Banaanipannari / Banaaniletut

Mua on jo vähän aikaa himottanut testata blogeissakin paljon pyörinyttä banaanipannari-reseptiä, mutta nämähän ovat siis lettuja! Banaaniletut saa tehtyä helposti kahdesta raaka-aineesta, banaanista ja kananmunasta. Ainesosien suhteet vaihtelevat blogeittain aika paljon, mutta tein oman versioni yhdellä kananmunalla ja yhdellä banaanilla. Luin banaanipannareista ensimmäistä kertaa Monan blogista!

Yhdestä annoksesta saa tehtyä noin kymmenen pientä lettua, jotka ovat niin suussasulavan keveitä, että ne tulee kyllä hotkaistua parempiin suihin aika nopeasti. Lettujen määrä tuntui yllättävän suurelta siihen nähden, miten letut täyttivät. No, kyseessähän oli vaan kananmuna ja banaani.



As usual, tuunasin reseptiä ja puristin mukaan tuoretta appelsiinimehua parin lusikallisen verran. Sen lisäksi heitin sekaan leikkuulaudalle jääneet appelsiinit. Itse appelsiinia en lopputuloksessa kovinkaan paljoa maistanut, joten tätä makua laitan ensi kerralla joukkoon enemmän. Jos banaanit ovat todella makeita, ei sekaan myöskään kannata lisätä enää mitään muuta makeuttajaa. Jos taas banaani on vähän raakaa, niin sekaan voi laittaa ihan vähän makeutusainetta/hunajaa. Ripaus kanelia kuulemma sopii  tähän reseptiin myös oikein hyvin!

Vaikka resepti onkin todella yksinkertainen, tässä kuitenkin ohjeet:

Banaaniletut
(resepti yhdelle)

1 kananmuna

1 banaani
1-2 rkl appelsiinimehua
(+ halutessaan vähän hedelmälihaa)

Sekoita kaikki ainesosat yhteen sauvasekottimella ja paista letut erissä, pienessä määrässä öljyä/margariinia.









Päälle vielä vähän lisää appelsiinia ja lusikallinen appelsiinirahkaa. Olipa se ihana iltapala. Taidan tehdä tätä tänään heti uudestaan ja ehkä viikonloppunakin vielä kotikotona. Halpaa, hyvää ja helppoa. Oletteko kokeilleet?

t. Enni


Tilaa Olivia tai Costume tästä itsellesi superedullisesti!*
Saat tilaajalahjaksi Minna Parikan Oh My Dear! -kukkaron (arvo 95€)

Kommentit

  1. Näitä pitää kyllä kokeilla. Vaikka nää onkin olleet esillä jo jonkin aikaa ja vaikka kuinka monessa blogissa + muualla niin en ole vielä saanut aikaiseksi. Johtuisko siitä että mulla ei vaan koskaan ole banaaneja kotona enkä koskaan muista niitä ostaa, miten niin ostan aina vaan samoja asioita kaupasta meininki mulla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Haha! Mä itse asiassa eilen ostin ihan kananmunia ja kahta eri banaanimerkkiä tätä varten. Pirkkaa ja Chiquititaa, testailin olisko maussa paljonkin eroja. Tällä kertaa ei. Mutta kandee kokeilla, en takaa pidätkö, mutta mä pidin! Erikoisen makuisia ja yllättävän makeita!

      Poista
  2. Nää on kyllä hyviä! Mie oon tehny kahdella kananmunalla ja yhdellä isolla banaanilla. Oon niin makean perään, että vaikka noi lettuset on jo itsessään ihmeen makeita, niin oon levitelly päälle vielä lemon curdia! Avomiehen mielestä menee jo liian makeaksi, mutta mie vetelen niitä nassuun täydellä innolla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun bansku oli aika pieni. Miten "munaisa" mausta tulee kahdella munalla muuten? :D Haha mulla ei oikein ollut mitään tähän päälle, niin laitoin perus appelsiinirahkaa.

      Poista
    2. Ihme kyllä, ei maistu kahdella munallakaan yhtään munakkaalta. :)

      Poista
    3. voow pitää sit varmaa testaa ja jättää aamuks pari :D

      Poista
  3. tiedätkö pystyykö tätä reseptiä soveltamaan jonkun muun hedelmän/vastaavan kanssa? täällä yksi ei banaanista pitävä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, tein lettuja äsken kahdella munalla, banaanilla ja appelsiinilla ja oli huomattavasti vaikeampia kääntää! Hedelmän tulisi olla rakenteeltaan aika samanlaista banaanin kanssa...

      Poista
  4. Voi että, oisimpa hoksannu lukea tän viikonloppuna! :) Mie nimittäin tein banaanilettuja, mutta tuo appelsiini ois varmasti antanu niihin ihanan lisän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein äsken uuden satsin, mutta banaanin maku on niin voimakas, että se peittää kyllä appelsiinin aika paljolti alleen, vaikka nyt enemmän appelsiinia laitoinkin. Tosin tein muutenkin vähän eri variaation, enemmän kanamunaa - > rakenne kärsi. Mutta ainakin kannattaa niitä popsia ihan tuoreenkin appelsiinin kanssa, on hyvä lisuke päälle! Ja silloin mehua voi puristaa sekaan:)

      Poista
  5. Kardemummaa kannattaa myös kokeilla. :)

    VastaaPoista
  6. Näyttää hyviltä!Pitää itekki kokeilla :)

    http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. miten sait niistä tuon näköisiä :D itekkun tein niin ei niitä meinannu saaada käännettyä ja alko vaan kiehumaan . toisella kerralla lisäsin rkl jauhoja si sit onnistu vähä paremmin mutta ei niitä siltikään käännettyä saanut kun tapelten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ne onnistuu joskus ei. Mut tärkeintä on antaa olla miedolla lämmöllä niin kauan, että se jähmettyy kunnolla ennen kääntämistä. Myös öljyllä oli asiaa... Ja pitää tehdä tarpeeksi pieniä, tyyliin 1-2 ruokalusikallista per lätty. Vaan se, että niiden antaa kunnolla paistua ennen kääntöä vie vähän makua, koska silloin niistä tulee helposti ylikypsiä. Eli sitten vaikka mielyymmin mössönä syö ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös