Repost: Liquify / Saisiko olla -5 kg?

Teen uudelleenpostauksen vanhasta tutoriaalistani, sillä kaikki uudet lukijani eivät sitä varmaan ole nähneet. Teen tällaisen lyhennetyn version, joten pohjustus tutoriaaliin kannattaa lukea alkuperäisestä ohjeesta!

Avaa kuva ja tee siihen halutut muokkaukset ennen Liquify-toimenpidettä. Tallenna kuva varmuuden vuoksi, sillä Liquify-työkalu saattaa joskus kaataa Photoshopin isoa kuvaa muokatessa.

1. Valitse Filter/Suodin-valikosta Liquify. Uusimmissa (CS->) versioissa Liquify löytyy heti Filter-valikon yläosasta, vanhemmista versioista se löytyy Distort-valikon alta.


2. Valitse ylin työkalu eli Warp Tool. 

3. Valitse työkalun koko sen mukaan, mitä muokkaat. Laajoissa alueissa pidä sivellin isona, pieniä yksityiskohtia muokatessa pienennä kokoa.

Tällä työkalulla voi vetää kohtia, eli myös kaventaa. Ole tarkkana, että muutokset tulee tehtyä kohtisuoraan. Eli jos kavennat, tee se vaakasuuntaisesti painamalla ja liikuttamalla, äläkä vinoittain. Jossain tapauksissa, joissa tausta ei ole tasainen, muokkauksen huomaa helposti tällaisista virheistä.


Warp-työkalulla voi tehdä lähes kaikki muokkaukset, mutta kannattaa kokeilla, mitä muut työkalut tekevät. Ainakin Reconstruct Tool on hyödyllinen, koska sillä saa muokattua pieleen menneen kohdan alkuperäiseksi.

4. Revert-nappia painamalla kuva palautuu myös alkuperäiseksi, eli kaikki muokkaukset voi helposti kumota.

5. Lopuksi paina OK ja anna kuvan latautua rauhassa. Tässä vaiheessa Photoshop saattaa usein kaatua, jos muokkaat liian isoa kuvaa, tai teit siihen paljon muutoksia.

Lopputulos:

pienennetty / alkuperäinen / isonnettu

Tässä tutoriaalissa ei ole enempää step-by-step -ohjeita, sillä jokainen muokatkoon kuvansa kuten haluaa. Tietenkään ei kannattaisi muokata ollenkaan, koska useimmiten niitä itseä kiusaavia pieniä asioita eivät muut edes huomaa.

Yllä olevasta kuvasta näkee kuitenkin, että mitä tuolla työkalulla voi tehdä. Oikeastaan olen ihan tyytyväinen alkuperäiseen keskimmäiseen kuvaani ilman mitään muutoksia. :)

t. Enni

Kommentit

Lue myös