Syö parsaa, Cocollekin maistuis

Parsa on parasta! Huh, tein eilen ensimmäistä kertaa ikinä Hollandaise-kastiketta ja kyllä tuli hyvää. En tosin ole muistaakseni ikinä maistanut kenenkään toisen tekemää kastiketta, niin ei ollut vertailukohtia. Vaan kun ensimmäisen puraisun otin parsasta kera kastikkeen, niin hyvä etten sanonut: "voi luoja...". Maku oli sopivasti sitruunainen, mutta kuitenkin pehmeä ja kermainen.

Keksin parsojen syömisen vasta viime vuonna. Jokapäiväiseen opiskelijabudjettiin ne eivät kuitenkaan sovi (nippu 4,50 €), sillä yleensä tuolla summalla tulee tehtyä kokonainen pääruoka. Valmistin parsat kuitenkin napsauttamalla puumaisen osan pois ja kuorimalla niitä hieman. Sen jälkeen keitin parsoja 4-5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Viiden minuutin kuluttua laitoin parsat kylmään veteen hetkeksi ennen tarjoilua, jotta väri säilyisi kauniina.


Samaan aikaan vispasin hullun lailla Hollandaiseani, ettei se vaan päässyt juoksettumaan. Tehtiin puolikas annos, joka oli ihan riittävä. Keltuaisia meni 1,5 kpl.


Tadah! Ei ehkä ihan niin keltaista tai paksua kuin ohjekuvissa, mutta hyvin teki kauppansa.


Parsat alkupalana ja pitsa pääruokana. Olin aivan ähkyssä puolikkaan pitsan jälkeen ja nyt on sellainen olo, että pitsaa pystyy syömään seuraavan kerran tuossa noin kolmen kuukauden päästä, aikaisintaan.Cookellekkin olis maistunut.
Hyvää pääsiäistä! Me vietämme tänään kaveriporukalla änäri-iltaa.

t. Enni

Ps. Muistakaa Linkittää bloginne!

Kommentit

 1. Parsasta tai hollandaisesta en tiedä niin mitään, mutta tuo pizza näyttää tosi herkulliselta. :P~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli hyvää! Mutta ähky tuli :DDD

   Poista
 2. Erittäin hyväkuntoinen ja maukas parsa suoraan Perusta oli naapuri-Salessamme kiirastorstaina kolme euroa puntti. Ainakaan viime keväänä hinnat eivät siitä pudonneet, toivottavasti samaa olisi tarjolla vielä tiistaina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oh halvalla!! Mä en oo niin halvalla nähnyt, mutta pitäisköhän vierailla jossain pikkukaupassa, jos siellä vaikka olis jotain kivoja tarjouksia...

   Poista
 3. Oi, ihanaa parsaa !!! Täälläkin vedettiin juuri iltapalaksi parsaa ilmakuivatunkinkun ja uppomunan kera. Ja vielä ihanempi Coco <3 ja punainen nuttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha cocon talvitakki:D Naminami! Meilläkin muuten olis ollu ilmakuivattua kinkkua, en oo edes tajunnut maistella sitä.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös