Yrittäjyys - Mistä te haaveilette?


Mä unelmoin realistisesti ja vähän epärealistisestikin hyvästä työpaikasta, omasta asunnosta, täydellisestä kesäkunnosta ja herkuista, jotka eivät lihota. Samalla mulla on muita haaveita, joista en uskalla vielä edes puhua ääneen. Tällaiset haaveet ovat ilmaisia, mutta vaativat paljon yrittämistä, tahdonvoimaa ja tekemistä. 

Pidin joskus monta vuotta sitten itsestäänselvyytenä, että lukion jälkeen menen yliopistoon. Pidin myös itsestäänselvyytenä sitä, että perustan joskus yrityksen. Sittemmin yliopisto vaihtui ammattikorkeakouluun ja yrittäjyys unohtui viimeistään uusien opintojen alkaessa. 


Jo lukioaikoina aloin pohtia, onko mussa sittenkään yhtään yrittäjähenkisyyttä ja kestääkö mun pää. Nyt kun mietin tätä viimeistä viittä vuotta, jotka ovat jo ehtineet kulua valmistumisen jälkeen, huomaan yhtäkkiä yrittäväni ihan kaikkea. Yritän toteuttaa haaveitani, eli tehdä mahdollisimman paljon freelancer-hommia, kehittää ja ylläpitää blogiani, pitää itseään hyvässä kunnossa ja kouluttaa itseään mahdollisimman paljon, jotta saan hyvän ammattitaidon tulevaisuutta ajatellen. Yrittäjyydellähän tarkoitetaan, että yritetään, tai vielä paremmin sanottuna, tehdään jotain.

Eli onko mussa sittenkin sitä yrittäjähenkisyyttä? Ainakin mulla tuntuu olevan koko ajan hinku haalia uusia projekteja, joita sitten yritän suurella intohimolla toteuttaa. Hullua, koko ajan pitää olla jotain tekemistä... En silti lukion jälkeen ole edes ajatellut, että oikeasti ehkä haaveilenkin jonkun sortin yrittäjyydestä.


Mitä mieltä te olette, ollaanko me bloggaajat tavallaan yrittäjiä? Mua kiinnostaisi kuulla teidänkin haaveita, oli se sitten joku haave liittyen blogiin, laukkuihin tai kenkiin! Mistä te haaveilette kaikista eniten? 

t. Enni

Kommentit

 1. Haaveilen työpaikasta, jossa olen onnellinen ja jota rakastan. Jotain, jossa näkisin oman käden jälkeni, suunnitelmani, toteutukseni..
  Koulut, joista haaveilen, eivät löydy tästä kaupungista, eikä minulla ole munaa muuttaa muualle, koska viihdyn täällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sama juttu, pahinta olisi tehdä merkityksetöntä työtä, jotain mikä menee kuitenkin hukkaan.

   :D Ehkä sitten kuitenkin jossain vaiheessa..? Eihän sitä ikinä tiedä miten elämä heittelee!

   Poista
 2. Suurimmat haaveeni taitavat olla hyvä työpikka, matkustaminen ja toinen koira. Hitto kun puuttuu massit että voisin nämä toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Matkustaminen on kivaa kyllä! Ja ihana työ... En kyllä tiedä onko sellaista unelmatyötä edes olemassa...

   Voi hauva, minkälaista meinaat?

   Poista
  2. Varmaankin samanlainen kuin mikä meillä jo onkin, berninpaimenkoira :)

   Poista
 3. Olipas osuva teksti, kun oon miettiny tulevaisuutta sun muuta viime päivinä erityisen paljon. Kai tää bloggailu vähän verrattavissa yrittäjyyteen on, ainakin panostus on kova ja aikaahan se vie. Mutta niin kivaa!

  Oma asunto ja aikaa kaikelle mitä haluaa tehä. Ja kyllähän siitä unelmatyöstä tulee haaveiltua, mikä se sitten ikinä onkin.. Kovasti oon yrittänyt pohtia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eli ainakin voisi miettiä sitä uran kannalta, jos kerran kovasti on panostusta bloggaamiseen, niin se kertoo ainakin jatkuvasta sitoutumisesta ja siitä, että jaksaa oikeasti yrittää! :D

   Samat haaveet:) Toivottavasti kohdallesi osuu se unelmaduuni, koska tuntuu, että nykyään on niin järjettömän vaikeaa päästä mihinkään hommiin. :(

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös