Kohti omaa kotia

Mä olen nyt ihan hitsin kriittinen, mutta jotenkin päivän asukuvat olivat tänään huonoja. Vika ei todellakaan ollut kuvaajassa, vaan mussa, sillä kuvia kuitenkin napsittiin niin monta. Jotenkin viikonlopun mässäys näkyy heti silmien alla. Sen lisäksi aina näissä 50 millisellä otetuissa kuvissa näytän mielestäni tavallista isommalta. Ei siis ihme, että laajiksella otetut kuvat näyttää paremmilta... ;)

Mä ravasin tänään koko päivän asuntoesittelyissä, tarkalleen ottaen kuudessa eri kohteessa tuli käytyä. Yksi sellainen löytyi, joka tuntui ja näytti ihan kodilta. Asuntoesittelyiden takia uskalsin vihdoin pukea päälleni vähän kevyemmän takin. Oletteko huomanneet, että toisinaan Suomen syksy on niin lyhyt, että tällaisten takkien hankkiminen tuntuu oikeastaan vähän turhalta? Tämäkin oli päällä vasta toista kertaa.

IMG_4490 copy
IMG_4485 copy

Tästä päästäänkin siihen, miten taas ärsyttää olla lähes rahaton opiskelija. Siis selventämisen vuoksi, minä en ole vielä ottamassa asuntolainaa. Tarkoitus kyllä olisi heti, kun sopiva työpaikka löytyy. Tilanne on kuitenkin sellainen, että lähes kymmenen vuoden yhteiselon jälkeen yhteinen asuntokin olisi ihan kiva juttu...

Niinpä... Hyvä puhua siitä, että olen rahaton, kun päällä on vasta kaksi kertaa käytössä ollut takki ja MK:n laukku eikö? Siinäpä se. Mitä hittoa teen takilla, jota voi käyttää vain noin kerran puolessa vuodessa? Ja laukkua suunnittelin yhteensä vuoden, eikä sekään ollut kuin reilun satasen.

Mun tekisi ihan hirvittävästi mieli lähteä vaatekaupoille ja hankkia kaikkia ihania juttuja, mutta ei voi. Kaikki aiemmin hankitut jutut on jo hankittu, eli ne ovat vanhoja ja niihin on aina säästetty hartaasti. Nyt ei ole edes sen kummempia töitä, jotta uusiin mielitekoihin voisi alkaa säästää.

IMG_4459 copy

Kuinkakohan monesti katson kateellisena toisia muotiblogeja ja alati vaihtuvia päivän asuja... Mullakin on jopa kahdet käyttöfarkut itselläni, yritä siinä sitten kyhätä mielenkiintoisia päivän asuja. Haluaisin kovasti uusia kaappiani hieman grungehenkiseksi, mutta enhän mä esim. omista yhtään ruutupaitaa! En myöskään omista ylipäätään yhtään valkoista kauluspaitaa, jota periaatteessa voisi pitää niin asussa kuin asussa, ja joka on klassikko. Sen sijaan omistan takin, joka ei edes lämmitä.

Tästä syystä olen alkanut kerätä jo uutta kirppissatsia. Säästöt nyt periaatteessa tulisi käyttää siihen tulevan asunnon meneviin kustannuksiin, mutta katsotaan jääkö mulle jotain muutakin käteen. Esim. ihan vaan elämiseen. Mä oikeasti pohdin järjestäväni blogissa taas jonkinlaisen "lempparitavarat -joulukalenterin", mutta no ei puhettakaan, että uusia blogissa näyttämisen arvoisia hankintoja olisi syntynyt vuoden aikana 24 kappaletta!

Muistelin muuten juuri tänään sitä, miten en enää nykyään osta uusia vaatteita muuten kuin alennuksesta. Tämän kuvan ainoat normaalihintaiset tuotteet ovatkin olleet koru (9,90 euroa) kengät (35 euroa) ja takki (20 euroa). Ei niitäkään olisi tullut ostettua ilman suhteellisen edullista hintaa. Muuten asu on kyhätty alennetuista tuotteista, kuten 90% koko vaatekaappini sisällöstäkin. Aletuotteissa onneksi säästää ja tekee yleensä kivoja löytyjä. Paitsi tietysti jää trendeissä jälkeen.

IMG_4507 copy
IMG_4480 copy

No en valita. Se, että pääsee pian oman (tai joskus oman) katon alle tuntuu kivalta. Onhan sitä tähänkin asti pärjätty aika vähällä, joten eiköhän sitä pärjätä tästäkin eteenpäin. Ainakin tulot kokevat pienen korotuksen heti, kunhan opinnäytetyö tulee kirjoitettua valmiiksi. Tällä hetkellä opintotuki kuluu kokonaisuudessaan koulumatkojen maksamiseen. Mulla ei siis käytännössä ole yhtään käyttörahaa, ellen saa tehtyä töitä blogini avulla. Tässä tilanteessa muistan kyllä myös niitä, joilla ei ole edes varaa asua omassa kodissa. Ei mullakaan ollut, mutta onneksi oli vielä mahdollisuus muuttaa takasin vanhaan kotiin. 

Toivottavasti ette siis hermostu, jos sisältöyhteistöitä näyttää olevan välillä runsaasti. Yritän vain elää. Kun jouluna kerätään rahaa erinäisiin lippaisiin, aion osallistua sillä vähällä millä pystyn.

t. Enni

Kommentit

 1. Muistan nuo opiskeluajat hyvin... isosti tsemppiä! Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että itse seuraan mielummin sellaista blogia, jossa yhdistellään samoja vaatteita eri tavalla, koska sitä kai se "tavallisten" ihmisten pukeutuminen on. En minä ainakaan osta joka viikko uusia vaatteita.... ihan jo kulutuksenkin kannalta olisi vähän huolestuttavaa jos kaikille olisi joka viikko jotain uutta esiteltävää. Ja hei, minäkin ostan melkein kaikki vaatteet alennuksista, joten jotkut tavat näköjään hitsautuu ihmiseen :)

  Tee sisältöyhteistyötä jos siltä tuntuu!

  Ja minun mielestä asu näyttää kivalta ja sinä näytät kauniilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Piristit päivääni paljon. :)

   No niinhän se on... Ei sitä aina edes ajattele miten paljon sitä edes kuluttaisi, jos ihan koko ajan hankkisi jotain uutta. Nytkin tuntuu, että vuoden välein kirppispöytä on ihan pakollinen juttu. Ja alevaatteet on jees! haha :D

   Poista
 2. Ihana asu <3 Mä olen myös sitä mieltä, ettei bloggaajilla tartte joka asussa olla aina uusia vaatteita! Oon itse omasta mielestäni huono yhdistelemään vanhoja vaatteita uudella tavalla ja sen vuoksi asupostaukset aina vähän jäävät :D pitäisi opetella! Täällä myös sama opiskelijoille tyypillinen ongelma rahankäytön suhteen. Vaatteisiin menee vähän liikaa rahaa, vaikka olisi oikeastikin tärkeämpiä juttuja mihin sitä rahaa voisi laittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! ja kyllä sen huomaa ihan oikeasti, Pivo puhelimessa ilmoittaa, että lähes kaikki viimeaikaiset ostokseni ovat olleet kouluruoka ja tee, kouluruoka, tee kauppa ja sitä samaa rataa :D Ja siihenkin menee yllättävän paljon kuussa, jos ottaa huomioon, että se opintotuki meni jo junalippuihin. ;D

   Olen kans itse vähän huono yhdistelemään ylipäätään mitään vanhoja juttuja. Tai no paita, koru ja farkut onnistuu, mutta kerrospukeutumisesta olen aina ollut muille tyylitaitureille kade!

   Kiitos! <3

   Poista
 3. Ihan sama juttu itsellä, ei meinaa rahaa riittää vaatteisiin, joita haluaisi ostaa. Ja lisäksi olisi muutakin ostettavaa, esimerkiksi sisustusjuttuja, uusia huonekaluja yms. Valmistun koulusta keväällä ja olisin niin onnellinen, jos pian löytäisin töitä. Voisi joskus säästöönkin laittaa rahaa ja ostella enemmän "turhia" juttuja.
  Mut tosi kivoja asuja mun mielestä on sulla aina täällä blogissa näytillä! Muutenkin kiva lukea blogia, jonka kirjoittajalla ei ole kaikkia maailman rahoja käytettävissään muotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Monesti sitten se raha mitä tulee menee sellaiseen, mistä ei lopulta jää mitään käteen. Meikkejä hankin onneksi tosi harvoin, koska mun mielestä ne ovat vähän sellaisia ns.turhia. Ne kuluu aina :D

   Vitsit joskus suunnittelin, että jos ikinä saan blogin avulla tuloja, niin säästän ne itseni hemmotteluun. Hah JOO, niinpä. Edellinen ylimääräinen meni ruokaan ja apteekkiin. Niin se menee :D

   Kiitos paljon. Ihana oikeasti kuulla, että olet tuota mieltä!

   Poista
 4. Mä tunnistan niin ton ajattelun, että tekisi mieli hankkia uutta ja tuntuu ihan hölmöltä esitellä samoja vaatteita moneen kertaan, mutta toisaalta juuri niin olen halunnut itse tehdä alusta alkaen, vaikka sitten vastarintana just sille blogien helposti lietsomalle kertakäyttökulttuurille :D Mutta siis ymmärrän todellakin tunteen. Tsemppiä! Näytät tuttuun tapaasi kauniilta näissä kuvissa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Näinhän se on! No ainakin jos mietin sun päivän asukuvia, niin hyvillä mielin niitä seuraan. Kun tyyli on klassinen ja kaikki isommat hankinnat on kestäviä, niin eihän se tarvitse kuin aina muutamia eri asusteita ja näyttää jo ihan erilaiselta. Eli sulla ainakin toimii!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös