Clarks

Sisältöyhteistyö Clarks

Pääsin Citycenterin yhteistyön tiimoilta vihdoin tutustumaan Clarksin liikkeeseen. Jotta kaikki lukijat olisivat tietoisia siitä mikä Citycenter on, niin tehdään pieni pikakertaus. Citycenter on kauppakeskus keskellä Helsinkiä. Sen sijainti on niin keskeinen, että ette voi ohittaa sitä. Kyseinen ostospaikka löytyy vastapäätä Helsingin rautatieasemaa vain suojatien toiselta puolen. Jos siis et ole vielä paikantanut tätä kauppakeskusta, kannattaa siellä ainakin piipahtaa. 

Kävin Citycenterin Clarksilla viime viikonloppuna tutustumassa liikkeeseen tarkemmin. Clarks löytyy helposti 1. kerroksesta, sillä se on matkan varrella käveltäessä Helsingin päärautatieasemalta Citycenterin kauppakeskuksen läpi kohti Stockmannia. Clarksin ehdoton valtti on se, että liike myy laadukkaita kenkiä jokaiseen makuun. Tutkittuani kenkiä huomasin heti, että valinnanvaraa riitti. Oli erilaisia naisten nahkaisia saappaita, nilkkureita, korkokenkiä, korottomia saappaita, ballerinoja, Gote-texiä ja myös kenkiä miehille. 

IMG_2189
IMG_2200

Clarks on itse asiassa jo vanha merkki, sillä se on perustettu vuonna 1825 Englannissa. Clarksin sivuilta löysin infoa, jossa kerrotaan kuinka merkin kengissä yhdistyy materiaalien laadukkuus ja mukavuus kuin myös muodikkuus ja toimivuus. Valmistuksessa hyödynnetään luonnonmateriaaleja ja käsityön yksinkertaisuutta eettisellä ja ekologisella tavalla. Huom! Liike myy myös nahkalaukkuja.

Itse huomasin tuotteiden laadukkuuden. Kaikki sovittamani kengät tuntuivat jalkaan jämäköiltä ja hyvin valmistetuilta. Kengistä myös löytyi puolikkaita kokoja, joten sain itselleni lahjaksi ihanat nahkanilkkurit tismalleen oikeassa koossa.

Millainen mielipide teillä on Clarksista? Minulle Clarks on aina antanut ulospäin itsestään kuvan, joka huokuu varmuutta ja kestävyyttä. Tällaiset kengät ovat siis pitkäikäiset, varma valinta asuun kuin asuun ja näyttävät hyvältä vielä vuosienkin päästä.

IMG_2210

IMG_2204

IMG_2202
IMG_2187
clarks4

clarks
IMG_2272
IMG_2248
IMG_2294

Liikkeessä oli vaikka miten kauniita kenkiä ja kävinkin aika pitkän pohdinnan siitä millaiset kengät olisivat itselleni juuri ne oikeat tällä kertaa. Sen sijaan, että valitsin juhlakenkiä (joita olisin kyllä myös tarvinnut), halusin keskittyä hyvien mustien saappaiden etsimiseen.

Ja saappaitahan liikkeessä oli! Harmi, ettei juuri se yksi mielestäni täydellinen malli istunut minulle pohkeista. Tosin olen usein kuullut, että monet ihmiset ovat harmitelleet saappaiden varsien olevan yleisesti liian tiukkoja. Tässä siis erinomainen vinkki niille, jotka tästä ongelmasta kärsivät. Itse en todellakaan ole mikään maailman pienipohkeisin, mutta nämäkin saappaat olivat varsista väljät, vaikka saappaiden sivussa oli vetoketju. Alle mahtuu siis ainakin paksummat farkut.

IMG_2286

clarks2
IMG_2230
IMG_2238
IMG_2225

Moni malli toi etäisesti mieleen Minna Parikan kengät!

IMG_2214

No niin, mutta ne saappaat. Mitä siis teet, kun sydän meni jo nahkasaappaille? No testataan saman sarjan lähes samanlaisia nilkkureita. Nilkkurit osoittautuivatkin oikein hyväksi valinnaksi ja tiesin heti, että tässä ne mun kengät ovat. Näihin päädyin mielessäni se, mitä merkki minulle edustaa: Kenkä on laadukas, kestää aikaa ja aina varma valinta asuun kuin asuun.

Koska uutukaiseni ovat niin hienot, haluan pitää niistä vielä entistä parempaa huolta. Tällöin pitää tietysti muistaa, että kenkien huoltamisella pääsee jo pitkälle. Citycenterin Clarks myy myös kenkienhoitotuotteita, joista sain itselleni mukaan Woly Waterstopin. Se suojaa kenkiä vedeltä ja jättää jälkeensä ihanan hoitavan tuoksun. Myös muut suoja-aineet kannattaa pitää mielessä, sillä niiden avulla kenkiin saa helposti lisää käyttövuosia.

clarks3
IMG_2278
IMG_2277

Tämä seuraava kuva oli muuten alehyllystä. ;)

IMG_2196
IMG_2205

Toivottavasti pääsette piipahtamaan Clarksilla, sillä kyseessä on sellainen kauppa, josta tekee varmasti löytöjä! Jos ette pääse liikkeeseen, niin käykää ainakin tutustumassa vekkokauppaan!

t. Enni

Postaus on toteutettu yhdessä Citycenterin Clarksin kanssa.

Kommentit

 1. Niin joo, se waterstop on siis semmoinen suihkutettava juttu! Jotain semmoista laitoin omiinkin kenkiini. Aloin tässä jo toivomaan, että näin hyviä kenkiä saisi vähän halvemmalla (että voisi ostaa useammin!), mutta kai se niin on, että joissain asioissa se laatu maksaa kuitenkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Sieltä tuli kerralla aika suuri määrä, että oli pakko tuputella sitä. Mutta kandee välttää hankaavia liikkeitä, ettei sitten lähde väri! Ehkä alennuksista näitä voisi sitten saada vähän edullisemmin?

   Mutta olen kyllä huomannut, että vaikka on ostanut "ihan aidot nahkakengät" jostain ulkomailta, niin vuoden päästä ne ovat jo ihan kulahtaneet. Onhan nahassakin eri laatuja!

   Poista
 2. Aah. Mä olen jo vuosia käyttänyt lähes ainoastaan Clarksin kenkiä - tai ainakin aloitan niistä aina etsiskelyn, kun tarve tulee. Supermukavia niin saappaat, nilkkurit kuin korkkaritkin, ja kestää loistavasti. USAssa Clarksin valikoima on pelkkää terveyskenkää, mutta Suomessa ja UK:ssa löytyy ihanan tyylikkäitä popoja. Voikohan saappaiden varsia kaventaa? Leventäminen ainakin onnistui, kun yhdet ihanat oli itselle naftit. Suutarisetä levensi niin, että mahtuu paksummatkin farkut alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Niin ne kyllä tuntuivat olevan :)

   Jaa-a en tiedä onnistuuko kaventaminen kuinka helposti, sillä ainakin tuo saapas oli hyvä vielä puolen pohkeen korkeudelta, enkä tiedä voiko sitä miten nätisti kaventaa. Mutta joo leventäminen ainakin onnistuu, sillä nahka antaa aina vähän periksi. Olen joitain nahkasaappaitani leventänyt itse pakkasessa jään avulla... Toimii :D

   Poista
 3. Mä tutustuin Clarksiin ensimmäistä kertaa joskus 6 vuotta sitten kun asuin Englannissa, aiemmin en ollu siitä kuullutkaan ja yllätyin kun ekaa kertaa Suomessa törmäsin siihen! Mulla tulee Clarksista mieleen sellaset laadukkaat, vähän "paremman väen" kengät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Vähän semmonen samanlainen fiilis, tai ehkä sen osalta, että ns. aikuisemman väen kenkiä. Ja sitten muistan aina, että noniin ollaanhan sitä jo yli 25 :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös