Shiny new shoes = LENKKARIT

Katsokaas mitä mä hankin ihan tuolta Cittarista! Tulevaa juoksuharrastusta ajatellen hommasin ensialkuun ihan kunnon lenkkarit. Okei, tuo harrastus meni jo vähän liian pitkälle, myönnetään. Tarkoitan siis juoksukokeilua, sillä juoksin viimeksi yläasteella, enkä ole edes varma pidänkö siitä, saati osaanko enää edes juosta (bf:n mukaan en ole ikinä osannutkaan...).

Motivaation kohottamisen kannalta oli tärkeää tietysti hifistellä. Eivätkös kaikki lajit ole nykyään vähän välineurheilua? Tänään töiden jälkeen suuntasin siis kauppaan haukkana kohti urheiluosaston alehyllyä (se siitä hifistelystä).

IMG_8092 copy

IMG_8091 copy

Alehyllystä löysin ainoastaan näitä neon-lenkkareita omassa koossani, ja koska hinta oli 30 euroa, päätin ostaa ne. Merkistä mulla ei ollut mitään hajua, mutta alkuperäisen hinnan (70 e) mukaan voisin kuvitella niiden olevan edes jotakuinkin kohtuulliset juoksua varten. Tietysti tuo väri oli aika iso kysymysmerkki, mutta ajattelin sen vielä toimivan mun hyväkseni. Kun mä lähden tuonne huitelemaan, niin huomioväri ei varmaankaan ole pahitteeksi. Sitä paitsi nämä lenkkarit sopivat väritykseltään mun urheilutoppiin.

Lupasin reilu kuukausi sitten eräälle ystävälleni testata juoksemista, joten tässä sitä nyt ollaan. En oikeastaan ole ikinä pitänyt juoksemisesta, mutta vuosien crosstrainer-lämmittelyt ovat toivottavasti vaikuttaneet asiaan edes jotenkin. No nähtäväksi jää, kauanko tätä intoa kestää. Voi olla, että se lopahtaa kirjaimellisesti ensimetreille. Yksi on kuitenkin varmaa, eli mun on ainakin pakko sisäänajaa uudet lenkkarit. Ja jos juoksu ei kuitenkaan nappaa, niin täytyy keksiä jotain muuta. Ja ainahan mulla on saliharrastus. Ja aina kai lenkkareita tarvitsee? Ja seliseli.

En silti pistäisi pahitteeksi, jos juoksunoviisille jaettaisiin ilmaisia neuvoja...

IMG_8093 copy

Urheilusta päästään aasinsillalla syömiseen. Oli mulla toinenkin ajatus kauppareissulle, nimittäin mun piti ostaa synttärilahja isälleni. Kärvistelin kaupassa kaikkien ihanien ruokien, hedelmien ja jogurttien ohi, koska tänään piti olla salaattipäivä. Sitten tulin kotiin. Oikeesti, synttärit..? Ketä mä huijaan?

IMG_8088 copy

Pidetäänpä salaattipäivä huomenna.

t. Enni

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Haha joo, loistaa kilometrien päähän! :D

   Poista
 2. Ilman kunnon lenkkareita juoksemisesta ei kyllä tule yhtään mitään, joten nyt sulla on ainakin lähtökohdat kunnossa jos juoksuinto kunnolla sattuiskin syttymään :D Ite oon lenkkeily säännöllisen epäsäännöllisesti vuosia, mutta keväällä päätin, että syksyllä kokeillaan puolimaratonia, niin ihan ensimmäiseks oli pakko ostaa uudet lenkkarit treeniä motivoimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän tota ajattelinkin. Tod näk alkuinnostusta ei olisi edes tullut ilman kunnon kamoja. Onhan se nyt vähän eri juosta tennareilla tai koriskengillä eheh :D

   Onnea sun haasteeseen, eiköhän se onnistu sulla! Jos mä edes jonkun pienen tavan tästä saisin kuntosalin oheen, niin se olisi mulle jo jotain. Säästäisi siinä helposti rahaa tuolta ryhmäliikuntatunneilta :)

   Poista
 3. http://www.pori.fi/material/attachments/vapaa-aikavirasto/liikunnanohjaus/5twOyf7LV/juoksuohjelma_11vkoa.pdf

  Muutama kaveri on ainakin kokenut tämän kivaksi kirittäjäksi ja rauhallisesti alkavaksi ohjelmaksi. Kokeile josko sullakin lähtis tän kanssa juokseminen helpommin käyntiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Näytti aika joo rauhallisesti alkavalta ja ihan hyvältä! Eräs tuttuni ehti eilen suositella sellaista sovellusta kuin Couch to 5k, jota itse asiassa tänään testasin. Tykkäsin siitä, ettei tarvitse itse pitää silmällä kelloa! Tosin tästä voisi ottaa mallia, jos tulee takapakkia :D

   Poista
 4. Ei kannata luovuttaa vaikka ensimmäiset lenkit olisivatkin tuskaa. Itse olen kärsimätön ja jos tauon jälkeen en jaksakaan juosta niin pitkälle kun suunnittelin niin ärsyynnyn, pitäisi opetella vain olemaan armollinen itselleen. Ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu hah.

  Juoksu on siitä ihanaa, että siinä oikeasti huomaa kehityksen nopeasti. Kannattaa siis vaan sinnikkäästi jatkaa, pian huomaakin että kolmen kilometrin sijaan jaksaa juosta kymmenen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pidän tämän mielessä. Niin, totta! Mulle yleensä riittää hiljaa hyvää tulee -asenne, mutta toisaalta siinä on omatkin huonot puolensa, nimittäin juuri se into saattaa lopahtaa, jos kehitystä/tuloksia ei näy...

   Mutta toivottavasti kohta huomaan, että ei se ollutkaan niin vaikeaa kuin ajattelin. Tämän aamun lenkin jälkeen voin sanoa, että ihan hyvin se meni, vaikkei siinä vielä kovin montaa minuuttia tainnut juoksua olla :D

   Poista
 5. Oi, mahtavan pirtsakkaat kengät. Kyllä nyt kelpaa treenata!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta! Aamulla ainakin hymyilytti, kun puin kengät ensimmäistä kertaa jalkaan lenkkiä varten. Olivat muuten hyvät!

   Poista
 6. haha, ittellänikin kirkkaan pinkit lenkkarit, ja voin sanoa että kyllä se kenkien väri vaikuttaa lenkkeily intoon, tai ainakin ite tykkään ennemmin vetästä pirteen väriset lenkkarit jalkaan kuin jotkut mustat.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mä edes ajatellut mustaa vaihtoehtoa! Onneksi niitä ei juuri edes valikoimissa näkynyt. Pinkit kuulostaa ihanilta hih :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös