Ripsipidennys kotona

Tein tänään itselleni kestoripset, tai miksi näitä nyt voi kutsua. Toivon mukaan ne pysyvät hyvinä pienellä huollolla ainakin kaksi viikkoa. Tämä ripsipaketti (+ pinsetit ja peili) on siis kaikki mitä tarvitset. Ripsipaketti sisältää liiman ja erikseen myös poistoaineen, jolla liiman saa sulatettua pois ripsistä ilman, että ripsiä joutuisi repimään irti.

Käytin vain lyhyitä ja keskipitkiä ripsiä ja lyhensin niitä molempia. Lopputulos oli silti aika pitkä, eli ripset voi leikata aika reippaastikin lyhemmiksi.


1. Tästä lähdettiin lyhennetyllä medium-pituudella. Jatketaan noin puoleen väliin ripsirajaa.


2. Kotitekoisten ripsien huono puoli näkyy tässä, kun niitä katsoo läheltä. Näitä koloja voi täyttää uudella kerroksella ripsiä, tai mun tapauksessa yksittäisillä ripsillä (eri paketti).


3. Ohjeen mukaan liimaa tiputetaan ensin pisara foliopaperille, mutta en tiedä onko tällä lopulta mitään tekemistä pysyvyyden kanssa...


4. Aletaan lähestyä loppua. Silmän sisänurkkaa kohden lyhensin short-pituuden ripsiä entisestään.


5. Valmis! Toisen silmän vuoro.Ripsirajaa saa häivytettyä tekemällä ohuen mustan rajauksen aivan ripsien tyveen. Nämä ripset maksavat sen kymmenen euroa (välillä saa alle kahdeksallakin eurolla) ja kestävät hyvällä huollolla melkein kuukauden. Aion kyllä ottaa nämä pois jo ajoissa, etteivät omat ripset ehtisi vaurioitua pahasti.

t. Enni

Kommentit

 1. miten noita ripsiä sitten hoidetaan? esim kestääkö ne jos naaman pesee tai suihkussa käy? vai miten sä teet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesen kasvot puhdistusmaidolla, mutta pyyhin ripsien ympäriltä, enkä suoraa kastele koko silmiä. Toki olen joskus ajatuksissani mennyt suihkuun ja työntänyt pään veteen, mutta en suosittele, koska silmiä ei voi kovin hyvin pyyhkiä ja sitten silmät kirvelevät! :D. Eli siis varoo kastelemasta niitä ihan täysin. Jos kastelee, ne kannattaa harjata märkinä läpi, jotta kuivuvat nätisti.

   Silmät voi toki pestä, mutta välttää vaan ripsien kastelua. Suihkussa pesen yleensä siten, etten pidä koko päätä siis suihkun alla.

   Muuten voit aivan hyvin meikata ja pestä meikit pois varovasti puhdistumaidolla. Öljypohjaisia ei voi käyttää, sillä silloin ripset voivat irrota!

   Sitten jos ripsiä irtoaa itsestään, niin laittaa uusia tilalle tarvittaessa! :)

   Poista
 2. Oon aina miettiny, että pysyiskö noi oikeasti.. Ripset on niin tyyriit käydä liikkeessä ottamassa ja huoltamassa, mut nyt vois kokeilla. :)

  kiitos ideasta, sait uuden lukijankin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, tervetuloa lukijaksi!

   Nämä ovat (jos en väärin muista), niin neljännet tai viidennet tällaiset ripset ja joka kerta huollon kera (eli about joka 3. päivä pari uutta ripseä) ovat pysyneet kuukauden, joskus vähän ylikin. Tosin kun ripset lopulta ottaa aineella pois, niin sitä voi hieman järkyttyä miten lyhyiltä omat ripset näyttävät. Sen poistoaineen pitää myös oikeasti antaa vaikuttaa ja muista pitää silmiä kiinni, se voi muuten kirvellä. Mutta kun aine vaikuttaa, niin ripsiliima "sulaa" pois. Ripset myös aluksi tuntuvat vähän jähmeiltä, mutta parissa päivässä - viikossa ne palautuvat.

   Ja on varmaan myös ihan tosi, että ammattilaistenkin tekemät ripset ympäri vuoden pidettyinä rasittavat omia ripsiä. Jos jotain juhlia varten esim. mietit, niin vaikka viikonkin nämä olisivat, niin silti ovat todella edulliset!

   Poista
  2. Kuinka helppo noi on ite pistää ? Vai auttoiko sua joku ? :)

   Mulla on ollut ammattilaisen tekemät ripset muutamia kuukausia syksyllä, ja kyllähän se on, että omat ripset aina hiukan kärsivät.. Mutta aina ne sieltä takaisin kasvavat ! :)

   Poista
  3. Kyllä ne menee aika helposti, mutta oikea silmä tuppaa olemaan vähän vaikeampi, ainakin silmän ulkonurkasta aloittaminen. Mutta käyttää vaan aika runsaasti liimaa ja harjoittelu tekee mestarin.

   Joo sama juttu täällä, aina on ripset palautuneet normaaleiksi hetken päästä! Kyllähän ammattilaisen tekemät tietysti on ihan eri tasoa ja varmasti välillä ainakin ovat hintansa arvoiset. :D Nämä ottaisin väliaikaisiksi ripsiksi, kun on tarvetta niille, mutta en ympäri vuotta pitäisi silmissä. Suosittelen pitämään taukoa kertojen välillä.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös