Crafts by India Helsinki

Yhteistyössä: Citycenter / Crafts by India

Mun mielestä on ihanaa tehdä blogiyhteistyötä Citycenterin kanssa, sillä sen kautta olen päässyt tutustumaan mitä upeimpiin kauppakeskuksessa sijaisteviin liikkeisiin. Yksi Citycenterin uusimmista liikkeistä on Crafts by India, joka löytyy Helsingin metroaseman kupeesta. Vastapäätä itse liikettä sijaitsee Anttila, eli se on todella keskeisellä paikalla maan alla.

Tällaisten pienten putiikkien etu on se, että vastaavia tuotteita ei löydä ihan joka nurkalta ja tämänkin liikkeen kaikki tuotteet ovat aitoa käsityötä. Jokainen tuote on siis omalla tavallaan yksilöllinen. Mikä itseäni kiinnosti liikkeessä, oli juuri paperitaide, teet ja hopeiset korut. Sen lisäksi liikkeestä myös löyty aitoja intialaista puisia ja messinkisiä huonekaluja. Huonekalut on tehty käyttäen ruusupuuta (Shisman), joka on kotoisin Himalajan reunavuoristosta, kuin myös akaasiaa, tiikkiä tai mangoa!

Monet liikkeen tuotteista olivat nyt vähintään -20% tai -40% alennuksessa.

IMG_5061 copy
IMG_5142 copy

Kyselin kiinnostuneena liikkeen omistajalta, mitkä tuotteet ovat olleet asiakkaiden keskuudessa suosituimpia. Kuulemma paperitaide, tyynynpäälliset, pöytäliinat ja pashmina-huivit ovat suosiossa. Alla näkyy vain pieni katsaus siihen, mitä kaikkea ihanaa hypisteltävää liikkeen keskelle sijoitettu pöytä tarjoili.

Näissä kaikissa tuotteissa on mun mielestä jotain hyvin taianomaista, sillä vastaavia ei usein näe kuin elokuvissa. En muistaakseni edes ulkomailla ole ikinä törmännyt näin kauniisiin muistivihkoihin tai iPad-koteloihin (!) kuin alla. Kuten siis näkyy, käsityötaide ei laahaa aikaansa jäljessä, vaan teknologian uudet keksinnöt on kyllä otettu huomioon tuotteiden suunnittelussa.

IMG_5000 copy
IMG_5008 copy
IMG_5115 copy
IMG_5122 copy
IMG_5013 copy
IMG_5099 copy
IMG_5098 copy

Intia on maineikas puunkäsittelytaidoistaan. Tuotteita valmistetaan edelleen perinteisillä arvoilla käyttäen yksinkertaisia työkaluja ja valmistustapaa. Tämä toimii ikään kuin vastakohtana nykyajan nopealle kehitykselle ja teknologialle. Vaikka siis yllä mainitsin, että iPad-kotelot ovat päätyneet valmistukseen, näkee siinäkin, miten ne edelleen valmistetaan perinteisiä arvoja kunnioittaen. Intialaiset huonekalut myös edustavat tyylikästä muotoilua sekä tietysti kestävyyttä. Näitä upeita huonekaluja voi hankkia liikkeestä tilaamalla.

Alemman kuvan hyllyssä näkyy Dhokra-taidetta. Dhokra on yksi hyvin vanha tapa valaa metallia. Crafts by India -liikkeestä saadun tiedon mukaan taidon juuret ulottuvat hyvin kauas historiaan. Dhokra-tuotteet tehdään messingistä ja jokainen tuote on uniikki, sillä valmistuksessa käytettävää muottia käytetään ainoastaan yhden kerran. Periaatteessa siis alla olevia taideteoksia on täsmälleen samanlaisia maailmassa tasan yksi kappale.

IMG_5038 copy
IMG_5032 copy

Yksi liikkeessä herännyt joululahjatoive putkahti mieleeni heti, kun näin alla olevan pienen lipaston/laatikon. Olen aina pitänyt korurasioita maailman turhimpina kapistuksina, mutta tällä hetkellä sellaiselle olisikin akuutti tarve. Muistakaa siis, että tällainen pieni rasia saattaa olla hyvinkin haluttu naisten keskuudessa. Onhan se kaiken lisäksi todella kaunis.

IMG_5022 copy
IMG_5010 copy

Liikkeessä yksi silmiin osunut tuote löytyi niinkin arkisesta asiasta kuin lahjapaperista. Näillä kääreillä ei luulisi olevan vaikea tehdä upeita lahjapaketteja. Mun täytyy sanoa, että mä en ole mikään mestaripaketoija, mutta periaatteessa paketti kuin paketti näyttäisi upealta jo pelkästään noihin pyöräytettynä.

IMG_5004 copy

Häät ja tällainen upeaakin upeampi vieraskirja? En tiedä, mutta tuo käsityön jälki on niin kaunista. Ihan kuin jostain elokuvasta.

IMG_4997 copy
IMG_5134 copy
craftsbyindia3

Avainkaappi, pieni lipasto, kortteja, kuusenkoristeita...

craftsbyindia

Lisää lipastoja, kortteja ja teetä!

craftsbyindia2

Teetä, tyynynpäällisiä, sinistä keramiikkaa, laukkuja, pashmina-huiveja ja hopeakoruja...

Liikkessä myös myydään niitä kuuluisia & aitoja pashmina-huiveja. Tiesittekö muuten, että pashmina on nimitys kašmirvillalle? Mun ei ehkä tarvitse lähteä selvittämään, mitä kašmir tarkoittaa, sillä varmasti jo tiedätte, että se on hyvin arvokasta, pehmeää ja lämmintä villaa. Yhteen pashmina-huiviin tarvitaan Himalajan etäisimmillä alueilla elävien kolmen vuohen koko vuoden aikana kasvattama villa! Villa putoaa vuohelta luonnollisesti, jolloin villa kerätään maasta. Eläintä ei siis vahingoiteta.

Mikäli täysin pashminasta valmistettu huivi tuntuu vähän liikaa kukkarossa, saa liikkeestä myös luonnonsilkistä ja pashminasta valmistettuja sekoitehuiveja, joissa on kaunis hohto.

IMG_5042 copy

Yllä näkyy Intian perinteistä keramiikkaa, tarkemmin ottaen sinistä keramiikkaa. Sininen keramiikka on vanha tapa valmistaa kuvan kaltaisia tuotteita ilman savea ja perinne on saanut nimensä siitä, miten keramiikkaa on värjätty sinisellä värillä.

Jokin tässä pysäytti mut hetkeksi. Aloin miettimään miksi kuvan kaltaiset keramiikkatuotteet tuntuivat niin kotoisilta ja muistin, että Espanjassakin käytetään hyvin paljon eksoottista keramiikkaa sisustustuksessa. Se ehkä juontaa juurensa enemmän Afrikan puolelle, mutta samantyylistä koristeellista keramiikkaa sekin on. 

Itse asiassa vasta nyt havahduin siihen, että jos haluan tuoda rakkaan Espanjan kotiini ja maustaa sisustusmakuani jollain ihan muulla, niin miksen sisustaisi esim. kylpyhuonetta näillä pienillä esineillä...

IMG_5117 copy

Upeita yksityiskohtia löytyi vielä tästä korukaapista. Ihastuin ihan palavasti kuvassa näkyvään punaiseen isoon kaulakoruun. Kaikki liikkeen korut on tehty hopeasta ja korujen kivissä oli käytetty mm. kuukiveä, kvartsia, turmaliiniä, ametistia ja amatsoniittia.

IMG_5137 copy
IMG_5135 copy
IMG_5130 copy

Tutustuminen tähän liikkeeseen oli kuin pieni historiantunti. Voisin tarinoida vaikka miten pitkään näistä upeista tavaroista, mutta parasta saattaa olla, että käytte itse katsomassa ja kyselemässä avoimesti näistä upeista tuotteista tai tutustutte liikkeen omiin kotisivuihin. Kaikki liikkeen tuotteet ovat käsin tehtyä taidetta ja niillä kaikilla on hyvin pitkälle ulottuva historia.

Maagista.

t. Enni

Postaus toteutettu yhdessä Crafts by Indian kanssa

Kommentit

 1. Onpas kaunis ja omalaatuinen liike, minun pitää ehdottomasti poiketa siellä!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä oli! Kiva juttu, käy ihmeessä! :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Tässä on kauppa meikän makuun.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös