin 1 dl.

kuva1

8. Lisää viimeisenä halkaistut kirsikkatomaatit, suola sekä pippuri ja sekoita kaikki keskenään. Anna tomaattien lämmetä hetki ja lisää keitinvettä, mikäli pasta tuntuu liian paksulta. Tarjoile heti.

IMG_7488_copy

Dinner time! Ei kuulkaas kauaa nokka tuhise ja lopputulos on takuulla hyvää. Onnistuneen pastan salaisuus on tässäkin keitinvesi, sillä sen tärkkelys pitää pastan & kastikkeen juoksevana. Lisää keitinvettä tarvittaessa, mikäli annos näyttää kuivahtavan (= toisin sanoen, jos muut eivät tajua tulla ruokapöytään HETI). Muista myös, että pasta pitää keittää al dente, älä missään nimessä päästä sitä ylikypsäksi.

Hyvää ruokahalua!

t. Enni

Kommentit

  1. Alko heti maha kurnia...Niin herkullisen näköstä! :-P Pitää kyllä tehä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä helppoa ja hyvää! Ja aika edullistakin :)

      Poista
  2. Nam, kuulostaapa hyvältä!!

    Ja hei, nyt sulla ei oo enää montaa päivää karkkilakkoa jäljellä.. Lauantaina karkkiöverit, kö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit ohjeesta!

      No älä, arvaa olenko täpinöissäni! Joo odota, kun näet, mitä herkkuja sain juuri... ÖVERII! :D

      Poista
  3. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös