Mun juttu

Nyt se on julki: ihka ensimmäinen kirjoittamani juttu, jos blogia ei lasketa. ;) Tuollaisen hieman asiallisen tekstin kirjoittaminen oli muuten paljon vaikeampaa kuin blogitekstien teko, sillä välistä jäi uupumaan kaikki "onpa hienoa kokeilla", "en olisi uskonutkaan" tai "pidin erityisesti siitä" -jutut. Pakko mun oli silti maustaa tekstiä omalla tyylillä, sillä ei asioita saa ottaa liian vakavasti. Käykää siis lukaisemassa juttu Kuvatehtaasta Citycenterin Facebook-sivuilta!

IMG_7209_2 copy
Täytyy vielä tulevaisuudessa pohtia, mikä olisi paras tapa julkaista vastaavia juttuja Facebookissa. Tosin voi olla, että seuraavat jutut eivät tule olemaan ihan noin pitkiä. Kokonaisuudessaan jutun voitte lukea myös alta:

Kuvatehdas – Kolme sukupolvea yrittäjyyttä

Asematunnelin Kuvapiste / Kuvatehdas aloitti toimintansa Helsingin Asematunnelissa lähes 40 vuotta sitten. Liikkeen omistajat Ilpo ja Jarmo Andersson ovat syntyneet alalle, sillä heidän vanhempansa perustivat kuvatuotteita ja kameroita myyvän fotoliikkeen Tampereelle vuonna 1963. Veljekset ovat olleet toiminnassa mukana jo pienestä pitäen.

Helsingin Asematunneliin liike avattiin vuonna 1976. Tuolloin Asematunneli oli vilkas kauppapaikka, ainoaa laatuaan koko Suomessa. Tuolloin paikan liikkeet saivat olla erikoisluvalla auki myös sunnuntaisin. Liike olikin avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä, sillä vain joulu- ja juhannuspäivinä liike oli kiinni. Vuosien aikana Kuvatehdas on ehtinyt muuttaa Asematunnelissa viisi kertaa ja nyt liikkeen löytää Citycenteristä K1-kerroksesta, Asematunnelitasolta. Nykyisin myös 3. sukupolvi osallistuu liikkeen pyörittämiseen ja vieraileepa liikkeessä lähes päivittäin jo hyvään ikään ehtinyt ensimmäisen polven perustajakin.

Kuvatehdas on erikoistunut valokuvaamiseen ja kuvanvalmistukseen. Liikkeen suosituimpia tuotteita ovat painatustuotteet, joita löytyy laidasta laitaan. Kuvamukien, t-paitojen, canvas-taulujen ja avaimenperien lisäksi kuvan saa lähes mihin tahansa tuotteeseen, sillä vain taivas on rajana ja lähes kaikki ideat on toteutettavissa. Liikkeen tarjonta on laajaa, asiakkaan toiveisiin mukautuvaa ja valtteja ovat nopeus, helppous ja luotettavuus. Yksityisenä perheyrityksenä kaikki tuotteet valmistetaan paikan päällä, joten aikaa säästyy varsinkin toimituksissa. Kuvakirjan tekeminen liikkeessä on mahdollista ja kirjan painaminen laadukkailla painokoneilla onnistuu jopa asiakkaan odottaessa. Myös passi- ja viisumikuvat saadaan painettua oikean kokoisina ja laatuisina viimeistä tekniikkaa olevilla laitteilla. Passikuvien lähetys suoraan poliisin lupakuvajärjestelmään onnistuu helposti ja onpa Kuvatehtaan järjestelmän kautta mahdollista varata aika poliisilaitoksellekin.

Osaamista löytyy niin filmikuvauksesta kuin myös digikuvauksesta. Huomion arvoista on, että myös kännykkä- tai instagram-kuvista voi teettää valokuvat paikan päällä nopeasti. Andersson painottaakin, että ihmisten kannattaisi panostaa valokuviin ja taltioida muistot aidoiksi valokuviksi, sillä digitaaliset kuvat tuhoutuvat bittiavaruuteen väkisin jossain vaiheessa.

Vaikka tekniikka kehittyy ja sukupolvet vaihtuvat, kiinnostus fotoalaan on ja pysyy. Tällä hetkellä vanhemmilla perinteisillä filmikameroilla kuvaaminen on nostanut trendikkyysarvoaan, joten alan harrastajille Kuvatehdas on oikea paikka. Täällä vielä tiedetään, miten kuvat kehitetään filmiltä oikeaoppisesti.

Villi vinkki: Liikkeessä myydään töpöttimiä (jutun tekijäkään ei tiennyt mitä ne ovat). Kyseessä on kuitenkin kännykän näppäilyyn kehitetty korumainen tuote, jonka saa kiinnitettyä suoraan omaan älypuhelimeen.

facebook

Huomion arvoista vai huomionarvoista? :)

Nojoo... Sain liikkeestä vielä mukaan oman töpöttimen, jonka avulla olenkin ahkerasti töpötellyt puhelintani. Yksi miinus siinä tosin on. En tiedä toimiiko laite samalla tavalla joka puhelimessa, mutta mun Lumiasta menee äänet, kun kiinnitän töpöttimen kuulokeliitäntään (siis sille suunniteltuun paikkaan). En voi puhua puhelimella, mikäli töpötin on kiinnitettynä siihen, sillä tällöin puhelin luulee, että puhelimessa on kuulokkeet paikallaan ja äänten pitäisi kuulua niiden kautta. Pitänee testata töpsöttiä vielä jollakin toisella laitteella.


t. Enni

Kommentit

Lue myös