Hakusessa täydellinen matto

En edes muista, miten monen mutkan kautta päädyin taas ihastelemaan erilaisia mattoja, mutta tässäpä näitä on tullut selattua jo toista tuntia. Matkan varrella törmäsin Kymo SG Phat Shag-, Hay Peas-, Asko Nirvana- ja lopulta Beni Ouarain -mattoihin. 

Ensimmäisenä löysin Kymon SG Phat Shag -maton, joka oli erikoisuutensa puolesta tismalleen sellainen, millaista olen etsinyt. Se on oikeastaan jo vähän siinä rajoilla, että pidänkö siitä vai en. Toisaalta villapötkylät näyttävät läheltä katsottuna vähän oudoilta, mutta jalan alla ne varmasti tuntuisivat mukavilta. Väristyskin olisi kohdillaan, sillä maton pitäisi sopia beige-ruskeaan sohvaan, jonka vaihtaminen ei tule kuuloonkaan.images: Kymo

Sen jälkeen löysin Askosta toisen potentiaalisen mattoehdokkaan. Tämä matto on ehkä kaikista löytämistäni vahvin ehdokas tällä hetkellä ja sen myös saisi hankittua läheltä. Ainut, mikä tässä mättää, on ehkä väritys. Tämä vaaleanharmaa väri saattaisi olla hyvä, mutta en tiedä onko tätä samaa sävyä saatavilla myös isompiin mattoihin. Nirvan-maton hinta ei kuitenkaan ole mikään tähtitieteellinen, vaan tämän voisi saada hyvien alennusten kera saada itselleen jo 300 - 400 eurolla. 

Ja miettikää nyt. Jos maton nimi on Nirvana, niin miltä SE oikein mahtaa tuntua varpaiden alla?

images: Asko

Myöskin huopapalloista koostuva Hay:n Peas -matto on hyvin samankaltainen verrattuna Askon Nirvana -mattoon. Näiden hintaero alkaa kuitenkin olla niin suuri, että kallistun edelleen Nirvanaan. 

images:  HAY / Designdelicatessen

Seuraavaksi törmäsin johonkin aivan muuhun. Tästä matosta ei löydy pötkylöitä, tai huopapalloja, vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan pelkkä kaunis timanttikuvio. 

Itse asiassa Beni Ourain -mattoja oli nähtävillä Hyvinkään asuntomessuilla viime kesänä, mutta en silloin kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Vasta nythän nämä mattovalinnat ovat muutenkin tulleet mulle ajankohtaisiksi. Aloin kuitenkin jo nyt suunnitella pikaista Marokon reissua, sillä nämä matot tulevat sieltä. Kyseiset matot valmistetaan marokkolaisen Beni Ourain -nimisen heimon toimesta paikallisesta villasta. Jokainen matto on uniikki ja maton tunnusmerkkejä ovat vaalealle pohjalle kuvioidut tummat timanttiset kuviot.

images: Beyond Marrakech

Tosin marokkolaiset mattokauppiaathan ovat tunnettuja siitä, että anything is possible. Olen käynyt Marokossa kerran ja reissun aikana ohjelmaan kuului vierailu mattokaupassa. Opas kertoi hyvin, että mitä vaan pytää, se yleensä aina tapahtuu, esim. kuljetukset Suomeen olivat ihan normaaleja. Oikeastaan mikä vaan oli mahdollista silloin, kun he saivat maksavan asiakkaan.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Täydellisen maton löytäminen on kyllä aika haastavaa :/

  mulla oli ainoona kriteerinä, et se on vaalee hapsumatto ja menee divaanisohvan alle joka puolelta. En kuitenkaan insinöörinä ajatellu et siinähän pitää sit olla jo 2 mattoo vierekkäin et divaani mahtuu.. Onneks ikeassa oli just oikeenlainen hapsumatto tarjouksessa sillon vaan joku 30€/kpl. Niillä on nyt sitten menty toistaseks pari vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä saa olka matolla leveyttä, että tämäkin sohva asettuisi hyvin...
   oho, ne ovat olleet halpoja! Mä en ole ihan vastikään katsonut ikean valikoimia, niin pitääpä tutustua. Jotenkin vaan tuppaa olemaan hirveästi sellaisia perusvarmoja karvamattoja. Näkisin mieluusti peruskaupoissa erikoisempiakin vaihtoehtoja!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös