London day 3 / Harrods

Kolmas päivä alkoi näköjään naamakuvallani, joka ikuistettiin Harrodsilla. Tämä ostoshel... paratiisi on jokaisen hyvä käydä näkemässä itse. Mulle kyllä riitti kiertelyyn tunti, sillä tämän budjetin ostospaikka oli mun kukkarolle jo liikaa. Onneksi katselu oli ilmaista ja katseltavaahan siellä riitti. Chanelin osastolla ihasteltiin laukkuja ja eläinosastolla koiranpentuja. Kuten aiemmin mainitsin, saimme olla ostarissa täydessä rauhassa. Paikalla oli vain muutamia ihmisiä!

Kotiin veimme Thor-koiralle matkamuistona oman nimilaatan, johon kaiverrutimme nimen lisäksi myös puhelinnumeron. Nyt on sitten Harrodsin nimilaatta Thorilla kaulassa, saa olla poika ylpeä!

IMG_4651 copy IMG_6522 copy IMG_6529 copy IMG_6517 copy IMG_6518 copy

Mä en tiedä minkä makuisia nuo kaikki ihanat kakut ja piiraat olivat, mutta kyllä näin jälkeenpäin tekisi vähän mieli maistaa...
  IMG_6546 copyIMG_6544 copy IMG_6539 copy

Harrodsin naistenhuonekin oli ihan oma kokemuksensa. Suurta huonetta koristi keskellä ollut lavuaaripiste ja huoneen toisen seinämän lukuisat puuterointi/peilauskolot. Tietysti käytössä oli myös valikoima kosteusvoiteita ja hajuvesiä. 

Harrodsin neljännen kerroksen eläinosastolla oli myös myynnissä mäyräkoiria, jotka maksoivat reilut 2100 puntaa. On siinä hyvä hinta rotukoirastakin! Oli tosin oikeasti mukavaa lukea, kuinka seinällä oli infoa miten koiria hoidetaan ja niille pidetään seuraa. Verrattuna esim. Espanjaan ja siellä olevien eläinkauppojen kuution tilavuuden koppeihin oli tuo eläinhuone aivan valtava. Uskon, että Harrodsilla pennut ainakin saavat ansaitsemansa kohtelun.
IMG_6535 copyIMG_6534 copy IMG_6531 copy IMG_4653 copy IMG_6554 copy

Harrodsin jälkeen siirryttiin hieman edullisempiin kauppoihin, kuten Zaraan ja Topshopiin. Jostain syystä en silti löytänyt mitään, vaikka Zarassa olisikin ollut yksi kiva kenkäpari. Harmi vaan, ettei koko paria löytynyt liikkeestä ollenkaan! Koska keskiviikko oli siis pyhitetty kokonaan shoppailulle, päätimme lähteä käymään Westfieldin ostarissa. 

Ja sitten ostarissa oli Lipsy Londonin liike... 

Mun on pakko kertoa surullinen tarina, sillä olen aivan koukussa Lipsyn mekkoihin. No mulla oli vähän suunnitelmissa saada yhteistyön kautta tässäkin postauksessa esiintyvä Lipsyn mekko, mutta kuinka ollakaan kokoni myytiin loppuun jokaisesta kyseistä mekkoa myyvästä liikkeestä, vaikka aluksi kokoja oli tarjolla monia. Liekö siis ollut postaukseni vai minkä syytä, mutta tästä opin taas sen, että osta tai hanki tuote ensin itse ja sitten vasta kirjoita siitä. :D Ja surullisinta tässä hommassa on se, että tuolla liikkeessä olisi ollut puoleen hintaan myynnissä lähes identtinen mekko... 

No, kolmen tunnin shoppailun jälkeen tuloksena oli yksi uusi pari kenkiä. Kyseinen pari löytyy seuraavasta asukuvasta, ja päätyi kassalle niinkin eksoottisesta kaupasta kuin H&M! :) 
IMG_6548 copy
IMG_6549 copy
IMG_6571 copy IMG_6565 copy

Päivän toinen suunniteltu ohjelma oli illallinen lähellä Leicester Squarea. Tällä kertaa Ocean-elokuvateatterissa oli taas ensi-ilta ja jäimme tällä kertaa ihmettelemään meininkiä. Onnistuin näkemään Judy Denchin päälaen, eli tässä oli mun Lontoon starakohtaamisten kohokohta! 

IMG_6619 copy IMG_6594 copy IMG_6592 copy IMG_6591 copy IMG_6584 copy IMG_6614 copy
IMG_6638 copy IMG_6634 copy IMG_6622 copy copy

Illalliselle valitsin päälleni Hennesin mekon ja uudet nilkkurit kuin myös edellisen päivän ostoksen Coccinelle-laukunkin.

The Ivyssa ei muuten olisi saanut käyttää kameraa, mutta perus turistimeiningillä mentiin. Toisaalta olisi kielto voinut lukea menussa vähän isommallakin fontilla. Onneksi pöytäseurueeseeni kuului Ivyn työntekijä, joten ehkä mun kuvaamista katsottiin vähän sormien läpi...

IMG_6640 copy IMG_6659 copy

The Ivyn menu oli aika erikoinen, sillä periaatteessa se sisälsi paljon englantilaisia ruokia, mutta mukana oli myös erikoisempia aasialaisvivahteisia annoksia. Itse en ottanut alkuruokaa, mutta maistoin erästä keittoa ja siitä kyllä pidin. Jäi siis vähän harmittamaan, etten tilannut sitä.

Pääruoaksi valitsin Shepherd's Pien, joka oli ihan hyvää ja kooltaan valtava! Ehkä olisin toivonut viereen vielä jotain muuta lisuketta (salaattia tms.), sillä kyseessä oli noin 20 punnan annos. Ruokailun päätteeksi otin listalta Flaming Alaska -jälkiruoan, joka sekin oli ihan hyvää. Ei tajunnanräjäyttävää, mutta hyvää. Kirsikat olivat omaan makuuni todella liköörisiä, joten en pystynyt syömään niitä paria enempää. Silti lämmin marenki ja jäinen sorbettisisus olivat hyvä ja raikas yhdistelmä. Ja alta näette vielä miten annos tuotiin pöytään...
  IMG_4673 copyIMG_4672 copy IMG_6661 copy IMG_6657 copy IMG_4670 copy   IMG_6705 copyIMG_6679 copy IMG_6677 copy

Illan päätteeksi paikallinen sukulaiseni ohjasi meidät King's Crossin aseman takana sijainneelle suihkulähteelle, jota höysti upea valoshow. Kuulimme mielenkiintoisia juttuja siitä, miten kaupunki on laittanut paljon rahaa parantaakseen alueen viihtyisyyttä ja näin ollen myös mainetta. King's Crossin alueelle oltiin rakentamassa ostoskeskusta ja muutenkin alue oli remontin alla. Ainakin mun mielestä suunta oli oikea, sillä pidin paikan viihtyvyydestä. Jos sukulaiseni ei olisi kertonut meille tästä suihkulähteestä, emme kyllä olisi tajunneet edes etsiä sitä. Itse asiassa en edes tiennyt, että alueella on ollut hieman huono maine.

Jos siis mietitte sopivaa sijaintia hotellille, niin tuo alue oli kyllä sijaintinsa ja yhteyksiensä puolesta aivan täydellinen. Menisin uudestaan heti!

Muistakaa lukea läpi myös aiemmat postaukset Lontoosta: Päivä 1 & Päivä 2.

To be continued... 

t. Enni

Kommentit

 1. Kiitos kun vierailit blogissani aiemmin, ja jätit polun luoksesi!
  Ihan mahatava blogi sinulla, mielenkiintoisia kuvia ja mielenkiintoista asiaa. Palaan taatusti uudelleen ja lisään lukuluettelooni :)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle! Ne sun työt on ihan uskomattoman hienoja! :) <3

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös