Jouluaatto 2013

Olisiko aika palata jouluaaton tunnelmiin? Mun jouluni oli ihana, aamu alkoi yhdeksän aikoihin aamupalan ja laittautumisen merkeissä. En oikein tiennyt sen päivän aikatauluista mitään, joten olin varautunut lähtemään liikkeelle nopeasti. Joulu ei kuitenkaan lähde käyntiin ilman Lumiukkoa, joten sitä katsoin samalla, kun siemailin varmaan puolen litran suuruisesta kupista teetä. Riisipuuroa en vielä syönyt, koska sen aika oli vasta myöhemmin päivällä.

Kahden aikoihin vei yhden Cocon pennuista kylään uusille omistajilleen. Siellä vierähti muutama tunti ja samalla tuli avattua lahjat ja syötyä ihanan makuinen riisipuuro sekametelisopalla.

IMG_5871 copy
IMG_5978 copy
IMG_5997_copy

Babuska oli hyvin reipas tyttö, eikä näyttänyt ikävöivän Cocoa tai muita yhtään.

IMG_5983 copy
IMG_5993 copysmall
IMG_5977 copy

Myöhemmin siirryin oman perheeni luokse syömään ja avaamaan uudet lahjat. Itse tehty bataattilaatikko oli hyvää kuin myös kaikki muutkin pöydän antimet.

IMG_6018 copy

Tein taas perinteisesti lahjaksi Ifolor-kirjan kuluneesta vuodesta. Lisäsin kirjaan paljon blogiin liittyviä kuvia muistoksi, vaikka suurimmilta osin kirja koostuikin vähän henkilökohtaisemmista kuvista ja tietysti monista muista ihmisistä. Nuo kirjat ovat kyllä hyviä, sillä vaikka tietokoneen kaikki kuvatiedostot häviäisivät tai hajoaisivat, on paljon kuvia tallessa painetussa muodossa. Mitään valokuva-albumeita en ole ikinä innostunut koostamaan, joten tämä oli sikäli helppo ja varmaan ihan yhtä edullinenkin tapa säilöä kuvia.

Muutenkin olen varmuuskopioiden suhteen vähän neuroottinen. Mulla on tälläkin hetkellä tallessa kolmella eri ulkoisella kovalevyllä lähes kaikki otetut valokuvat sitten vuoden 2005. Aina sitä mukaa, kun saan uuden kovalevyn, kopioin edellisen kovalevyn tiedostot sinne. Opinnäytetyökin on tällä hetkellä tallennettuna kolmeen eri paikkaan. En tiedä mitään kauheampaa kuin, että tietokone hajoaisi tai tulisi varastetuksi ja sitten gradu tai muu vastaava tärkeä tiedosto olisi tallennettu ainoastaan siihen koneelle...

Tosin eihän sitä voi ikinä tietää, eli vaikka olisin kuinka varautunut, niin sitten joku päivä tiedostot kuitenkin häviävät. No ainakin yritän varautua siihen.

IMG_6053 copy
IMG_6051 copy
IMG_6030 copy

Kinkkuvahti...

IMG_6017 copy
IMG_6238 copy
IMG_6218 copy

Koska jouluaattona koko perhe kokoontui viettämään juhlaa yhdessä, tämä tarkoitti sitä, että talossa olisi voinut juosta yhtä aikaa lähes kymmenen koiraa. Pennut olivat siksi suurimman osan ajasta aitauksessaan kurkkimassa menoa.

IMG_6151 copy
IMG_6172 copy

Mä vaihdoin tässä vaiheessa mekon pois, sillä sukkahousuissa oleminen ei kaiken syömisen jälkeen ollut enää ihan paras vaihtoehto... ;)

Mun joululahjat te olettekin jo ehtineet nähdä, mutta olin unohtanut kuvata niihin mukaan vielä yhden jutun. Sain myös uuden muistikortin Canon EOS 1100D:hen, sillä en ennestään omistanut kuin yhden 4Gb:n SD-muistikortin pokkarikameralleni. Tuo 16 gigaa on ihan riittävä koko kakkoskameran muistikortiksi.

IMG_6178 copy
IMG_6239 copy
IMG_6242 copy
IMG_6184 copy

Illan myötä kävin vielä joulusaunassa ja söin lisää... Myöhemmin katsoin telkkarista Bridget Jones - Elämäni sinkkuna -leffan, joka tuli joltain maksukanavalta. Ne ovat nyt näkyneet joulun ajan ainakin Elisa Viihteellä. Tuo leffa on muutenkin ihan klassikko! Nukkumaan menin vasta reippaasti yli puolenyön ja seuraavana aamuna nukuinkin tosi pitkään.

Paras jouluaaton lahja oli tietysti Minna Parikan korkkarit, jotka toivon mukaan tulevat nyt täyttämään mun mustien peruskorkkareiden tarpeen hyvin, hyvin pitkäksi aikaa! Teetä ei myöskään voi ikinä olla liikaa, nimimerkillä yksi paketti jo melkein tyhjä.

t. Enni

Kommentit

Lue myös