Blogger templates

torstai 31. tammikuuta 2013

Hei mulla on myös talvitakki!

Huh, parempia asukuvia saa kyllä nyt hakea! Pistän vielä viime viikkoa paremmaksi, sillä lukuunottamatta sitä, että järkkäri on edelleen eri paikkakunnalla, niin myös pokkaristani on akku parhaillaan loppu, enkä ole saanut aikaiseksi ladata sitä. Onneksi on puhelin ja PhotoBeamer, jonka avulla saan kuvistani jopa postimerkin kokoisia!

Toisaalta mitäpä sitä asuja kuvailemaan, kun ei niissä paljoa nähtävääkään tällä hetkellä ole. Yritän tehdä parannuksen lähiaikoina.


Mitä mä nyt sitten himoitsen kaupoista? Pörrötakki, raidallinen bleiseri, mustat nilkkurit/bootsit, biker-takki, ruudullinen metsuripaita, lämmin pooloneule ja joku ihana koristekirjailtu paita olisivat enemmän kuin tervetulleita kaappiini.

Taidanpa tehdä kollaasin himotuksista, jahka sellaiset jostain nettikaupasta löydän!

t. Enni

Mitä tarjolla tänään?

Yllättäen mulla on nyt reilut kaksi kiloa appelsiineja, mutta nepä maksoivat vain 25 senttiä! Tiedänpä ainakin, mitä syödä tällä viikolla potentiaaliseen makeannälkään.


Sisko myös herätti mun mansikkahimon, sillä hän lähetti mulle tällaisen kuvan aamulla. Ilmeisesti sesonki on alkanut, mutta mun täytyy odotella vielä 22 päivää!


t. Enni

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Vuoden asut

Tässä olisi vuoden asukuvia napattuna jokusista postauksista. Ei tämä yhtään myöhässä tule, kohtahan on jo helmikuu... Vaan koska pukeutumisinspiraatio on nyt yhtä kuin nolla, niin kelpaahan näitä katsella ja muistella.


Ärsyttää, että kuvan kuvien 1 ja 2 saappaat ovat menettäneet täysin muotonsa, eivätkä ne enää tue jalkaa. Muutaman viikon päästä suunnitelmissa onkin katsoa Dunnesin tarjonta siltä varalta, että löytäisin sieltä vaikka uudet saappaat. Enkä muutenkaan malta odottaa, että pääsen taas kiertelemään lempikauppoja. Blanco täältä tullaan, Stradivarius mulla on ikävä sun tuoksua. Mulla pyörii mielessä vaan raitatrendit (ok, ei inspis ole siis ihan nolla), mutta aion pitää kukkaron nyörit visusti kiinni aina lomaan asti.

Mutta jokoo saa fiilistellä? Malaga!


t.Enni

Takkahuoneen laatat

Remontti alkaisi olla siinä vaiheessa, että huomenna kiinnitetään laatat takkahuoneen lattialle. Ihan hyvä tässä vaiheessa alkaa pohtia sitä, että mitenhän se sitten kannattaisikaan laatoittaa. Eilen tuossa puolen yön aikoihin photoshoppasin parissa minuutissa demonstraation, että kumpi sitten olisikaan paremman näköinen. Ei oikein osattu päättää.

Mä puollan tätä tällaista tyyliä, että laatat ei mene suoraan peräkkäin...


...mutta ei se perinteinenkään laatoitus huonolta näytä.Kuvitelkaa tämä takkahuoneen lattialle. Help! :D

t. Enni

Lähikauppa

Kuka ostaa tänään vähän appelsiineja? Lähikaupan tarjoukset vetävät kyllä välillä sanattomaksi.


Näin siis Riihimäellä. Ja kun nyt herkuista taas puhutaan, niin arvatkaa mitä? Mun karkiton tammikuu loppuu ihan kohta ja sitä on kestänyt jo yli kuukauden! Kaikki on sittenkin mahdollista?

t. Salmiakkinarkkari

Kuva: K-Supermarket Keskuskatu


tiistai 29. tammikuuta 2013

Photari ja paljon muuta ilmaiseksi!

No nyt sen Photarin saa ilmaiseksi, tai saa ainakin mahdollisesti!  

Te rakkaat lukijani olette aika ajoin kyselleet, että mistä voi saada Photoshopin ja tässä teille vastaus: TÄÄLTÄ (ehkä). EDIT: LINKKI POISTETTU 2016. EI SAA ENÄÄ LADATTUA! Ehkä siksi, että tässäkin on rajoituksensa. Se ei välttämättä toimi uudemmilla käyttöjärjestelmillä, mutta ainakin Vistalla ja Windows 8:lla toimii, ja lisäksi sinun tulee vielä kirjautua sisään Adobe-tunnuksellaWindows 7 -käyttöjärjestelmällä asentamista en ole vielä testannut (enkä Macilla asentamista), joten mua saa infota, mikäli joku saa / ei saa sitä toimimaan. Samaten voitte infota mua siitä, onnistuuko tunnuksen luominen, sillä mulla oli sellainen jo ennestään.

Asensin tuotteet yksitellen, eli en asentanut koko pakettia. Tällä hetkellä asennan Premiere Pro 2.0 -editointiohjelmaa (jes, ei enää ikinä Movie Makeria) ja Photaria ehdin jo tätä postausta tehdessäni testata.  

Miksi se sitten on ilmainen? Sekaannuksesta voitte lukea mm. täältä.Lataa tiedostot täältä


Sen verran haluaisin vielä sanoa, että mielestäni on ihan sama, mikäli  käytössä ei olisikaan aina uusinta versiota esim. Photoshopista. Peruskäytössä nimittäin kukaan amatööri (eikä moni ammattilainenkaan = minä khöhöm) ei edes tarvitse kaikkia uusimpien versioiden hienouksia, eli sikäli ei ole mitään väliä minkä version omistaa. 

Olen testannut läpi Elements 2.0, Photoshop 7.0, CS2, CS3, CS4, CS5 ja CS6 -versiot ja pääasia on suurin piirtein se, että kunhan tasot ja ctrl + shift + L toimivat, niin kuka tahansa saa kuvilleen tehtyä ihan mitä vain. Ja haastavampaakin muokkausta voi ihan hyvin toteuttaa, jos vaan osaa kiertotiet. Vai huomaatteko ikinä mun blogikuvista, että minkä postauksen kuvat on tehty milläkin versioilla?

Välillä blogikuvat on tehty vuonna 2002 julkaistulla versiolla ja välillä koulussa toiseksi uusimmalla, ja välillä joltain niiden väliltä (nyt meni kieli solmuun). Ihanaa luksusta on tosin se, mikäli Actions ja Curves -työkalut toimivat. Ja arvatkaa mitä? Ne toimivat tässä CS2 -versiossa!

Taitoa on osata työskennellä vanhoillakin työkaluilla. 
(Enni K, Ennin kengissä, 29.1.2013.) 

Ps.


t. Enni

Voita yhdeksän ruokalajin tastingmenu kahdelle

Makoisia uutisia! Cityshoppari järjestää kilpailun, jossa kaikilla osallistujilla on mahdollista voittaa yhdeksän ruokalajin tastingmenu kahdelle ravintola Farangissa. Palkinnon arvo on hulppeat 200 euroa. Kannattaa osallistua, tiedossa olisi varmasti aika ikimuistoinen kokemus!

Kilpailu on päättynyt! 

En ole aiemmin sen kummemmin tutustunut CityShoppariin tai sen tarjoamiin etuihin, mutta lukemani mukaan kortista on hyötyä varsinkin silloin, kun on liikkeellä kaverinsa kanssa. Tällainen korttihan on muuten todella hyvä vaihtoehto, mikäli opiskelijakortti ei enää ole voimassa ja se maksaakin oikeastaan ihan saman verran.
Kortilla saa ravintoloissa & kahviloissa alennusta jopa -50 %, tai sitten etu voi olla esim. kaksi pääruokaa/menua/aamiaista tai erikoisannosta yhden hinnalla. Edut ovat voimassa koko Suomessa ja eniten niitä taitaakin löytyä pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja Turusta. Kannattaa käydä tutustumassa etuihin lisää, sillä niitä näytti olevan paljon. 

Vaikkei kortin tilaaminen tällä kertaa innostaisikaan, niin muistakaa ainakin osallistua arvontaan!

t. Enni

Mainosyhteistyö

maanantai 28. tammikuuta 2013

Uusi viikonloppu

Sain uuden viikonlopun, koska menen seuraavan kerran vasta torstaina luennoille, uh ihanaa! Menin kuitenkin tänään jo aikaisin kouluun ja kärvistelin siellä aina neljään asti. Sen jälkeen kärsin päänsärystä, mutta sain raahattua itseni Buranan voimin kiertoharjoittelutunnille. Nyt pyhitän illan vain olemiselle. Meillä on nyt riisipuuro liedellä ja seuraava suunnitelma olisi joko katsoa Täykkäreitä tai Game of Thronesin uusintoja. Remonttikin edistyy hyvää vauhtia. 


Äiti muuten voitti itselleen jostain kilpailusta saunalampun. Ihan näin puhtaasta mielenkiinnosta tutkailimme tietysti saunalamppujen yleistä hintatasoa ja selvitimme, että tällaisten vastaavien hinnat lähtevät jostain 80 eurosta. Aika hyvä hinta saunalampulle...
Ei mulla ole nyt mielessä mikään muu kuin riisipuuro, joten son moro!

t. Enni

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vaalea takkahuone

Teen tällä kertaa vähän toisenlaisen postauksen. Kotikotiin tehdään remonttia ja takkahuoneen laminaatin on korvaamassa vaalea laattalattia. Yleisilmeestä haluttiin muutenkin melko vaalea, sillä viimeiset vuodet takkahuonetta on peittänyt tumma laminaattilattia ja tummanpunainen seinä. Vaikka vaalea onkin ehkä maailman ennalta-arvattavin väri / teema sisustuksessa, niin näin silti nyt teemme.

Olen tässä viime kuukauden aikana ehtinyt kiertää monet laattakaupat ja voin sanoa, että luonnonvalkoisen, rustiikkisen ja reunoistaan vähän kuluneen näköisen laatan löytäminen ei ole helppoa. Tuntuu, että kulunut ja valkoinen eivät vaan mahdu samaan lauseeseen. Tällaista sitten kuitenkin löytyi, tosin nämä eivät olleet ihan niin kuluneen näköisiä kuin olisimme toivoneet, mutta ainakin ne ovat melko vaaleita.
Seinän aitokivi sen sijaan löytyi paljon helpommin. Pohdimme pitkään paria eri vaihtoehtoa, mutta tähän päädyttiin. Väreissä on aika paljon vaihtelua, mutta ne sopivat kuitenkin niin lattialaattaan kuin talkin väriseksi maalattuun seinäänkin. Ja tulee siihen valkoiseenkin vähän kontrastia.

Millaisesta sisustuksesta te pidätte?

t. Enni

lauantai 26. tammikuuta 2013

College

Pidetäänkö? No pidetään!Mulle kommentoitiin tästä alemmasta kuvasta, että tää on se hetki, ennen kuin alat itkeä. Ja mä ihan tosissani mietin tätä kuvaa ottaessani, että tämä on nyt mun jes pidetään paita -ilme! Hämmentävää oli myös se, että sain samanlaista kommenttia pitäessäni viestinnän tunnilla puhetta Naked Truth -tempauksesta. Näytin kuulemma siltä, että purskahdan itkuun ihan milloin tahansa, vaikka omasta mielestäni yritin vaan olla mahdollisimman vakuuttava puhuessani. Haha, se meinasi sitten mennä jo vähän liian vakavaksi! :DKeittelen täällä mun uutta bravuuria, kaalilaatikkoa. Monet vihaa, meitsi rakastaa. Kannattaa oikeasti kokeilla, sillä kotitekoinen kaalikeitto ei ole mitään verrattuna esim. siihen harmaaseen koulun kaalilaatikkoon.

t. Enni

perjantai 25. tammikuuta 2013

Loppuunmyyty

Mun Hennesin paketti tuli tänään ja yhyy lievä pettymys! Ensinäkin se MMM-koru oli loppuunmyyty, mikä harmittaa, sillä se oli juuri se ainut haluamani asia. Harmaa college taas oli liian iso, olisi vaan pitänyt uskaltaa tilata koon pienempi. Mutta mitenhän on tämän laita, kutistuisikohan tämä pesussa? Todennäköisesti ei, sillä vain ne vaatteet, joiden ei haluaisi kutistuvan, tuntuvat aina kutistuvan... 

Lisäksi paketissa mukana tullut farkkupari ei sekään täyttänyt odotuksiani. Ne olivat sellaiset kiiltäväpintaiset todella joustavat housut, mutta en kutsuisi niitä farkuiksi.
Kysymys onkin nyt se, että pidänkö tämän vitosen paidan, johon tulee nyt tietysti toimituskulut (toiset viisi euroa) päälle? Harmittaa vieläkin se koru ääh...

t. Enni

torstai 24. tammikuuta 2013

Mustaa pitsiä

Kävin eilen yökyläilemässä samaisessa paikassa, jossa järkkärini ja kaukolaukaisin majailevat. Uhrasin noin viisi minuuttia pakkasessa saadakseni jotain materiaalia blogiin ja tässä sitä nyt on. Lavastin myös viimeiseen kuvaan eilisen vaatteita ja Cocon!Tämä paita on yksi joulunjälkeinen aleostos (KappAhl). Vaikka siinä on hieman liian isot hihat, en aio vielä ommella niitä pienemmiksi, sillä ihan varmasti nuo puuvillaosiot kutistuvat pesussa. :( Mikä siinä on, että aina lempparit kutistuvat??Nauttikaahan kauniista ja aurinkoisesta pakkaspäivästä, tää tyttö lähtee nyt jumppaan!

t. Enni

Ps. Bloggarit hoi, kiinnostiko teitä Buzzador?

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Enninpäivä

Huomenta! Aamupala nassuun ja kouluun. Pitäisi valmistautua suureen aivojumppaan, sillä ihan pian pitäisi keksiä joku liikeidea, jolla sitten osallistua erääseen kilpailuun. Ei ole muuten hajuakaan, että mitä ihme ideaa voisi alkaa jalostaa. Koulusta matka jatkuu kuitenkin suoraan Järvenpäähän nimipäiväillalliselle.


Hyvää nimipäivää kaimat!

T. Enni

tiistai 22. tammikuuta 2013

Syömingit

Mun kamerasta loppui akku, eikä mulla tietenkään ole laturia mukana. Loppuviikko mennään siis puhelimen kameralla. Tällaista siis tänään, perusjuttuja. Vaikka olinkin pukeutunut kerrostaen, olin aivan jäässä koulussa. Note to self, osta hullun lämpimiä neuleita, että tarkenee.


Sain eilen järjettömän leipomisvimman ja kävin hakemassa kaupasta kananmunia. Tarkoituksena oli tehdä yhtä kaikkien aikojen karppaus-reseptisuosikkiani, eli leivänkorviketta, mutta alun sauvasekoitinvatkauksen takia eka satsi meni vähän pilalle. Paras tulos tuli ihan vaan vispilällä.

Vaikka en enää olekaan ns. karppaaja, en juuri syö perunaa, riisiä tai leipää. Pastaa kyllä söisin vaikka joka päivä, mutta esim. riisistä en vaan pidä. Tällaisen karppiherkun yhteydessä joutuu kuitenkin hieman katsoa päivän muita syömisiä, sillä kevyen valkuaisvaahdon lisäksi juustopallerot (se on niiden nimi!) koostuvat leivinjauheesta, pienestä määrästä vehnäjauhoja ja tietysti juustosta.

Mutta hyvää on!Vaan arvatkaa mitä? Tasan kuukauden päästä ahdan masun täyteen mansikoita, Espanjassa!!t. Enni

maanantai 21. tammikuuta 2013

Asu(nto)kuvia

Soriii olen niin laiska ja kiireinen yhtä aikaa, etten ole ehtinyt postata. En saanut edes yhtä ainutta asukuvaa otatettua viikonloppuna, koska halusin vaan muurautua sisään ja löhötä kotiasussa. Kun tuli kotiinlähdön aika, odottelin yli puoli tuntia myöhässä ollutta junaa ja olin vielä tietysti hieman odotettua myöhemmin kotona. 

Kuvailin kuitenkin asuntoni yksityiskohtia, jotta jää sitten muistoja tästäkin asunnosta. 


Ja ikuistinpa vähän tunnelmia myös viime perjantailta, kun aamulla klo 7:40 oli ulkona -24 astetta pakkasta.
Eikä varmaan monelta löydy tällaista makuuhuoneesta! ;) Mun citybike, maailman parhaiten kulutettu 40 euroa.


Ainiin, sain mukavaa sähköpostia vähän aikaa sitten, sillä Muotiblogi.fi-sivusto lisäsi mun blogin Nousu-osioon! Ennin kengissä (ja monta muuta mielenkiintoista blogia) löytää siis sitäkin kautta.

Nyt Satuhäät!

t. Enni

lauantai 19. tammikuuta 2013

L'Oreal Lumi Magique vs. Dream Matte Mousse

Samja suositteli mulle reilu viikko sitten postaamaani meikkivoide-postaukseen L'Oreal Lumi Magique
-meikkivoidetta. Sattuipa juuri sopivasti, sillä Olivia-lehden mukana tuli tuon meikkivoiteen testeri ja päädyin kokeilemaan sitä. 


Väri oli iholleni vähän liian keltainen, mutta testasin sitä silti. Ei se huonoa ollut, mutta toisaalta lopputuloksesta tuli vähän samanlainen vaikutelma kuin mistä tahansa muustakin meikkivoiteesta. Tämä meikkivoide tosin on hohtavaa, mutta loppupuuteroinnin jälkeen tuote ei eronnut minkään muun jo testaamani meikkivoiteen ulkonäöstä ja tuntumasta, sillä tästäkin tuli aika matta (ja nenänpää oli ihan kuiva). Tämän meikkivoiteen peittävyys oli aika normaali, mutta toisaalta eihän sen tarkoitus olekaan peittää tummia silmänalusia ja pieniä näppyjä. Näitä varten pitäisi omistaa joku hyvä peitevoide...

En ainakaan vielä hihku innostuksesta, joten jatkan testaamista siihen asti, kunnes testeri loppuu.Viime viikonloppuna taas testasin Dream Matte Mousse -meikkipohjaa, joka toimi mielestäni ihan yhtä hyvin. Se on ehkä hieman peittävämpää, mutta se taas ei jämähdä ihoon yhtä hyvin kuin nestemäiset meikit. Tuntuu, että tästä moussesta irtoaa vaatteisiin vähän enemmän tavaraa, mutta ehkä senkin välttää pienellä puuteroinnilla. Ottaen huomioon kuitenkin tuotteiden hintaeron, kallistun tällä hetkellä vähän enemmän moussen puolelle.

Etsintä jatkuu...

t. Enni


perjantai 18. tammikuuta 2013

Viikon kootut - Syväjäätyminen ja Clarins-kulmakarvapaletti

Hylkiöneuleella mentiin taas tänään, koska -24 asteen pakkanen aamulla vähän pakotti niin. Pieni syväjäätyminenkin ehti tapahtua koulumatkalla, vaikka olin varustautunut tekoturkishatulla, tekoturkiskaulahuivilla, toppatakilla (+hupun tekoturkiskarvareunuksella) ja hanskoilla, joissa oli myös tekotur... no ymmärrätte varmaan pointin, oli siis lämmintä päällä. Vaan ei kukaan muistanut mainita Ennille, että pue hyvä ihminen myös pitkikset farkkujen alle, tai toppahousut niiden päälle.

Ei muistanut ei, sitten jäädyttiin.


Viikon paras meikki on ihan millä tahansa mittapuulla mitattuna tässä. Clarins Eyebrow Kit Pro Palette -kulmakarvapaletilla saa tehtyä paitsi kauniit kulmakarvat, niin myös vaikka kokonaisen silmämeikin. Tällä kombolla on hintaa Suomessa komiat 50 euroa (joissain myyntipaikoissa vielä rapiat päälle), joten jos onnistun tätäkin vaan löytämään ulkomailta hieman halvemmalla (kuten muuttolainen teki), niin tervetuloa vaan meikkipussiini.

Aion vähitellen uudistaa koko meikkipussini sisällön ja yrittää valita sinne pitkäkestoisia tai riittoisia ja monikäyttöisiä meikkejä. Seuraavaksi pitäisi varmaan päättää, että minkä poskipunan ja luomivärin sitä valitsisi. Siinähän niitä olisi jo pitkäksi aikaa.
Mutta viikonloppuja!

t. Enni

Lue myös