My One True Match...

Kuinka vaikeaa voikaan olla täydellisen meikkivoiteen etsiminen? Olen nyt todellakin vinkkien tarpeessa, sillä nykyinen meikkivoide (+vanhojen purkkien jämät) alkavat olla lopussa ja olisi aika kokeilla taas kerran jotain uutta. En anna teille yhtään sen vaikeampaa tehtävää kuin kertoa mulle, mikä on maailman paras meikkivoide? Kriteerit: peittävä, voidemainen, hehkuva, pitkäkestoinen ja sopii pintakuivalle iholle. 

Siinä kaikki, mitä meikkivoiteeltani haluan. 

Alla näkyy vain pieni osa kokeilemistani meikkivoiteista ja niissä jokaisessa on ollut jotain häikkää. Yksi peittää paremmin, mutta kuivattaa ihoa, toiset taas ovat olleet niin läpikuultavia, ettei huomaa mitään eroa meikittömään naamaan, ja toiset taas ovat vaan väärän värisiä. Viimeksi pyysin myyjää etsimään sopivan vaihtoehdon ja lähdin kaupasta liian vaalean ja hyvin puuterimaisen *L'oreal True Match -meikkivoiteen kera.

image: Lumene / *L'Oréal / MaxFactor / Lily Lolo / Maybelline / Lumene / Maybelline

Olen tässä pohtinut, että onkohan kova hinta laadun merkki meikkivoidemarkkinoilla? Kannattaako kokeilla esim. Chanelin meikkejä, vai pysytellä markettivoiteissa? Itse asiassa olen testannut tuota Facefinity-meikkivoidetta yhden kerran, mutta mielestäni se ei levittynyt nätisti iholleni, vaan sekin tuntui siis liian puuterimaiselta. Muistankohan nyt ihan väärin, vai käyttääkö joku muu kuivan ihon omaava tätä? Olen testannut myös *Lancômen Teint Miracle -meikkivoidetta, mutta hyvin oranssissa sävyssä. Se mielestäni peitti, mutta hinta oli muistaakseni aika suolainen. 

image: MaxFactor / Chanel / *Lancôme

Luin myös kehuja Diorskin Nude -meikkivoiteesta. Oletan tosin arvostelujen perusteella, että ehkä adjektiivit peittävä ja hehkuva eivät vaan kuulu samaan lauseeseen meikkivoidemarkkinoilla. Vai kuuluvatko?

Help! Auttakaa naista hädässä.

 t. Enni

*Sisältää syvälinkin
Sisältöyhteistyö

Kommentit

 1. Cliniquen Supermoisture foundation saattaisi muuten olla varsin kokeilemisen arvoinen tuote! (:
  Olen itse testannut melkein kaikki edellä mainitsemistasi heikommaksi todetuista tuotteista samalla menestyksellä ja Max Factorin Xperience on Supermoisturen lisäksi ollut ainoa, jonka olen kelpuuttanut pidempiaikaiseen käyttöön. Ei pakkaudu ihon kuivimpiin kohtiin ja lopputulos on kuulas, mutta sopivan peittävä. Irtopuuterilla kiinnitettynä kesti iltaan asti, kun paineli puuteripaperilla joskus iltapäivästä kiiltävimmät alueet siistiksi. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, Max Factorin meikkejä olen juuri nyt miettinyt, voisihan tuota vaikka kokeilla. Nehän ovat markettivoiteista sitä kalliimpaa päätä, lähes 20e tai yli yleensä per purkki! Pitää myös katsoa tuota Cliniqueta, jos sitä saisi ulkomailta halvemmalla. Kyllä pitäisi myös käydä stockalla pyytämässä näytteitä, että olisi väri sitten oikea!

   Poista
 2. Sana peittävä on niin hankala käsite, pienet ihovirheet kyllä saa läpikuultavalla ja hehkuvalla meikkivoiteellakin peittoon. Yleensä nämä meikkivoiteet ovat myös parempia kuivalle iholle, koska niissä ei ole puuterimaista pintaa. Ota siis kevyempi, voidemainen ja hehkuva meikkivoide, tarvittaessa käytä sitten peiteainetta johon haluat enemmän peittävyyttä. Diorin nude on todellakin hyvä, mutta käväsehän jossain kokeilemassa Lorealin Lumimagique meikkivoidetta ja aina voit pyytää myyjää laittamaan meikkivoidetta purkkiin kotiin kokeiltavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin sellaisen peittävyyden, että esim. juhlameikissä meikin tärkein asia olisi kestävä ja niin virheetön pohja, ettei mitkään ihovirheet kuultaisi ihosta läpi. Tietysti peiteaineen voisin ostaa, mutta eipä ole sellaisestakaan hyvästä juuri mitään kokemusta! Jos on hyviä tuotteita, niin saa vinkata! :D

   Olen oikeastaan sitä mieltä, että kaikki kokeilemani markettivoiteet eivät ole olleet tarpeeksi peittäviä, mutta en halua maskeerausmeikkejä tai ihan myöskään Joe Blasco -peittävyyttä... Vähän kevyempää XD

   Joo nii voisin tehdä, ainakin sillä varmistuisi oikeasta sävystä. Pitääpä poiketa jossain vaiheessa Stockalle.

   Poista
 3. Kannattaa kokeilla Inglotin meikkivoiteita. Myyjän avustuksella löytyy varmasti oikea sävy, se on kosteuttavaa, riittoisaa ja hintakaan ei päätä huimaa (vajaa 30e). Itsellä ollut jo vuosia käytössä enkä muihin enää kajoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo Inglotin meikkivoide sellaista voidemaista? Ja millainen on peittävyys? Olen kuullut tästä merkistä myös paljon hyvää, mutta ystävälläni oli sellainen meikkipuuterimainen tuote, millaista en itselleni haluaisi.

   Poista
  2. Kyllä se pienet virheet peittää hyvin, mutta ei ehkä aknea. Se on voidemainen, mutta löytyy myös moussena jota käytin kesällä. Myyjä kokeilee tuotetta sun omalle iholle, jolloin voit myös arvioida onko tarpeeksi peittävää.

   Poista
  3. No se saattaisi sitten olla ihan hyvä. Mun iho on onneksi hyvässä kunnossa, miinus tietysti ihon pienet virheet :D Kiitos avustasi!

   Poista
 4. Mullakin on vähän sama juttu, meikkivoide on loppumassa lähiaikoina enkä todellakaan tiedä mitä ostaisin tilalle. Tällä hetkellä on vielä käytössä L'orealin True Match, enkä todellakaan aio uutta samanmoista ostaa - ei ole mitään true match meinaan minullekaan... Tähän mennessä kaikkein paras voide minulle on ollut tuo Lumenen Natural Code, mutta sekään ei täysin sopinut iholleni, huoh. Miksi tämän pitää olla näin vaikeaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Käytän nyt Lumene Natural Codea ja sekoitan siihen toista vielä halvempaa meikkivoidetta, koska se ei mun mielestä peitä sitten yhtään! Ihan kuin jotain rasvaa laittaisi kasvoihin. Toisaalta pitäisi oikeasti sitten hommata se peiteaine, millä peittää kaikki muut virheet. Mutta ei tuo mielestäni mitään kovin erikoista, saati pitkäkestoista ole. Se True Match taas oli peittävyydeltään parempaa, mutta kuivatti ihoa. Ja ostin sen vielä kesällä, joten väri oli lopukesästä aivan liian vaalea, kun se jo ostovaiheessa oli vähän vaaleampi kuin oma ihonsävy! :D

   Pitää varmaan käydä jossain kaupassa ja vaan hakea testereitä...

   Poista
 5. Millaisena sä pidit tuota Maybellinen Dream Matte Moussea? Mulle itselleni se on vuosien ajan ollut aivan mahtituote - jos talvikausia ei oteta lukuun, nyt se tuntuu kuivattavan pinnasta viimeisenkin kosteuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ihan samalta, lopetin kokeilun siihen mistä aloitin - nenänpäähän, koska kuivaksihan se meni... :/ toisaalta sitä saa ulkomailta kuudella eurolla, että hätävaraksi sen voisin ostaa!

   Poista
 6. suosittelen kokeilemaan rimmelin lasting finish 25h meikkivoidetta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, pitää testata kaupassa joku kerta!

   Poista
 7. Ostin ulkomailta pelkästään kehujen perusteella itselleni ja siskolle Revlonin 24h colorstay meikkivoidetta (saatavana rasvaiselle ja ¿normi? iholle, sekä tälläsessä kalpanaama sävyssä) enkä minä tai sisko palata enää muihin. Kestää kuin tauti (ainakin tämä rasvaisen ihon versio) ja peittää jopa tällä hetkellä kärsimäni aknejäljet. Jotkut sanovat että vaikea työstää kasvoille, itsehän laitan kosteusvoiteen alle, eikä mitään ongelmaa. Hinta alle 20€ mutta ei tosiaan saa suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaa just sellaiselta mitä haen. Se pitkäkestoisuus on niin tärkeää, sillä vaikka kuinka tekisi mikä tahansa meikkivoide naamasta samettisen, niin iltapäivään mennessä jäljellä on enää aurinkopuuteri... :D

   Esim. tuollaista voisi sekoittaa johonkin muuhun vähän kevyeempään arkimeikissä ja sitten juhlimaan mentäessä käyttää pelkästään. Pitääkin katsoa ensi lomalla, että myydäänkö tuota esim. Espanjassa! Kiitos:)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös