Charming Red / Osallistu Chambordin upeaan kilpailuun

Pääsin mukaan mielettömän hauskaan Indiedaysin ja Chambordin yhteistyökampanjaan, jossa sain kehitellä oman mieluisan drinkin käyttäen Chambordin likööriä.

Kyseessä on leikkimielinen kilpailu toisia bloggaajia vastaan ja kisassa etsitään vuoden eleganteinta drinkkiä. Osallistuin taannoisessa Inspiration Day:ssa drinkkikouluun, jossa kävin alustavasti hakemassa vinkkejä tähän itsekehittämääni juomaan. Drinkkikoulussa opin hyvät perusteet siitä, miten hyvä drinkki valmistetaan. Kun alkoholin, sokerin ja jokin kirpeän ainesosan suhteet ovat oikein, lopputulos on yleensä hyvä. Vaihtoehtoja erilaiseen valmistukseen on kuitenkin lukusia. Osa drinkeistä sekoitettiin, osa vain kaadettiin suoraan lasiin ja osa vielä sekoituksen jälkeen siivilöitiin.

Kaikkien näiden ohjeiden avustamana päädyin kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavan näköiseen drinkkiin, joka kasataan helposti suoraan lasiin. Ainoastaan tuorepuristettu mehu kannattaa siivilöidä. Ohjeen löydätte vähän alempaa postausta.
IMG_4170__blogii_2

Chambordin kampanja kun on kyseessä, tuli juomassa käyttää Chambordin Black Rasperry -likööriä, joka on makunsa puolesta makea, mutta melko mieto juoma. Sain ensimmäisen kerran maistaa tätä juomaa jo drinkkikoulussa ja heti sen jälkeen aloin pohtia mielessäni mahdollista drinkkiäni.

Likööri itsessään on syvän tummanpunaista, vaikka pullossa se näyttää lähes mustalta. Chambord on panostanut ulkonäköön paljon, sillä itse pakkaus ja pullo ovat hyvin elegantteja. Pullo sisältää paljon pieniä ja kauniita yksityiskohtia.

IMG_3992 copy
IMG_4016 copy
IMG_4027 copy
IMG_4049 copy

Charming Red -drinkki syntyi siten, että istuin eräänä aamuna junassa ja pohdin miten saisin erilaisen, mutta hyvänmakuisen drinkin aikaiseksi. Halusin käyttää mahdollisimman erilaisia ainesosia kuin yleensä, joten vältin käyttämästä limeä, sitruunaa ja Spriteä. Koska olen itse mietojen alkoholijuomien ystävä, päätin, etten tarvitse drinkkiini enempää alkoholia.

Siinä samassa keksin käyttää greippimehua ja syvänpunaista verigreippiä drinkissäni. Saatoin vain toivoa, että ainekset toimivat kaikki yhdessä (eikä kukaan muu keksi käyttää verigreippiä). :D Koska en täysin luottanut ideaani, ostin kaupasta varmuuden vuoksi vielä niitä perinteisiäkin sitrushedelmiä. Tällä samaisella junamatkalla keksin drinkilleni myös nimen. Ajattelin, että jos drinkki lopulta maistuu niin hyvältä kuin kuvittelin, nimeksi tulee Charming = Hurmaava.

Kuinka ollakaan ideani toimi loistavasti. Jopa alkoholittomalla linjalla yleensä pysyvä siskoni piti drinkistä! Kaikki muut kokeilemani yhdistelmät eivät vetäneet vertoja Chambord-liköörin, verigreipin mehun ja greippilimonaadin yhdistelmälle. Se oli ensimmäinen drinkki, jonka aineksista tein ja niin syntyi Charming Red.

IMG_4043 copy
IMG_4126 copy

Drinkin teko on helppoa. Aloita puristamalla puolikkaan verigreipin mehu ja mittaa sitä 20 ml. Valuta mehu lasiin teesiivilän läpi ja lisää tämän jälkeen sekaan 40 ml (tai maun mukaan) Chambord-likööriä. Lisää jäitä ja kaada lasi täyteen greippilimonaadia. Koristele limesiivulla.

Charming Red

40 ml Chambord likööriä
20 ml tuorepuristettua & siivilöityä verigreippimehua
greippilimonaadia
jäitä

Jos haluat tarjoilla tätä boolina, niin tässä yksinkertaistettu ohje yhdelle Chambord-pullolle. Tästä reseptistä syntyy noin 16 annosta.

Charming Red -booli

1 plo Chambord-likööriä
1,5 dl tuorepuristettua & siivilöityä verigreippimehua
1,5 l greippilimonaadia
jäitä

Olen kuullut, että greippilimonaadi saattaa joskus hieman närästää, mutta kannattaa mahdollisuuden mukaan kokeilla greippilimsan sokerittomia versioita, sillä ainakin omalla osallani se on juurikin limsan sokeri, joka aiheuttaa närästyksen. Tämä juoma on sen verran makea, että en usko kevyen greippilimun muuttavan makua juurikaan. Omalla kohdallani on ihan sama mitä sokerilimonaadeja juon, ne närästävät. Kevyet eivät, joten jos sinulla on sama ongelma, kannattaa huomioida tämä. Drinkki on varmasti aivan yhtä hurmaavaa niinkin tehtynä.

IMG_4097_blogii

Koristelun osalta hain inspiraatiota drinkkikoulussa näytetyistä koristeista. Leikkasin ensin verigreipistä kuorta, jonka taivutin ylhäällä olevan kuvan mukaisesti spiraalille. Jokin tässä ei vain täsmännyt ja päätinkin koristella drinkin limeviipaleella, vaikka limeä ei muuten juomaan tulekaan. Tällä tavalla sain kuitenkin vahvan kontrastin juoman punaisuuden ja limen kirkkaan vihreän värin välille.

Pakko myöntää, että olen ihan älyttömän tyytyväinen kehittelemääni drinkkiin ja Charming Rediä on tullut nautittua useampanakin iltana viime viikonloppuna. :) Muistakaa kuitenkin, että alkoholia pitää aina nauttia vastuullisesti!

IMG_4205 copy
IMG_4185 copy

Jos teitä kiinnostaa nähdä, mitä muut kisassa mukana olleet bloggaajat ovat saaneet aikaan, käykää kurkkaamassa Chambord Suomen Facebook-sivu, jossa on kilpailu menossa. Kaikkien mieluisimmasta drinkistä tykänneiden kesken arvotaan mieletön palkinto!

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Långvikin 155 euron lahjakortti, joka oikeuttaa kahden hengen kylpylähotellipakettiin (1 yö) sisältäen Buffet-aamiaisen namnam ja vapaan pääsyn kylpylään. Kilpailu päättyy 19.12 ja voittaja ilmoitetaan Facebookissa. Käy siis tykkäämässä mieluisimman Chambord-drinkin kuvaa ja olet mukana kilpailussa!

Tällä hetkellä muuten näyttää siltä, että johdan kyseisestä kisaa. Arvatkaa olenko asiasta iloinen varsinkin, kun kilpakumppaneina on aika suosittuja bloggaajia? Jos siis olet sitä mieltä, että Charming Red on vuoden elegantein drinkki, äänestä sitä täällä!

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Chambordin kanssa.

Kommentit

Lue myös