Ruokasoodaa ihottumaan

Te varmaan mietitte, että miten ihmeessä rapujuhlien pahvihattu, käsirasva ja ruokasooda liittyvät toisiinsa? No helposti, antakaas kun kerron.

Eilen illalla äiti tuli luokseni oudon rasvasekoituksen kanssa ja levitti käsiini tätä "ihmevoidetta", josta voitte lukea lisää täältä. Kyseessä on siis erilaisille ihottumille tarkoitettu itsehoitomenetelmä, jonka taidemaalari Markku Laitinen kehitti hoitaakseen omaa ihottumaansa. Voiteen pitäisi helpottaa kutinaa ja lopulta parantaa itse ihottuma. Kuten tuon rasvan kehittäjä, minäkin olen kokeillut omaan ihottumaani niin kortisoonivoiteita, Fusidinia, sinkkipastaa ja myös monia muita lääkevoiteita (esim. Cocon ihottumavoidetta, näin epätoivoinen olen...). Ne auttavat aikansa, mutta niitä ei voi käyttää aina.

Koska mulla ei ole mitään menetettävää, niin testataan nyt tätä.


Löysin itseltäni tyhjäksi menneen rasvapurkin, jonka onnistuin täyttämään Aqualan L -voiteella noin viiden pumppupainalluksen verran. Sen jälkeen kuvihoihin astuukin ruokasooda, siis nimenomaan ruokasooda, ei leivinjauhe. Ohjeessa oli, että noin kymmentä painallusta kohden laitetaan yksi teelusikallinen soodaa, joten tein oman sekoituksen puolikkaana.


Raputötterö oli siis mun suppilo, sillä se oli juuri oikeankokoinen rasvapurkin suuaukkoon verrattuna ja sen kautta sainkin helposti soodat purkkiin.


Sen jälkeen suljin korkin ja ravistin purkkia hyvin huolellisesti muutaman minuutin ajan. Tässä vaiheessa mietin, että rasvapurkki varmaan räjähtää, sillä aikoinaan teimme "soodapommeja" Kinder-munien muovimunista, vedestä ja ruokasoodasta (vai leivinjauheesta?). Varmasti olette kokeilleet samaa!

No, purkki on vielä ainakin ihan ehjä.


Pari viikkoa sitten mun käsien ihottuma tuli takaisin aika runsaassa mittakaavassa, mutta on siitä itsekseen vähentynyt ajan mittaan. Tällainen kohta on kuitenkin vielä jäljellä ja se saa toimia testattavana alueena. Jos ihottuma häviää nopeastikin, uskon, että tällä sekoituksella on ollut osansa asiassa.Jään odottelemaan tuloksia. Toivottavasti tämä toimii!

t. Enni

Kommentit

 1. lähtikö ihottuma vai oliko huuhaata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuhata. Kunnon kortisoni ja lääkevoiteet toimii. Yllä olen tainnut mainita jonkun lääkkeen nimenkin. Kannattaa hakea resepti.

   Poista
 2. Meillä saatiin lapsen atooppinen ihottuma kuriin vitamiineilla. http://pienenpienitalo.blogspot.fi/2015/07/atooppinen-ihottuma-kuriin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko teillä kyse vitamiinin puutoksesta? Itse en ole huomannut vaikutusta, niitähän muutenkin imeytyy elimistöön vain tietty määrä?

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös