Siirry pääsisältöön

Canon EOS 1100D -arvostelu

Nyt se lupaamani toinen postaus, melkein samoilla kuvilla! Ostin siis eilen heräteostoksena uuden järjestelmäkameran, sillä olen pohtinut uuden & pienemmän kameran hankkimista jo pari vuotta, ja nyt sattumalta törmäsin sopivaan tarjoukseen. Monesti multa tullaan kyselemään, millainen kamera Canon EOS 1100D on, niin nyt voin sen ihan kokemuksen puolesta kertoa.

Mun ultimate-haave olisi ollut Canon EOS M, mutta silloin rahaa olisi pitänyt lyödä tiskiin melkein tuplasti enemmän. Halusin kuitenkin hankkia nykyistä kameraani kevyemmän ja pienemmän järjestelmäkameran, jota voisin helpommin kantaa mukana tapahtumissa, ja joka ei olisi niin arvokas. Tämä oli kompromissi. Kalliimpi isoveli 7D hakkaa uutukaisen kuvanlaadussa mennen tullen, mutta niinhän sen pitääkin. Hintaeroa on vielä tälläkin hetkellä yli 600 euroa.

No miltä kuvat näyttävät teidän mielestänne? En odottanut, että kohinaa syntyisi noin paljon ISO 200 -arvolla, mutta jossainhan tuon hintaeron täytyy näkyä. Muuten olen positiivisesti yllättynyt. Varsinkaan, kun tämän parempiin kuviin ei päästy parin tonnin setilläkään, ja alla olevat kuvat on otettu alle 400 euron kombolla.

Canon, 1100D, harrastelijakamera, järjestelmäkamera,



Tämän kameran edoton valttikortti on sen hinta. Todella moni liike myy kameraa nyt alle 300 eurolla, esim. Prisman verkkokaupasta Canon EOS 1100D saa hintaan 299 €. Näissä kuvissa käytin Canon EF 50mm f/1.8 -objektiivia, joka on sen sadan euron luokkaa. En varmaankaan tule tarvitsemaan paketin mukana tullutta EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III -objektiivia, eli jos joku on kiinnostunut, voin myydä sen halvalla.

Näin yhden päivän käytön jälkeen voisin listata joitain kokemuksia. Kuten huomaatte olen kuvissa kameran edessä, mutta säädin kameran asetukset ennen kuin päädyin kuvattavaksi. Näitä kuvia varten tein oman kuva-asetuksen, johon lisäsin terävyyttä kaksi, kontrastia kaksi ja värikylläisyyttä kolme pykälää. Kuvat otettiin Av-tilalla käyttäen arvoja f/2.0 - f/2.2 ja ISO 200, JPG-muodossa. Photoshopissa lisäsin vieläkin vähän terävyyttä (!) ja käytin omaa Curves-asetustani. Bf, kiitos kuvista.

IMG_0700 copy

Plussat:

- todella pieni ja kevyt
- kivan tuntuista, vähän nihkeää materiaalia (ei ehkä pääse tipahtamaan kädestä niin helposti)
- kaikki jo omistamani objektiivit sopivat tähän
- takanäyttö on sopivan iso
- hintalaatusuhde
- videokuvaus
- SD-muistikortti (halvempia kuin CF-kortit)

Miinukset:

- takanäytön tarkkuus on huono ja esikatseltuna kuvat eivät näytä niin hyviltä
- kohina
- manuaalinen kennonpuhdistus
- ei mahdu kirjekuorilaukkuun...


Eniten mietityttää se, että 1100D:tä voi kuulemma verrata Canon EOS 450D -kameraan, joka ilmestyi muistaakseni joskus vuoden 2007-2008 aikoihin. HD-videokuvausmahdollisuus tässä mallissa kuitenkin on. Toivottavasti en siis tehtyt hukkaostosta, sillä kotoa löytyy vielä se 400D:kin, joka on S:n käytössä. En tosin enää luota 400D:hen ainoana varakamerana, sillä se vetelee jo viimeisiään ja saattaa sanoa itsensä irti vaikka heti seuraavaa kuvaa ottaessa. 

Vaan joo, suunnitelma on nimittäin säästää hartioita ja keventää matkalaukun painoa. Aion (paino sanalla ehkä) ottaa vain tämän uuden kameran mukaan Lontooseen ensi kuussa. 

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

  1. Oikein hyviä kuvia.

    Tyttärelläni on myös tuo Canon ja on ottanut tosi taidokkaita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se, että on monen tonnin laitteet tarkoita sitä, että vasta silloin saadaan aikaan hyviä kuvia. Harjoittelusta se taitaa olla myös kiinni... :)

      Poista
  2. Suosittteletko canon eos1100d:tä ensimmäiseksi järjestelmä kameraksi omalle 13vuotiaalle tyttärelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyseessä on jo melko vanha runko, että mikäli hinta on edullinen, niin silloin totta kai. Muutoin saattaisin jo katsella uudempia malleja.

      Poista
  3. Mitä järjestelmäkameraa suosittelet ensimiseksi kamerakasi hinta saisi olla 100-300noin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti olen tällä hetkellä perillä vain Canonin tarjonnasta ja niiden hinnat alkavat kaikki yli 300 eurosta. Ensimmäinen kamera voi olla vaikka älypuhelimen kamera. Kyllä noin 300 euroa on mielestäni minimihinta hyvälle kameralle!

      Poista
  4. Mitä kameraa suosittelisit semi alottelijalle? Tota Olympus peniä on paljon kehuttu, onko muita suosituksia? Hinnalla ei niin väliä, kuitenkin kalleimmasta(/parhaasta) päästä ei tarvii olla, olen vielä niin harjoitteluvaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainitsemasi olympus on varmasti hyvä vaihtoehto. Olitko kiinnostunut jostain muusta merkistä?

      Poista
  5. Vastaukset
    1. No sitähän se välillä on. :( Toivottavasti nyt sinulla menee jo paremmin.

      Poista
  6. aika tosi vanha postaus 😅 mutta kannattaisiko tätä eos 1100d ostaa jos sen sais 150 eurolla käytettynä? tulis ihan aloittelijalle opettelu/harraste käyttöön, oon tähän mennessä ihan vaan kännykällä kuvannu, mutta olis kiva harjoitella kuvaamaan kameralla parempilaatusia kuvia :)

    VastaaPoista
  7. niin ja joku putki meillä on jo entuudestaan, en satu muistamaan mikä merkki, mutta menee varmaan kaikkiin kameroihin? äidin mukaan ollut hyvä, kun on sillä joskus kuvannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tarkistaa, sopiiko putki runkoon! Miltä susta tuntuu ja paljonko rungolla on kuvailtu! Mun mielestä 150€ on aika kova hinta, ottaen huomioon että torissa joku myy 95€ ja veikkaan siinäkin olevan tinkivaraa!

      Pahoittelut että vastaus tuli vähän myöhään. :)

      Poista
  8. Hei Enni, tiedätkö voiko tällä kameralla ottaa kuvia ilman muistikorttia vai meneekö kaikki kuvat vain muistikortille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ottaa kuvia ilman muistikorttia mutta ne eivät tallennu mihinkään;)

      Poista
  9. Jos on usbilla kiinni tietokoneessa niin voi ottaa kuvia esim sparco camera -sovelluksella suoraan koneelle web kameran tyylisesti. Nämä kuvat eivät muistaakseni tallennu kameraan. Nyt en muista saako Canon Utilitylla myös

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my