sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Jos valmistuisin tänä keväänä / YO-mekot

Mulla on ollut tapana tehdä "Jos valmistuisin tänä keväänä" -postaus aina näin kevään tullen. Vanhemmat löytyvät täältä ja täältä.

Tämäkään kevät (vai onko nyt vielä virallisesti talvi) ei ole poikkeus, sillä keräsin tähän koosteeseen muutaman ihannemekon *Nellynvalikoimista ja yllättäen mekkovalinnat olivat valkoisia. Valkoinen sopii hyvin lakkiin ja tietysti mekkoa voi piristää erilaisilla kengillä. Ensimmäisen kuvan oikeanpuolimmaisin mekko on mallinsa puolesta hyvin lähellä sitä siskolleni löytämää Top Shopin valmistujaismekkoa. Katsotaan onko mulla vuoden päästä mitään mahdollisuuksia mahtua siihen samaiseen mekkoon, sillä se on niin kaunis.

*VILA / BIRNA DRESS / *B.YOUNG / DAVIE DRESS/ *VILA / TIMMO NEW DRESS
*S'NOB DE NOBLESSE / AISHA DRESS / *CARIN WESTER / ROXY DRESS / *FOREVER UNIQUE / CARMEL DRESS
Ja kenkiä, ikinä ei voi olla liikaa kenkiä... Nämä hyväksyttäisin omiksi valmistujaiskenkäkandinaateiksi. Varsinkin kuvan keskellä oleva valkoinen remmillinen sandaali on aivan järjettömän kaunis (ja varmasti epämukava).
*STOCKHOLM DESIGN GROUP 

*895169-07 SUGARFREE SHOES 

* IRENA NLY WHITE LABEL  (aivan ihanat!)

*DEVAKI NLY SHOES 

*DIVA STOCKHOLM DESIGN GROUP / 895169-07

Ja tässä taas jotain, mitä en ikinä valitsisi valmistujaisiini... Toki kukin tyylillään, mutta tämä ei vaan ole mun tyyliä.
*NLY SHOES / FABULOUS

Tuo ei edes ole ihan sellainen mitä yritin etsiä. Viime vuoden kesäkuussa ihmettelin suuresti tuolla Fuengirolassa valmistuvien tai kesälomille jäävien tyttöjen kenkävalintoja. Noin joka toinen näkemäni kenkävalinta oli ilmeisesti valittu periaatteella mitä por**mpi ja korkeampi, sen parempi. Kengät olivat siis sellaisia 12 sentin muovisella korolla ja 4 sentin platolla varustettuja vaaleanpunaisia satiininaruviritelmiä. Miksi?! (Edit. siis vaaleanpunaiset satiinikengät ovat nättejä, mutta tarkoitan sellaisia tosi övereitä!) 

Mun mielestä kannattaa mieluummin yhdistää herkkään valkoiseen mekkoon (pitsiunelmaan) sirot kengät, ja yrittää pitää kokonaisuus keveänä, tyttömäisenä ja vähän leikkisänäkin. Teräväkärkiset kengät saavat sitä paitsi jalat näyttämään jo siroimmilta kuin paksupohjaiset tylppäkärkiset korkkarit ikinä. Ja on siedettävän koron omaavilla kengillä myös huomattavasti helpompi olla, sillä tuskinpa vaan kaikkia noita muoviviritelmiä on edes tarkoitettu kävelyyn... :D

Nämä yllä olevat kengät ovat siis omalla tavallaan kauniit, mutta eivät minua varten. Jos joku näistä pitää, niin hyvä niin. En vaan itse valitsisi näitä kenkiä omiin valmistujaisiini.

t. Enni

*Sisältää syvälinkin

Sisältöyhteistyö
Kuvat: *Nelly.com

Syö parsaa, Cocollekin maistuis

Parsa on parasta! Huh, tein eilen ensimmäistä kertaa ikinä Hollandaise-kastiketta ja kyllä tuli hyvää. En tosin ole muistaakseni ikinä maistanut kenenkään toisen tekemää kastiketta, niin ei ollut vertailukohtia. Vaan kun ensimmäisen puraisun otin parsasta kera kastikkeen, niin hyvä etten sanonut: "voi luoja...". Maku oli sopivasti sitruunainen, mutta kuitenkin pehmeä ja kermainen.

Keksin parsojen syömisen vasta viime vuonna. Jokapäiväiseen opiskelijabudjettiin ne eivät kuitenkaan sovi (nippu 4,50 €), sillä yleensä tuolla summalla tulee tehtyä kokonainen pääruoka. Valmistin parsat kuitenkin napsauttamalla puumaisen osan pois ja kuorimalla niitä hieman. Sen jälkeen keitin parsoja 4-5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Viiden minuutin kuluttua laitoin parsat kylmään veteen hetkeksi ennen tarjoilua, jotta väri säilyisi kauniina.


Samaan aikaan vispasin hullun lailla Hollandaiseani, ettei se vaan päässyt juoksettumaan. Tehtiin puolikas annos, joka oli ihan riittävä. Keltuaisia meni 1,5 kpl.


Tadah! Ei ehkä ihan niin keltaista tai paksua kuin ohjekuvissa, mutta hyvin teki kauppansa.


Parsat alkupalana ja pitsa pääruokana. Olin aivan ähkyssä puolikkaan pitsan jälkeen ja nyt on sellainen olo, että pitsaa pystyy syömään seuraavan kerran tuossa noin kolmen kuukauden päästä, aikaisintaan.Cookellekkin olis maistunut.
Hyvää pääsiäistä! Me vietämme tänään kaveriporukalla änäri-iltaa.

t. Enni

Ps. Muistakaa Linkittää bloginne!

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Linkitä blogisi!

Sain idean tehdä Linkitä blogisi -postauksen, mutta yllättäen pienellä tvistillä. Erityisesti haluan huomioida oman blogini vakkarilukijoita ja löytää teidän seastanne uusia ja jo hieman unholaan jääneitä lukusuosikkeja! Jokainen tähän postaukseen kommentin jättävä osallistuu siis mukaan! 

Kommenttiin voitte kirjoittaa  milloin aloitte seurata Ennin kengissä -blogia (jos muistatte), vai onko blogini ihan uusi tuttavuus. Toki mukaan saa osallistua myös ei-vakituisia lukijoita, mutta lisäämällä itsesi lukijaksi Bloggerin kautta lupaan ottaa huomioon lukijani ja katsoa bloginne läpi erityisellä huomiolla, kiitoksena teille! 


Katsotaan kuinka monta blogia löydän tulevaa postausta ajatellen, suunnitelmana olisi linkittää niitä ainakin kymmenen. Osallistua voit siis linkkaamalla blogisi (+) jättämällä pienen kuvauksen mistä blogisi kertoo. Lisäksi voitte myös ilmoittaa kuinka pitkään olette viihtyneet blogini parissa! Tervetuloa myös uudet lukijat!


Linkitä blogisi viimeistään 13.4.2013 keskiyöhön mennessä!


t. Enni

Ps. Blogissani on "kommenttien hyväksyminen manuaalisesti" käytössä, joten hyväksyn kommenttinne käsin.


Kiitos kaikille bloginne linkkaamisesta, ja kiitos kommenteistanne: ne lämmittivät sydäntä niin paljon! Alan nyt käydä blogeja läpi! :)

Hiustenkasvatusprojektin väliaikakatsaus

Harvoin tulee taas välitettyä kiitos kuvaajalle, mutta nyt välitän oikein erityiskiitoksen. Kiitos kiitos bf! Canonin 50 mm putki tuo taas vähän erilaista näkökulmaa kuviin, vai mitä? Vaan tässä postauksessa ei nyt ollut pääpointtina valokuvaus, vaan hiustenkasvatusprojektin tila tällä hetkellä.

Uskallankohan nyt tässä paljastaa sellaisen pienen jutun, että olen vältellyt kampaamoita aika huolellisesti viime aikoina. Nyt hiusalan ammattilaiset, peittäkää korvanne! Leikkasin viimeksi hiuksiani kesäkuussa. Kyllä, kesäkuussa, viime vuonna, siis yhteensä yhdeksän kuukautta sitten. Nopealla laskutoimituksella hiusten olisi siis pitänyt kasvaa ainakin yhdeksän senttimetriä. No, toteutuiko?

Uskoakseni.Tässä ollaan nyt lähes vuoden kampaamotauon jälkeen ja hiuksetkin värjäsin viimeksi joulukuussa. Halusin vähän nähdä, että mitä väriä sieltä oikein pukkaa esiin.Ja tällaiset olivat mun hiukset heinäkuun 14. päivä vuonna 2012!! Paljonkohan tuossa on tullut kaiken kaikkiaan lisää senttejä?Vaan nyt hiukset saavat kasvaa vielä ainakin pari kuukautta ja sitten menen kampaajalle laittamaan latvat kuosiin. Mun vinkki/mielipide hiusten kasvattamiseen: Älä leikkaa niitä. Simpele as that.

t. Enni

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Goodies / Kasvoomi / Mirri

Kurkkasin YO-mirritilaisuudesta saamaani goodie bagia ja mitä kaikkea sieltä löytyi. Oman mirrin lisäksi  sain myös FatCloth-liinan, joka on nimensä puolesta kieltämättä vähän ällö, mutta idealtaan hauska. Yksinkertaisimmat ideathan ne ovat aina parhaita.

En tiedä mikä tuo torvi on, kai se vähän enteilee tuota tulevaa vappua...

Mukana oli myös tablettilaukku, josta mun papi taisi olla vähän innoissaan. Suojalaukku sopii täydellisesti sen Samsungiin.Lupasin myös tutustua vähän paremmin tähän Kirsi-Marja Mobergin suunnittelemaan Kasvoomi-onnittelukorttiin, joka on suunniteltu juurikin ylioppilaita varten. Kasvoomi-kortti on saanut inspiraationsa Kirsi Nisosen YO-mirristä ja löytyikin siksi myös saamastani lahjapussukasta. 

Kasvoomi kortteja on kuulemma tulossa myyntiin ainakin Design Foorumiin yhdessä YO-mirrin kanssa. Täytyy sanoa, että tässä on kyllä ylivoimaisesti coolein YO-kortti, jonka olen nähnyt.
Pussin sisältö on kuin suoraan luotu vappua varten. Hiukset kuntoon päärynän tuoksuisella *Four Reasons hiusliimalla, mirri kaulaan, pullo taskuun, torvi soimaan ja sen jälkeen anentaan ruusu ihastuttavalle neitokaiselle. Jos kuuma yllättää, FatCloth auttaa tiukan paikan tullen. Aamulla voi virkistää kasvojaan *MÁDARAn kosteuttavalla geelimäisellä voiteella ja julistaa hyvää vappua kaikille omalla tabletillaan, joka ei hajonnut illan aikana, kiitos suojalaukun. Ja kesäkuussa pitää vielä muistaa tulevia ylioppilaita Kasvoomi-korteilla.

Näettekö, ihan loogista!

t. Enni

*Sisältää syvälinkin
Sisältöyhteistyö

torstai 28. maaliskuuta 2013

LOMA LOMA LOMA

LOMA! Kerrataanpas vielä nopeasti viikon tapahtumat.

Lauantaina vielä hymyilytti:


Maanantaina vähän kiukutti koulu...


Onneksi tiistaina sai skumppaa ja limpparia YO-mirrin lanseerausjuhlissa. Ja sen lisäksi siellä oli vielä ihan törkeän hyviä kuppikakkuja!


Keskiviikkona kävin vetäisemässä nassuun tomaattisen lihapullapastan Johto-cafe:ssa. Söin tätä herkkua viimeksi elokuussa, olikin jo aika.


Tänään torstaina kävin Hämeenlinnassa keskustelemassa eräästä kouluprojektista ja ulkona paistoi edelleen aurinko. Tänään oli kyllä mitä ihanin kevätpäivä, joten harmi, että olin suurimman osan ajasta sisällä.


Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä viikonlopun vinkuvonku: Haluan edelleen tuon Zaran paidan. Silkki tarkoittaa tässä tapauksessa kuivapesua, joten ehkä se ei sittenkään ole paras vaihtoehto mulle.


Loma alkaa ihan kohta, sillä käyn vielä jumpassa. Ja sitten, aaaah. Itseasiassa olen jo myöhässä, apua!

t. Enni

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Päivän detaljit

Muka joku mutruhuuli pah, tänään oli kiva päivä! Kävin taas Helsingissä ja tämä olikin jo kolmas kerta kuuden päivän sisällä. Huomenna olisi tiedossa vielä vähän reissausta, sillä pitää käydä Hämeenlinnassa ja sitten vielä Riksussa salilla. Josko sitten pääsisi Järvenpäähän viettämään pääsiäistä. Loma, taas!

Valitettavasti asukuvat ovat vielä vähän tällaisia yksityiskohtaisempia, koska tuo 50 mm objektiivi jämähti näköjään kiinni kameraan. Vaan ainakin näette nyt tuon kaulakorun käytössä, eikö olekin kaunis?

Aiotteko muuten katsoa tänään tuon Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman ensimmäisen jakson? Aika hurjalta kuulostaa. Miten olisi vaikka Rakas, tuossa on ovi?, tai Rakas, tässä sinulle litsari?

t. Enni

Lue myös