Appelsiini, rahkan salainen ainesosa

Ennen kuin päästään tuohon mun ultimate-rahkaherkkuun, niin vilautan kuitenkin perjantaina kameraan tallentuneita otoksia asusta. Silloin oli jo lämmin ja tiet kuivia, toisin kuin nyt...
Näettekö, siivosin! :)


No nyt se mun luottoiltapala, joka menee ihan herkusta! Uskaltaudun lisäämään tämän oman sotkotusohjeen tänne, sillä eilen eräs (voisi sanoa lievästi nirso) henkilö sanoi, että tämä on hyvää. Siis silloin sen todellakin täytyy olla hyvää! Hän tosin vaati minua jättämään raejuuston pois omasta annoksestaan, mutta itse pidän juuri siitä, että rahkassa on erilaisia komponentteja ja purutuntumaa. Kuvat eivät nyt tee oikeutta, mutta otan parempia heti kun eräs testikamera saapuu luokseni...

Kyseessä on siis appelsiinirahka, appelsiini on nimenomaan se mun salainen ainesosa, ja tämän monimutkaisen reseptin olen luonut minä ihan itse. En varmaan ole ainoa tällaista naamaansa mättävä, mutta itse aloin valmistamaan tätä jo melkein vuosi sitten. Ja monimutkaisella tarkoitan neljää ainesosaa...

Tässä ohje kahteen pieneen annokseen, sillä itse valmistan tätä aina yhden annoksen kerrallaan pieneen Koko-astiaan. Kipossa näkyvät eri ainesosat eivät siis ole ohjeen mukaan mitoitettu!

1 kuorittu appelsiini pieninä paloina
4 tl raejuustoa
Yksi maitorahkapurkki
4-6 tl turkkilaista jogurttia
(+ kohmeisia mustikoita)

Teelusikalliset saavat olla kukkurallisia. Lopuksi sekoitetaan kaikki ja iltapala on valmis. Nam!
Ihan kuin kaupasta ostettua, ai mutta se olikin omatekoista!


Olen tietysti testannut vastaavaa ananaksella, mutta en pidä siitä yhtä paljoa, vaan appelsiinia sen olla pitää. Varsinkaan, kun appelsiini ei ole mikään paha hedelmä ananakseen verrattuna:

Appelsiini, kuorittu (100g) sisältää 47 kcal, hiilihydraattia 8,9 g
Ananas, omassa liemessään (100g) sisältää 52 kcal,  hiilihydraattia 11,2 g

Sen lisäksi olette varmasti kuulleet tuosta Valion pinkistä, pehmeästä ja täyteläisestä maitorahkasta, jota myydään sikahinnalla. Opiskelijan, ja kenen tahansa muunkin sentinvenyttäjän, kannattaa vaan ostaa partaäijää, eli iso turkkilainen jogurttipurkki (1000g) ja maitorahkaa. Niitä yhdistelemällä saa suunnilleen saman makuisen lopputuloksen halvemmalla ja pieni määrä rasvaa on juuri se mikä tekee tästä appelsiinirahkasta herkullista. Proteiiniarvot eivät varmaan ole ihan tismalleen samanlaiset, mutta ei se niin gramman päälle ole.

Hifistelyä:
Pehmeä ja täyteläinen maitorahka (Valio) 100g sisältää 70 kcal (p: 9 g h: 3,9 g r: 2,3 g)
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 100g sisältää 57 kcal (p: 9,8 g h: 4,1 g r: 0,2 g)
Jogurtti, 10 %, turkkilainen/kreikkalainen 100g sisältää 123 kcal (p: 4 g h: 4,3 g r: 10,1 g)

Yleensä suhde on hyvä niin, että yhteen annokseen laitetaan noin puoli purkkia maitorahkaa ja 2-3 tl turkkilaista jogurttia. Lisäksi vähän raejuustoa, appelsiinia tai muita hedelmiä ja marjoja.

Is gooood, toivottavasti tykäätte!

t. Enni

Ps. Pieni vinkki Navel-appelsiinien kuorimiseen. Poista päätypalat ja tee viillot ympäri kuorta. Kuori appelsiini siitä toisesta päästä, missä ei ole sitä sisään kasvanutta pientä hedelmää! Kuori irtoaa jostain syystä paremmin.

Linkkaa blogisi

Kommentit

Lue myös