Blogger templates

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappuaatto ja muutto

Vappuaatto meni hyvin muuttopuuhissa. Hyvästi Tampere, nyt mulla ei ole sinne enää mitään kytköksiä. Tulee hieman ikänä niitä shoppailumahdollisuuksia.
Muuttopuuhien jälkeen vatsa kurisi jo niin pahasti, että menimme syömään American Dineriin. Saatiin odottaa ruokaa noin puoli tuntia, ellei ylikin, vaikka tullessamme paikka oli melkein tyhjä.


Katsotaan, jos sitä itse ehtisi huomenna olla lakki päässä! Hauskaa vappua vielä kaikille lukijoille. :)

t. Enni

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Huitelot

Eilen oli kaverin tuparit ja rakas pitsipaita pääsi taas päälle. Mun kameraan oli tallentunut 500 kuvaa juhlista, joten menee hetki niitä purkaessa ja muokatessa. Näin näppärästi kuitenkin ehdin poimia sieltä ruokakuvat + mun asun. Tässä siis eilisen asua ja perjantain huiteloa Consseissa.
Mutta nää ruokakuvat... Nomnom katsokaa näitä värejä. Ja mitä vielä... Mansikoita!!!


Hauskaa vappua kaikille!

t. Enni

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Leopoldin comeback

Musta on kovaa vauhtia tulossa takinkääntäjä. Ilmeisesti reilun vuoden käyttötauko Leopold-takistani (joo, nimesin takin...) aiheutti sen, että näen taas leopardipilkut ihan uudessa (positiivisessa) valossa.

Mä vielä pari viikkoa sitten vannotin, etten ikinä ikinä tulisi pukeutumaan tällä tavalla ulos lähtiessä. Taidan tehdä sen takinkääntötempun kuitenkin nyt, ennen kuin takki päätyisi kirppiskuormaan lopullisesti. Ihan vain siksikin, että tajusin omistavani hyvin vähän mekkojen kanssa sopivia takkeja, ja lisäksi tulen juuri tänä viikonloppuna tarvitsemaan pitempää takkia. Jos kuitenkin kyllästyn Leopoldiin taas, niin sitten lupaan antaa sille uuden mahdollisuuden jonkun toisen ihmisen hellässä huomassa. 


Tosin en nyt mene vannomaan sitäkään, että teen sen takinkääntötempun, koska sehän selviää vasta huomenna takkia sovittaessa. 

Mikä oli tarinan opetus? Älä koskaan sano: "Ei koskaan".

t. Enni

Fujifilm Instax Mini 50S

Tuli ihan älytön houkutus nykyajan digitaalisiin instant-kameroihin, jotka siis itsessään tulostavat halutut kuvat paperiversioiksi. Vaikka itse asiassa näin jo vuodenvaihteessa ohjelman, jossa muistaakseni juuri tätä kameraa verrattiin vanhaan polaroid-kameraan, niin mielenkiinto heräsi vasta nyt.

Nyt kuitenkin Fujifilmin Instax Mini 50S -kameran myynti Suomessa alkaa pian.Olen kyllä sen sortin ihmisiä, jotka eivät jaksa tulostella digikuviaan talteen, joten en tiedä jaksaisinko ikinä järjestellä näitäkään tulostettavia kuvia mihinkään. Kuitenkin mm. Ifolorin ja vastaavien tarjoamat kuvakirjat sen sijaan ovat yllättävän hyviä mun mielestä ja varmaan sellaisia jaksankin suunnitella ja taittaa vielä monesta lomasta.

No mutta, himo instant-kameraan tuli silti.

t. Enni

torstai 26. huhtikuuta 2012

26.4

Tällaista olisin pukenut tänään, jos en viimeisillä minuuteilla olisi vaihtanut asua. Pitää yrittää joku toinen päivä uudestaan. Huh, taas on sellainen vaihe, että meinaa hukkua kouluhommiin. Vielä olisi ainakin kaksi palautettavaa tehtävää jo ensi keskiviikoksi, enkä tiedä, mistä repiä niihin aikaa. Sitten on tietysti tehtäviä, joita ei ole vielä edes annettu...Riksuun avattiin muuten H&M tänään ja löysin itselleni tällaiset korvikset. Ei ollut puhettakaan, että olisi ehtinyt paikalle ensimmäisten 50 joukossa ja saanut 20 euron lahjakortin, koska jo klo 10:30 jälkeen paikalla oli varmaan parisataa ihmistä. Näin kuitenkin tällaiset korvikset eräässä blogissa pari päivää sitten ja ihastuin niihin täysillä. Sitten vielä löysin samanlaiset tänään H&M:ltä. En edes tajunnut katsoa, olisiko näitä ollut myös hopean värisinä.Ihanaa, kun huomenna on jo perjantai ja kesäloma lähenee aina vain. Viikonloppunakin pääsee pitkästä aikaa juhlimaan ja valokuvaamaan.

t. Enni

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Koulujuttuja - julistekuvat

Sain tänään käsiini viime perjantaina otettuja kuvia tulevaan julisteeseen, jonka väsäämme kohtapuolin. Muutaman henkilön pärstät, mukaanlukien omani, tulevat siis koristamaan HAMKin tekniikan alan julisteita... Enpä kerro siitä kuitenkaan nyt enempää, koska julisteet eivät ole kuitenkaan vielä valmiita.Sitten lisää koulujuttuja. Tulimme toiselle jaetulle sijalle fysiikkaposterikilpailussa ja hävisimme vain yhdellä pisteellä! Me nerot mediatekniikkalaiset laitettiin viisaat päämme yhteen tehdessämme julistetta aurinkolaseista. Posterimme alakulmassa vilahti, kukas muukaan kuin, Carmen Electra. Toki olen vahvasti siinä uskossa, että voittomme ei johtunut pelkästään tuosta bikinikuvasta, vaan muuten niin upeasta julisteestamme ja sitten tietysti hieman siitä fysiikkapuolesta. Mutta kun kilpailun äänestäjät olivat 95 % miehiä, niin...

Palkinnoksi saimme jokainen viikon ilmaiset kouluruoat!


Sitten vielä muistutus kaikille riksulaisille. Huomenna aukeaa uusi ja ainoa H&M Riihimäelle!

t. Enni

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Maailman kaunein paita

Ette pääse eroon vielä mun pitsipaidasta! Yritän nyt olla ylikuluttamatta sitä, mutta kun se beibe vaan on niin kaunis... Sen hihatkin ovat ehkä ihanimmat koskaan näkemistäni miljoonine nappeineen.

Huomenna pääsen kunnolla katsomaan niitä aiemmin mainitsemia julistekuvia. Uskokaa tai älkää, mutta nämä meikit eivät oikeastaan edes näy niissä studiosalamakuvissa mitenkään erikoisesti. Joten näytän tässä todella tälläytyneeltä, mutta siis syystäkin.Mä jatkan täällä nyt huokailua ton paidan kauneudelle.

t. Enni

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirppisromahdus

Hajoan... Kohta on edessä jonkin sortin hermoromahdus, koska pitää elää tällaisen kaaoksen keskellä juuri nyt. Olen kyllä sitten iloinen, kun nuo pussit ja niiden sisällöt joutavat pois. Tulee huoneeseen jopa hieman tilaa liikkua.

Ja niin, löysin lisää kenkiä. Kappas, taas yhdet mustat nilkkurit...
Otan pöydän puoliksi erään toisen ihmisen kanssa. Tuli vaan nyt mieleen, että toivottavasti saan kaikki tavarat mahtumaan sitten.

t. Enni

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kouluruoka

Sain haltuuni kuvan itsestäni ja viime perjantain kouluruoasta, joka maksaa 2,40 euroa / ateria. Ja mä kun luulin, että Juvenes tarjoaisi hampurilaispäivänä jotain HK:n minipurilaisia ja pihvejä, jotka ei oo lihaa nähneetkään. No, olin hyvin väärässä. Oli nimittäin todella hyvää.


Että sellainen sopivan pieni ja kevyt dagen efter -ateria ennen HAMKin julisteen kuvauksia. :D

t. Enni

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Klippoteket-lakka ja aaverahka

Tänään tein nopean pyrähdyksen Hulluille päiville Iron Sky -elokuvan jälkeen. Hyvä leffa, kannattaa katsoa! :D Mutta se tungos ja hitaus Stockmannilla... En oikeastaan kestä sellaista ihmispaljoutta. Löysin kuitenkin nopeasti haluamani Klippoteketin hiuslakan, mutta kuivashampoot olivat jo ehtineet loppua. Matkalla kassalle törmäsin myös Lorealin Studio Secrets -pohjustusvoiteeseen, jonka hankkimista olen jo pitkään suunnitellut. Nyt se irtosi noin kympillä, kun halvimmillaan olen nähnyt niitä myytävän 15-19 eurolla muissa kaupoissa.

Mitä te löysitte Hulluilta päiviltä?Aloitin tänään kirppistavaroiden hinnoittelun ja jatkoin siihen asti, kunnes kaikki nuppineulat ja hakaneulat loppuivat, enkä päässyt edes puoleen väliin. Ihan älyttömästi on taas menossa tavaraa myyntiin.

Nyt kuitenkin vedän nassun täyteen aaverahkaa ja sitten saunomaan.

t. Enni

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Opiskelijan arki

Eilen käväisin opiskelijakarkeloissa ja tänään olin kuvattavana, ja kuvaajana, HAMKin mainosjulisteisiin. Olipa muuten erittäin hyvä idea valvoa myöhään vain siksi, että olisi mahdollisimman ei-edustavana tulevassa (valtakunnallisessa?) julisteessa. No onneksi meikki, kuvakulma, valot ja Photoshop saavat ihmeitä aikaan. Uskallan ehkä julkaista täällä valmiin julisteen sitten, kun saamme sen tehtyä.

Eilen illalla olin pitkästä aikaa suoralla tukalla, mutta totesin sittemmin, että kyllä ne laineet sopivat paremmin. :) Mutta pitsipaita. <3Nyt en tule enempää tekstiä, koska väsyttää aika paljon. Hulluilla päivillä haluaisin kuitenkin nyt lähteä käymään.

t. Enni

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hullut päivät 2012

Tämä teksti tulee aika mukavasti juuri tuon sentinvenyttäjäpostauksen yläpuolelle, mutta menköön. 

Yhdestä asiasta jaksoin viikonloppuna pihistä yksikseni useaankin otteeseen. Kiukuttii nimittäin se, että mun mielestä Hullujen päivien haluttavin tuote, (johon olisin voinut jopa tuhlata säästöjäni) tuli myyntiin vain HELSINGIN Stockalle!


Niin, että se siitä MICHAEL Michael Korsin laukusta. Toivottavasti bf tuo mulle perjantaina aaverahkaa. 

t. Enni

P.s. Ihme on tapahtunut. Riihimäki saa oman H&M-liikkeensä ensi viikolla. ...Siis Riihimäki!

Sentinvenyttäjä

Unohdin muuten lisätä vastaamaani kysymyspostauksen kysymykseen: "Miten sulla on varaa ostaa noin paljon ihania vaatteita?", että kun ostan vaatteita suomesta, niin ne ovat lähes aina alennuksessa. Olen hintojen suhteen todella tarkka, sillä en maksa esim. halpavaateketjun paidasta yli 20 euroa, jos tiedän saavani samanlaisen jostain toisesta kaupasta halvemmalla.


Näin kävi juuri yhden pitsipaidan kohdalla Lindexillä. Sovitin etsimäni kaltaista vaaleaa pitsipaitaa ja katsoin hintalappua. Jos hinta olisi ollut halvempi, olisin ostanut paidan. Mutta vaikka hintalapussa lukikin hintana n. 30 euroa, oli se mielestäni ihan liian kallis.

Jätin sen ostamatta, koska tiesin löytäväni halvemman jostain muualta. KappAhlissa silmiini osui alennuksessa ollut lähes identtinen pitsipaita. Se oli hieman erilainen hihoista, mutta muuten oikein nätti. Hinta oli kymmenen euroa.


Yllä näkyvien kuvien paidat olivat myös alennuksesta -70 % Lindexillä. Sain molemmat paidat 15 eurolla.

Tällaisiin tavallisiin arkivaatteisiin en siis ikinä tuhlaa rahaa. Jos panostan johonkin vaatteeseen/asusteeseen, niin silloin tuotteen tulee olla ajaton, kestävä ja luotettavalta merkiltä.


Miksi muuten pitsipaita? No siksi. Vielä kun olisi tuollainen hörhelö edessä... :)

t. Enni

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Hiustenpidennysten teko part 2: Klipsipidennykset

Hiusprojekti sai jatkoa toissapäivänä, kun kiinnitin klipsit ompelemalla ne suoraan hiusnauhaan. Tämän lisäksi hain vielä maksimaalista tuuheutta, joten kiinnitin micro ring -tekniikalla sinettejä hiusnauhaan. Varsinaiset kotitekoiset "tein itse, säästin" -pidennykset... :D
"Micro ring loop" -tekniikka toimii näin: Otetaan pieni hiussuortuva ja vedetään se virkkuukoukulla (tai siihen tarkoitetulla työkalulla) pienen metallirinkulan läpi. Pujotetaan rinkulaan myös hiussinetti ja puristetaan kiinni pihdeillä. Kiinnitin sinettejä hieman eri tasoihin, jotta ne eivät olisi ihan limittäin. Kiinnitin yhteensä 20 sinettiä hiusnauhaan ja sain tällä tavalla muutaman sentin lisäpituutta ja runsaasti enemmän tuuheutta pidennyksilleni.

Tämä on lopputulos! Aika muhkea tukka... :D Nuo pienet hapsut, jotka pilkottavat latvoista, ovat niitä sinettejä. Muutoin hiusnauha on aika huomaamaton, mutta vaikuttaa aika paljon hiusten paksuuteen.

Jos joku miettii itselleen väliaikaisia pidennyksiä, niin tuo hiusnauha on kyllä todella hyvä ja edullinen. Moni ystäväni on hankkinut sellaisen itselleen.

t. Enni

Grillataan

Grillikausi avattu! Paistettiin eilen kevään ensimmäiset makkarat illalla. Muitakin kivoja kevään merkkejä oli ilmassa, koska olen nyt ihan tukossa siitepölyallergian takia. Salikaan ei yhtään auttanut asiaa, koska sen jälkeen menin vain entistä enemmän tukkoon. Pitää varmaan nyt jo alkaa pitää hiuksia kiinni päivisin, ettei siitepöly tarttuisi hiuksiin...
Väsäsin muuten illalla taas niitä hiuspidennyksiä ja sain ne nyt valmiiksi. Näissä kuvissa mulla ei kuitenkaan niitä ole. Eivät ne kyllä muutenkaan pidennä hiuksiani (niiden pituus taisi olla vain 18-20"), mutta tuuhentavat kuitenkin aika kivasti. No, huomenna näette. :)

t. Enni

Lue myös