Vuosi tyvikasvun värjäämisestä

Viime vuoden takaisia kuvia on kiva selata, sillä nytkin tajusin, etten ole pitkään aikaan käyttänyt kuvan piikkareita. Jäin selailemaan kuvia myös siksi, että näkisin miltä hiukseni näyttivät vuosi sitten.

Tasan vuosi sitten päätäni koristi parin sentin juurikasvu. Viime vuoden marraskuussa lopetin hiusten värjäämisen, sillä halusin kasvattaa takaisin omaa väriä. En edes muistanut millainen oma värini on! Ensimmäiset kuukaudet olivat tuskaa, sillä hiusten tyvi eli ihan omaa elämäänsä. Ei puhettakaan, että olisin voinut olla ilman hiustenpesua päivää pidempään.

IMG_2094 copy

Meni muutama kuukausi, että hiukseni tottuivat värjäämättömyyteen. Toisinaan ikävöin hiusten värjäämistä, sillä värjätyt hiukset pysyivät puhtaampina pidempään. Juurikasvun värjäämistä ja muutenkin siihen menevää rahamäärää en tosin ikävöi.

Onneksi nykyään voin olla jo muutaman päivän pesemättä hiuksia, tosin harvoin tällaisia tilanteita edes tulee. Olen kova saunomaan ja lisäksi salipäivisin hiukset pitää joka tapauksessa pestä. Olen muuten ihan ihmeissäni siitä kuinka jotkut bloggaajat ovat kertoneet pesevänsä hiuksiaan noin kerran viikossa. Ymmärrän, että kuivashampoolla pääsee jo aika pitkälle, mutta silti. Miten?!

img_3446
img_23445

Eräs lukija (Muru) kyseli lähestulkoon vuosi sitten, miten mun liukuvärjäyksen kanssa kävi, sillä olin kirjoittanut aiheesta pari vuotta sitten postauksen, jossa haaveilin liukuväristä. 17.1.2013 vastasin hänelle: 

"Nyt kasvatan omaa liukuvärjäystä, koska en aio enää pitkään aikaan värjätä hiuksiani. Tulee mitä tulee, mutta kiva nähdä omaa väriä välillä :D"

Alin kuva on otettu viikko sitten ja siitä huomaa hyvin kuinka juurikasvu on kasvanut. Ei mun tarkoituksena ollut oikeastaan enää kasvattaa mitään liukuväriä, vaan lähinnä vain tutkailla omaa hiusväriäni. Ei kai se liukuväri ole ihan niin trendikäskään enää, vai?

Tämän verran hiukseni ovat kuitenkin kasvaneet vuodessa ja melkein saman verran olen niitä lyhentänyt kampaajalla. Tänä vuonna olen ainoastaan yhden kerran värjännyt hiuksiani kestovärillä, mutten silloinkaan koskenut tyvikasvuun. Muuten olen käyttänyt sävyttäviä hiusvärejä (hoitoaineita) ja hiuspuutereita pinkkeissä ja sinisissä sävyissä. Ne tuovat kivaa vaihtelua tuohon blondiin tukkaan, jos siihen meinaa kyllästyä.

Ja tällä jatketaan.

t. Enni

ps. Tuota lumen määrää!

Kommentit

 1. Täällä sama homma. Värjäsin viime jouluna hiukset ja tässäpä tämä luonnon suoma vuoden kasvanut "liukuvärjäys" nyt sitten on ja taidan pitää tästä kiinni, kun en osaa muutakaan päättää. Sitte harmittaa jos lähtee taas sörkkimään jotain puoliks suunniteltua..:-D Toisaalta olis kiva, että olis vaaleampi tukka ja toisaalta vähän tummempi ja raidallisempi ja lyhyempi ja paksumpi ja ja ja...Huoh, naiset. Ps. Tuo sun tukka on kovin ihana ja niin pitkä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mulla on ihan sama, ei raaski värjätä! Olis mustakin kiva kyllä testata vaikka mitä, varsinkin pastellisia sävyjä, jotka vaativat todella vaalean pohjan... ;D Niin.. Naiset!

   Oi kiitos <3

   Poista
 2. aluksi minäkin ihmettelin miten hiukset voi pysyä puhtaina jopa viikon..aikaisemmin pesin hiukseni päivittäin. otin sitten jossain vaiheessa itseäni niskasta (vai pitäisikö sanoa hiuksista) kiinni sillä päivittäinen pesu on huonoksi hiuksille ja lisäksi en jaksanut aina rampata suihkussa :D joten aloin pikku hiljaa pidentämään pesuväliä ja nyt olen siinä pisteessä, että pystyn noin viikon olemaan pesemättä hiuksiani ja ne ovat ihan jees (jopa ilman kuivashampoota!) aluksi tietenkin voi olla tuskastuttavaa olla edes yksi päivä likaisilla hiuksilla, mutta aina on kuivashamppoo ja hätäponnari :) kärsivällisyys palkitaan tässäkin asiassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa niin uskomattomalta! Onko sulla värjätyt hiukset?

   Olis tosi hienoa, jos oma pää pystyis samaan. Tosin koska saunon vähintään 2-3x viikossa, en voisi olla noin kauaa pesemättä hiuksia! Olen koukussa saunaan... :D

   Poista
  2. on värjätyt, mutta nyt en ole kyllä moneen kuukauteen värjäillyt :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös