Alennuspaidat ja sokeriton luumukiisseli

Vaikka joulu meni jo, löytyi kaapista vielä vähän luumuja kiisseliä varten. Pääsin siis vielä kerran joulun makuun ja sain tehdä yhtä suosikkiani iltapalaksi, huom. sokerittomana! Palataan siihen lopussa, sitä ennen esittelen pari alelöy.. eikun ostosta. Ei löytöä, koska en voi enää sietää sanaa löytö.


Valkomustassa paidassa viehätti eniten kuosi, joka toi mieleeni vähän likaisen lumen tai koivun tuohen. Sitä paitsi himoitsin eilen kloriitilla valkaistuja farkkuja, joten ei ihme, että nappasin tämän paidan mukaani Lindexiltä. Musta pitsipaita taas on eiliseltä Willan reissulta ja löysin sen Kappahl:lta.

Puhdistusaine oli alennuksessa, end of story.

Vaan nyt pitää jakaa maailman yksinkertaisin idea, jota en vaan ikinä ennen ollut tajunnut (kuulostaa siltä kuin tekisin luumukiisseliä vähän useamminkin, mutta ei nyt sentään). En omista sitä leipomiseen tarkoitettua nestemäistä Hermesetas-pulloa, mutta sitten tajusin, että voihan niitä nappuloitakin käyttää tähän kiisseliin. 

Näin siis tein sokerittoman luumukiisselin:

Laitoin yhteensä neljä puristettua makeutustablettia kuuteen desilitraan vettä, lisäsin pussillisen luumuja (noin 200 g,  huom. enemmän kuin ohjeessa) ja liotin niitä tunnin vedessä. Sen jälkeen lisäsin vähän jauhettua kanelia ja keitin seosta reilun kymmenisen minuuttia. Lopuksi otin kattilan pois liedeltä ja lisäsin 0,5 dl perunajauhoja sekoitettuna 1 dl:aan vettä. Lopuksi laitoin koko komeuden vielä levylle siksi aikaa, että syntyi yksi kupla. Kattila pois liedeltä, loraus sitruunamehua ja kiisseli on valmista laitettavaksi lasikulhoon jäähtymään.

(Sokeriton nimenä ehkä vähän hämää, sillä onhan luumuissa itsessään sokeria. Ymmärrätte silti varmasti pointin!)

Paras tuunattava kiisseliohje löytyy vieläkin yläasteen köksänkirjasta. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan? Sitä paitsi tämä kiisseli näköjään kelpasi myös tuolle makeutusainenirsollekin, tässä kun ei ole mitään maistettavaa eroa sokeriversioon. Oikeasti! 

t. Enni

Kommentit

 1. Ei luumukiisseli tarvitse yhtään sokeria !
  1 ½ litraa kiehuvaa vettä
  n. 25 kpl kivettömiä luumuja pilkotaan silpuksi
  Keitetään 10 min ja suurustetaan 2-3 lusikallisella perunajauho + 2 dl vettä .
  Kaadetaan kulhoon ja annetaan jäähtyä kylmässä .
  Onpa hyvää !

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös