Kasvisruokapäivä - Hälsans Kök Kasvismureke

Mitä se on? Jauheliha-tomaattikastiketta? Ei, se on kasvis-tomaattikastiketta

Kuten jo aiemmin kerroin, pääsin Buzzadorin kautta mukaan Hälsans Kök -kampanjaan ja sain tilaisuuden testata merkin kasvisruokia. Buzzadorina oleminen merkitsi siis sitä, että saan testattavaksi tuotteita, joista sitten kerron muille tällä kertaa blogin välityksellä. Jokaisen testaajan tulee kertoa tuotteesta oma rehellinen mielipide. 

Tällä kertaa keskityin kokeilemaan merkin Kasvismureke-pakastetta, joka on, mitä ilmeisemmin, vaihtoehto jauhelihalle. Meni taas niin läpi liharuoasta koostumukseltaan, ulkonäöltään ja maultaan. Tosin tästä puuttuivat ne ns. kovat kohdat, eli jänteet, luut yms. muut ihanat yllätykset...Ennakoin nälkäni hieman väärin ja kasasin lautaselleni ison kasan tätä ruokaa, mutta kuten jauhelihakastikekin kohdallani tekee, myös tämä täytti vatsani hyvin nopeasti. Maku oli oikeasti hyvin lähellä sika-nauta-jauhelihaan tehtyä pastakastiketta, joten jos yhtään kiinnostaa, niin kokeile tätä!


Herää tosin pieni kysymys. Koska tuote muistuttaa hyvin paljon jauhelihaa, niin mitähän mieltä kasvisruokailijat mahtavat sitten olla? Luulisi, että osa kasvisruokailijoista ei pidä lihan mausta tai rakenteesta ja tällöin he myös saattaisivat vältellä tällaisia tuotteita? Vai olenko väärässä ja kysymys on vaan siitä, että kyseessä on eläin? Ja toisaalta tarjoaahan tämä hyvän vaihtoehdon myös lihansyöjille, jotka haluavat pitää kasvisruokapäiviä...

t. Enni

Kommentit

 1. kuulostaa aika hyvältä! mutta sitä mietin, että onko hintaero millainen normi jauhelihaan verrattuna? kumpi siis halvempi vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama hinta molemmilla noin 3,50 euroa maksoi tämä muistaakseni :)

   Poista
 2. Hmm, pitäisköhän ostaa tätä seuraavalla kauppareissulla ja kokeilla, että meneekö tää läpi jauhelihana tuolle miehekkeelle. Se kun on niin kasvisruokavaihtoehtoja vastaan, että jos sitä sais vähän tällä käännytettyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah koita! :D Ostin sekaan tomaattikastiketta ja sitten lisäsin sekaan vielä yhden pilkotun valkosipulikynnen! Voi olla, että t-rex aavistaa jotain, mutta meilläkin täällä perheessä on näitä vähän kahdenlaisia. Toinen on avoin uusille kokemuksille ja toinen nirso - periaatteesta! :D Mutta älä kerro ennenkun maistaa haha:D

   Poista
 3. Olen ollut kasvissyöjä yli puolet elämästäni ja nykyään se on tosi helppoa, kun tofua, soijaa ja quornia saa joka paikasta. Kaikki Hälsans Köketin soijatuotteet ovat mielestäni hyviä. Minua ei myöskään haittaa se, että tuote mielletään "lihan makuiseksi tai näköiseksi". En ryhtynyt kasvissyöjäksi siksi, etten tykkäisi liharuuista vaan siksi, etten voinut hyväksyä sen tehotuotanto menetelmiä. Ja tosiaan, nämä tuotteet kelpaavat lihansyöjillekin ja ovat helppoja eineksiä. Voin siis myös suositella KAIKILLE kasvispäiväksi näitä makoisia ja proteiinipitoisia tuotteita.

  -Paul

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi! Selvensit pohdintojani hyvin, olenkin miettinyt, että mitkä ovat niitä syitä kasvisruokavalion valitsemiseen. Olen samaa mieltä, nämä ovat olleet yllättävän hyviä (miinus falafel-pullat). Hampparin välissä maistui ihanalta ja samoin tämä oli ihan perus pastakastikken makuista.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös