Ruokasooda ei edelleenkään toimi

Viime aikojen kuumin ja eniten tunteita nostattanut blogini postaus on ihan selvästi ollut vanha Ruokasooda + ihottuma = ei toimi -kirjoitus. Moni kommentoija on ymmärtänyt postauksen alkuperäisen pointin, eli siis sen, että ruokasooda ei mahdollisesti paranna ihottumaa. Tämän ovat siis kokeneet ne ihmiset, jotka ovat postauksen perään jättäneet kokemuksiaan soodarasvan toimimattomuudesta. 

Mua taas vähän inhottaakin kirjoittaa tästä aiheesta, sillä tämä ei ihan kuulu blogini aihepiiriin. Se onkin syy, etten aikaisemminkaan lähtenyt analysoimaan ihottuman yksityiskohtia sen kummemmin. Halusin vain selventää, että alunperin postauksen pointtina ei ollut esitellä ihottumaani kuvien kera, vaan näyttää mitä ruokasooda sai aikaan lievälle ihottumalle. Ennen-kuvassa ihottumaa sai tihrustaa suurennuslasilla, mutta jälkeen-kuvassa ihottuma oli pahentunut muutamassa päivässä aika paljon. Tämä siis kaikessa yksinkertaisuudessaan oli postauksen idea. Ruokasooda EI toimi.

Voisitko selittää, mitä PAHAA tuossa ihottumassa on? Pari pientä näppyä, ja ollaan heti itkemässä. Itsellä on punaista, kutisevaa ja hilseilevää ihottumaa ympäri kehoa, ei muutaku Hydrocortisonia kroppaan ja menoks. En vain voi ymmärtää tuollaista pikkuasioille itkemistä. -AnonyymiMun vinkki muille ihottumasta kärsiville on se, että älkää ainakaan jatkako ruokasoodakokeilua, vaan hakeutukaa ihotautilääkärille, että oireilun syy saadaan selville. Mun kohdalla ratkaisu löytyi lääkärin määräämästä lääkevoiteesta. Toivottavasti jokainen muukin saa apua omaan ihottumaansa. 

Siis tämäkö on sun käsitys painajaismaisesta ihottumasta? Mä en nää edes mitään ihottumaa. -Anonyymi

Lääkäri sanoi vielä, että raakaan perunaan, tomaattiin ja tietysti ananakseen koskeminen olisi tästä edes hyvä suorittaa hanskat kädessä, sillä kaikki tällainen voi pahentaa tilannetta. Tärkeää on myös kuivata kämmenet (huom. sormien välit!) jokaisen käsienpesun jälkeen erityisen hyvin. Tuo käsien kuivaus koskee oikeastaan ihan meitä kaikkia suomalaisia ainakin näin talviaikaan. Näillä neuvoilla olen mennyt ja ainakin nyt tilanne näyttää siltä, että monen vuoden piina on vihdoin ohi.

Toivottavasti näistä neuvoista oli hyötyä jollekin samankaltaisista oireista kärsiville. Vaan ruokasoodaa Ennin kengissä ei edelleenkään suosittele.

t. Enni

Kommentit

Lue myös