18. lenkki

Tänään melkein tein sen, mitä olen harjoitellut elokuusta asti. Juoksin puoli tuntia yhteen putkeen. :D Moni varmaan nyt nauraa mulle, mutta hei, mulle tää oli iso saavutus. 

Aloitin lenkkeilyn vasta kuusi viikkoa sitten, periaatteessa ihan nollasta. En ole ikinä juossut! Yleiskunto oli sillä tasolla, että normaalit Bodystep yms. tunnit jaksoin hypellä. Jotenkin tämä juokseminen ilman taukoja ja ilman muita ihmisiä on ihan eri asia, ei ole muita tsemppaamassa. Kaiken lisäksi juoksen ilman musiikkia, mutta alan pitää siitä! Lenkillä mua häiritsevät ainoastaan mun omat ajatukset ja puhelimen personal trainerin run-käskyt.

En usko, että olisin pystynyt ihan samaan vielä kuusi viikkoa sitten, joten kehitystä on selvästi tullut. Enkä tänäänkään vetänyt itseäni vielä ihan loppuun, sillä seuraan tuota alla näkyvää juoksuohjelmaa ja sen mukaan tänään piti juosta vain 25 minuuttia. Koska juoksin tuon jo viime viikolla, otin tavoitteeksi nyt sen puoli tuntia. Se meni aika helposti, tosin juoksen vielä aika hitaasti. Laskin kartan mukaan, että kaikkineen lenkin pituus oli vähän päälle 5km, josta juoksin ehkä sen 4,5 km. Lenkkiin kuuluu alkulämmittely ja cool down.
Kolmen viikon päästä, tarkalleen ottaen enää yhdeksän lenkin jälkeen, tämä ohjelma loppuu. Silloin olisi tarkoituksena juosta ainakin viisi kilometriä 30 minuutissa. Onneksi olen aika lähellä tuota maagista lukua jo nyt, joten mun täytyy keskittyä kehittämään nopeutta. Joku päivä aion kyllä juosta niin pitkään kuin jaksan, oli nopeus ihan mikä vain. Kyllä se 10 000 m joskus vielä menee...

Tuntuu siis niin hassulta, että voi juosta edes tämän verran. Ennen olisin kokenyt pienen välikuoleman jo varmaan 10 minuutin jälkeen, mutta jostain sitä tahdonvoimaa on löytynyt!

t. Enni

Kommentit

 1. Jee, onneksi olkoon! Ihan mahtavaa :)

  VastaaPoista
 2. Onnea saavutuksesta :) ja tsemppiä jatkoon !

  VastaaPoista
 3. Loistavaa Enni!! Ole ylpeä saavutuksestasi! :) Ja alku on kaikkein vaikein, etenkin juoksussa! Tosta se lähtee pian rullaamaan kuin vettä vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näillä sanoillasi jaksaa taas pitkään!

   Poista
 4. wuhuu hyvä enni!!:) heheeh, kyllä mäki sitte joskus tohon pystyn... hui kauhee maanantaina oottaa 1500m :o

  mut tsemii jatkoo, koht vedät jo 45 min putkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin se menee sulla! :) Rennosti vaan ja mieti sitä oloa sen jälkeen ;D Haha no toivotaan, tosin se saattaa viedä vielä seuraavat 6-7 viikkoa XD tai ei tiedä, pitää koittaa jos joku päivä tuntuu siltä!!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös