maanantai 29. lokakuuta 2012

Polaroid-kuvia ja kuvakollaaseja

Satuin näkemään No Fashion Victims -blogissa postauksen, joka koostui polaroid-kuvista. Inspiroiduin lataamaan itsellenikin tuon samaisen Polaroid-ohjelman, jolla kuvat voi tehdä. Ohjelmaan voi siis ladata minkä tahansa kuvan, jolloin se aidon tuntuisesti (ja kuuloisesti) kehittyy polaroid-kuvaksi tietokoneen näytölle.

Tämän kaiken huipennus on kuitenkin vielä se, että mikäli kuvista haluaa tehdä helpon kollaasin, niin siihen ei tarvitse erikseen mitään koneelle ladattavia kuvankäsittelyohjelmia. Satuin nimittäin saamaan vinkin C'est parti, mon cheri! -blogista, että kollaaseja voi tehdä (kuvankäsittelyn ohella) myös ilmaisella ohjelmalla nimeltä PicMonkey. Kollaasin teko on helppoa lyhyen tutustumisen jälkeen.

1. Tee omat polaroid-kuvasi.


2. Sijoita tallennetut polaroid-kuvasi PicMonkey-ohjelman kollaasipohjaan.


3. Tallenna kuvasi.

Tadaa!
Kannattaa kokeilla. Ja kaikki ilman Photoshopia!

t. Enni

Media-alan harjoittelu

... Ja vuorossa pokkarikuvat Tallinnasta! Niitä oli kokonaiset neljä.

Tätä nykyä päivät alkavat varmaan kulua työnhaussa. Työharjoittelupaikkaa etsin jo ensi keväälle / kesälle ja tietysti olisi myös ihan luonnollista saada jotain tekemistä koulun ohelle. Toisaalta en tiedä vielä ensi kevään tuntisuunnitelmia, mutta jos suunnilleen samalla kaavalla mennään, niin aikaa olisi kyllä muuhunkin. 

Ja sitten... Päätä itsellesi se ala, jossa tulet olemaan loistava ja paras. Mun pääaineena on tällä hetkellä streaming-tekniikat ja multimedia. Siis it:tä ja mediaa, joten...

Sosiaalinen media, ohjelmistotuotanto, web-palvelut, graafinen suunnittelu, kuvanmuokkaus, valokuvaus editointi, mallintaminen ja mitä vielä. Kiinnostavia vaihtoehtoja on niin paljon. Ja lisäksi on niin paljon asioita, joita haluaisin oppia ja tehdä, ja sitten on niin paljon asioita, joita järki käskee oppia ja tehdä. 

Valinnanvaikeuksia... :)

No voi olla myös, että haen ensimmäistä vapaata paikkaa puhelinmyyjänä ihan kohta. Tarvetta olisi nimittäin ihan sellaiseenkin kuin säästämiseen.

t. Enni 

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Windows 8 Pro hintaan 29,90 €

Olettekohan jo huomanneet, että Microsoft tarjoaa verkkosivuillaan sen uusinta (ja laajinta) Windows 8 Pro -päivitystä hintaan 29,90 euroa. Tarjous on näillä näkymin voimassa tammikuun 2013 loppuun asti, jonka jälkeen hinta nousee oletettavasti noin sataan euroon. Aiemmin nämä versiopäivitykset ovat tietääkseni olleet ilmaisia (ainakin jos on lähiaikoina ostanut vanhemmalla päivityksellä varustetun tietokoneen), mutta ehkä tätä kompensoi se, että kyseessä on uuden päivityksen laajin versio.

Jos taas olet ostanut uuden tietokoneen kesäkuun 2012 aikoihin, niin sama päivitys tulee maksamaan silloin 14,99 euroa.
Lähde: Windows

Mulla olisi käytössä yksi vanha Windows Vistalla varustettu tietokone, joka varmaan kaipaisi jo muutenkin päivitystä johonkin uudempaan. Aion nyt kuitenkin ensin katsoa, että miltä versio näyttää ja tuntuu, sillä onhan tässä vielä hyvin aikaa uuden päivityksen hankintaan.

t. Enni

lauantai 27. lokakuuta 2012

Talvitakki nro 1

No nyt näette paremmin tuon aiemmin löytämäni syksy/talvitakin. Tämä ja se New Yorkerin musta takki tulevat varmaan pysymään kuvioissa useammankin vuoden, eikä mun tarvitse ostaa nyt vähään aikaan uusia päällysvaatteita (ei sillä, että olisi enää oikeastaan varaakaan)...

Nämä kuvat ovat eiliseltä, mutta tänään mennään varmaan aika samanlaisella varustuksella. Tänään on tiedossa teatteri ja menen katsomaan Evitan ensi-iltanäytöksen Järvenpään teatteriin.Paita & koru: Reserved

Housut: Cubus

kengät: Dinsko

Huivi: Lindex

Takki: H&M

Laukku: MICHAEL Michael Kors

Lumetkin ovat vielä maassa! Terkkuja vaan siskolle sinne aurinkomaahan...

t. Enni

perjantai 26. lokakuuta 2012

Maison Martin Margiela with H&M

Onneksi unelmointi on ilmaista, sillä näytti olevan  Maison Martin Margiela with H&M -malliston kenkäkokoelma hieman eri hintatasoa kuin yhteistyömallistoissa yleensä.

Silti, seuraavat luomukset ovat mielestäni ehkä upeimpia H&M:n yhteistyömallistojen kenkiä ikinä.
images from: Vogue
t. Enni
Lunta tupaan ja tonttu kylään

Harvoin sitä syyslomalla sataa lumet maahan! Näin joka tapauksessa nyt sitten kävi, vaikka tuntuu, että syksyä ehti olla vain muutama viikko ennen ensilumia. Joskus muinoin ala-asteella satoi muutamaan otteeseen lumet syntymäpäivänäni, eli 4.11, ja sekin tuntui aina kovin aikaiselta. Toisaalta, eipä siihen jouluun enää pitkä aika ole. 

Ja on meillä täällä kotona jo ainakin yksi tonttu. Tässä näkyvät omat tuliaiset itselleni  Reservedistä.  Kellokoru ja pitsipaita, tarvitseeko edes selittää?t. Enni

torstai 25. lokakuuta 2012

Photoshop Curves ja syksy

Muokkasin tänään ison läjän kuvia, koska en taas hetkeen ole sellaisen Photoshopin äärellä, jossa toimii Curves-työkaluAdobe Photoshop Elements 2.0 on muuten ihan täydellinen kuvien perussäätöihin,(vaikka ihan naurettavan vanha onkin), mutta siitä puuttuu Curves- ja Actions-työkalut. 

Olen tässä parin kuukauden aikana kuitenkin testaillut ja luonut esim. Tim Kiukkaan tarjoamien Curvesien pohjalta omat säädöt käyrilleni ja tällaisia saan niillä aikaan. Tällä toimenpiteellä ne vähän huonommatkin kuvat heräävät ihan uudestaan eloon.Joku varmasti miettii, että mikä ihme se Curves (tai käyrä) sitten oikein on, niin tässä vähän esimerkkiä! Ainakin puhkipalanut muuttuu harmaaksi ja kuvan kontrasti vähenee. Tällä työkalulla myös saadaan muutettua kuvan sävyjä. Omia käyriä voi tallentaa tietokoneelle ja käyttää niitä kutakin aina halutessaan.

(muokattu)
(alkuperäinen)


Siinä taisi sitten olla loputkin Tallinnakuvat ja muutama ylimääräinen marjakuvakin. Reissuilla on aina niin mukavaa valokuvata, kun tulee paljon materiaalia blogiin. Seuraavaa reissua siis odotellessa...

t. Enni

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Miniloma Tallinnassa

Flickr sitten teki sen ja pyytää multa rahaa. Olin luulevinani, että pro-tunnus tarvitaan vasta, jos joko a) 200 kuvaa tai b) tietty määrä levytilaa ylittyy. Oletin tietysti automaattisesti, että pro-tunnus tarvitaan vasta levytilan täyttyessä. No nyt mietin toisia vaihtoehtoja, tai sitten mennään tällä.

Mutta asiaan! Kävin minilomalla Tallinnassa ja yöpyminen tapahtui neljän tähden Tallink Spa & Conference -hotellissa. Ensimmäinen päivä kierreltiin kaupoilla ja iltapäivällä mentiin kylpylään. Myöhemmin illalla söimme Tallinnan vanhassa kaupungissa Peppersack-ravintolassa ja vielä myöhemmin iltaa jatkettiin lähellä olleessa olutravintolassa.

Ps. Oli kylmä!


 Takki: New Yorker

Farkut: Gina Tricot

Neule: Reserved

Tennarit: Dunnes

Laukku: Bershka

Huivi: Lindex Toisena päivänä kierreltiin ympäri Tallinnan ostospaikkoja ja kävimme mm. Kristiine- ja Ülemiste-ostoskeskuksissa. Bershka, Stradivarius ja Pull & Bear Rottermannissa olivat ehkä suurin pettymys. Mitään aiemmin linkkaamiani nettisivujen tuotteita ei liikkeissä ollut, mutta sen sijaan Reserved-niminen vaatekauppa räjäytti potin. Kovin oli taas synkkiä tuliaisia. Mihin ne värit katosivat? Löysin kuitenkin Reservedistä molemmat korut ja kolme paitaa. New Yorkerista mukaan lähti vielä yksi musta pitsipaita ja tämän lisäksi löysin neljällä eurolla mustan kaulahuivin Lindexiltä. Musta tuubihuivi saattaa olla sama, mikä mulla on ennestään harmaana.

Jokohan nyt kuitenkin olisi se vaatekaappi uudistettu kevään inventaarion ja poismyynnin jäljiltä? Toivottavasti, sillä olen aika peeaa nyt. Puhelinmyynti here I come...

t. Enni

Lue myös