Tea please

Tehän tiedätte, että meikäläinen on yksi niistä ihmisistä, jotka suosivat kahvin sijaan teetä. Joskus muinoin tein sellaisen päätöksen, etten ikinä ala juomaan kahvia säännöllisesti ja siinä päätöksessä on pysytty. En sitten tiedä miten terveellinen vaihtoehto musta tee on kahviin verrattuna, mutta ainakin tavallinen kuppi teetä sisältää puolet vähemmän kofeiinia kuin kupillinen kahvia. Tästä syystä en koe vierotusoireita, jos joudun aloittaa aamuni ilman teetä.

Mulle tee on eräänlainen harrastus. Keräilen ulkomailta erilaisia teepakkauksia ja sitten nautin niistä kotona. Reissu kuin reissu, aina on tuotava tuliaisena kotiin teetä. Aikoinaan ostin aina Tallinnasta irtoteetä pusseihin, sillä valikoimia oli vaikka millä mitalla. Suklaatee oli yksi lemppari.

Viime vuosina joululahjatoiveena on myös ollut paljon teetä. Erään kerran sain perheenjäseneltäni peltirasian, joka oli täynnä eri teelaatuja. Viime jouluna sain muistaakseni neljä eri irtoteepakkausta. Oikeastaan aina, jos mut haluaa ilahduttaa, salmiakkia tai paketti teetä on varma valinta. 

IMG_1860 copy

Tämän upean teepaketin sain tuliaisena Tallinnasta. Taustalla näkyvä teepaketti on Lontoosta.

tee, tea, black tea
IMG_1854 copy

Mustan teen ohella olen alkanut tykästyä myös maustettuihin ruusunmarjateihin. Mulla on paha tapa nauttia teeni aina maidon kera (tämä tuli opittua viidennellä luokalla parhaalta kaveriltani) ja aina välillä haluan välttää ylimääräistä maidon juontia. Ruusunmarjatee antaa tähän hyvän vaihtoehdon, sillä sen maku vastaa aika paljon kuumaa mehua, eikä siihen edes voi sekoittaa maitoa. Tosin pelkästään ruusunmarjateestä en niin pidä, mutta näistä alla olevista maustetuista olen todella alkanut todella pitää.

Nuo kaksi alla olevaa pakkausta olivat myös tuliaisia itselleni Lontoosta.

IMG_1867 copy

Nautin teeni useimmiten makeutettuna makeutusaineella, sillä joskus yritän paikata teellä makeanhimoani. On kuitenkin päiviä, jolloin nautin teeni pelkästään maidon kera. Nuorempana, kun en vielä edes tiennyt makeutusaineista, sekoitin teehen aina sokeria! Tuosta siis jäi tottumus makeaan teehen. Pari vuotta sitten opettelin juomaan mustan teeni makeuttamattomana ja siksi nykyisin molemmat makeutetut ja makeuttamattomat maistuvat oikein hyvin! Ruusunmarjateetä juon yleensä lievästi makeutettuna, mutta ehkä voisin yrittää opetella juomaan sitäkin makeuttamattomana.


Tällä hetkellä mua kiinnostaisi kovasti maistella myös hyvää vihreää teetä. Vielä en ole löytänyt sellaista, joka sopisi omaan makuuni.

IMG_1869 copy
IMG_1874 copy

Aamulla kuvaillessani teelaatujani nappasin myös aamupalastani kuvan. Nimittäin nuo MUSTIKAT! Oletteko ikinä nähneet noin suuria pakastettuja pensasmustikoita? Löysin niitä meiltä pakkasesta ja kun avasin pussin, mietin hetken, että woot onko nää viinirypäleitä? Ei kyllä ne ihan mustikoita oli, mutta valtavia sellaisia.
Merkkinä oli Pirkka, ei mitään sen ihmeellisempää. Kun sekoitin niitä tuohon viiliin, saatoin jopa ihan oikeasti maistaa niissä mustikan oman makeuden. Isoja ja makeita, täytyy ostaa toistekin.

t. Enni

Kommentit

 1. Miulta löytyy tota samaa Twiningsin Strawberry & Rasberry-teetä kaapista, ihan hiton hyvää! :) En juo ollenkaan kahvia, mutta oonkin sitten melkoinen teenarkkari, kupilliset on saatava aamuisin ja iltaisin. Makeutuksessa luotan teelusikalliseen hunajaa, teestä tulee jotenkin pehmeämmän makuista kuin sokerin kanssa - kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tuo on todella hyvä! No joo hunaja teessä on ihanaa!! Kammoan vaan makeutuksesta tulevia kaloreira hah. :D

   Poista
 2. Mä oon niin kova britti-fani että oon yrittäny opetella teen juontia :D En vaan pidä teen mausta. Olen tosin juonut vaan perus liptoneita ja muita tavallisia mitä saa lähimarketista. Tosiaan jos tuo ruusunmarjatee maistuu mehulta, se vois toimia. Mikä muu tee ei maistu niin teeltä? :

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aika hyvä! :D No ei se kaikkiin uppoa. Maidolla maku pehmenee tosi paljon, kermalla vielä enemmän. Oletko kokeillut?

   Mitäs niitä on... Rooibos on yksi vaihtoehto, vaikken itse en kyllä muista eroaako se niin paljon esim. mustasta teestä maultaan. Vihreä tee myös maistuu aika erilaiselta, mutta siinä aromi on jo vähän sellainen ruohoinen, toisin kuin mustassa teessä.

   Poista
 3. Oi mäki rakastan teetä! Ihana postaus!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös